Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - LegalMc

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 69
61
Şişedeki Mısralar / Ynt: Tesla'ya Dair
« : 25 Mayıs 2013, 20:36:42 »
Ne kadar soyunursanız soyunun, hiçbir zaman yeterince çıplak olamayacaksınız. Üstünüzde her zaman şiiriniz olacak sizi sarmalayan. Devam, sonuna kadar.

62
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 19 Mayıs 2013, 12:42:16 »
Metro: Last Light'ta şöyle bir sahne var imiş:

Spoiler: Göster

63
Sinema / Ynt: Inception | Başlangıç (2010)
« : 18 Mayıs 2013, 20:18:12 »
Spoiler: Göster
Bütün o senaryo, herşey muhteşem, her an ayrı bir mindfuck yaşadım ama o son sahne nedir, bu kadar basit bitirilir miydi böyle bir film! Tamam saygı duydum, seçimi izleyiciye bırakmışsın, sorgulatıyorsun, en güzelini yapmışsın ama bu kadar basit mi yapılırdı bu! İki saat boyunca hop oturup hop kalktım, yaşını başını almış bir babaanne edasıyla uyanırlarsa vallahi alkışlayacağım diye ellerimi hazırda tuttum hep. Sonra noldu sen sahneyi bir saniye önce kestin, biz muallakta kaldık. Böyle mi anlatılırdı bu, tamam klasik film hamlesini yapmışsın, eğer bir sahnede bir silah varsa o mutlaka patlar, ama bu kadar basit de patlamamalıydı gibime geliyor. Yine de Nolan'sın sen, saygım sonsuz.


Spoiler: Göster
O kadar da açıkta kalmadı aslında ya. Çok dikkatli izleyenlerin fark etmesi için koyulmuş klasik bir Nolan hamlesiydi. Şöyle oluyor olay: Gerçek yaşamdayken Cobb'un sol yüzük parmağında yüzük yok, çünkü karısı ölü. Rüya durumunda ise hala evli oldukları için hep parmağında yüzük var. Son sahnede ise parmağında yüzük yok.

Bildiğimiz Nolan deyip geçiştirmiştim ben filmden sonra, ama filmleri bu kadar dikkatli izleyenlerin olması gerçekten ilginç. Gönül vermişler bu işe.

64
Sinema / Ynt: Iron Man 3
« : 11 Mayıs 2013, 19:44:27 »
Hiç beğenmedim. Ben ne yazarsam yazayım ilk iki filmi izlemiş herkes bu filmi de izleyecektir ama gerçekten kötüydü. İzleyin, hak vereceksiniz.

Öncelikle tamam Iron Man esprili bir kahramandır vs. ama bu kadar da abartılmamalı bu espri işi. Filmde senaryodan çok espri var. Gülmesine güldüm ama sinemaya sadece gülmek için gitmemiştim, bir Iron Man filmi izlemek için gitmiştim.

Film aslında güzel başlıyor, ilk yarım saati "güzel filmmiş valla" havasında geçiyor ama sonra işler sarpa sarmaya başlıyor. Gereksiz sahnelerle dolu sahneler izlemeye başlıyorsunuz. Sonra zamanla facia olarak nitelendirilebilecek bir Mandarin geliyor ki, hala düşündükçe yönetmeni anıyorum.

Başı güzel, ortaları kötü, sonu daha da kötü bir film. İzlemek isteyenler izlesin, ama fazla bir şey ummasınlar.

Bir de Marvel filmlerinde artık kalıplaşmış olarak film bittikten ve cast tamamen geçtikten sonra diğer filmlerle ilgili sahne gösterme olayı bunda da vardı, vardı da sonraki filmler ile hiçbir alakası yoktu. Tamamen gereksiz bir sahneydi.

Umarım diğer filmlerde kadroda radikal değişiklikler olur.

65
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Injustice - Gods Among Us
« : 06 Mayıs 2013, 20:45:21 »
İlk sayıyı okudum, oldukça eğlenceli ve şaşırtıcı başladı. Uzun zamandır DC çizgi romanı okumuyordum, bünyeye iyi geldi. Şöyle de iki sahne vardı ki kahkahalara boğdu beni.

Spoiler: Göster

Spoiler: Göster

66
Eğlence & Mizah / Ynt: Yangında İlk Kurtarılacaklar
« : 01 Mayıs 2013, 20:25:52 »
Ne kadar fazla düşünürsem aklıma o kadar fazla kitap geliyor, ne yapsam bilemedim.

Alevleri görür görmez koşarak gidip herkesin Hitler sandığı Poe'yu kaparım kitaplıktan. Daha doğru düzgün okuyamadım, ayıp olur üstada. Arkada bırakırsam muhtemelen Hitler olarak rüyalarıma girecektir. Onu bir kolumun altına aldıktan sonra yanına hemen Silverberg'den İçeriden Ölmek'i eklerim. Neredeyse kusursuz bir kitabı alevlere yem edemem efendim!

Biraz bakındıktan sonra Barış Bıçakçı'dan Bizim Büyük Çaresizliğimiz ve Bradbury'nin Fahrenheit 451'i[*]ne olacağıdııı?[/*] benimle ateşli bir yolculuğa çıkmaya hak kazanır. Poe dışında saydıklarım hep ince kitaplar o yüzden bir şeyler daha alabilirim sanırım. Cemal Süreya, Sevda Sözleri, Turgut Uyar, Göğe Bakma Durağı, Ah Muhsin Ünlü, Gidiyorum Bu üçlüsünü de aldıktan sonra son bir hamleyle Kediler Güzel Uyanır'ı alırım yanıma. Her şeyi aldığımı düşünüp evden tabanları yağladıktan ve kafam yerine geldikten sonra bir tane bile Gaiman, Sait Faik, Joey Goebel almadığımı görünce "hııııaaaayyıııığğğğğğrr!" diye haykırırım. Tabii zamanla alış...

Otostopçunun Galaksi Rehberi?

Hııııaaaaayyyıııııııııığğğğr!

67
Televizyon / Ynt: Clash of the Gods
« : 28 Nisan 2013, 14:41:34 »
Felsefe derslerinde izliyorduk bu belgesel/diziyi, anlatım olarak iyi olmasına rağmen Vikings'i izledikten sonra aynı şevkle izlemeye girerseniz büyük hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü Vikings belgeselden çok bildiğimiz diziler gibi ilerliyor, efektler, savaş sahneleri, oyunculuklar üst seviyede. Clash of the Gods ise tam bir belgesel, oyunculuk denen şey fazla yok, efektler felaket -hele bir Gollum var ki o 9. bölümde, gülmekten ölmüştüm-. Yine de bilgilenmek için güzel bir kaynak.

Bir de Zeus'u, Kronos'u falan göbekli adamlar oynuyor asdasfasd :D Ama bilgilendiriyor ya, konunun meraklısıysanız izleyin.

68
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 24 Nisan 2013, 19:34:28 »
Bu nadide grubu gönülden tebrik ediyor, ayakta alkışlıyorum. Müzik dersi vermiş adamlar. Müzik piyasasında bir hiç olduklarını bilmeyen, kendilerini sanatçı ilan edenlere gelsin bu şarkı.

Aşk Bitti (Leyla The Band)

Bundan bahsetmişken, şu da çok güzel.

İnsanın efkarlanıp sakız çiğneyesi geliyor.

69
Eğlence & Mizah / Ynt: Tek Cümleyle Kitap Özeti
« : 20 Nisan 2013, 23:16:47 »
Dorian Gray'in Portresi - Oscar Wilde

Dorian Gray: Gencim, güzelim, seni üzerim Basil.

70
Televizyon / Ynt: Vikings
« : 18 Nisan 2013, 17:55:27 »
Her zaman Vikinglere, genelleştirirsek İskandinavlara ilgi duyduğum için diziyi ilk çıktığından beri takip ediyorum, çok da beğeniyorum. Çok zengin efektler yok ama konu güzel işleniyor, ikinci sezonda efektlerin de devreye gireceğini tahmin ediyorum, o zaman daha da güzel olacaktır dizi. Dövüş sahneleri efektsizken bile çok gerçekçi.

Tek sıkıntım dil konusu. Aralarında kendi dillerini konuşsa daha gerçekçi olurdu sanırım.

71
Her şeyin başı hikayelerdir, bunu unutmayınız. Hikayeler, hatta kısa hikayeler, edebiyatın üvey çocuğu olmaktan çıkmalı artık.

72
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 25 Mart 2013, 17:35:52 »
Türkçe edebiyatta bu tarz şeylerin ismi yok ama ben kıpkısa koyayım dedim; kıpkısa. Bahsedeceğim şey kısa hikayeler, ama çook kısa olanları. Bir kaç kelimeden büyük kurgular yaratmak gibi.  ;D

Ernest Hemingway in bu tarzda bir hikayesi:

"For sale. Baby shoes. Never worn."

İşte hikaye budur. Haydi bizimkileri görelim.

Bildiğim kadarıyla burası inanılmaz derecede seviyesiz espri yapma alanı değildi, yukarıdaki alıntıdan ve sonrasında yazılanlardan ben öyle anlıyorum en azından.

Kitap okuyoruz diyoruz, edebiyat seviyoruz diyoruz, bir de bunları yapıyoruz. Çok güzel.

73
Spoiler: Göster
Ejderha 3 başlı olacak diyordu, Daenerys 1.cisi olacağı kesin ama diğer 2si sizce kim olacak?
Diğer önemli soru ise Azor Ahai kim? Stannis olduğunu düşünmüyorum


Spoiler: Göster
Ejderhanın başları: Daenerys, Aegon, Jon diye düşünüyorum. Hatta Jon ile Daenerys'in evleneceğine dair teorilerim var. Azor Ahai için üç teori dolanıyor: Jon, Daenerys veya Bran.


Bir de 4. kitapta fark ettiğim ama "Yanlış hatırlıyorum herhalde" diye üstünde durmadığım bir şey vardı, internette dolanıyormuş meğerse.

Spoiler: Göster
Jaime Nehirova'da Jeyne Westerling(Stark)'i gördüğünde dar kalçalı olduğunu ve ailenin tek kız çocuğu olduğunu söylüyordu. Ama önceki kitapta Catelyn Jeyne'in geniş kalçalı olduğunu, rahat çocuk doğurabileceğini söylüyordu. Ayrıca Jeyne'in bir kız kardeşi iki de erkek kardeşi vardı yanılmıyorsam.

Kısacası, Jeyne büyük ihtimalle Karabalık'la, küçük bir ihtimalle de kendi başına Nehirova'dan kaçtı.

74
Sinema / Ynt: Alien izleme sırası?
« : 14 Mart 2013, 21:37:08 »
Büyük ihtimalle çok sıkıntı çekmezsin. Ama eksiksiz izlersen daha iyi olacaktır.

75
Sinema / Ynt: Alien izleme sırası?
« : 14 Mart 2013, 21:07:22 »
Alien (1979)
Aliens (1986)
Alien 3 (1992)
Alien Resurrection (1997)
Alien vs. Predator (2004)
Aliens vs. Predator: Requiem (2007)
Prometheus (2012)

Sayfa: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 69