Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - scorpion325

Sayfa: 1 [2] 3
16
Bilim & Teknoloji / Üç boyutlu virüsler!
« : 26 Mart 2008, 22:45:34 »


Eğer PC virüslerinin nasıl gözüktüğünü merak ediyorsanız, bu çalışmaya mutlaka göz atmalısınız.

Romen sanatçı Alex Dragulesco, Malwarez ile bilgisayar virüslerini ve solucanlarını üç boyutlu olarak canlandıran bir yapı geliştirdi.

Dragulesco bu iş için dijital zararlıların program kodlarını ve sisteme girdiklerinde gösterdikleri davranışları inceledi. Sıklık, yoğunluk, bellek adreslemelerinin dizilişi ve alt rutinler bilgisayar virüsünün resmini ortaya çıkarıyor.

---

Verdiği zararlar yetmedi şimdi de psikolojik baskısıyla uğraşıcaz. ;D

17
Güncel / Ynt: Dünyanın hamile ilk erkeği!
« : 26 Mart 2008, 22:37:58 »
Biyolojik olarak çocuğun annesi de babası da aynı kişi. ;D Çok gurur kırıcı. ;D

18


Eğer iPhone'un pahalı olduğunu düşünüyorsanız, Princess Plus iPhone'u daha görmediniz demektir.

Her ne kadar ülkemizde satışa sunulmamış olsa da, yurtdışında satılan iPhone'ların (16 GB) sözleşmeli fiyatı 730 Dolar civarında geziyor. Bunun pahalı olduğunu mu düşünüyorsunuz? Kuyumcu Peter Aloisson tarafından süslenmiş iPhone ile karşılaştırıldığında ucuz bile diyebiliriz. Avusturyalı, "Apple iPhone Princess Plus" için 222,360 Dolar talep ediyor.

Fiyatı ise süslemeler için kullandığı değerli materyaller ile dengeliyor. 18 karat beyaz altından yapılmış, kenar kısımlarda 140 adet elmas özel Princess kesim ile ışıl ışıl parlıyor. Bunun dışında 180 farklı pırlanta iPhone'u süslüyor. Elbette kullanılan elmaslar 16,5 ila 17,75 karat ağırlığında ve en iyi kaliteyi sunuyor.

Daha ucuzu da mümkün: 83,384 Dolar gibi daha düşük bir fiyata iPhone'u altın kenarlık ve yığınla elmas süslü olarak elde edebilirsiniz. Princess Plus'dan farkı: Kullanılan değerli taşlar princess-kesim değil ve elmaslar 6,42 karat ağırlığında.

---

Bir iPhone için 222,360 Dolar!!! Ufffff. :wow

19
İlk kez Yüzüklerin Efendisi'ni okudum. Fakat tam başlamış sayılmam. Çünkü Laura'yı okuduktan sonra Fantastik Edebiyat bağımlılık yaptı. :)

20
Yüzüklerin Efendisi / Ynt: En sevdiğiniz karakter?
« : 26 Mart 2008, 22:11:43 »
Sadece Legolas'a oy verdim. :shrlock

21
Harry Potter / Ynt: İlk Fragman 16 Mayıs'ta
« : 26 Mart 2008, 22:08:29 »
Filmin çıkış tarihine göre biraz erken. Ama sabırsızlıkla bekliyorum.(Youtube o zamana kadar açılmazsa Narnia'ya giderim artık. :hemk ) Paylaşım için teşekkürler. :)

22
Bilim & Teknoloji / YouTube yasağı mecliste!
« : 26 Mart 2008, 22:02:46 »


DSP'li Ağırbaş, soru önergesinde Türkiye aleyhine yayın yapan sitelere yönelik çalışmaları sordu.

DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş, internet portallarındaki Türkiye'ye yönelik bilgi kirliliğini gidermek için somut bir plan olup olmadığını sordu.
Ağırbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın cevaplandırması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, bilgi toplumu olmanın önemli bir adımı olarak, internet hizmetlerinin yaygınlaştırılması ve doğru amaçlara hizmet etmesine yönelik tedbirlerin alınmasının, sorumluluk sahibi makamların öncelikli görevleri arasında yer alması gerektiğini belirtti.

“Youtube” olarak bilinen video paylaşım sitesinin erişiminin engellenmesine dikkati çeken Jale Ağırbaş, Türkiye aleyhinde bilgiler içerdiğinden dolayı erişimi engellenen internet siteleri hakkında bilgi istedi.

“Hükümet olarak, internet portallarındaki ülkemize yönelik bilgi kirliliğini gidermek için somut bir planınız var mıdır?” diye soran DSP'li Ağırbaş, önergesinde şu sorulara yer verdi: “Ülkemize ve devlet büyüklerimize yönelik karalama kampanyalarına ve terör örgütü propagandalarına yer veren internet portallarına ilişkin Telekomünikasyon Kurumu dahilinde bir ihbar birimi oluşturmak suretiyle, ilgili sitelerdeki bilgi kirliliğine filtreleme yöntemiyle engel olmak, bu tür sitelere erişimi engellemekten daha etkili ve doğru bir yol değil midir? Youtube yasağı gibi ülkemizin itibarını zedeleyen engellemelerin önüne geçmek için mevzuat değişikliği yapmayı düşünmekte misiniz?”.

---

Filtreleme derken ne demek istediğini tam anlamadım. Ama direk erişim engellenmesi de çözüm değil tabiki. :)

23
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 24 Mart 2008, 22:59:21 »
Avrupa Yakası,Hatırla Sevgili :)

24
Televizyon / Ynt: Hatırla Sevgiliii :)
« : 24 Mart 2008, 22:50:43 »
Darbe yıllarını çok iyi anlatan bir dizi. Sürekli olmasa da denk geldikçe izliyorum.

25
Bilim & Teknoloji / Kahve fincanı içinde PC!
« : 24 Mart 2008, 22:46:32 »


Sabah kalktığınızda elinize kahve fincanınızı alıp haberleri fincandan takip edeceğiniz günler yakın.

Kahvaltı, kahve ve güncel haberler: Fakat tüm bunları gazeteden değil, kahve fincanınızdan öğreneceksiniz.

En azından tasarımcı Jason Farsai gelecekte güne böyle başlanılacağını düşünüyor. Bu işi gerçekleştirecek olan ise dokunmatik ekran ve kablosuz internet ile donatılmış Yuno PC olacak. Cihaz hava tahminleri, trafik ve borsa hakkındaki bilgileri gösterecek ve güne rahat bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Yuno-PC şu an için sadece bir tasarım çalışması; tekniksel yapılabilirlik açıklanmış değil. Yuno-PC'nin bulaşık makinesinde yıkanıp yıkanamayacağı da açıklanmayanlar arasında...

---

Tasarımı var sadece... İmkansız değil ama bence gereksiz. :)

26
Bilim & Teknoloji / Giysilerin altını gösteren kamera!
« : 24 Mart 2008, 22:44:12 »


T5000 adı verilen kamera sistemi, giysilerin altına saklanan patlayıcı veya silahları 25 metre mesafeden tespit edebiliyor.

Giysilerin altına saklanmış patlayıcıları, silahları ve uyuşturucuyu 25 metre mesafeden görebilen yeni bir kamera geliştirildi. ThruVision isimli şirket tarafından geliştirilen ve T5000 adıyla lanse edilen sistemin havaalanlarında, tren istasyonlarında ve benzeri mekanlarda güvenliği artıracağı düşünülüyor. Sistem hem açık, hem de kapalı mekanlarda çalışabiliyor.

T-ray adı verilen özel bir teknolojiye dayanan yeni kamera sistemi, sadece giysilerin altında saklanan maddelerin tespit edilmesini sağlıyor; vücut detaylarının görülmesi söz konusu değil. T-ray teknolojisi, daha önce ömrünü tamamlamış yıldızların araştırılması amacıyla astronomlar tarafından kullanılıyordu.

Korkulanın aksine, kameranın insan vücuduna radyasyondan kaynaklanan herhangi bir zarar vermesi söz konusu değil. Çünkü sistem X-ray'den farklı olarak T-ray adlı teknolojiden yararlanıyor ve bu teknolojide radyasyon tehlikesi bulunmuyor.

27
Eheu. Küresel ısınma var;su bitince nasıl ateş yakıcaz acaba? ;D ;D ;D

28
Bunlar 2035 değil de 2150'den sonra olur gibi geliyor bana...1965'te de 2000 yılının resimlerinde uçan arabalar varmış. 30 yıl sonrasının tahminini yapmak günümüzde çok zor.

29
Ooo süpermiş. :) Sağol.

30
Televizyon / Ynt: Tiyatro neden parlamıyor?
« : 04 Mart 2008, 23:13:58 »
Devlet Tiyatrocularına "Vasıfsız İşçi" rütbesi verilen bir ülkede nasıl gelişmesini bekliyoruz? Ayrıca sinemalar efekt ve oyuncular bakımından çok daha ilgi çekici.

Sayfa: 1 [2] 3