Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Elerki

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
46
Fantastik Edebiyat'a bence masalları rahatlıkla dahil edebliriz ve bizim kültürümüzde de masalların yeri var. Bu da aslında ülkemizdeki neredeyse her çocuğun bir şekilde Fantastik Edebiyat'a aşina olduğunu gösterir.

Ne yazık ki bu aşinalık bir yerden sonra kimilerinin ağzında ilerde "Amaaan! Bu yaşta bunlarımı okuyacağım/okuyorsun?" tarzında cümlelere dönüşüyor...

Ve ne mutlu ki, sanırım bizler de "Hayır! Fantastik Edebiyat, yani elimizde, okumakta olduğumuz şu kitap biz büyüklere masallardır, hayal gücümüzün o harika evreni yerine daima kapalı havalı bir -sözüm ona- gerçek dünyadan kaçmaktır," diyebilenlerdeniz.

Ben özellikle 'Nils Holgersson' ve 'Ulduz ile Kargalar'ın etkisinde kalmışımdır... Özellikle 'Ulduz ile Kargalar' beni çok etkilemiştir. Bundan sonra hayatıma spor girdi ve ndense okumaya zaman ayırmadım.

Bir süre sonra, 4. sınıftayken Christian Jacq'ın 'Ramses' serisiyle tekrar buna yakın bir şeylere dönmüştüm. 5. sınıftayken ise... Bir gün -CNN Türk'teydi sanırım- bir sinema tanıtım programına denk geldim ve kilitlendim... Çok kısa bir kareyi verdi... Kasvetli bir ortamda ak sakallı bir büyücü konuşuyordu! Bir anda, ne zaman Carrefour'a gitsem Remzi Kitabevi'nin vitrininde gördüğüm o kitabı gösterdi ekran ve 'Yüzüklerin Efendisi - Yüzük Kardeşliği'nin filminin çekimine başlandığını duyurdu programın sunucusu...

İşte o günün ertesi günü Yüzüklerin Efendisi ile gerçek anlamda Fantastik Edebiyat'a adım attım ve devamı da geldi fazlasıyla... :)

Benim hikayem de bu işte... :)

47
Kurgu İskelesi / Ynt: Çitler
« : 02 Şubat 2010, 23:34:02 »
mimoza,

Siz de yazmaya devam edin muhakkak. Burada herkes birbirini okumaya çalışıyor olabildiğince. Sizin de okuduğunuzu görmek güzel. Tekrar, aramıza hoş geldiniz.

Beğendiğinize sevindim. Teşekkür ederim. :)

48
Kurgu İskelesi / Ynt: Bir Ofsayt Şarkısı
« : 02 Şubat 2010, 23:17:30 »
mimoza,

İzledim tabi. :D Zaten, birçok gündelik şeyden esinlenip böyle abzürd bi hikayemsi yazmaya çalıştım. Eğlendirmekti amacım. Eğlendiyseniz ne mutlu. Çok sık gelmiyor böyle şeyler aklıma ne yazık ki.

Teşekkür ederim. :)

49
mimoza,

Öncelikle tekrar bir hoş geldiniz diyeyim. Hikayenizle ilgili daha çok genel şeyler söylemek istiyorum izninizle.

İlk üç bölümde, devamlı büyük harf ile başlayan sözcükler gözümü yormadı desem yalan olur fakat sonradan bu durumdan vaz geçmişsiniz gördüğüm kadarıyla ve sevindim. :)

Hikayenizin hayal gücünüzün işlekliğini gösterdiğini düşünüyorum fakat bunu okuyucuya aktarırken cümle sonlarını devamlı fiille bitirirseniz bu bir yerden sonra -en azından benim için- bir tekerleme halini alıyor ve bana katılan okuyucularınızın da olacağını düşünüyorum.

Bir de bir paragraf içerisinde isim zamirleri yerine daima o zamirin kişisi olan ismi kullandığınız zaman da isim kalabalığı olur o aynı paragraf içerisinde, bu da hikayenizin okunurluğunu düşürür ister istemez... Buna son iki bölümde daha çok dikkat etmişsiniz ve bu sizin devamlı gelişme gösterdiğiniz anlamına geliyor bence.

Düşündüğünüz öykü bence çok daha geniş anlatabileceğiniz bir öykü... Karakterlerin düşüncelerini aktarabilirsiniz, betimlemelerinizi artırabilir ve karakterlerinizin bulunduğu mekandan nasıl etkilendiği konusunda da yazabilirsiniz. Bunlar hikayeyi geliştirecek şeylerdir. Özellikle bu şekilde bölüm bölüm yazdığınız bir hikaye için bunun gerekli olabileceğini düşünüyorum.

Kimisi, bir hikayede hemen aksiyona girilmesini sever kimisi ise biraz daha altyapının olgunlaşmasını ister. Benim kişisel görüşüm, hikayedeki aksiyon ve tansiyon çok çabuk ortaya çıkınca bir acele havasının oluştuğu. Sizin bölümlerinizde de zaman zaman bunu hissettim fakat daha önce de belirttiğim gibi son iki bölümünüz -yine bence- daha kararında olmuş gibi.

Zaten yaratıcı olan hayal gücünüzün aktarımını geliştirdikçe hem siz hem de okuyucu çok zevk alacaktır yazdıklarınızdan.

Takip edeceğim. Elinize sağlık. :) 

50
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Dragonvarld
« : 01 Şubat 2010, 20:04:27 »
brisingr,

Nihbrin'e katılıyorum. Ben, daha önce de söylediğim gibi, 'Ejderha Mızrağı' ile diğer eserlerini karşılaştırdığımda Margaret Weis'ın, hep diğerlerini bir değil birkaç adım önde gördüğümü söyleyebilirim. 'Dragonvarld^' da bence yapısı bakımından daha karanlık ve aynı zamanda da daha oturaklı bir üçleme.

Eğer çizgi roman havasında sürükleyici ve uzun soluklu bir serüvene atılmak istiyorsanız 'Ejderha Mızrağı'nı okuyun derim kendi adıma. Rahat okunan bir seri.

Bir de ekleyeyim yine de... Margaret Weis'in parmağının olduğu diğer serilere de göz atın. Ejderha Mızrağı'ndan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum diğerlerinin de... Kendi okuduklarımdan:

'Ölüm Kapısı', 'Hükümran Taş', 'Kahinin Gülü' ve 'Dragonvarld'ı önerebilirim. :)

51
Çizgi / Ynt: Bardes'ten Çizimler
« : 30 Ocak 2010, 20:35:36 »
Bardes,

Sonuncusuna ben de bayıldım! Hepsi için elinize sağlık. :)

52
Kurgu İskelesi / Ynt: Ateş Toprakları
« : 30 Ocak 2010, 14:59:25 »
mimoza,

Teşekkür ederim okuduğunuz ve yorum yazdığınız için. :)

Sizin hikayenizin de beş tane geniş bölümü bulunmakta... Bütünleme sınavlarımdan kurtulduğum zaman, sağlam kafayla okuyacağımdan emin olabilirsiniz, elimden geldiğince her hikayeyi okumaya, onlardan ve yazarlarından bir şeyler kapmaya çalışıyorum. :)

Kitap konusuna gelince... Kayıp Ruh'a katılıyorum. Bir de, yeterli birikime ulaştığımı, o birikimi yeterli düzeyde yansıttığımı da tam anlamıyla kendim hissedene kadar ve tabi, birkaç da profesyonalle konuşup olumlu düşüncelerini duyana kadar -kendi adıma- düşünmüyorum böyle bir şey. Uzun soluklu hikaye yazmak, hatta romana çevirmek pek kolay değil gibi...

Tekrar teşekkür ederim. :)

53
Kurgu İskelesi / Ynt: Gölge (7)
« : 29 Ocak 2010, 21:09:15 »
Baal Adramelech,

Karakterinizin derinliğini de oluşturmanız çok güzel gerçekten! Bir hikayede bunu da verebilmek ve karakterin gelişen olaylara bakış açılarının da onun hisleri ve tecrübelerine doğru orantılı ortaya çıkması çok hoş.

Ve çok hoş olacağa benziyor...

Tekrar elinize sağlık. Arada uğrayın buralara. :)

54
Müzik / Ynt: Omnia
« : 29 Ocak 2010, 20:55:29 »
Herr Mannelig,

Çok güzel paylaşım olmuş. Teşekkür ederim kendi adıma. :)

55
Şişedeki Mısralar / Ynt: Zaman...
« : 29 Ocak 2010, 20:47:52 »
Angels.Of.Darkness,

Alıntı
Soyut olanı somutlaştırmaktı hayalim eskiden,
Ne kadar komik, değil mi?

Bu satırlar benim çoğu zaman üzerine gitmek istediğim temayı içeriyor. Kendi düşüncelerimden, tanıdık bir şey görünce hoşuma gitti. :)

Sade, duru ve güzel bir şiir olmuş bence.

Zamanın içinde yüzelim serbestçe... :)

Elinize sağlık.

56
Kurgu İskelesi / Ynt: Gece Perisi - I -
« : 29 Ocak 2010, 20:43:28 »
aNTiSePTiK,

He, bir de... Devamını bekliyorum. Belki o zaman fikrim değişir... ;)

57
Kurgu İskelesi / Ynt: Gece Perisi - I -
« : 29 Ocak 2010, 20:42:44 »
aNTiSePTiK,

Bu hikayenin orijinalini, yani benim size "Manzum hikaye olmuş," dediğim halini daha çok beğendiğimi söylemeliyim.

Hikayeyi çok güzel anlatmışsınız, evet. Ama benim için o ilk hali daha bir gizemliydi... Daha çok ruha dokunuyordu bence. Benim görüşüm bu tabi ki. Bu hissi uyandırmasının sebebi de şiirsel yazılmış olması olabilir diğerinin.

Bu hikayeniz de anlatım bakımından yine kendi üslubunuzla, güzel bir hikaye fakat yaklaşık her gizemi açığa çıkarması, daha somut bir hale getirmesi belki de beni çekmeyen şey.

Diyeceğim şu ki, bence gayet güzel bir hikaye fakat manzum halini tercih ederim. :)

Elinize sağlık.

58
Kurgu İskelesi / Ynt: Gölge (7)
« : 29 Ocak 2010, 20:33:18 »
Baal Adramelech,

Tekrar ve tekrar çok güzel bir bölüm. :) Farklı ırkların ve dinlerin efsanelerini pusula olarak alıp kendi hikayelerini yaratmak isteyen - gerçek hikayelerini bilmeyen- vampirler... Alexander'ın modern zamanlarda kendisinin, tereddütle de olsa, ölemeyecek kadar 'değerli' olduğunu söylemesi ve eski zamanlarda ise ölemeyecek kadar 'korkması...'

Güzel işliyorsunuz hikayenizi. Tebrik ederim gerçekten... Elinize sağlık. :)

Not: Arada -eski düzen- kağıt-kalemle boğuşup bize yeni bölümlerinizi yazın lütfen ki internet ortamına geri geldiğinizde paylaşabilesiniz hemen! ;)

59
Düşler Limanı / Ynt: Ucube
« : 29 Ocak 2010, 12:09:00 »
Isılwén,

Teşekkür ederim, okuduğunuz ve yorum yazdığınız için... :)

60
The Pick Of Destiny filminin giriş şarkısı!

http://www.youtube.com/watch?v=AmCtU1C3dcc

Bu şarkıda baba rolünde de Meat Loaf'u görebiliyoruz! :P Dio'nun posterden falan çıkıp öğüt vermesi falan! Aman Tanrı'm! ;D

Filmi de ayrıca tavsiye ederim arkadaşlar! Yatmadan bunu tavsiye edeyim dedim! :D

Film çok eğlenceli ve Jack Black denen elemanımız inanılmaz bir sese sahip! ;D

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25