Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - HoLier

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9
46
Çizgi & Anime / Avatar
« : 19 Nisan 2008, 18:17:30 »


Su, toprak ates hava..Bu 4 eLementin tek efendisi Avatar'dı ve yaLnız o Ateş DevLetinin dünya işgaLini durdurabiLirdi..

"Avatar: Son Hava Bükücü", kurgu bir dünyada geçer. İnsan ırkına ev sahipliği yapan bu dünyada ayrıca fantastik hayvanlar ve doğaüstü ruhlar bulunur. İnsanlar 4 ulusa ayrılmıştır: Su Kabilesi, Toprak Krallığı, Hava Gezginleri, Ateş Ulusu. Her ulusta "Bükücü" adı verilen özel insanlar kendi elementlerini kontrol etme yeteneğine sahiptir. Bu bükme stilleri özel dövüş sanatları ile birleşir.

Her jenerasyonda, bir kişi 4 elementi de Bükme yeteneğine sahip olarak doğar. Bu kişi "Avatar"dır. Gezegenin ruhunun insan formu almış şeklidir. Avatar öldüğünde, mevsimlerin döngüsüne benzer bir şekilde (kış-su, bahar-toprak, yaz-ateş, güz-hava) bir sonraki ulusta yeniden doğar. Efsaneye göre Avatar kendi elementinden başlamak üzere, 4 gücü de kontrol etmeyi öğrenmek zorundadır.

Avatar'ın kendi yeteneklerini ve bilgeliğini en üst seviyeye çıkaran özel bir savunma mekanizmasıdır: "Avatar Hâli".Bu hali hem en güçlü olduğu,hem de en zayıf olduğu halidir. Bu hâle geçtiğinde Avatar 4 gücü de kontrol eder ve dahası eski Avatarlarla da konuşma yeteneğine sahip olur. Bu hâle geçtiğinde Avatar'ın ağzı,gözleri ve dövmeleri parlamaya başlar. Bu olay Avatar Döngüsü'nün bir sembolüdür. Bir Avatar öldüğünde diğer ulusta yeniden doğar ancak "Avatar Hâli"nde öldüğünde döngü kırılır ve Avatar yok olur.

Asırlar boyunca sayısız Avatar, dört ulusu barış ve ahenk içinde tutmak için çalışmıştır. Avatar ayrıca Dünya ile Ruhlar Alemi arasında bir köprüdür.

Uluslar

Ateş Ulusu: Ateş güç elementidir, güçlerini güneşten alırlar. Ateş Ulusu insanları hırslı ve tutkulu insanlardır. Çoğunlukla ateş bükmede nefreti kullanırlar. Aynı zamanda şimşek de bükebilen güçlü şimşek bükücüler de vardır. Ateş bükmenin nefret katılmamış en saf haline 'mavi alev' denir.

Toprak Krallığı: Toprak dayanıklılık elementidir. Toprak Krallığı'nda yaşayanlar kararlı ve güçlü insanlardır. Azimli ve dayanıklılardır. Aynı zamanda çok güçlü bükücüler metal bükebilirler ve kum bükebilen kum bükücülerde vardır.

Hava Gezginleri:
Hava özgürlük elementidir. Hava Gezginleri kendilerini dünyevi endişelerinden ayırmış, barış ve huzuru bulmuş insanlardır. Aynı zamanda çok çevik ve seridirler; uçabilirler. Güçlü havabükücüler bir köyü yıkabilecek büyüklükte fırtına ve hortumlar oluşturabilir.

Su Kabilesi: Su değişkenlik elementidir. Su Kabileleri yeniliklere uyum sağlayabilen insanlardır. Güçlerini aydan alırlar. Herşeye karşı birlikte durmalarını sağlayan birlik duygularına sahiptir. Her zorluğu atlatırlar. Savunmada su buza dönüştürülür. Susuz bir ortamda bulutu içine çekip suya dönüştürebilir. Bazı subükücüler iyileştirme yeteneğinede sahiptirler. Aynı zamanda dolunayda su bükücüler kan bükebililirler.



Avatar olmasına karşın eğlenmeyi çok seven 12 (Uyanık kaldığı süre bakımından.Aslında112 yaşındadır.) yaşında bir çocuktur. Uçan dev bizonu Appa ve lemuru Momo onun hava tapınağından kalan tek arkadaşlarıdır. Henüz 12 yaşında olmasına rağmen tüm dünyanın sorumluluğu onun omuzlarındadır. Bu sorumluluğun yükü ağır geldiği içindir ki iç çelişkileri fazlaca dışarı yansımaktadır. Aynı zamanda hayatta kalan tek hava bükücüdür. Neşeli, çekingen, dost canlısı bir kişiliği vardır. Başta yalnızca hava bükmeyi bilen Aang, Katara ve Toph'un yardımlarıyla su ve toprak, Zuko'nun öğretmenliğiyle de ateş bükmeyi öğrenecektir. Dizi ilerledikçe, Aang'in karekterinde olgunlaşma görülür. Katara'dan hoşlanır.

Katara 14 yaşında. Güney Su Kabilesi'nde kalan son Su Bükücü'dür.Aynı zamanda dünyadaki 2 kan bükücüden biridir. Kardeşi Sokka ile birlikte Aang'i buzdağından çıkarır ve macera başlar. O ve Sokka, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Katara olgun, sevecen ve duyarlıdır. Daima diğerlerinin iyiliğini ister ve zor durumlarda liderlik yeteneğini kullanır. Ancak bu durum onu bazen zor durumda bırakır. Katara sakin kişiliğine rağmen, zor anlarda, muhteşem su bükme yeteneği ve idealist düşünceleri ile düşmanlarına karşı oldukça yıkıcı olabilir. Annelerinin Ateş Ulusu tarafından öldürülmesinden sonra, kardeşi Sokka üzerinde anaç bir rol üstlenir. Katara aynı zamanda Aang'i Avatar Hali'ndeyken sakinleştirebilen tek kişidir. Suyla yaraları iyileştirme gücü vardır. Ateş Ulusu'nun annesini öldürmesi nedeniyle Ateş Ulusu'ndan nefret etmektedir. Karşılaştığı bir falcının (Kitap bir, kısım on dört Kahin) kendisinin güçlü bir bükücüyle evleneceğini söylemesi, seyircileri bu kişinin Aang mı yoksa Zuko mu olduğu konusunda düşündürmektedir. Ve o kişi aslında Aang dir, ama Katara, Aang'ın olgun olmayan tavırları yüzünden bunu bir türlü kabul edememiştir.

Sokka
15 yaşında bükücülük yeteneği olmayan bir savaşçıdır. Yaşının küçük olması nedeniyle Güney Su Kabilesi'deki tüm erkekler savaşa giderken, o geride bırakılmıştır. O ve kardeşi Katara, Ateş Lordu'nu yenmek üzere çıktığı yolculukta Aang'e arkadaşlık ederler. Sokka kendini "etobur" ve "iğneleyici" olarak ifade eder. Dizide birçok kez çok güvendiği fiziksel yeteneklerini kullanabileceği fırsatlarla karşılaşır. Çok zekidir ve bilime ilgi duyar. Ancak sivri dili ve aşağılayıcı tavırları onu çok zor durumlarda bırakır. Sukiden hoşlanır.

47
Sanmam öLe kaLiteLi birsey oLcağını Papatya ne demiş "Çin malı nede olsa =P"

48
Güncel / Ynt: OKS Faciası =P
« : 19 Nisan 2008, 12:19:39 »
KonuLarı kendi kafaLarınca daraLtmışLar da bunu biz konuLarı dağıttık ama hangiLeri oLduğunu söyLemioorz catLayın da patLyın anLamındaki acıkLamayı yanLış buLuoorm.Eh madem böyLe bir sey yabdınız söyLemeyin cocukta bu konudan hiç soru geLmemiş desin  :-\

Geçen senede girdim ben bu sınava sonucunda iyi başarıLar eLde ettim ama gene de o kadar caLışmanın sonucu oLarak görmüyorum bu başarıyı daha iyi yerLerde oLabiLirdim die düşünüoorm  :-X


49
Harry Potter / Ynt: Olası bir 8.kitap ismi ?
« : 18 Nisan 2008, 22:56:46 »
Harry bezeLye soyarken :P
Harry cocukLarıyLa parkı gezior :P
Imh.. oLursa da heraLde bunLarın cocukLarının durumLarı feLan fiLan oLur heraLde.
O da  "Geride kaLanLar" gibi birsey oLur.

50
Harry Potter / Ynt: En sevmediğiniz HP karakterleri? :D
« : 18 Nisan 2008, 22:52:32 »
Lucıus maLfoy pek bir gıcık kaptığım karakter :P

51
Güncel / Ynt: Photoshoptan geçmiş ünlüler
« : 18 Nisan 2008, 19:13:26 »
ıyyk =P BerbatLar :P

52
Müzik / Ynt: Doa
« : 18 Nisan 2008, 18:56:34 »
Ya sarkısı böyLe yabancı müzikLer gibi oLmuş güzeL hoşuma gitti [sözLerinden eLbet ki bahsedmiyorm :P] ama bu özenti oLduğunu da gösterir.AdamakıLLı RnB yapması da hoş birşey..

53
Harry Potter / Ynt: ateş kadehi tv da....!
« : 18 Nisan 2008, 15:35:17 »
oLey .!! de gaLiba kaçırcam oLamaz tatiL gününde Hp mi oLurmuş ya :hemk

54
Harry Potter / Ynt: Emma Watson'dan Doğum Günü Mesajı
« : 17 Nisan 2008, 19:13:56 »
Ay gene unuttum geçen sene gibin :P
Nesem mutLu mutLu yıLLara

55
Güncel / Ynt: Ağaç adam köklerinden kurtuldu
« : 17 Nisan 2008, 18:01:14 »
Ay iLginç  ve çok şok edici  :wow

56
Çizgi / Ynt: Benim Çalışmalarım
« : 16 Nisan 2008, 19:31:34 »
Opss harikasın ya !! Cok beğendim caLışmaLarını hepsi için çok teşekkürLer =)

57
Çizgi & Anime / Ynt: Şeker Kız Candy =D
« : 16 Nisan 2008, 19:07:02 »
Küçükkene en çok sevdiğim çizgi fiLm.O zamnLar sayıLarı biLmiordm abLama 'AbLa kardanadama bas o da sekeyr kız kendi var.' dediğimii dün gibi hatırLarım böLe Candy'nin arkadasLrı vardı 2 tane erkek (yanLış hatırLayabiLirim) onLara aşıktım biri oLmazsa dieri :P

58
Başka Kurgular / Ynt: Simyacı | Paulo Coelho
« : 16 Nisan 2008, 18:02:50 »
Şu sıraLar okumam gerekn 3 kitaptan biri.Kitaba dair güzeL yorumLar var umarım beğenirim.

59
AtLantis of acayip iLgimi cekior.Artık cizgi fiLmLerin 1 böLümünde AtLantis var.BöyLe aLtın yoLLu feLan :D
Nuh'un gemisi'nin ben de Ağrı dağında diye duymuştum ama pek inanmıyorum açıkçası =\

60
çok merak ediyorum şu kadının nasıl oynayacağını :D
Aynı sekiLde ya :D ResimLer için tesekkür ;)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 9