Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - beerold

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12
46
O zaman gözlüklerin camını şöyle bir güzel silip okuma hazırlıklarına başlayalım. :)

47
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Spawn
« : 21 Ocak 2013, 12:30:11 »
Spawn' ın ilk olarak filmini izlemiştim ve çok sevmiştim. Harbi karizma eleman zırhı falan süperdi. Hele ki filmde, motoruyla birleşip bir tırın(yanlış hatırlamıyorsam) içinden geçiş sahnesi vardır ki harikadır. Sonra bunun çizgi filminin de olduğunu öğrendim ama hiç izleyemedim. Kelimeler yetmiyor anlatmaya bak bak doyamıyorum tipe 8) Silah kullanışı da süperdi zaten kendi vücudu da baya bie modifiye oluyor. Oradan buradan zincir çıkartıp sallar vs. 8)

Verdiğin linke baktım da 4.8 nedir ya ?????? Yemisim imdb'yi. Bırakın o günün şartlarını bugün için bile şahane bir film kanımca.

Yıllar geçti, ben de o sahneyi hiç unutmam. devrine göre çok ileri bir filmdi bence. Hep aklımın bir köşesinde ikincisi çıkar mı acaba diye duran ara sıra hortlayan bir yapımdı. Çizgi romanlarını okumamıştım, Spawn ile daha iyi tanışmak için güzel bir fırsat olabilir.

48
Televizyon / Ynt: Bugün hangi diziyi izlediniz?
« : 20 Ocak 2013, 14:23:17 »
 Fringe dizisininin beşinci sezon 12. ve yine dizinin son bölümü olan beşinci sezon 13. bölümünü izledim.

49
 Arkadaşlar tartışmayı daha fazla uzatmadan asıl çerçevenize dönerseniz forumdaki herkes için daha faydalı olur. Kitap tavsiyesine olarak da sana Okay Tiryakioğlu'nun eserlerini önerebilirim Ufuk. Çok daha önceden yazmış olduğu gerilim türü kitaplarını okumadım ama tarihi romanları oldukça başarılı. Şu an kendim de Alparslan- Çift Başlı Kartallar isimli eserini okuyorum. Betimlemeleri, olayı aktarış tarzı gayet güzel.

50
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 14 Ocak 2013, 21:24:57 »
Bugünlerde arabada ne zaman radyoyu açsam bu şarkı ile karşılaşıyorum.
http://www.youtube.com/watch?v=ktvTqknDobU
 İsmi "Radioactive" imiş.

51
Kurgu İskelesi / Ynt: Kan Davası
« : 14 Ocak 2013, 21:17:38 »
Merhaba Emre,
Özellikle giriş kısmını beğenerek okudum. İkinci kısımdaki bazı cümleleri farklı noktalama işaretleri ile bağlayabileceğini düşünmüştüm ama tekrar okuyunca anlatış tarzına bu daha uygun geldi. Yaz, dinlendir, tekrar oku. Kalemine sağlık.

52
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 13 Ocak 2013, 00:40:08 »
 Kurma Kız'ın seçilmesini hem merak ettiğim hem de e-kitap halinde alabileceğim için çok istemiştim ama olmadı. Verdiğim bütün rüşvetlere rağmen oylamaya müdahale edemedim. :P
 Rüyanın Öte Yakası'na baktım, e-kitap versiyonu yokmuş. :( Alayım dedim buraya iki-üç haftadan önce gelmezmiş. Bu ay da katılamayacağım anlaşılan, artık önümüzdeki aya. Tartışmaya katılacak olanlara şimdiden iyi eğlenceler, güzel okumalar.

53
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 02 Ocak 2013, 21:07:30 »
Kurma Kız kitabına hemfikirim. Yaban Diyarlardaki Yabancı seçilirse altı artı altı ay tartışabiliriz, hatta tartışmanın ucu bile kaçabilir diye düşünüyorum. Önerim ise (Madem Türk bilim kurgu ekleyebiliyoruz :)) Sercan Leylek Cydonia olacak.

54
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 02 Ocak 2013, 20:48:47 »
Bir de şöyle bir şey var ki hayranlıkta insana seviye atlatıyor.

Tek kelimeyle muhteşem. Bunu çizen kör olmuş dedikleri şahıs bu olsa gerek. :)

55
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 01 Ocak 2013, 14:42:08 »
Yeni yılınız kutlu olsun arkadaşlar. Hepinize huzurlu ve mutlu günler dilerim.

56
Rıhtım Okuma Etkinliği / Ynt: Rıhtım Okuma Etkinliği
« : 30 Aralık 2012, 13:29:17 »
Eğer elimde bulunan bir kitap ya da hızlı ulaşabileceğim bir kitap seçilirse bu ay ben de katılıyorum. Frankenstein eserini okuyup tartışmanızı gıpta ile izledim. :)

57
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 23 Aralık 2012, 14:17:11 »
Ben de annemleri yollayacağım bu gün :D Belli mi olur ben de giderim belki :D Bu arada hiç korkmayın dublajlı gayet güzeldi, Bilbo ''Afiyet Olsun'' falan dedi hihi :D Normalde sevmiyorum dublajlı filmi ama o seansa el mecburdu, arkadaşla gittik ve beğendik. Film yorumuma gelirsek:

Spoiler: Göster
Dün arkadaşımla gittik. Ankamall Cinemaxumum'da, 3D Imax izledim bir daha öyle izlemek istemiyorum. Normal filme gideceğim  Filmin kendisine gelirsek ben çok sevdim açıkçası, dertsiz tasasız bir Frodo görmek hoştu  Ancak kitapları okumadığım için Mordor'un Gözünün falan nasıl o hale geldiğini merak ediyorum bildiğiniz gibi filmin sonunda gördük gözün ait olduğu bedeni  Bu Bilbo başarısız mı oldu demek bilmiyorum. Elfleri görünce bi an soluksuz kaldım hele o Cüce Krallığına arkasını dönüp giden at üstündeki Elf (İsimler konusunda berbatımdır) Allahım onlar nasıl gözlerdi, hele kaşlar, sendeki gaşlaaar bendede olaydılar haline geldim  Ama arkasını dönüp gidince ifrit oldum :@
İkizler feci halde Mary ile Pippin'i hatırlattılar bana. İlk 'buçukluk'' lafını duyunca gözlerim doldu, Yüzüklerin Efendisini izlediğim ilk zamanlar aklıma geldi. Keşke şöyle olsaymış dediğim hiç bir sahne olmadı. Ama bir-iki şey hoşuma gitmedi. O iş anlaşması ve kapının önüne çıkıp posta kutusundan postaları almak feci halde yakışıksız, amerikanvari geldi bana. Başka bir dünyayı anlatırken kendi dünyasından alışkanlıklar, işler katmamalı. Şimdi ben tutup da başka bir gezegendeki halka kız isteme geleneğini eklesem olur muydu? Bu kadar komik geldi bana o kısımlar.
Gimli'yi tekrar görmek güzeldi. Boz Gandalf'ı da. Saruman'ı ve Gollum'u da. Her ne kadar filmden önce benim aklımda Hobbit'te rol alanın Smeagol olduğu kalmışsa da, Gollum'u görmek de güzeldi  Bu arada Hugo Weaving'e uzun saç çok daha fazla yakışıyor saçlarını uzatmalı bence  Her neyse film arkadaşımın beklentisinin altında kaldıysa da benim beklentilerimi karşıladı ben çok beğendim.


Biraz kitapları karıştırmışsınız :)
Spoiler: Göster
Filmin sonunda görünen göz, Sauron'a ait olan göz değil. Bu, Hobbit kitabına konu olan macerada geçen ejderha Smaug'un gözüydü. Filmde Sauron'dan 'Ölümbüyücüsü' olarak bahsedildi. O kısmı hatırlayın. Ayrıca anlaşma kısmı kitapta geçiyor. Değiştirilmiş değil yani. :)

58
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 18 Aralık 2012, 02:10:28 »
Sonunda gittim. Uzun zamandır (3 boyut ilk çıktığında IMAX salonunda izlediğim kısa 3 boyutlu filmlerden beridir) izlediğim en sağlam 3 boyuta sahip filmdi diyebilirim. Filme çok sağlam bir salonda gittim ve belki de 40 kare ile izleyebilmişimdir ama emin değilim. Diğer filmlerde derinlik örneğin önde duran bir adamla sınırlıyken, filmin başındaki pazar sahnesinde 3-4 kişi arkaya kadar farklı derinliklerde insanları görebildim. İşin açıkçası bu sahnelerden sonra da pek işin teknik kısmına dikkat edemedim. Konu aldı beni götürdü.

Gerisi filmle ilgili spoiler içeriyor. Gitmeyenler okumasın.

Spoiler: Göster
 
-Radagast'ı daha cool biri olarak düşünmüştüm ama Tom Bombadil tadında biri çıktı karşıma. Ama bu halini de sevmedim değil hani. Ayrıca bu Griffonları hep Radagast çağırıyordu kitaplarda yanlış hatırlamıyorsan neden rol çalıyorlar bu adamdan zaten kitapta da çok rolü yok :)

-Gandalf'ı oynayan aktör Ian baya yaşlanmasına rağmen aksiyon sahnelerindeki o çevikliği ağzımı açık bıraktı resmen.

- Thorin tam beklediğim gibi olmuş. Ne eksik ne fazla. Dövüşürken sürekli döndü gerçi fırıldak gibi onu biraz fazla kullanmışlar.

-Troll sahnesine ait bir görsel mi gördüm bilmiyorum ama taşa dönüştükleri sahne kitapta tam da filmdeki gibi kalmıştı aklımda.

-Erebor'un yağmalanmadan önceki hali süperdi. Tam da beklediğim gibiydi. Kat kat mermerden oyulma bir saray. Heart of Mountain olayını hatırlayamadım fakat. Daha sonralardan karşımıza çıkıyor muydu?

-Cücelerin şarkısı inanılmaz derecede etkileyiciydi.

-Gollum sahnesi üzerinde güzel durulmuş ve iyi işlenmişti.

-Ayrıca filmin en sonundaki o göz ne kadar detaylı ve güzeldi öyle peeh.


Şimdilik aklımda kaldığı kadarı ile bu kadar. Ben beğendim. Kötü eleştirenleri (Sinema eleştirmenlerinden bahsediyorum) de anlamak mümkün değil.

Hem kitap hem de filmle ilgili bilgiler içerir;

Spoiler: Göster
Dağın kalbi kitabın son kısmında büyük bir rol oynuyordu. Bilbo taşı ara bulmak için çalıp elflere hediye ediyor (umarım yanlış hatırlamıyorumdur, kitap şu an elimde olmadığı için kontrol edemiyorum) hatta Thorin bu nedenle kendisine düşman oluyordu.

Filmi 48 kare teknolojisi olan bir salonda izledim. Erebor, dağın içindeki sahneler ve en son kartalların üstünde uçtukları kısımlar benim şimdiye kadar izlediklerimin aslında üç boyut olmadığı fikrine kapılmama sebep oldu. :)

Malkavian'a trollerle ilgili sahnede sonuna kadar katılıyorum, kitabı okurken gözümde canlanan hemen hemen böyle bir sahneydi. Goblinlerin lideri içinde aynısını söyleyebilirim. Bilbo'nun kılıcı Sting ise çok hoş tasarlanmış.

Kartalların kahramanlarımızı üzerine bıraktıkları kayayı ben mi ayı başına benziyordu, bunu fark eden oldu mu? Yoksa ben olayın devamını tahmin ettiğim için gözlerim haince bir oyun mu oynadı?

Filmin bu kısmında Simaug'un gizemli kalmış olması çok hoş bir ayrıntıydı.

 

Bu filmi eleştiren sinema eleştirmenlerinin de Hobbit kitabını okuyup okumadıklarını çok merak ediyorum.

59
Sinema / Ynt: The Dark Knight Rises
« : 17 Aralık 2012, 00:39:14 »
 Üçlemenin son filmini dün izledim. Kişisel görüşüm sinema tarihine güzel bir üçleme eklendiği yönünde. Mükemmel iki filmin ardından daha iyisi olabilir miydi dedirtse de Nolan'a teşekkür etmek lazım. Olumlu gördüğüm çok şey var ve birçok arkadaş yazdığı için ben tekrar değinmeyeceğim. Olumsuz gördüğüm noktalar hakkındaki görüşlerim şunlar;

Spoiler: Göster
1-  Marion Cotillard gibi bir oyuncunun canlandırdığı Miranda karakterinin ölüm sahnesi bence fiyaskoydu. Hem oyunculuk hem de kurgu olarak. Arka kasadaki polisimizin sağ çıkması da tam bir mucize olmuş.
2- Robin karakterinin en baştan tahmin edilebilir şekilde sırıtmamasını isterdim.
3- Batman'in Kedi Kadın'a olan aşırı doz güveni yer yer sıkıcıydı.


Her neyse, bu sıraladıklarım hariç güzel bir finaldi ve izlenmeye değecek bir filmdi.

60
Filmler / Ynt: The Hobbit: An Unexpected Journey
« : 13 Aralık 2012, 00:08:21 »
Filmi bugün izledim. Türkiye'de henüz gösterime girmedi sanırım. Bu nedenle İçeriği ile ilgili şimdilik herhangi bir şey yazmayacağım, ama şunu söylemeliyim ki görsel olarak olsun (izlediğim en iyi üç boyutlu filmdi diyebilirim) içerik olarak olsun beni memnun etti. Son on dakikası için bile gidilir ve izlenir. Üstat Tolkien'e ve Peter Jackson'a teşekkürler... :)

Hangi ülkede yaşıyorsunuz? Dünya genelinde 14 Aralık 2012'de vizyona girmeyecek miydi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum? Veya siz gazeteci, eleştirmen falan mısınız?

Ayrıca son 10 dakikada neler olabileceğini düşünüyorum şu an... Heyecan bastı, son 1 gün!

Edit: Forum adınıza bakınca Bekir Sert olduğunuzu anlamam uzun sürmedi.

:) Norveç'te yaşıyorum. Burada dün gece saat 00:00'da gösterime başladı.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 12