Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Cubor

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10
76
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ejdergemileri Serisi
« : 06 Ağustos 2011, 12:56:05 »
Kitabın yayın tarihi belirlenmiş : 24 Nisan 2012

Amazon.co.uk sitesinde ön siparişte: http://www.amazon.co.uk/Rage-Dragon-Dragonships-Vindras-Margaret/dp/0765319756

O zaman Temmuz 2012 de de sizde olur :D

77
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: "Rüzgarın Adı" Raflarda!
« : 06 Ağustos 2011, 11:05:13 »
"Ben bunu istiyorum" topic'indeki yazıları okudukça ne denli doğru bir iş yaptığımızı bir kez daha anlıyorum. Muhteşem yorumlarınınız için teşekkür ederim.

Gerçekten de KralKatili Güncesi serisi ve onun ilk kitabı Rüzgarın Adı, özel bir seri ve özel bir kitap olmuş. Okuyan istisnasız herkesten aynı yorumları duymak nasıl keyif verici anlatamam.

Hatta ilk kez Fantastik Kurgu türünde bir kitabı, normalde Fantastik okuru olmayan dostlarıma tavsiye edip de, onlar okuduktan sonra, "bütün fantastik kurgu kitapları bu denli sürükleyici ve güzel mi?" sorusunu aldığımda, özel bir haz durumuna giriyorum :)

Bugüne dek fantastik kurgu türüne dudak bükmüş arkadaşlarınıza da bu kitabı tavsiye edin ve okutmaya çalışın. Sonuçlarına hayret edeceksiniz :)

78
Duyurular / Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
« : 05 Ağustos 2011, 17:07:44 »
Benim de elime bir kaç saat önce geçti. Gelen posterin biraz daha şatafatlı olmasını beklemiştim; ama bu gelen poster de yeterince güzel. Ayrıca, kitaptan küçük bir bölüm içeren şu kitapçık da çok hoş olmuş. Kitabı heyecanla kitaplarımın arasına bıraktım, sıranın ona gelmesini bekliyorum. :D

Risklerin şunlar:

1-) Diyelimki elindeki kitap biter bitmez RÜzgarın Adı'na başladın; arkasından bir süre başka kitap okumak istemeyeceksin. Enfes bir tatlının arkasından limon yalamak gibi gelecek! :)

2-) Yok eğer bir süre okumamaya karar verirsen; çevrendekilerin okuması ve onların yorumlarından doğan garip bir aidiyet duygusunun dışında kalmış gibi hissedeceksin kendini.

Her ikisi de kötü valla :D

79
Duyurular / Ynt: Biz Bunu İstiyoruz: "The Kingkiller Chronicle"
« : 05 Ağustos 2011, 10:12:20 »
Şimdi Üç kısımlı sessizliğe bir dördüncüsü eklenecek. Rüzgarın Adı'nın sayfalarını çevirirken, derin nefes alışlar arasında, dışarıdan bakan birine anlamsız gelebilecek nidaları kendiliğinden koyverirken, sayfaların araya karışan hışırtısı....

Okumaya başlayanlar hemen anlayacaktır :)

Herkese iyi okumalar :)

80
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Ağustos 2011, 18:46:38 »
Tüm kanıtlar yok edilmiştir şu an :).

/deepBow :)

81
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Ağustos 2011, 18:44:35 »
Merhaba,

Ejderhanın Kemikleri Serisi hakkında bilgi verebilir misiniz? Serinin devamı ne zaman raflarda yerini alır?

İkinci kitap Secret of the Dragon'un çevirisi bitti. Sanırım Eylül ortası gibi satışta olur. Üçüncü kitap için Weis/Hickman ikilisinin ilham perisini bekliyoruz :)

Ejderhanın Sırrı zaten satışta değil mi? Ben kendisini gördüm kitapçılarda? o.O

Hebelek gübelek...

Derhal düzelttim, forum history'den siliniz o cevabı da :P

O nasıl bir cevap vermekse artık!!  :-\ önüme Feist'in Darkwar Saga'sının birinci kitabının çevirisini alıp da, Weis'e cevap verirsem böyle olur tabiii :D

Sayın FırtınaDeviren Colossus Yönetici, siz yukarıdaki cevabı YOK sayınız.... :)

82
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Ağustos 2011, 18:15:29 »
Merhaba,

Ejderhanın Kemikleri Serisi hakkında bilgi verebilir misiniz? Serinin devamı ne zaman raflarda yerini alır?

İkinci kitap Secret of the Dragon zaten  satışta. Üçüncü kitap için Weis/Hickman ikilisinin ilham perisini bekliyoruz :)

83
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 04 Ağustos 2011, 11:44:18 »
Ekim Kasım gibi Good Omens geliyor :)

84
Sinema / Ynt: 30 Abartılmış Film
« : 03 Ağustos 2011, 02:00:26 »
13. Black Hawk Down bence amacına son derece hizmet eden bir film. Sanırım 3 ya da 4 kere seyrettim, her seferinde sahnelerin ustalığı karşısında nefesimi tutup sıkılmadan devam ettim.

14. Mamma Mia için ise iki temel önkoşul var: i) ABBA seveceksin ii) Müzikal seveceksin. Eğer bu iki önkoşulu sağlıyorsan (ki ben sağlıyorum  :) ) bence çok güzel bir filmdi ve abartılmaya hakkı vardır :)

En son ise Star Trek'i koyacağım ama kimse neden diye sormasın. Adında Star Trek geçiyor arkadaşlar daha ne olsun? Tabii ki abartılacak :) (*Eliyle Vulcan selamı yapar*)  :)

85
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 03 Ağustos 2011, 01:50:23 »
Bildiğim kadarıyla yerli fantastik öykü yazarları veya amatör yazarlar tarafından yazılmış ve İthaki tarafından basılmış herhangi bir kitap yok.(varsa affola) Yayınevi olarak yerli yazarlar konusundaki politikanız nedir? Yazarlar sizlere basım için değerlendirilmesi amacıyla öykü ve dosyalarını gönderebilir mi? Yoksa İthaki'den başka seçeneklere mi yönelmeliler?

Nedense bu soruyu ıskalamışım.

Durum şu:

1-) Yerli yazarlar tarafından yazılmış bazı kitapları yayınladık. Hatta bu konuda bir yarışma bile açtık ve ödül kazananların öykülerini ayrı bir kitap olarak da yayınladık.

2-) Yerli yazar diye sınıflandırdığımız kısım Türkiye'de çok dertli bir iş. Zira yurtdışında yazarlık bir meslek olabilirken, Türkiye'de ancak bir hobi olabiliyor, çünkü basım adetleri ve satış rakamları yazarın geçimini sağlamaya yetmiyor.

3-) Yerli yazarlara kapımız açık, AMA, birincisi sadece yerli yazar basmış olmak için belli bir kalitenin altındaki eserleri kabul etmeye şiddetle karşıyız. İkincisi, yayınevimizin bizce oldukça kaliteli bir çizgisi olduğunu düşündüğümüz için hangi milletten olursa olsun, yayınlayacağımız eserlerde bu kalitenin tutturulmasınıı vazgeçilmez bir şart olarak görüyoruz.

4-) Şansını denemek isteyen yerli yazar adayı arkadaşlar, eserlerini bize dijital kopya ARTI kağıt çıktısı olarak yollamak zorundalar. Bu eserler, önce benim de aralarında bulunduğum konu editörleri tarafından incelenerek, EĞER beğenilirse yayın kuruluna sevkediliyor ve EĞER ordan da onay alırsa basım için yazarıyla temasa geçiliyor ve bu süreç en az altı ayı buluyor.

5-) Benim de jürisinde olduğum fantastik kurgu ve bilim kurgu öykü yarışmasında, benim birinciliğe ve ikinciiğe layık eser bulamadığımı ve sadece bir adet üçüncü 2 adet de mansiyon seçtiğim, ve benim üçüncü seçtiğim öykünün açık ara oy farkıyla birinci seçildiği düşünülürse bu konuda ne kadar seçici hatta elitist olduğumu belki anlarsınız.

Sadece kitabın üzerinde bir Türk yazarının adı olacak diye kitap basılmasına ve Türk edebiyatının başarısız olmasına ve  "ama daha yeni başlıyoruz" diye bahaneler uydurulmasına şiddetle karşıyım. (Lütfen kimse bana Orhan Pamuk'dan filan bahsetmeye kalkmasın!)

Kişisel olarak Fantastik Kurgu ve Bİlim Kurgu türlerine çok özel bir saygı duyarım ve onların eğlencelik tabliot yazılar haline getirilmesine çok bozulurum. Değerli Metin Atak ağabeyimizin 1970 li yıllarda yayınladığı Gezegenler Savaşıyor veya Arena gibi eserlerinin bence bugün yayınlanma şansı yoktur (nasıl da büyük keyifle okumuştum çocukken halbuki). Refik Halit Karay'ın 1920'lerde yazdığı Ago Paşanın Hatıratı'nın bugünkü karşılığını bulduğunu düşünen herkese kapımız açık olacaktır oysa ki.

Kısacası, EVET, yerli yazarlarımızı can-ı gönülden desteklemek istiyorum ve yayınevi oılarak istiyoruz. Ama her ay eline en az 4-5 yerli roman gelen biri olarak lütfen yazdığınız şeylerin kalitesini "bizde ancak bu kadar olur" diyerek değil, ,bu işin ustalarına bakarak kıyaslayın.

Türk yazarının mukayese noktası Weiss'ler, Salvatore'ler, Hobb'lar, Moorcock'lar veya Feist gibi yazarlar olmalıdır.

Kendinizi bu veya benzer isimlerin onbeş yaşındaki hali olarak bile görüyorsanız, eserlerinizi bize yollayın. Beğenilse de beğenilmese de birileri sizlere temasa geçecek, en kötü ihtimalle size bilgimiz ve görgümüz yettiğince yol gösterecektir.

Ve eğer yazdıklarınızı acımasızca eleştirisek (ki ben bunu yaparım), bu sadece daha iyisini yazabilmeniz için sizlere duyduğumuz inançtandır.

86
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 03 Ağustos 2011, 01:25:03 »
Arkadaşlar internet sitemizle ilgili her türlü şikayetinizin, bu kadar az sözcükle yapılmasını tamamen sizlerin nezaketine bağlıyorum, zira benim çok daha fazla şikayetim var  >:(

Neyse uzun lafın kısası, www.ilknokta.com ile ilgili bir sürü şeyin eksik veya yalnış olduğunun farkındayız ve zaten bu nedenle şu anda yeni internet sitemiz tasarım halinde. Umarım ki bir iki ay içinde bambaşka bir www.ilknokta.com göreceksiniz, ve yine umarım ki çok mutlu olacaksınız.

Şimdilik atabildiğiniz mailleri atmaya devam edin ya da burada benim üzerimden her türlü isteğinizi yazabilirsiniz.

Özel bir isteği olup da siteden cevap alamayan bana özel mesaj atabilir.

Sevgiler

87
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 02 Ağustos 2011, 15:22:26 »
Aman aman, altı üstü bir gün bilgisayar başına geçmedim, sorular yağmış :)

Önce söz verdiğim açıklamalara sonra da cevaplara geçeyim:

1-) Zaman Çarkı'nın son kitabı ile beraber büyük bir harita verme fikri bizim yayın kurulunda da çok beğenildi. Grafiker arkadaşlar üzerinde çalışmaya başlayacak. Pek ihtimal vermiyorum ama kazara saçma bir maliyet artışı getirmezse, son kitapla birlikte güzel bir haritamız olacak :)

2-) Philip Pullman'ın şu anda dört kitabı daha fırına atılmış durumda. Bu yıl sonu ve önümüzdeki yıl içinde sizlerle buluşacak.

3-) Kafka'ya tam gaz devam edilecekmiş. Bu yazarın ve benzeri yazarların başka eserleri de önümüzdeki yayın döneminde sizlerle buluşacak.

4-) İndirim konusu... :)

Her ne kadar İthaki'nin, İstanbul Kadıköy'de Penguen kitabevi adı altında bir saqtış noktası varsa da, ordaki indirimler de çok hoşunuza gitmeyebilir. En doğrusu www.ilknokta.com u kullanmanız. Bu da bizim yayınevinin internet satış sitesi olup, en yüksek indirimleri buradan bulabilirsiniz. Bazı serilerde %50 ye varan indirimler olabiliyor.

88
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Temmuz 2011, 20:29:31 »
Sadece okumuş olduğumu belirtmek için yazıyorum. Her iki soruya da pazartesi cevap vereceğim. Zira bugün yayınevi kapalı olduğu için arkadaşlara soramadım.

Zaman Çarkı haritası ile ilgili: Çok iyi fikir, baskı durumu nedir veya maliyetle ilgili saçma bir artış getirir mi bilemiyorum. Ptesi mutlaka öğreneceğim ve olabilirse tavsiye edeceğim :)

Philip Pullman: Benim ilgilendiğim yazarlardan değil ama onu da ptesi öğrenip mutlaka cevap yazacağım.

Sevgiler.

89
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Temmuz 2011, 00:05:37 »
Çizgi roman çıkartmayı düşünüyor musunuz? Daha önce çıkarttığınız Hellboy ciltleri güzeldi. :)

Daha önce Druuna da basmıştık. Mamafih  çizgi roman işi biraz masraflı ve geri dönüşü daha sancılı. Aynı zamanda JBC yayıncılık adına Star Wars: Klon Savaşları ve Şemsiye Akademisi çizgi romanlarının da editörlüğünü yapan biri olarak, bu işin biraz daha uzmanlaşmayla alakalı olduğunu söyleyebilirim. JBC'nin roman basması ne kadar zahmetli ise, İthaki'nin de çizgi roman basması o kadar zahmetli.

Ama tabii İthaki'nin şu anda Türk yayıncılık dünyasındaki duruşu ve büyüklüğü de göz önüne alınırsa, hiç belli olmaz... :)

90
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 30 Temmuz 2011, 00:02:48 »
Peki geriye kalan 12 Ciltlik The History of Middle-earth'ün sonraki 10 kitabının(Kayıp öyküler Kitabı 1 ve 2 çevrilmişti yanlış bilmiyorsam) çevrilme ihtimali nedir?

Sanırım iki ya da üç yıllık bir plan içinde hepsi çevrilecek. Yalnızca yurt dışından düzeltilmiş kopyaları bekliyoruz. (her ne demekse...^^)

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 10