Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - syrio forel

Sayfa: 1 2 [3] 4
31
   Bence Buz ve Ateşin Şarkısı serisi  aç karna okunmaması gereken bir seri.Nedenini soracak olursanız kitaplarda çeşit çeşit yemekler gelip geçmekte.İlk iki kitabı okudum ve çorbalar,çok çeşitli et ve sebze yemekleri,börekler,tartlar,balıklar,acayip tatlılar,pastalar,kekler tabi bunlar kuru kuru gitmeyeceği içinde maşrapa maşrapa biralar,diyarın binbir köşesinde gelen şaraplar,romlar birbirini takip etti.Karakterlerde bunları afiyetle götürdü.Ben ne zaman kitabı aç karna okuduysamda kardımdan gucurtular yükseldi.
  Serinin başka hayranlarıda böyle hissetmiş olacak ki 'Kavşaktaki Han' isimli bir sitede seride yer alan yemekleri hayata geçiriyorlar.
İşte Kavşaktaki Han;http://www.innatthecrossroads.com/

32
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 03 Mart 2012, 15:59:34 »
Bu  arada ikinci sezon official posteri yayınlanmış.


33
Takvime bakınca 3 mart olduğunu gördüm ve şimdiden içimde bir şeyler kıpır kıpır etti.Hem kitabın hemde dizinin yeni bölümlerinin yayınlanmasına yaklaşık bir ay  kaldı.

34
Sinema / Ynt: Şarkılarıyla Hatırlanan Filmler
« : 03 Mart 2012, 15:36:15 »
kill bill volume 1-2(tarantino filmlerinin müzikleri her zaman güzeldir.)
Ve tabi ki benim gözümde gelmiş geçmiş en iyi film müziklerini üreten
büyük üstad Ennio Morricone'nin film müziklerinin yeri başkadır. 

Ayrıca; requiem for a dream filminden clint mansell-lux aeterna


35
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 26 Şubat 2012, 17:33:19 »
spartacus vengeance

36
Sinema / Ynt: Snatch. - Kapışma
« : 26 Şubat 2012, 17:32:01 »
Brad Pitt'in annesinin karavanının yandığı sahne çok etkileyiciydi.Ayrıca Mickey'in Georgous George'u tek yumrukla yere indirdikten sonra Tommy sulu gözlerle kaderini beklerken arkada çalan The Stranglers'in Golden Brown şarkısıda çok lezidir.

37
Sinema / Ynt: Akıllara Kazınan Replikler
« : 23 Şubat 2012, 20:53:38 »
Saklandın çünkü hala umut olduğunu düşünüyordun.Ama Blithe elinde kalan tek umut zaten ölmüş olduğunu kabul etmek.Bunu kabul ederesen , gerektiği gibi davranmaya başlayabilirsin.
Acımasızca.Duygu olmadan. Vicdan azabı duymadan.
Tüm savaşlar buna bağlıdır.

Teğmen Ronald Speirs
(Band of Brothers)

38
Müzik / Ynt: Günün şarkısı
« : 12 Şubat 2012, 16:47:52 »
Ederlezi - Goran Bregovic
Her dinleyişte , sözlerini anlayamasamda içimi acıtır tüylerimi diken diken eder.

39
İkinici kitabı bitirşimin üzerinden 1 ay geçti.Ara ara kitap aklıma geldikçe düşünüyorum da bana göre Tyrion 2. kitapta tek kişilik şov yapmıştır.Şöyle ki;(İkinci kitabı okumayanların bakmaması tavsiye edilir.)
Spoiler: Göster
Babasının emriyle Kral Toprakalrına gelerek kılıçtan keskin zekasıyla kontrolü eline almış ablasını  ve Joffrey'i hizaya getirmiştir.Sonra şehri Stannis'ten gelecek kuşatmaya karşı savunmak için çeşitli stratejiler geliştirmiş ve bunları başarıyla uygulamıştır.Ve kuşatma sırasında  kader anı gelip çattığında ölümü göze alarak askerlerine liderlik etmiştir.Ama sonuçta ne olmuştur adı ihanetle eş anlamlı olan Cersei Lannister(başka şeylerde söylemek istiyorum ama yeri değil)  Tyrion Reis'in binbir emekle oluşturduğu başarıları üstüne oturmuştur.Hemde Tyrion'a yüzünde ömür boyu taşıyacağı bir hediye bırakarak.

Ama tüm kalbimle inanıyorm ki Tyrion bununda intikamını alacak yüreklerimize su serpecektir.

40
J.R.R.TOLKIEN_HOBBİT
Okumakta biraz geç kaldığım bir kitap oldu.Büyük Üstadın kitaplarından daha önce Yüzüklerin Efendisini , Silmarillion'u ve Güç Yüzüklerine Dair'i okumuştum.Aslına bakarsanız kitabın masal kitabı olduğunu duymuş biraz göz ardı etmiştim ve okuduktan sonra ne kadar büyük bir hata yaptığımı anladım.Sonuçta bu kitabı yüzyılın en iyi romanının yazarı yazmıştı.Kitap boyunca Bilbo ve 13 cüce arkadaşıyla maceradan maceraya koşuyoruz.Kitapta kimler yok ki; Hobbitler,cüceler,troller,elfler,goblinler,warglar,kartallar,örümcekler,Gollum,Beorn,Smaug ve tabiki Gri Gandalf.Özellikle karanlıkta bilmeceler bölümü çok etkileyiciydi ve orda bir efsanenein başlangıcına şahit olduk.
Uzun sözün kısası okunmalı ve okutturulmalı.


41
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 21 Aralık 2011, 19:15:08 »
Trailer'ı izlerken gözlerim doldu.Gerçekten bir garip oldum. Hele Gandalfı görünce çok sevipte uzun süredir görmediğim birini görmüş gibi oldum.Her zaman Gri Gandalf olduğu zamanları daha çok sevmişimdir. Sanki  griyken bizden biri  gibi ne bileyim bize daha yakın daha samimi gelmiştir bana.

42
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 20 Aralık 2011, 22:09:28 »
sherlock holmes a game of shadows
İlk filmi beğendiğim için bu filme gittim.Devam filmleri genellikle ilk filmleri aratır diye bilinir ama bence bu film bu kanıyı tersine çeviren filmelrden biri olmuş.Guy Ritchie yine tarzını konuşturmuş.Bu adamın tarzı çok hoşuma gidiyor.Daha önce Snatch,Rocknrolla ve Sherlock Holmes'un birincisini izlemiştim.Yine bir saniye bile sıkılmadan film bitti.
Robert Downey Jr(holmes) ve Jude Law(dr. watson) arasındaki uyum mükemmeldi.Doğaçalma mı yapmışlar , çok mu çalışmışlar anlamadım ama birbirlerini mükemmel tamamlamışlar.Ayrıca son sahnedeki Professor Moriarty ve Sherlock Holmes'ün satranç oynama sahnesi efsaneler sahneler arasına (en azından benim için) girmiştir.
Ayrıca THE END?

43
Spoiler: Göster
Tyrion Lannister'ın  Lannister olmama ihtimali var.Şöyle ki Robet'dan önceki deli kral Aerys Targaryen Tywin Lannister'ın eşi Joanna'ya tecavüz ediyor.Böylece Tyrion ortaya çıkıyor.Lord Tywin krala karşı gelmeye cesaret edemediğinden ve bu durumun herkes tarafından öğrenilmesi o meşhur gururuna yediremdiğinden durumu gizli tutuyor ve eşinin hamilelik döneminde bebeğin düşmesini sağlamak için çeşitili şeyler deniyor.Fakat bebek düşmüyor.Ama özürlü doğuyor.Böyelece ortaya İblisimiz çıkıyor.Bu bir komplo teosrisi olarak görülebilir ama bunu destekeleyen kanıtlarda yok değil.Birincisi Lord Tywin oğlundan nefret ediyor ve ona hiç bir sevgi beslemiyor.Ayrıca 1.kitabı okuyanlar hatırlayacaktır Tyrion ejderhalara karşı hastalık derecesinde ilgi duyuyor ve Kral topraklarına ilk  geldiğnde ejderha kafataslarının bulunduğu mahzeni ziyaret ediyor.Buarda uzun süre kalıyor ve onları hayranlıkla izliyor.

Yukarıda da belirtiğim gibi bu bir teori.Teori daha sonra George R R Martin'e götürülüyor, o da "böyle bir şeyi doğrulayamam, ama red de edemem" diyor.

44
Biraz geç kalmışım ama  yinede bu listede mace windu gibi bir master jedi'ın olmaması beni üzdüğünü ve şaşırttığını belirtmek isterim.kendisi gelmiş geçmiş en büyük ışın kılıcı ustası olarak bilinir.star wars episode iii revenge of the sith'te sith lordu Şansölye Palpatine'ini ne hale soktuğunu gördük.anakin haini olamasaydı onun işini orada bitirecekti.vaapad tekniğiyle ışın kılıcı konusunda yodaya bile rakip olabilecek kadar usta bir jedi'dır bence.


45
Spoiler: Göster
Belkide Jonda Targaryen kanından çok Stark kanı ağır basmıştır.Ayrıca her Targaryen Dragon olamıyor.Dany'nin abisi Viserys Targaryen'ı düşünürsek 'ben ejdarhayım ejderhayı uyandırma' dedi durdu.  Ama Khal Drago Ejderha olup olmadığını ona gösterdi.Jonda ejdarha kanından çok kurt kanı ağır basmış olabilir.Ayrıca bende Eddard Stark gibi bir adamın böyle bir şey yapcağına ihtimal vermiyorum.Ama yapmışta olabilir.  

Zira G.R.R. Martin amcadan herşey beklenir.Biz okurları ters köşe yapmayı ne kadar sevdiği bilinen bir gerçek.

Sayfa: 1 2 [3] 4