Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - scorpion325

Sayfa: 1 2 [3]
31
Genel Kültür / Ynt: Atatürk ile ilgili bilinmeyenler
« : 03 Mart 2008, 22:34:53 »
Daha önce görmüştüm. Gerçekten duygulanıyor insan. :'( Paylaşım için teşekkürler.

32
Güncel / Ynt: Hamdi Bey bulundu!
« : 03 Mart 2008, 22:26:45 »
Tahmin ediyordum Hamdi Bey'in hayali bir karakter olduğunu... Bilgisayar yazılımı mı demeliydim yoksa? ;D Bence yarışmada olanların hepsi senaryo. Bu yüzden de gıcık oluyorum o yarışmaya. :hmm

33
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Laura
« : 03 Mart 2008, 22:23:09 »
Mükemmel ötesi bir kitap. En az Harry Potter kadar etkiledi beni. Herkese tavsiye ederim. :)

34
Bilim & Teknoloji / Vista'nın fiyatı düşüyor!
« : 03 Mart 2008, 22:03:15 »
Microsoft en sonunda Vista'nın fiyatını perakende satış noktalarında düşüreceğini duyurdu. Bu karar satışları artırabilir.

Şu ana kadar tam olarak bir tarih verilmese de, Microsoft, 70 ülkede bu kararını açıklayacak. Birleşik Devletler'de en pahalı işletim sistemi olan Vista Ultimate'ın fiyatı 399 dolardan 319 dolara düşecek.

Analistlere göre Microsoft'un amacı 2007'den bu yana piyasada olan Vista'nın satış rakamını yukarı çekmek. Paketlenmiş halde satılan Vista sürümlerinde bu indirim uygulanacak.

Microsoft yöneticilerinden Brad Brooks durumu şöyle ifade ediyor: "Umuyoruz ki bu daha büyük fırsatlar yaratacak ve Windows kopyaları da daha fazla satmış olacak."

Microsoft açıklamasında bugüne kadar 100 milyon adet Vista lisansı sattıklarına da yer verdi.

---

319 dolar. ;D Sonra da "Korsan'a Hayır" diye dolaşıyorlar. :hemk

35
Bilim & Teknoloji / DVD'ler ne kadar dayanabilir?
« : 03 Mart 2008, 22:00:26 »
Daha uzun ömürlü DVD'ler üretebilmek için bazı önde gelen firmalar bir araya gelip bir test metodu geliştirdiler.

Uluslar arası Standartlar Organizasyonu (ISO), Uluslar arası Elektronik Komisyonu (IEC) ve OSTA ile boş DVD medyalarının ömrünü test etmek için bir metod geliştirdi.

Testte boş medyalar yaklaşık 9 ay boyunca farklı sıcaklık ve nem oranında bir klima sandığı içinde tutuluyor. Daha sonra medyaların dayanıklılığı 25 derece ve %50 nem oranında hesaplanıyor. Burada sonucu etkileyen etmenin, medyaların yüzde 5'inin hata oranlarının önceden belirlenmiş bir sınır değeri geçtiği an olacağı kabul ediliyor. Uygulamada ise bu testi geçen disklerin sürücüler tarafından daha uzun bir süre boyunca okunacağı düşünülüyor.

Güneş ışığı, kullanımdan kaynaklanan çizikler ve DVD yazıcının kalitesi gibi etkiler ihmal ediliyor ki, bu sebeple bütün test sonuçları teorik olarak kalıyor. Kısa bir süre sonra bu yeni standart geçerlilik kazanacak.

Sayfa: 1 2 [3]