Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - medjai

Sayfa: [1]
1
Tartışma Platformu / Ynt: ''Bestseller'' Kavramı
« : 28 Mayıs 2014, 14:07:55 »
"Bestseller" kavramı bana hep itici gelmiştir. Genelde okuyacağım veya izleyeceğim birşeye önyargıyla bakmamaya çalışırım ama mesela kitap için bir "bestseller" durumu varsa bana sanki yayınevleri yine birisini popüler yapmaya çalışıyor gibi geliyor. Sonuçta "bestseller" ifadesi fazlasıyla kapitalist bir kavram. "Herkes alıyor, herkes okuyor, herkes seviyor... sen de sev." diyor bize kısaca. Benim birey olarak farklı zevklerim var o yüzden genelin neyi sevdiğiyle, neyle ilgilendiğiyle uğraşmıyorum. Ha şu var "bestseller" bir eser gerçekten iyiyse tanıtımı da iyi yapıldığı için gözüne daha çok batabiliyor.
Ama ben hala edebiyat dünyasında ortaya çıkamamış, gerekli ilgiyi görememiş, asıl okuyucusuna ulaşamamış çok hazinenin yattığına inanıyorum.

2
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 28 Mayıs 2014, 11:23:51 »
Foruma kaydolur kaydolmaz hemen arama kutusuna "Dune" yazarak kendimi burada buldum nedense. Kitabını okumadım beyler bayanlar. Okuyamadım. Sırada bekleyen o kadar çok kitap var ki sıra gelmedi. Bilmiyorum belki de Herbert'i ilk sıraya almam gerekiyordu. Ben Dune serisini film serisinden öğrendim ilkin. Filmleri izleyince kitabını da okuma isteği doğdu. Alıp okumadan önce yazarı ve kitap hakkında bir ön araştırma yapıyorum. Herbert'in bu alanda bir efsane, Dune serisinin de türünün en iyilerinden biri olduğunu gördüm. Bakalım nasip kısmet. Fırsatını bulunca kitabını da okuyacağım.

Sayfa: [1]