Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - maud

Sayfa: [1]
1
Miras Döngüsü / Ynt: 4.kitap ELDUNARİ
« : 20 Mayıs 2010, 22:33:43 »
İyi de Brisingr ilk kitapta da geçmişti.
Haha, kendime inanamıyorum. Daha Miras Döngüsü için örnek verirken "hiçbir eserde görmedim" diyorum gözümün önündeki şeyi görmeden.. Yani aslında demek istediğim şu, eğer 4. kitabın adı Eldunari olursa herkesin kolayca tahmin edebileceği, basit bir isim olur. Ama taa 1. kitapta geçen 'brisingr'ı 3. kitabın adı olarak görmeyi kimse ummazdı. Hele ki Eragon'un kılıcının ismi olması gibi bir bağlantıyı kurmak Paolini'den başka birinin düşünebileceği bir şey değildi. Çünkü zaten Paolini'nin işi de tam olarak bu: Eserinde orijinal şeyler kullanmak, okuyucusunu şaşırtmak, onu hiç tahmin edemeyeceği şeylerle karşılaştırıp ters köşeye yatırmak... (Ölüm Yadigarları'nı hatırlayın. Hayranlar onlarca isim ileri sürdü. Böyle bir isim kimin aklına gelebilirdi?) Bu yüzden son kitabın adı Eldunari olmamalı.
     
Ben hiçbir kurguda baş karekterin öldüğünü görmedim...

Evet, ben de hiçbir fantastik kurguda baş karakterin öldüğünü görmedim. Çünkü onlar olağanüstü varlıklar, her güçlüğün üstesinden gelir ve kahraman olurlar, değil mi? :) Sanki olması gereken buymuş gibi... Ha bir de tabii hikaye baş kahramanın ağzından anlatıldığı için de öldürmeyi göze alamıyorlar belki (ki bu saçma bir gerekçe, gayet çözümlenebilir bir durum). Ya da çoğunlukla hayranların tepkisini çekmemek için. Özellikle seri halinde devam eden, çok tutan eserlerde. Bilmiyorum bence gayet baş karakterler de ölebilir. Sorun olmaz, çok da güzel olur. Görkemli bir son olur. Efsanevi olur.

2
Miras Döngüsü / Ynt: 4.kitap ELDUNARİ
« : 20 Mayıs 2010, 00:05:45 »
Her şeyden geçtim, 4. kitabın adı Eldunari değil, olamaz. Ben kendi adıma, hiçbir fantastik eser serisindeki bir kitabın, kendinden önceki kitaplarda adı geçen bir nesne, mekan ya da herhangi bir şeyin adını aldığını görmedim. 
Ve Eragon'un ölme ihtimali elbette ki var. Ölümsüzlüğe sahip olmadığı sürece. :) Baş karakter ölemez diye bir kural yok ki... Ama ölecek ya da ölmeyecek diyemeyiz; çünkü buna dair resmi sayılabilecek bir açıklama, röportaj, ipucu,... hiçbir şey yok. Paolini ortadan kayboldu resmen. Bir kazaya kurban gittiğinden, öldüğünden falan şüpheleniyorum...

3
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 19 Mayıs 2010, 19:15:06 »
Spoiler: Göster
"Senaryoyu toparlayamıyoruz abi napsak?"
"Hmm, yeni aday seçilse?"
"Tamam da toparlayamıyoruz o zaman."
"Hmm adayı yok edelim o zaman."
"Oha süper fikir, toparlamamıza gerek kalıcak bişey kalmaz o zaman!"
"Heh.."


Spoiler: Göster
Ahahaha.. İyi de olacağı buydu zaten. Kökten çözüm.



Spoiler: Göster
Edit:
Jack: "Ben yaparım." (Ah, hiç şaşırmadım.)
Sawyer: "Bir de bu adamda Tanrı kompleksi var sanıyordum."

ek$i sözlükten alıntı;
"genelde cerrahlarda falan gozlenen, yaptigi i$in cok onemli ve hayati oldugunu, elinde buyuk bir guc bulundurdugunu du$unerek kendini digerlerinden ustun tutmak, buyuklenmek"
"lost'ta jack'in bünyesinde sık sık gözlemlediğimiz travmatik durum..
nedense büyüklenmek, böbürlenmekten öte mükemmeli aramak ve onun için uğraşmaktan (ki burada mükemmellik hayat olmakta) doğan sıkıntı gibi geliyor bana bu kompleks.. dolayısıyla başarısızlık, kompleksli insanın hayatını karartacak derecede bir yenilgi.
tanrı kompleksi olanlara kızamıyorum yani, üzülüyorum sadece.."

Ha bi de, bu zamana kadar sürekli 'man of science' takılan Jack'e sonunda "yapmam gereken bu" dedirttiler ya, helal olsun. Ki bu bölümde Jack bunu söylemeden beş dakika önceki sahnede 'man of faith'in,  "belki de olması gereken buydu" demesine "tesadüfü kaderle karıştırıyorsun" diyen insan. Belki de yanlış düşünüyorum. Atladığım bir şeyler olabilir... Bu kadar gözümüze sokamazlar.




4
Genel Kültür / Ynt: 4'33"
« : 17 Mayıs 2010, 19:56:07 »
Ne ilginç...

"Sound of Silence" bunun yanında halt etmiş.

5
Eğlence & Mizah / Ynt: R.E.M.
« : 11 Mayıs 2010, 22:36:15 »
Hehe.. Çok iyiymiş, herkes ayrı frekansta... :)

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Rüya
« : 03 Mayıs 2010, 00:25:43 »
Ah, işte böyle hikayeleri seviyorum. Yeri, zamanı, başı, sonu belli olmayan...

Devrik cümlelere takıldım biraz, onlar beni hikayenin akıcılığından uzaklaştırmıştır hep. Ama sen seviyorsan devam et. =) 

7
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 01 Mayıs 2010, 02:47:42 »
Yüzüme bak. Gördüklerini bana söyleme…
Aynı anda barındırdığım nedensiz sevgileri, katıksız nefretleri göremezsin. Kalbin yok senin. Duyguların yok. Acıyı hissedemezsin. Hislerin yok. Tenimden saçılan sıcağı duyamazsın. Hıçkırıklarımı duyamazsın. Ya da haykırışlarımı... Gözyaşlarımın tadını alamazsın. Sadece bakabilirsin. Bakarsın, ama göremezsin.
Ölüsün sen. Çok önce öldün. Yaşamıyorsun.   


Pek kıpkısa değil.

8
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 01 Mayıs 2010, 02:28:29 »
Benny's Video.

Durağan. Diyaloglar açısından kıt. Hastalıklı.
Haneke filminden ne beklersin. Yine de güzel.

9
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Tepki / Stephen King
« : 15 Nisan 2010, 22:58:47 »
İkinci filmi bile çıkmış galiba 2002'de bakın isterseniz:

        http://www.sinemalar.com/film/10239/Tepki-Uyanis/

Aaa, kitaptan bağımsız olarak devam ettirmişler.. Güzeldir bu film.

King'e ilk başladığım zamanlar deli gibi okurdum, sonra duraklama sürecine girdim ve o arada Tepki'yi okumak daha da durulmama sebep oldu. Diğerlerinden aldığım zevki alamadım pek. Ama vurucu noktaları vardı, hoşuma gitmişti. Telepatik güçlere baya ilgi duymaya başlamıştım..

10
Nietzsche Ağladığında - Irvın D. Yalom okumaktan çok süründürüyorum demek daha doğru olur. Ah yazılılar... :/

11
Ben de bu başlığı arıyordum..
Yaklaşık bir yıl önce kitapçımın önerisi üzerine almıştım.
Üzerindeki "Bestseller" yazısını görünce aklıma tıvaylaytı getirdi, "onun gibi bir şeye benziyor, almasam mı.." dedim, önyargılı yaklaştım.
Sonra okumaya başladım, anlatımı da bir garip geldi. Birinci kişi ağzından ve şimdiki zamanla anlatılıyor. İlk kez şimdiki zamanı anlatan bir kitap okuyordum ve adapte olmam zaman aldı. Bu, ilk birkaç bölümde hikayenin çok güçlü olmadığını düşünmeme sebebiyet verdi. Sonra ilerledikçe uzun zamandır yaşamadığım o şeyi yaşadım: bağlılık. Elimden bırakamıyordum ama bir yandan da hala basit olduğunu düşündüğüm için önemsemiyor görünmeye çalışıyordum. Bunun sebebi, Meyer'ın arka kapaktaki yorumu olabilir. Gerçi onun altında da Stephen King yorumu var, başlarken de sırf onun hatrına başlamıştım heralde... :P
Birinci gün okuyarak geçti, ikinci gün de kaldığım yerden devam ettim. Birkaç saat sonra ateşim çıktı, halsizleşmeye başladım.. Çok garip ama bir şekilde 'Alevler içindeki kız'ın sıcaklığının bulaşıcı olduğunu düşünüyorum. İlk kez, kız başkarakteri olan bir kitabı bu kadar beğendim. Ve bitirdikten sonra unutmuş gibi dönüp dönüp tekrar okuduğum çok az kitap vardır. 
Ateşi Yakalamak daha felaketti. Etkileyiciydi. "Yok artık!"lık anlar yaşatan bir kitaptı.
Ve Alaycıkuş... Bu sefer çok erken çevriliyor iyi ki. 24 Ağustos'ta dünyada, 27 Ağustos'ta burada. Şafakları sayarak bekliyorum.  :)   

12
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 14 Nisan 2010, 16:37:50 »
Miras Döngüsü ve Açlık Oyunları

Kesinlikle; bağlayıcılık yönünden Açlık Oyunları, doyuruculuk yönünden de Miras Döngüsü.
Tabi o da doyurmuyor ama en azından ele geliyor. :D

Edit: Harry Potter'ı söylememe gerek var mıydı? =)

13
Harry Potter / Ynt: Harry Potter hayranlarına müjde!
« : 12 Nisan 2010, 02:16:42 »
Rowling... Yapmamalısın bunu bence. 7'nin gizemini bozmamalısın.  :-\

Eğer yazarsa, tutamam kendimi alır okurum; hem de aynı heyecanla, aynı merakla... Ama bir yandan da sırf birileri istiyor diye devam ettirdiği için ve söz konusu kitap Harry Potter olduğu için Rowling'e, hem de "herkes" için yazılmış ve bir özelliği kalmamış o kitaba onca parayı verip aldığım için kendime kızarım. Evet belki ticari kaygılardan kaynaklanmıyordur. Ama o zaman neden devam ettirsin ki bitmiş olan bir şeyi?
Onun Harry Potter'la arasındaki bağ hepimizden farklı, o bizden çok daha fazla bağlı yarattığı o dünyaya. Ve bence tam da bu yüzden devam ettirmez seriyi. Güzel olanın sonu vardır. Biter bir gün, ama anılarda, hatıralarda yaşar, yaşatılır. Doğru olanı da budur. 

14
Korku & Gerilim Eserleri / Ynt: Stephen King Kitaplığı
« : 10 Nisan 2010, 19:00:17 »
Kemik torbasını okuyan var mı? Galiba ilk okuycak olan benim :) okuyan varsa yorum yazabilir mi?
Okuduğum ikinci King kitabıydı, yıllar önceydi; ama hala unutmam, okurken transa girmiştim ve beni daha fazlasını okumak için heveslendirmişti. Ben anlatmayayım sen oku bence. =)  Ama sınavların falan varsa okuma. :P
Kemik Torbası'ndan aldığım zevki bir Maça Kızı'nda, O'da, Hayvan Mezarlığı'nda ve Duma Adası'nda aldım zaten. 

Sayfa: [1]