Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mat cauthon

Sayfa: [1]
1
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - Sohbet
« : 22 Eylül 2016, 20:01:50 »
14. Kitap A Memory of Light'i İngilizce okuyorum. Kitap 902 sayfa ben 852. sayfasındayım ve yaklaşık 650 sayfadır savaşı kısmı. Hakikaten "Son Savaş" herkes savaşıyor. 50 sayfa sonra 12 yıldır beklediğim sonu göreceğim için üzülüyorum. Ama artık bitsin istiyorum. Ve bu arada yeni yazar rahmetli Robert Jordan'ın yerini pek tutmuyor. Sanki hep "bir şeyler eksik" hissi uyandırıyor bende.     

Ben de 800'lerdeyim şu anda. Ve evet, kitap güzel olmasına rağmen ilk defa bu kitapta, kitabı Robert Jordan'dan başkasının yazdığı belli ediyor kendini. En azından bana böyle geldi. Özellikle karakterler öldüğünde içimde çok az kıpırdanma oluyor. Robert Jordan birini öldürdüğünde (ki çok azdı, biliyorum. :D) gözlerim dolar, içimde garip duygular uyanırdı. Bu kitapta Buz ve Ateşin Şarkısı'nı okuyormuşum gibi hissettim kendimi. :D (Aaa! Öldü bu!)

Bir de keşke savaş bu kadar yer kaplamasaydı da 'Hoppa!' diyerek çözülüveren olayları daha ayrıntılı yaşayabilseydik. Notlardan bir şeyler yazmanın zorluğuna bağlıyorum bu problemi de.

Bir de şurada yapılanın daha ayrıntılı açıklanmasını isterdim (aslında bir çok yer için var bu isteğim de... :D), şimdiye kadarki haliyle mantık hatası gibi bir his uyandırdı. Kitabın sonlarında biraz daha açıklanır umarım.
Spoiler: Göster
Valere Borusu'nun Mat'le olan bağının, Mat Rahvin tarafından öldürüldüğünde koptuğunu söyledi Artur Şahinkanadı. Ama Rand Mat'i geri getirmek için Şerateş kullandı. Bunun Boru'yu Mat'e yeniden bağlaması gerekmez mi? Valere Borusu, Desen'de benim bildiğimden daha farklı şekilde işliyormuş demek ki deyip geçtim, ama biraz daha açıklama yapılması fena olmazdı.


Kitap Son Savaş bölümüyle gaza yüklenince bir anda kendimi son sayfalarda buldum. Zaman Çarkı'nı bitirecek olmanın hüznü çöktü üzerime. Çark'ın yeni bir turunda bu muhteşem seriyi yeniden okuyabilme dileğiyle... :D 
Valere Borusu ile alakalı olarak;
Spoiler: Göster
Mat ile olan bağı bence Mat Avendesora'ya asılıp öldüğünde kopuyor.

2
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı - TV Dizisi
« : 21 Eylül 2016, 18:58:55 »
Toplam 15 kitap var kaç sezon olacak ve istikrarlı bir şekilde devam ettirilebilecek mi merak içindeyim fakat hakkı verilerek çekilirse efsanevi diziler arasına girebilir. Fanların çektiği 'Four Kings'te geçen bölüm bile epeyce tatlıydı. Umarım sorun çıkmadan başlanır kısa sürede.

Sayfa: [1]