Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Maedhros

Sayfa: [1] 2 3 ... 14
1
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 09 Mayıs 2017, 19:05:18 »
İşi iyice ticarete döküyor da olabilirler, altıncı kitabın çıkamama hızına bakarak söylüyorum tabii. Korkutucu...

şahsen ciddi derecede soğudum seriden ya "dizi" diyenin yanından koşarak uzaklaşıp gizli gizli okuyacağım ya da hiç okumayacağım. Popüler kültür ve maddiyat edebiyatı yendi.

2
Film, dizi, oyun anlaşmalarını biliyorum ama ne bileyim bu serinin filminin, dizisinin, oyununun layığıyla olacağını düşünmüyorum çünkü çok duygu ve zihinsel öge var. Yani beynini odalara ayırmasını nasıl anlatacaklar çocuk gözlerini kapatıp kendini mi sıkacak yani ne bileyim tutmaz. İddia ediyorum bu adam 5-6 kitap yazmıştır sadece yayınlamıyordur. Bu adam biraz farklı, yani adam en basitinden televizyonsuz büyümüş biri bana kalırsa sırf televizyon izledik diye bile cezalandırıyor olabilir bizi.

3
Hof şu seriye kitapların haberleri anasayfada yayınlandığında başladım, hala bekliyorum üçüncü kitabı. Patrick henüz 43 yaşında, muhtemelen hani 50-60 yaşında yazarlıktan "emekli" olunca paranın suyu kesilmesin falan diye yazdıklarını uzun aralıklarla yayınlayacak. Bu hep böyle olarak 80 yaşında öldüğünde bile yayınlanmamış 10 kitabı falan olacak muhtemelen.

4
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 23 Haziran 2016, 17:18:23 »
Aynen ya savaş sahnesi gerçekten mükemmeldi. Yüzlerce adamın tek bir atlıyı vuramaması olsun, devlerin kurdan niyetine kıracağı mızrağa elleriyle sinek kovma hareketi yapması olsun, meydan muharebesinde daha savaş başlayalı 30 saniye geçmeden sanki savaş bitmiş de birileri gelip cesetleri üst üste yığmış gibi, dağ gibi insan cesetlerinin yıkılması olsun. Hepsi mükemmeldi harikaydı yani böyle savaşı ben ne LoTR'de gördüm ne Saving Private Ryan'da ne Fury'de hiçbir yerde görmedim. Of o kadar mükemmeldi ki anlatılmaz çok gerçekçiydi.

Bir tane boğulma sahnesi çekildi diye tarihin en güzel savaş sahnesi olarak gösterilmiş. İlginç.

Garip bir bakış açısı. Zekamı kullanarak spoiler kutusu içinde hepsini açıklayacağım.

[spoiler]Okçular o "atlıyı" vurmaya çalışmıyorlardı bence okları arkasına doğru atıp "atlıyı" kendilerine çekmeye çalıştılar zira sadece o "atlıyı" öldürselerdi Sansa Hanım hala yaşıyor olurdu ve ordusu hala hayatta olurdu. Jon'u bilerek vurmadılar, tuzağa düşürmek için farkındaysan savaştan önce savunma yapmaktan bahsediyorlardı ama tuzak sayesinde saldırı yaptılar ve tüm savunma avantajlarını kaybettiler.

O bir dev, vücudunu kaplayan yağ ve kas tabakası, ellerinin nasırı, dayanıklılığı gibi özellikler bakımından bizden baya farklı. O sebeple hani o mızrakların ona zarar vermemesi olası zaten mızrakları eline batırıp çekmiyor yani yanlarından tokat atıyor, olası bir durum. Zaten üstte de belirtildiği gibi yeterince ve doğru yere saplanınca incecik bir ok ile öldüğünü gördük. İyi adamdı, AAAAAHHHH BEN SON DEVİM! KARANLIKLARDIR EVİM!

İnsan cesetlerinin üst üste yığılması bana da biraz garip geldi fakat düşünelim; Bolton süvarileri karşı orduyu yenmek ve Jon Snow'u öldürmek istiyorlar. Bu sebeple Jon'un olduğu bölgeye odaklı bir saldırı yapmış olabilirler. Hal böyle olunca Stark ve Bolton süvarileri merkeze odaklanmış olur. İnsanlar ile birlikte atlar da olduğu için birileri öldükçe takılan atlar, ölen insanlar falan filan üst üste yığılır. Yani evet ilk görüşte mantıklı gelmedi bana da, sen deyince düşündüm sebebi bu olmalı yani.

LotR, Er Ryan ve Fury filmlerine gelelim. LotR filmindeki savaş sahneleri hiç ama hiç gerçekçi değildi. İlk filmde Amon Hen zaten ana karakterlere karşı uruk-hailer savaşıyor ölmeleri beklenemez fakat mesela Boromir'e hiç iki uruk-hai aynı anda saldırmadı, hep tek tek geldiler. Miğfer Dibi en gerçekçi olandı lakin yine köprüde Gimli ve Aragorn'un sahnesi garipti yine herkes tek tek geldi ayrıca o savaşın sonunda Theoden hücum ettiğinde herkes onlara yol verdi, atların çarptıkları da düşüp öldü. Pelennor Çayırları'ndaki Rohirrim hücumunda kimse savaşmadı atlar ezdi geçti ki at bir insanı ezip geçemez yani düşer o at sen insansın yani sen de bir varlıksın. Neyse yani LotR o kadar mantıklı savaş sahneleri içermiyordu.

Er Ryan'ı Kurtarmak filmini zaten belirtmenin nedeni yeterince tarih bilgin olmaması zira Wehrmacht ve SS dönemlerinin en iyi kara ve mekanize birlikleridir. Savaş boyunca her seferinde kendilerinden birkaç kat üstün birliklerle savaşmış ve her seferinde kendilerinden çok zaiyat verdirmişlerdir. Film klasik anti-nazi filmi. Ayrıca okuduğum yeri bulmaya üşeniyorum ama o dönemde, o olayların içinde olan bir SS tarafından verilen röportaj var, olayları daha objektif anlatıyor. Köprüyü neden alamadıklarını falan. Öyle 10 kişi 1 tümen Almanı durduruyor falan... Başka yerde deme gülerler.

Fury filmine gelirsek üstte söylediklerimin haricinde 1 tabur SS, taburdaki çoğu kişide anti-tank roketler var ve paleti kırık bir tankı imha edemiyorlar... Zaten bu konu internette çok konuşuldu dünyanın en saçma savaş sahnesiydi. Tek başına 20-30 tank imha eden birçok SS askerine, gerçek tarihe, Berlin Savaşı'nda uçaksavar bataryası ile 3 tankı imha eden 12 yaşındaki Hitlerjugend üyesine hakaret edilmiş filmde. Filmler garip.

5
Buz ve Ateşin Şarkısı / Ateş ve Kan
« : 23 Haziran 2016, 16:53:02 »
Ateş ve Kan, George R.R. Martin tarafından yazılan, Targaryen Hanesi tarihinin "tamamlanmış versiyonunu" içeren kitaptır. Ateş ve Kan kitabının Buz ve Ateşin Şarkısı serisi tamamlandıktan sonra yayınlanması planlanıyor. Ateş ve Kan ismi belirlenmeden önce, J.R.R. Tolkien'in Silmarillion'una ithafen, şaka amaçlı "GRRMarillion" olarak adlandırılmıştı.

Ateş ve Kan kitabının 80.000 kelime olması bekleniyor. 30.000 kelimelik kısaltılmış versiyonu "Prenses ve Kraliçe" de kitaba dahil olacak. Aynı zamanda "Ejderha'nın Oğulları" olarak bilinen Aenys I Targaryen ve Maegor I Targaryen dönemleri hakkında da bilgi verecek.

Not: Aenys ve Maegor hakkında bilgi verecek, demesinin nedeni World of Ice and Fire isimli kitapta bu ikisinin döneminde yaşanan husumet ve olaylara zaten yer vermiş olması.

Not II: Kan ve Ateş isimli Hisar üstatları tarafından yazılan başka bir kitap Westeros'da yaşamış ejderhalar ve ölümleri hakkında bilgi verir. İsim benzerliğinden dolayı belirteyim dedim.

6
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 20 Haziran 2016, 09:46:00 »
Yüz yıl geçse dahi GoT'dan daha iyi bir dizi ve daha kötü bir kitap uyarlaması olmayacak. Yeni bölümü izleyen var mı? Muhtemelen filmler dahil şu ana kadar çekilmiş en iyi savaş sahnesini izledik.

Spoiler: Göster
Daenerys'ın şehri kurtarması falan zaten beklenen bir durumdu, karının ejderhası var, normal. Theon ile Yara geldi, Yara Dany'ye iş attı falan muhtemelen lezoların gururunu okşamak için sonraki bölüm bir erotik sahne izleriz. Onun dışında Meeren kısmı yani iyiydi ama tabi asıl kısım...

Kışyarı'ndaki savaş yani anlatamam o kadar güzel ki izlemeniz lazım. O dinamikler, karmaşıklık hani savaş gerçekten tüm çıplaklığıyla anlatılmış, abartı falan olmadan mükemmel bir savaş izledim çok hoşuma gitti.


Aslında çok bir şey yazmak istemiyorum çünkü bölüm mükemmeldi yani o şekil bir bölümü yazı ile anlatmak gerçekten ayıp olur.

7
Orta Dünya Günlükleri / Ynt: Harad ve Haradrim
« : 31 Mayıs 2016, 22:11:57 »
Hotur hotur hortlatmak.

Gerek Pelennor Çayırları'nda olsun gerekse Kara Kapılar'da olsun Haradrimler diğer karanlık taraf gruplarına oranla cesaretleriyle övülüyor. Mesela Pelennor Çayırları'nda Sauron'un kuvvetleri bile dağılmışken Haradrimler savaşmaya devam ediyor aynı olay Kara Kapılar'da da oluyor. Ben bunu Numenor kanı taşımalarına ve hani Sauron'a topyekun koyun bağlılığından çok kendi çıkarları için savaşmalarına bağlıyorum. Yani demek istediğim Tolkien girdikleri her savaşta çaktırmadan veya hani belli ederek Haradrimi övüyor. Öyle yani.

Haradrim ordusu süvarileri ile ünlü. Bu bakımdan ben Haradrim'i Timur'un ordusuna benzetiyorum. Filler, ağır zırhlı süvariler falan yani Timur'un ordusunda Hindistan'dan filler, Moğol-Arap karışımı zırhlı fakat hareket kabiliyeti de yüksek süvariler falan bu özellikler konusunda benzerler.

Son olarak Tolkien hikayelerinde bir melez üstünlüğü var. Thingol ile Maia Melian'ın kızı çok güzel, zeki, cesur sonra Beren ile Luthien çocuğu Dior en güzel erkek, Earendil, Elrond, Elros falan bence bu halklarda da geçerli mesela Hobbitlerin saf ırk olduklarını düşünmüyorum. Onlarda da bir üstünlük var, fiziksel olmasa da yüreklerinde. Bence Haradrim'deki olay da hani Yıkım'dan sonra göç eden Numenorların o kurak topraklarda yaşayan halkla kaynaşması sonucunda oldukça cesur, amacına bağlı bir tür halk oluşmuş.

8
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 31 Mayıs 2016, 21:59:10 »
Her haftasonu sigarayı bırakıyorum ne de olsa GoT beni kanser eder diye her bölümden sonra yeniden başlıyorum.

Eğer Martin tam olarak delirmediyse dizide olan hiçbir şeyi kitaba koymaz. Çok basit, tahmin edilebilir, sıradan olmuş.

Spoiler: Göster
Soğukel işine katılmıyorum ne kadar duygusuz olursa olsun Bran'a kendini gösterirdi diye düşünüyorum. Bence çok eskiden ölen bir Bekçiydi, önemli biri olduğunu düşünmüyorum ben. Arya olayını sevdim, hep bunu bekliyordum. Bran zaten dizinin vasıfsızı yani nereye bağlayacaklar bilmiyorum. Brynden Nehirova'yı aldı olayı gereksiz olmuş yani en baştan beri kuşatma altında da olabilirdi. Ayrıca Nehirova'yı geri almak için giden Jaime bir takım eski dostlarla, Brienne ve Catelyn ile karşılaşabilir. Daenerys zaten yönetmenler şişirdikçe şişirdi bakalım sonu ne olacak.


Duygularımı ifade eden görsel:
Spoiler: Göster


Edit: GoT dizi sitelerinden kaldırılıyormuş, kaldırılmış.

Edit II: 6x08 Kardeşlik sahnesinde güzellikten ağladım.

9
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 24 Mayıs 2016, 20:07:12 »
Güzel bölümdü.

Spoiler: Göster
Tormund 2000 adamım var dedi, Stannis 30.000 yabanıla 1000 süvari ile baskın yapıp kazanmıştı. Eddard Stark "1 kuzeyli adam 10 güneyli adam eder" derdi hep. O halde 30 yabanıl 1 güneyli ediyorsa, 300 yabanıl 1 kuzeyli adam eder. böylece Ramsay yalnızca 7 adam ile Tormund'un 2000 Yabanıl askerini yok edebilir. Tabii bu yazdığım şakaydı ama güzel bir ayrıntı bence.

Sizce Jon ile Sansa fikir ayrılığına düşecekler mi? Bakın dizinin başından beri Sansa hep başkalarının dolduruşuna gelip ailesine ve kendisine zarar veren şeyler yapıyor. Son bölümde dikkat ettiniz mi Jon iki üç sahnede Sansa'ya güvensiz bakışlar attı. Acaba yönetmen ve senaristler ilerisi hakkında küçük spoilerlar mı veriyorlar? Mesela Jon belki yaşı küçük olduğu için Rickon'a güvenmez, ben Lord-Kral olayım der, Sansa buna karşı çıkar veya Sansa tüm erkeklere rest çeker Leydi-Kraliçe benim der...

Son olarak bir teoride bulunayım. Bunu aklınızda tutun olunca "haklıymışsın" falan dersiniz. Serçeparmak Brynden Tully Nehirova'yı aldı falan dedi Sansa da Brienne'i oraya yolladı. Bana kalırsa Brienne Nehirova'ya giderken haydutların saldırısına uğrayacak ve zombik Catelyn Stark nam-ı diğer Leydi Taşkalp ile karşılaşacak. Hatta büyük ihtimal böyle olabilir.

10
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Mayıs 2016, 19:58:34 »
Spoiler: Göster
Dany kendini geliştirmiş ilk seferde saçları yanmıştı o sorunu halletmiş, bir de yanmadan önce memeleri sarkıktı ateş vurunca düzelmişler, ateş bu kadına yarıyor. Dünyanın en saçma sahnesiydi aynı şeyi iki defa izleyince güzel olmuyor.


Keşke ne kitabını okusaydım ne dizisini izleseydim.

11
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 09 Mayıs 2016, 17:47:34 »
Şu güne kadar GoT'u aşağıladım, kitap kitap dedim, dizi çöp dedim, Allah belamı verdi.

6x3 hakkında:
Spoiler: Göster
Neşe Kulesi sahnesini beğenmedim, kişi seçimleri, olayların oluşu falan biraz dandikti. En azından Arthur Dayne'i biraz vurgulamışlar fakat beklediğim gibi değildi.

Jon Kar'ın dirilmesini bekliyordum, hani aksini istiyordum ama olacağı buydu. Yabanılların gelmesini de en başından beri, taa kitaptan beri aslında biliyordum. O hainlerin idamına biraz şaşırdım ben Jon yumuşak davranabilir diye düşünüyordum, yani en azından çocuğu belki öldürmez diyordum ama iyi oldu. Nöbeti bırakması zaten olağandı fakat burada dikkat edilmesi gereken Boltonlar bunu "Yeminbozan Piç" olarak kullanacaklar, dezavantaj.

Umber, Rickon, Ramsay, Karstark olayı çok acayipti. Umber'ın sert ve hani nasıl diyeyim son ana kadar hanesinin iyiliği için Stark tarafına geçebileceğini düşünüyorum. Rickon Stark ve Tüylüköpek olayı çok garipti. Ben ilk kitabı okuduğumdan beri Rickon'u hep üstün görürdüm diğer Starklardan. Kitapta sürekli övülürdü fakat dizide öyle çok yer etmedi, yine de ben Rickon'un son ana kadar görünmeyeceğini, son anda kurtarıcı gibi geleceğini düşünürdüm hep. O kurdun kafasının getirilmesi falan inanın şok oldum. Hatta çuval kafasından çıkartılmadan önce belki başka bir çocuğu yerine getirmiştir, oyundur diyordum. Ramsay'in en sonda dediği "Evinize hoş geldiniz Lord Stark" lafından benim anladığım Jon'a karşı Rickon'u kullanacak. Manderlyleri ve diğer Kuzeyli haneleri yanına çekmek için piyon gibi kullanacak bu şekilde Jon'a karşı avantaj elde edecek.

Arya'ya ne yaptıklarını tam çözemedim. Sanırım amaç geçmişini unutturmak değil, iyi yalan söylemeyi ve duyguları gizlemeyi öğretmekmiş. Sandor'dan bahsetmeleri ilginç oldu bence yaşıyor, yaşamasa bahsetmezlerdi gibi geldi bana. Arya'yı kitapta bir daha Westeros'a dönmez gibi gösteriyorlardı, en azından uzun bir süre dönemeyecek gibiydi fakat dizide çok yakında intikam için dönebilir.

Kralın Şehri'nde işler karışık Lannister kardeşler bir güç sahibi fakat Tyrelllar da bir güç sahibi. İkisi de tek başına birer hiç ama birlikte baya güçlüler gibi. Yakında inanç ile aralarında sağlam bir çatışma çıkacaktır. Minik kuşlar olayını sevdim, fakat nihayetinde Varys isterse ona itaat edeceklerini düşünüyorum. Yani ilerleyen zamanlarda.

Dany muhtemelen kurtarılacak çünkü orada kalması hani mümkün değil aksi düşünülemez. Fakat belki yeni Khal bir gariplik yapıp karısı yapabilir Dany'yi, belli olmaz.

Tyrion, Varys falan onlar da işte suikasttı, şehir içi çatışmalardı falan filan en son Dany ile yolları kesişir gibi.


6x4 fragman hakkında | fragman için > buraya
Spoiler: Göster
Sansa, Brienne, Pod bir kapıdan giriyorlar burası muhtemelen Starklara sadık Dağ Klanları'nı göreceğimiz bölüm. Belki görmeyiz belki sadece Kara Kale'ye gitmiştir ama bence bi Dağ Klanı görebiliriz.

Petyr, Robert Arryn'a Sansa Boltonların elinde falan diyor burada iki seçenek var, oradaki şövalyenin yüzünü ekşitme nedeni Robert yine krize girebilir veyaaaa Robert sancak kaldırıp Kuzey'e savaşmaya gidebilir. Dikkat edilmesi gereken eğer bu olursa ve savaşı Sansa-Jon tarafı kazanırsa bu iki üvey kardeş arasında ister istemez, yandaşlar aracılığı ile bir rekabet olabilir, tehlikeli. Belki Rickon'u kurtarırlar fakat sanmam.

Theon Demiradalara dönecek demiştim. Euron kral olsa bile ben Theon'un Kuzey'e yararlı bir şeyler yapabileceğini düşünüyorum. Yani nasıl diyeyim orada heal basacak kendine, düzelebilir bu pısırık halleri diye düşünüyorum.

Margaery yargılanacak fakat galiba Tyrelllar bunu istemiyorlar o yüzden kesinlikle bir iç çatışma olacak inanç ve taht arasında. Ayrıca o Margaery'nin sarıldığı kişiyi tanıyamadım Loras galiba ama emin olamıyorum eğer Loras ise yani bilmiyorum ileride bence bu ikisinden birinin başına bir şey gelebilir. Belki Loras'ın başına çoktan bir şey gelmiştir. Belki Loras bile değildir..

Meeren'de iç çatışmalar, oyalamalar falan. Mormont ile Daario adeta bir Maedhros ve Maglor edası ile kampa dalacak gibi umarım kolayca kurtaramazlar da biri veya ikisi ölür.

Bu bölüm 6x3'e kıyasla biraz pasif geçecek gibi ama belli olmaz.


GoT forumlarının adminlerini tanıyorum ve sevmiyorum. O sebeple burada GoT hakkında konuşmak daha çok hoşuma gidiyor. Burası ayrıyetten biraz daha elit geliyor bana nedense. Neyse, söyleyeyim dedim, sizi seviyorum.

12
Kitabın Kışyarı Muharebesi ile başlayacağını düşünüyorum ve bu bölümü savaşta ölecek bir POV'un gözünden göreceğiz gibi geliyor bana. Eğer kitabı açtığınızda "Stannis" yazan bir bölüm ile karşılaşırsanız en yakın imama gidip sela okutun. Fakat büyük ihtimal Stannis'in şövalyelerinden birinin gözünden görürüz. Şu ana kadar gerçek bir savaşçı gözünden POV okumadık, Brienne belki biraz ama yani kadın neticede.. Martin'in yaptığı açıklamaya göre Sur'da önemli olaylar olacakmış ve artık Dany ciddi ciddi gözünü Westeros'a çevirecekmiş. Bana kalırsa son kitaptan sonraki en heyecanlı kitap olacak.

13
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 02 Mayıs 2016, 20:40:24 »
Katılmıyorum. Tabii ki Martin birkaç taktik veriyordur fakat dizide olan şeylerin kitapta olması onun da hiç işine gelmez. O sebeple bence dizide olan şeylerin alternatiflerini düşünmeliyiz kitapta. Dizide kitapta olması imkansız olan olaylar oluyor, evet, birkaç mantıklı spoiler yedik hani bariz olabilecek şeyler gördük fakat genel olarak dizi ile kitap sen sağdan git ben soldan gideceğim ortada buluşuruz deyip ayrıldılar. Zaten Martin çatır çutur karakter öldüren bir yazar -ki bu iyi bir şey-, herhalde dizide ölen karakterleri kitapta bir ara öldürür fakat dizide anlatılan türden ölümler olmayacağı bariz belli. Kitapta halkının taptığı adamı adamlarının gözü önünde öldürdüler, bir buçuk metre hanımcık bir kız dev gibi adamı meyve bıçağı ile öldürdü, olasılıksız..

14
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 01 Mayıs 2016, 18:12:49 »
Hatırlar mısınız Peter Jackson Hobbit'i bitirdikten sonra "ne yaptığım hakkında en uafk bir fikrim yok, mükemmel bir kitabı çok başarısız bir şekilde sinemaya yansıttım" demişti ve Tolkien mirasçıları da bir daha Orta Dünya kitaplarının film haklarını satmayacaklarını açıklamışlardı. Bence aynı şey bu GoT'da da olacak. O kadar başarısız bir kitap uyarlaması ki insanın ağlayası geliyor. Evet güzel bir dizi ama kitabını okuyan insanlar için resmen işkence. İlk çıktığında Martin'e Amerika'nın Tolkien'i dendi fakat bu çok yanlış bir deyimmiş. Bence Martin kefenin cebi olduğunu düşünen biri, yazıları bile para içinmiş anladığım kadarıyla. Keşke hiç okumamış olsaydım diyorum, hayatım daha iyi olabilirdi, her yeni bölümde sinir krizi geçirip yorumları okuyunca sakin kalmak için dakikalarca volta atmazdım..

15
Mitolojiler / Ynt: Yunan Tanrıları
« : 30 Nisan 2016, 02:08:13 »
Ares... Olimpos Tanrıları arasında dışarıdan bakılınca en güçlüsü olması gerekir fakat her zaman en çok utanç verici duruma düşen olmuştur. Athena yani Barış Tanrıçası'nın zıttıdır. Savaşın ve Kahramanların Tanrısı olmasına rağmen çok az savaşçı ona dua etmeye cesaret eder. Savaştaki rekabetten çok kan dökülmesinden hoşlanır. Aslında Athena'yı Savaş Tanrısı, Ares'i katliam Tanrısı olarak düşünmek daha doğru olur. Trakya'da katliam yapan her kralın Ares'in çocuğu olduğu rivayet edilir. Olimpos'ta ilişkisi olan Tanrıçalar dahil hiçbir ölümsüz ile arası iyi değildir. Zeus ve diğer Tanrılar tarafından sürekli aşağılanır. Her seferinde yenilir fakat her seferinde tekrar Athena'nın karşısında savaşır. Fakat... En sonunda yaptıklarından bıkan Zeus onu Olimpos'dan atar ve sonun başlangıcını hazırlar.

Ares sadık yardımcıları ve oğulları olan Phobos, Deimos, Eris ve Enyo ile Trakya'da inanılmaz katliamlar yapar, tüm nehirler kızıl insan kanıyla akar. Sonunda Olimpos Tanrıları bu olanlara dur demek için Athena'yı her zamanki gibi Ares'i rezil etmesi için yollarlar... Fakat bu sefer Ares'in oğulları Phobos ve Deimos tam olarak büyümüşler ve Trakya'da yaptıkları katliamlar sayesinde, insanların korku ve dehşete düşmeleri ile beslenerek güçlerinin doruğuna ulaşmıştılar. Athena Ares'e meydan okuyunca Phobos ile Deimos Athena'nın karşısına çıktılar ve Athena ilk kez Ares'e yenilmiş oldu. Geri kalan Olimpos Tanrıları'nı yenmek Ares için hiç zor olmadı. Hepsi tek tek veya birlikte düştüler. Ares bir süre dünyaya hükmetti fakat her şeye sahip olmak, bir amaç için savaşmamak hoşuna gitmedi. Bunun üzerine Olimpos ile Dünya arasındaki kapıların kapanması, Olimpos Tanrıları'nın dünyadaki savaşlara müdahale etmemesi karşılığında tahtı Zeus'a geri vermeyi teklif etti. Zeus bunu kabul etti ve dünya ile Olimpos arasındaki kapılar kapandı fakat Ares'in hükmü sırasında insanların içine işleyen savaşmak ve katletmek duygusu baki kaldı.

Ares dünyanın sonuna kadar savaş arabası ile insanların savaşlarına katıldı, katliamla mest oldu. Olimpos Tanrıları ve özellikle Athena bunu görüp kahroldular fakat kutsal yeminlerini bozamadıkları için müdahale edemediler. Ares asırlarca süren sefaletin, aşağılanmanın ardından hak ettiği saygınlığı sonunda gördü ve savaş dünyada hep baki kaldı.

Sayfa: [1] 2 3 ... 14