Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Kunt

Sayfa: [1]
1
Yüzüklerin Efendisi / Arwen
« : 06 Şubat 2008, 22:33:28 »
Arwen, Rivendell'in Elf prensesi, Yarı-Elf Elrond ile Kraliçe Celebrian'ın kızıdır. Güneşin Üçüncü Çağının 241. yılında doğan Arwen, döneminin en güzel kızı olarak kabul ediliyordu. Elflerce Akşam Yıldızı olarak biliniyor ve İnsanlar tarafından Undómiel ya da "akşam kızı" adıyla tanınıyordu. Neredeyse üç bin yıl boyunca Rivendell ve Lothlórien'de yaşadı. 2951 yılında Dúnedain krallıklarının veliahtı Aragorn ile karşılaştı ve ona aşık oldu. 2980 yılında sözlendiler fakat Elrond, Aragorn tahta çıkana dek bu evliliği yasakladı. Aragorn'un Yüzük Savaşında yaptıkları, Elrond'un bu şartının yerine getirilmesini sağladı ve Arwen Aragorn'un kraliçesi oldu. Bu Arwen için çok cesur bir seçimdi çünkü evliliği ile tüm ölümlülerin ortak kaderini paylaşmayı da kabul ediyordu. Aragorn'a bir kaç kız ile bir oğlu doğurdu ve Aragorn'un Dördüncü Çağın 120. yılındaki ölümüne dek, mutlu ve güzel bir hayat sürdüler. Aragorn'un ölümünü izleyen yıl Arwen, Lothlórien'e giderek, Aragorn ile sözlendikleri Cerin Amroth'da ölmeyi seçti.



OrtaDunya.com

2
Yüzüklerin Efendisi / Saruman
« : 06 Şubat 2008, 22:10:43 »
Güneşin Üçüncü Çağı’nın 1000. yılında Orta Dünya’ya beş güçlü Maia geldi. Görevleri Sauron’a karşı özgür halkları örgütlemek olan bu beş Maia, Orta Dünya’ya Valar tarafından gönderilmişti.

İnsan görünümlü bu beş Maia’ya Istari adı verilmişti. İkisi mavi elbiseler giymişti, birisi kahverengi pelerine birisi ise gri pelerine bürünmüştü. İçlerinden sadece bir tanesi beyaz giyisiler içindeydi. Bu Istari Undying Lands’de (Ölümsüz Topraklar) Demirci Aule’nin Maia’sı olarak bilinen Curumo idi. Sesini büyük bir ustalıkla kullanıyor, Orta Dünya’da ki tüm ırklara öğütler veriyor, yardıma muhtaç olanlara yardım ediyordu.

Bilgisinin derinliği yüzünden Elfler ona maharetli adam anlamına gelen Curunir ismini vermişti. İnsanlar ise onu Saruman olarak biliyorlardı. Saruman aynı zamanda Sauron’a karşı kurulmuş olan Divan’ın da başı idi. Orta Dünya üzerinde uzun zaman dolaştı, yüzük irfanı hakkında bilgiler topladı ve bu konuda uzmanlaştı. Fakat yüzükler hakkındaki bilgileri arttıkça özgür Orta Dünya halkı ile daha az ilgilenir oldu ve sonunda Isengard’da bulunan Orthanc ismiyle bilinen kuleye yerleşti. Saruman Tek Yüzük’ün yok edilmediğini Orta Dünya üzerinde bir yerler bulunmayı beklediğini biliyordu. Zamanla Tek Yüzük’e sahip olma fikri Saruman’da saplantı haline geldi. Gandalf ve Divan üyeleri Sauron’un Dol-Guldur’da tekrar ortaya çıktığından kuşkulandıklarında onları Saruman sakinleştirdi. Dol-Guldurda’ki kötülüğün Sauron olduğunu biliyordu, fakat Saruman şimdi zorla kendini göstermesine neden olup onun Yüzük’ü arama sürecini hızlandırmak istemiyordu. Bu nedenle Gandalf’a ve Divan’a engel oldu. Fakat daha sonra Gandalf Dol-Guldur’a tek başına gitti ve bu kötülüğün Sauron olduğu kesinlik kazandı. Aralarında Saruman’ın da bulunduğu Divan, Sauron’u Dol-Guldur’dan çıkarttı.

Bundan sonra Saruman daha da içine kapandı. Artık öğüt vermiyor, Divan’a bile katılmıyordu. Orthanc’da yüzük ilmini çözmek ve Tek Yüzük’ü bulmak için var gücüyle çalışıyordu. Fakat tek yaptığı araştırma değildi. Orklardan ve Uruk-Hai ismini verdiği bir ork sınıfından ve Rohan’ın başına her zaman bela olmuş olan Dunlendings’lerden oluşmuş bir ordu kurmuştu. Bu ordudan uzunca bir süre kimsenin haberi olmadı.

Yüzük Savaşı sırasında Saruman kötü niyetini belli etti. Kendisinden tavsiye almak için gelen Gandalf’ı Ortahanc’a hapsetti, fakat Gandalf kurtulmayı becerdi. Saruman ordusu Helm’s Deep’de ki Harnburg savaşında yok edilirken Isengard’da Entler tarafından abluka altına alındı. En nihayetinde Gandalf Orthanc’a gitti ve Saruman’ın gücünü elinden aldı ve hayatını bağışladı. Fakat Saruman’ın kötülüğü hala duruyordu. Bu nedenle en nefret ettiği halk olan Hobbit’lerin ülkesi Shire’a gitti. Bu da onun sonu oldu. Kendisi ve yardımcısı Grima Wormtongue burada öldürüldü.


Birkaç Saruman Resmi:








Kaynak: www.ortadunya.com



3
Yüzüklerin Efendisi / Melkor
« : 06 Şubat 2008, 00:29:14 »
Bir Vala olan Melkor, Karanlıkların Efendisidir. Ainur ruhlarından biridir ve en büyük güç ve bilgi ona verilmiştir. İsmi "güç ile yükselen" anlamına gelen Melkor, gururla doluydu ve Büyük Müzik ve Görüntünün uyumunu bozmuştu.Bir süre herkesi Iluvatar'ın Çocuklarının iyiliğini istediğine kandırdı ama içten içe Iluvatar'ın elflere ve insanlara bahşetmeye söz verdiği ihsanları kıskanmıştı. Elfleri ve insanları boyun eğdirmeyi ve diğer güçlerin üzerinde bir güç olmayı diledi. Arda üzerinde Melkor, hükmettiği konular olarak Karanlık ve Soğuğu seçti. Arda'nın Yaradılışında işleri bozarak, dünyanın bozuk ve kusurlu olmasına neden oldu. Melkor Valalara burasının kendi krallığı olacağını ve burayı kendine aldığını söyledi. İçtenlikle Iluvatar'ın çocukları için çalışan kardeşi Manwe ona karşı çıkarak haksızlık etmeyeceğini ve burada herkesin çalıştığını söyledi. Melkor ve Valar arasında çekişme vardı ve Melkor çekilip başka bölgelere gitti ve kötülükler yaptı ama gene de Arda Krallığına duyduğu arzuyu kalbinden uzaklaştıramadı. Ve Valar, Almaren'de krallıklarını kurmaya başladıklarında, Melkor Maiar ruhlarından pek çoğunu kötülüğe çekti. Bu ruhlar arasında en korkunç olanları ateşin kırbaçlarıydı, Orta Dünya'da onlara dehşetin ifritleri, Balrog denir. Onları yanına alarak Orta Dünyanın kuzeyine gitti ve rakip krallıkları Utumno ve Angband'ı kurdu. Onun hizmetkarlarından en bilineni Eldar'ın Sauron dediği Zalim Gorthaur'dur. Arda'da Melkor, Valar'a karşı beş büyük savaş çıkararak, Almaren'i yakıp yıktı ve hem Büyük Lambaları hem de Valar Ağaçlarını yoketti.

Başlangıçta Melkor hem iyi hem de kötü biçimlerde ortaya çıkabiliyordu fakat Işık Ağaçlarının yokedilişinden sonra yalnızca, Elfler (Elves) tarafından Morgoth yani "Dünyanın Karanlık Düşmanı" olarak adlandırılan kötü biçimini kullandı. Bir kule kadar uzun boylu olan Morgoth, demir bir taç ile kara bir zırh giyiyordu. Grond ya da Alt Dünyanın Çekici adı verilen bir gürz ve kocaman kara bir kalkan taşıyordu. Gözlerinde kötülüğünün ateşi vardı, yüzü biçimsiz ve yaralıydı ve elleri Silmarillerin ateşi ile sürekli yanıyordu. Fakat Öfke Savaşında Melkor'un tüm güçleri yokedildi ve Valar arasından yalnızca o, Dünya Kürelerinden sürülerek sonsuza dek Boşlukta dolaşmaya mahkum edildi.



Buda Melkor' un bir kaç resmi;








KAYNAK: http://tr.wikipedia.org/wiki/Melkor

Sayfa: [1]