Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Aetius Flavius

Sayfa: [1]
1
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 23 Aralık 2016, 13:49:18 »
Merhaba arkadaşlar DUNE serisine başlamak istiyorum lakin kafamda sorular var. Okuyanlarınız varsa bana ışık tutun.

Öncelikle seri ağır mı? (Orta Dünya evreni  gibi)
Çok fazla karakter olduğundan kafalar karışıyor mu? (Silmarillion gibi)
Fazla abartı bilim kurgu ögeleri içeriyor mu? Stars Wars gibi mesela.
Olay döngüsü nasıl karışık bir hal alıyor mu?

Bazı ön yargılarım var.

Not: H.G Wells'in kitapları dışında bilim kurgu okumuşluğum yok.

Önyargı ile yaklaştığın şeyleri okumak zaten zor gelebilir, öncelikle önyargılarından kurtulman gerekiyor ki bilimkurgu tarihinin en iyi 2 eserinden birisinden bahsediyoruz Vakıf serisi ile birlikte. İlk kitap biraz ağır karakterleri ve evreni tanımak adına ama sonrasında muhteşem keyifli ve sürükleyici bir dünya katıyor içine girebilirsen. Okumanı şiddetle tavsiye ederim.

2
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 31 Ekim 2016, 16:39:55 »
"Dediğim gibi Brian Herbert'ın kitapları da sanılanın aksine o kadar da kötü değil. Babasının yazdığı kitaplar olmasaydı bence kendisinin yazdığı kitapların bazıları da birer klasik olurdu ama insanlar karşılaştırma yapmadan duramıyor işte :)

Sözlerinize kesinlikle katılıyorum. Sonradan yazılmış altı kitabı da okudum ve sıkılmadım. Seri tamamlayan kitaplar olduğu için güzeldi. Dune evrenini tamamlıyorlar.
Görüşlerinize katılmakla birlikte Frank Herbert'a göre edebi dilinin zayıflığı ve koştur koştur bir aksiyon olmasından dolayı bana çok çekici gelmedi o seriler ama dediğiniz gibi babasından ayrı düşünecek olursak gayet başarılı kitaplar..

Sayfa: [1]