Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Slyffindor

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11
136
Bilim & Teknoloji / Ynt: Exilim EX-S10, artık Türkiye’de
« : 22 Mayıs 2008, 21:22:28 »
Casio Exilim  makineleri fena değildir bende EX-Z75 kullanıyorum
bulanıklık azaltıcı benimkindede var ve baya işe yarıyor, araç içinde seyahat ederken bile rahat rahat fotoğraf çekebiliyorum
4. bir otomatik çekim de çok güzel fakat casio ların bir sorunuda bu 3-4. otomatik çekimlerin süresinin 10 sn. seçeneğinde olmasıdır oysaki 2 3 5 herneyse onu da biz ayarlamalıyız.
optik olarak 3x az; Galata kulesinden Eminönü meydanı güzel çıkmaz misal olarak. dijital zoomların çözünürlüğü bir hayli bozudğunu söylememe gerek yoktur sanıyorum.
Bu ürünün yine kötü özelliklerinden biri vizörünün de olmamasıdır.
10.1 milyonpiksel(bu söylem herkesin garibine gidiyor biliyorum) fena değil, ama dijital fotoğraf makinelerinde bu pek gerçekçi olmuyor.
Hafıza kart desteği süper doğrusu.
BS player yelpazesininde geniş olması raflardan "beni al" dercesine çağırıyor :D
ISO hassasiyetinin 800-1000 civarlarında olduğunu tahmin ediyorum (otomatik çekimlerde bu artabilir)

Neyse bu ürüne yorumum bu kadar yalnız 599 ytl bu model için fazla bir miktar temmuz-ağustos gibi indirime gireceğini düşünüyorum TeknoSA ve Vatan Computer ı takip edin derim(=

bu fotoğraf makinesinede

137
Televizyon / Dexter
« : 22 Mayıs 2008, 20:33:41 »
ÇEMBER DARALIYOR! YENİ SEZONDA DEXTER, ARANAN KATİL!

   Gündüzleri adli tıp polisi, geceleri ise seri katil, üstelik ikisinde de çok başarılı. Bir katili bir başka katilden daha iyi kim anlayabilir! Öldürme arzusu dışında insani duygulardan yoksun doğan Dexter, ahlaki değerleri olan bir seri katil: Sadece yasaların elinden kaçmayı başaran canileri öldürüyor.
   Üç yaşında öksüz ve yetim kalan Dexter, bir polis tarafından evlat edinilmiş. Yeni babası, Dexter’ın karakterindeki karanlık tarafı çok geçmeden fark etmiş ve onun önü alınamayan şiddet arzusunu, insan öldürenleri öldürmeye kanalize etmesini sağlamış. Bunun sonucunda Dexter, hem seri cinayet işleyenleri hem de kanundan yakasını kurtaran diğer katilleri kendine hedef olarak seçmeye başlamış. Dexter Morgan içindeki müthiş öldürme arzusuna karşın, günlük hayatta insanlarda hayli sakin, iyi huylu ve kendi halinde bir adam izlenimi bırakıyor. Sempatik görünümü sayesinde, kimse onun böyle bir “karanlık tarafı” olabileceğinden şüphelenmiyor.
   Ancak ikinci sezonda her şey değişiyor. Bu sefer aranan katil Dexter! İkinci sezona başladığımızda, onu başı derde girmiş halde buluyoruz. Çünkü körfezde dalış yapan dalgıçlar, tesadüfen Dexter’ın su altındaki mezarlığına rastlıyor. Onu zaten sevmeyen Doakes da işin içinde bir iş olduğundan şüpheleniyor. Bakalım Dexter bu sefer sırrını gizlemeyi başarabilecek mi?
   Dexter, şaşırtıcı olay örgüsüne ve kahramanına rağmen, ilk bölümünden itibaren en sevilen diziler arasında yerini aldı. Bu başarıda, iki kez Altın Küre ve oyuncuların meslek kuruluşu SAG ödülüne aday olan, televizyon eleştirmenlerinin En İyi Erkek Oyuncu ödülünü alan Michael C. Hall’un da büyük payı var. Dizideki diğer bir tanıdık simaysa, Dexter’ın sevgilisi Rita rolünde, Joss Whedon’ın "Buffy the Vampire Slayer" ve "Angel" dizilerinde Darla’yı oynayan Julie Benz.


izleyen birileri varmı HC ahalisinden merak ediyorum, oldukça sürükleyici bir dizi. Şahsen Dexter'a hayranım.

138
Düşler Limanı / Ynt: Aşk Üzerine
« : 22 Mayıs 2008, 20:24:54 »
Mide kıpırtıları..o kadar haklısın ki Herr..sözler hafif kalır ya bazı şeylere bu: a$k öyle bir şey işte, gelmeyeceğini bilipte özlemek, dokunamayacağını bilip tutsak kalmak, bağlı olmak..insanın hayatındaki mana a$ktır, başka bir şey değil.imkansız olduğunu bile bile sevmek..
a$ık olmak;tekrar tekrar tekrar..

139
Güncel / 1. Red Bull FlugTag İstanbul!
« : 19 Mayıs 2008, 10:07:40 »
25 Mayıs Pazar, 2oo8 saat: 12.oo
Yer:Caddebostan Sahili

FlugTag Tarihi:
1480'lar - Leonardo da Vinci İnsanlı Uçma Çalışmaları

Leonardo da Vinci uçma ile ilgili teorilerini resmettiği 100’den fazla çizimden oluşan uçma ile ilgili ilk gerçek çalışmaları yapıyor.

Dikkate değer Makine: The Ornithopter (Uçan Bisiklet)

1799 - 1850'ler - George Cayley'in İlk Planörleri

İnsanın havalanması için bir yol keşfetme çalışmasında George Cayley, bir sürü farklı planör tasarladı.

Kayda değer başarısı: Doğru Hava Akımına İzin Veren Kanatlara Şekil Vermek.

19. Yüzyıldaki Çabalar

Alman mühendis Otto Lilienthal planör teorilerini geliştirmeye devam ediyor. Uzun mesafe bir insan uçurabilen bir planörü tasarlayan ilk insandı o. 1889 yılında yayımlanan aerodinamik hakkındaki kitabının metni, Wright Kardeşler tarafından uçan makinelerinin temeli olarak kullanılmıştı.

Kayda değer başarısı: yerçekimine yenik düşüp ölmeden önce 2500’den fazla uçuş gerçekleştirmek.
   1903 - Wright Kardeşlerin İlk Uçuşu

Uçuştaki ilk keşifleri öğrenerek geçirdikleri birçok yıldan sonra Wright Kardeşler, Cayley gibi, düzenli olarak planörle uçmaya başladılar. Planörler üzerindeki çalışmaları güç denemeleri için kontrole odaklıydı.

Kayda değer başarıları: Kitty Hawk’da ilk 120 feetlik havadan daha ağır uçuşu gerçekleştirmek.

1991 – İlk Flugtag

İlk Red Bull Flugtag, Viyana Avusturya’da 1991 yılında gerçekleştirildi. O zamanda beri -İrlanda’dan San Fransisko’ya – dünyanın etrafında, 300.000’den fazla izleyici çeken 35’den fazla Flugtag gerçekleştirildi. 

Bugüne kadarki en uzun mesafeli uçuş rekoru 2000 yılında Avusturya’daki Flugtag’da gerçekleştirilen 195 feetlik uçuştur.

FlugTag organizasyonları anlaşıldığı üzere bir nevi modern ve dekoratif bir biçimde Hezarfen Ahmet Çelebi olmaktır.Tasarladağınız planörle 6 m lik bir standınüzerinden denize doğru atlayarak uçma çabasından ibarettir bu yarışma (Bence Galata kulesinden ,Boğaz köprüsü Üsküdar ayağına doğru olsaydı daha gerçekçi olurdu ;D).

Gelebilen herkes gelsin, yaşım tutmadığı için bu sene katılamıyorum. 2oo9 FlugTag de benide izleme ihtimaliniz mevcut, harika projelerim var =D Yarışmaya katılan bayan oranının bu derece düşük olması beniz üzüyor.

140
Neredeyse 2 yıl yani ha? Telefon kullan-at biçiminde hazırlanmış sanırım =D
Evet bende şarj problemi olan insanlardanım. Neredeyse hergün sabahın 7-8inden gecenin 12 sine kadar msg atıp msg beklediğim için(arada geceleri de msglaşıyorum) sürekli şarj etmem gerekli + bir de müzik.. varın şarjdan ne çektiğimi siz düşünün

141
Bilim & Teknoloji / Ynt: En son teknolojik robotlar, Japonya da
« : 19 Mayıs 2008, 09:47:03 »
Japonlar japonlar..Harikalar yahu. Bide bu robotuzuv olayı var. Mesela eksik bir uzvunuz diyelim kolunuz yok omuzun ordan bi robot kol koyuyorlar size tabi mümkün olabildiğince insani unsurlarca bezenerek( benzer bir deri tırnaklar vs) bunu ordan beyin sinirlerine filan bağlıyorlar. yani diğer gerçek kolunuzu yönettiğiniz gibi robot kolunuzuda düşünerek emir vererk yönetebiliyorsunuz..Harika bir şey bu  bence. Abim üzerinde çalışıyor o anlatmıştı. uzuv eksikliği olan insanlar için harika bir yapım

142
Güncel / Ynt: Yeraltında doğanlar
« : 19 Mayıs 2008, 09:37:16 »
Bu habere ciddi anlamda inanmamıştım ve hala inanmıyorum.Mümkün mü arkadaşlar böyle bir şey?
Yok artık hadi kızı kapattın bir defa oldu iki defa oldu 24 yıl nasıl olabiliyor. Hayır 24 yıl boyunca her seferinde mi tecavüz? Bırakın lütfen böyle saçmalıkları.

143
Güncel / Ynt: Sinan Sofuoğlu hayatını kaybetti
« : 19 Mayıs 2008, 09:33:41 »
Ben bu haberi çok sevidğim bir arkadaşımdan , gayette en haz aldığım eylemlerden birini yaparken (yemek yemek oluyor bu) Kenan Sofuoğlu'nun öldüğü şeklinde aldım ve şoka girmiş bulundum, gözlerim filan doldu..Sonra inanamayıp biraz araştırınca onun değil abisinin öldüğüne biraz sevinmiş gördüm kendimi.Sonra kınadım kendimi etc. Neyse toprağı bol olsun.

144
Genel Kültür / Ynt: Nargilenin Tarihi
« : 19 Mayıs 2008, 09:27:23 »
cappuccino lu nargile..ımm bayılırım nargileye. Zaten bi nargileyi oturup yalnız başına demlemeye çalışmak filan akıl karı değil  sanırım. Şöyle sağlıklı , çarpıldığında mutlu olan , fazlaya kaçtığında kusmayacak abiler lazım yanımıza=P

145
F VIP 150 ymiş peh! Ali Sami Yen'in VIP sini alacağıma gider istanbul belediyesinin banklarında otururum daha iyi, hayır bel-kemik sağlığımı düşünüyorum o açıdan, F ve C tavsiye edilmez.  D ler idare eder işte yan profilden James le aşk yaşayabilrisniz ;D   En iyisi sahne önü bende ucuza buldum gibi :d

146
Müzik Haberleri / Ynt: Bu sene Rock'n Coke Yoookk
« : 08 Mayıs 2008, 17:58:12 »
Coca Cola ya hep bir karşıtlığım vardı zaten. İyi oldu böyle. Rock müziğin Coca Colaya etiketlenmesi mide bulandırıcı idi yeterince.
Franz Ferdinand'ı da bu sebepten ötürü severim. Amerikan emperyalizmine karşı durup Coca Coladan gelen süper kazançlı bir teklifi geri çevirmişlerdi 2006 yazında. Aynı inceliği bizde gösterip Coca Cola içmesek ve hatta Mc e gitmesek keşke.. Neyse iyi oldu başka festivallere yönlendirin kendinizi.

147
Müzik / Ynt: Günün şarksı =)
« : 08 Mayıs 2008, 17:52:19 »
Rammstein¨¨ Rammstein (1995 Herzeleid)

148
Çizgi / Ynt: Karakalem Çalışmalarım
« : 02 Mayıs 2008, 17:20:05 »
VampireLLa :D evet sönmüş durumdayım..:D Harika ötesi çiziyorsun (eminim bu lafımın altınaen az 10-15 tane aynı yorumu yapan olacaktır senin için. Hadi savunayım kendimi : sadece 16 yaşındayım , ve 2007 ekimden beri çiziyorum =P ;D
Umarım Güzel Sanatlar Fakültesine girersin..Çalışmalarından oldukça hakettiğini düşünüyorum..Herşeyin gönlünce olması dileğiyle

149
Çizgi / Ynt: Karakalem Çalışmalarım
« : 01 Mayıs 2008, 16:06:41 »
yorumların için çok teşekkür ederim..dikkate alınması gereken şeyler söylediğinin farkındayım..Ben de güze sanatlar hayal ediyorum bakalım zaan ne gösterecek=)

150
Güncel / Ynt: İstanbul'da Olaylı 1 Mayıs
« : 01 Mayıs 2008, 15:59:56 »
Uzun süredir bekklediğim gün : 1 Mayıs.. Dün 3. dersten sonra apar topar eve dönmem ve doktorun mide sorunlarımdan ötürü bana 2 günlük istirahat vermesi..Eve tıkılı kaldığım 1 Mayıs..
İstanbuldaki olaylara gelecek olursak her sene aynı şeylerin olacağı belli bir şekilde çoğu ülke gibi bize de resmi tatil verselerdi kimse zarar görmezdi , meydanlarda güvenlik (sözde güvenlik) için bayramı kutlayanların sayısından fazla polis koymak yerine meydanları bugünün anlam ve önemini belirten işçilerimize, emekçilerimize bıraksalar ve gönüllerince bir bayram geçirmelerini sağlasalar her şey daha muazzam olurdu..
Devletten böyle bir 1 Mayıs ı umarak..Herkesin İşçi Bayramı kutlu olsun.

Sayfa: 1 ... 8 9 [10] 11