Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - syrio forel

Sayfa: 1 [2] 3 4
16
Peki Tyrion Lannister hakkındaki bu teoriye ne diyeceksiniz;
Spoiler: Göster
Tyrion Lannister'ın  Lannister olmama ihtimali var.Şöyle ki Robet'dan önceki deli kral Aerys Targaryen Tywin Lannister'ın eşi Joanna'ya tecavüz ediyor.Böylece Tyrion ortaya çıkıyor.Lord Tywin krala karşı gelmeye cesaret edemediğinden ve bu durumun herkes tarafından öğrenilmesi o meşhur gururuna yediremdiğinden durumu gizli tutuyor ve eşinin hamilelik döneminde bebeğin düşmesini sağlamak için çeşitili şeyler deniyor.Fakat bebek düşmüyor.Ama özürlü doğuyor.Böyelece ortaya İblisimiz çıkıyor.Bu bir komplo teosrisi olarak görülebilir ama bunu destekeleyen kanıtlarda yok değil.Birincisi Lord Tywin oğlundan nefret ediyor ve ona hiç bir sevgi beslemiyor.Ayrıca 1.kitabı okuyanlar hatırlayacaktır Tyrion ejderhalara karşı hastalık derecesinde ilgi duyuyor ve Kral topraklarına ilk  geldiğnde ejderha kafataslarının bulunduğu mahzeni ziyaret ediyor.Buarda uzun süre kalıyor ve onları hayranlıkla izliyor.

Yukarıda da belirtiğim gibi bu bir teori.Teori daha sonra George R R Martin'e götürülüyor, o da "böyle bir şeyi doğrulayamam, ama red de edemem" diyor.

17
Filmler / Ynt: Hobbit Haberleri!
« : 19 Eylül 2012, 17:58:22 »
Tam fragman yayınladndı diye haber verecektim benden önce davranılmış.Tüm Hobbit severlere hayırlı olsun.
Şimdi geriye bu 3 ayın nasıl gececeği sorusu kaldı.

18
A Feast for Crows - G.R.R. Martin

Neyse. Uzun lafın kısası A Feast for Crows serinin diğer kitaplarının gösterişli güzelliğinden ziyade daha sade bir güzelliğe sahip. Sadece biraz daha dikkatli okunması gerekiyor.

 Bu kitap hakkında orjinalinden okuyan arkadaşlara tam böyle bir soru yöneltmeyi düşünüyordum ki bu yorum biraz da olsa içimi rahatlattı.3.Kitabın sonlarına yaklaşırken 4. ve 5.kitap hakkında internetten  birşeyler öğreneyim dedim ve çoğu  kişinin beklediğini bulamadığını ve ciddi şekilde sıkıldığını okudum.Hatta GRMM'nin işin kontrolünü kaybettiğini ve toparlayamayacağını bile söyleyenler vardı.
 Jon,Tyrion,Bran olmadan okumak biraz zor olacak ama politik entirikalar ve arkadan iş çevirmeler beni de oldukça heyecanladıran ve havaya sokan  olaylar.Umarım POV'lar arasında Arya vardır.Ondan bari bir kitap boyunca mahkum kalmayız.
Hepsini okumadım -Jon, Tyrion, Bran lafı geçtikten sonra- ama umarım gördüğüm yer spoiler değildir, yoksa çok kırılırım. Eğer öyleyse lütfen spoiler kutusu içine al.
Değerli Arkadaşım burada spoiler falan yok.Kimsenin zevkini mahvetmek istemeyiz.Benim söylediklerimin aynısı yukarıdaki yorumda da var.

19
A Feast for Crows - G.R.R. Martin

Neyse. Uzun lafın kısası A Feast for Crows serinin diğer kitaplarının gösterişli güzelliğinden ziyade daha sade bir güzelliğe sahip. Sadece biraz daha dikkatli okunması gerekiyor.

 Bu kitap hakkında orjinalinden okuyan arkadaşlara tam böyle bir soru yöneltmeyi düşünüyordum ki bu yorum biraz da olsa içimi rahatlattı.3.Kitabın sonlarına yaklaşırken 4. ve 5.kitap hakkında internetten  birşeyler öğreneyim dedim ve çoğu  kişinin beklediğini bulamadığını ve ciddi şekilde sıkıldığını okudum.Hatta GRMM'nin işin kontrolünü kaybettiğini ve toparlayamayacağını bile söyleyenler vardı.
 Jon,Tyrion,Bran olmadan okumak biraz zor olacak ama politik entirikalar ve arkadan iş çevirmeler beni de oldukça heyecanladıran ve havaya sokan  olaylar.Umarım POV'lar arasında Arya vardır.Ondan bari bir kitap boyunca mahkum kalmayız.

20
Kılıçların Fırtınası'nın sonlarına yaklaşırkenken favori karakterlerim arasına an itibariyle Oberyn Martell nam-ı değer Kızıl Yılan da girmiş bulunuyor.Nasıl girmesin ki.Adamın öz geçmişine  bakarmısınız;
Spoiler: Göster
16 yaşından büyük değilken bir lordun metresiyle yakalanıp lordla düello yapıyor.Sonuçta ikiside yaralanıyor.Ama yaşlı lordun yarası iyileşmeyip lord ölüyor.Bu olaydan sonra Prensin zehirli bir kılıçla dövüştüğü konuşulmaya başlanıyor.Ve tabiki Prensimizin üzerine Kızıl Yılan lakabı bu olaydan sonra yapışıyor.Bundan başka;
-Özgür Şehirleri dolaşıp zehir zanaatını ve karanlık sanatları öğreniyor.
-Hisar'sa eğitim alıp, sıkılıp bırakmadan önce zincirini altı halka ilerletiyor.
-Dar Deniz'in karşısında askerlik yapıp kendi çetesini kuruyor.
-Ayrıca kendisi turnuvalarda da çok başarılı.Hatta bu turnuvaların birinde Tyrell Hanedanı'nın varisi Willas Tyrell'ı sakat bırakıyor.
Bence kendisi karanlık yönleri olsa da sempatik ve gelecek vaat eden bir karakterdi.Karaktedi diyorum çünkü üçüncü kitabı okuyanların da bileceği gibi GRRM amcamız kendisini de harcadı.Ah be Obereyn sana da çok kızıyorum.Muhteşem bir dövüşten sonra kimsenin sırtını yere getiremediği Dağın sırtını yere getirmişsin.Vur orada adinin kafasına kılıcı.Duygularına hakim olamayıp ne sokuluyorsun adamın dibine kadar.Hayır Dağda ne adammış arkadaş koskoca mızrağı yedi banamısın demedi.Ölmüşte olabilir daha ilerleyen sayfaları okumadım.İnşallah gebermiştir 'köpek'.Ama Oberyn'in Dorne Çöllerine bir tabutta döneceği kesin.GRRM o kadar alt yapısını hazırlayıp meydana getirdiği karakteri bir çırpıda harcadı.Adamın tarzı bu.Yapacak bir şey yok.Ayrıca Obereyn'in Demir Taht konusunda da Prenses Myrcella Baratheon vasıtasıyla da çok ilginç planları vardı.

21

[/quote]
Bence yanıtını düzenlemen lazım. Okuyan var okumayan var
[/quote]
Pek spoiler olduğunu düşünmüyorum ama yine de düzelttim.Bir spoiler mağduru olarak  başkasının zevkinide mahvetmeyelim.

22
spoiler
Spoiler: Göster
Hiçbir kitabı okurken içimde nefret ve intikam alma duygusu bu kadar kabarmamıştı.Malum bölüm yaklaştıkça olacak her şeyi önceden bilmeme rağmen çok heyecanlandım.Ne biçim bir kitaptır bu ya.İnsanı ne hallere sokuyo.GRMM'nin hayal gücüne saygı duymak lazım.
Yazık oldu çok yazık.Hele o güzelim kurda.Şimdi istediğim tek şey intikam.Ama yazar bize bunu verecekmi şüpheliyim.Çünkü yazarın tarzı bu değil.

23
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: Epsilon Yayınları Soru Hattı
« : 24 Mayıs 2012, 16:50:42 »
Kralların Çarpışması yayınlandığında 3.Kitabın çıkışı için mart sonu nisan başı gibi bir tahminde bulunmuştunuz.Böyle bir tahmini 4.Kitap içinde bulunabilirmisiniz?
Biliyorum 3.kitap daha yeni çıktı ama şimdiden içimi bir korku sarmaya başladı.Çünkü 3.kitabın sonlarına yaklaşmaya başladım ve 3.kitabı beklemesi öyle zor geldiki.Şimdi kitabı bitirince 4.kitap için tekrar bir bekleyiş başlayacak.

24
Hakimiyet mücadelesinde Genç Kurt Robb Stark ardı ardına çok kritik hatalar yapıyor bence.Yaptığı en önemli üç hata;(spoiler)
Spoiler: Göster
1.Theon Greyjoy'u yanında tutmayarak babasının yanına gönderdi ve Lord Balon'un  Kuzeye saldırmasının önünü açtı.Balon Theon'u önemsemeyip büyük ihtimalle yine de saldıracaktı ama bence önemli bir hata.
2.Bir diğeri Walder Frey'in kızlarından biriyle evlenmek için verdiği sözü tutmadı gitti önemsiz bir ailenin kızıyla evlendi.
3. Ve bence en önemli hatası ulu kurdu  Boz Rüzgarı artık yanında tutmuyor.Bence Stark çocuklarıyla ulu kurtları arasındaki bağı düşünürsek yanında bulunduracağı 50 korumaya bedeldir Boz Rüzgar.

İlk iki hatayı gençliğine verebiliriz.Ama 3. hatası bence affedilir gibi değil.
Nedir bu Starkların çektiği ya.Kitapta ilerledikçe içime sıkıntılar giriyor.

25
  Üçüncü kitabı aldım ve başladım.Her ne kadar 2.kitabın sonunda kapıldığım heyecanım biraz azalmış olsada(bunda çeşitli ortamlarda yemiş olduğum spoiler'ların etkisi büyük örn:red wedding) 2.kitabın sonundaki heyecan yavaş yavaş tekrar yakalanmaya başlanacaktır.
   Karakterlerin her biri yollarına kaldıkları yerden devam ediyorlar.Ama beni en çok üzen Tyrion'un durumu oldu.Şöyleki;
Spoiler: Göster
İkinici kitabı okuyanlar bilecektir.Tyrion reis babası tarafından Kral Topraklarına  hükmetmesi için gönderilmiş , Kral Eli unvanını alarak da dahili ve harici düşmanlarıyla mücadeleye başlamıştır.Bana göre muhteşem stratejilerle harika bir savunma hazırlamış ve kırılma anı geldiğinde kendi canı pahasına askerlerine liderlik etmiştir.Fakat kız kardeşi olacak insan müsvettesi onun çatışmadan sağ çıkmasını istememiş ve onu öldürmesi için bir adam kiralamıştır.Tyrion ölmemiş fakat ağır şekilde yaralanmıştır.3.Kitapta ölüm tehlikesini atlattıktan sonra babasının yanına gidiyor ve bana göre sadece biraz takdir bekliyor.Fakat Lord Tywin oğluna karşı oldukça soğuk davranıyor.Tyrion'un gösterdiği çabaları görmezden geliyor.

Ve Tyrion'a şunları söylüyor;(kitaptan alıntı)
Spoiler: Göster
Bunu  sen mi soruyorsun?Dünyaya gelirken annesini öldüren sen? Sen; kıskançlık , şehvet ve şeytanlık dolusun.Hastalıklı , itaatsiz ve hilekar bir yaratıksın.İnsanların kanunları ,sana benim adımı ve renklerimi taşıma hakkı veriyor çünkü senin benden olmadığını kanıtlayamıyorum.Tanrılar bana tevazu öğretmenk için , babamın ve ondan önce onun babasının arması olan gururlu aslanı taşıyarak paytak adımlarla etrafta dolaşmanı izlemeye mahkumettiler beni......

Bu paragrafı okuduktan sonra kendi kendime şunu sordum hangi baba öz evledından bu denli nefret eder.'İnsanların kanunları ,sana benim adımı ve renklerimi taşıma hakkı veriyor çünkü senin benden olmadığını kanıtlayamıyorum.' Bu cümleyi okuduktan sonra aklıma daha önce okuduğum ve bu başlık altında da paylaştığım şu teori geldi;
Spoiler: Göster
Tyrion Lannister'ın  Lannister olmama ihtimali var.Şöyle ki Robet'dan önceki deli kral Aerys Targaryen Tywin Lannister'ın eşi Joanna'ya tecavüz ediyor.Böylece Tyrion ortaya çıkıyor.Lord Tywin krala karşı gelmeye cesaret edemediğinden ve bu durumun herkes tarafından öğrenilmesi o meşhur gururuna yediremdiğinden durumu gizli tutuyor ve eşinin hamilelik döneminde bebeğin düşmesini sağlamak için çeşitili şeyler deniyor.Fakat bebek düşmüyor.Ama özürlü doğuyor.Böyelece ortaya İblisimiz çıkıyor.Bu bir komplo teosrisi olarak görülebilir ama bunu destekeleyen kanıtlarda yok değil.Birincisi Lord Tywin oğlundan nefret ediyor ve ona hiç bir sevgi beslemiyor.Ayrıca 1.kitabı okuyanlar hatırlayacaktır Tyrion ejderhalara karşı hastalık derecesinde ilgi duyuyor ve Kral topraklarına ilk  geldiğnde ejderha kafataslarının bulunduğu mahzeni ziyaret ediyor.Buarda uzun süre kalıyor ve onları hayranlıkla izliyor.

Yukarıda da belirtiğim gibi bu bir teori.Teori daha sonra George R R Martin'e götürülüyor, o da "böyle bir şeyi doğrulayamam, ama red de edemem" diyor.
Bu teorinin doğruluğu hakkındaki inancım daha da arttı.Bir de Tyrion diğer Lannisterlara hiç benzemiyor. Ne abisi ne babası  ne de  ablası gibi kaypak.Tamam zor durmlarla karşılaştığında zekasını ve kurnazlığını konuşturuyor ama bana göre kendisi sözünün eri.Hatta Cateleyn Stark bile bir konuda(kitabı okuyanlar bilecektir) ona güveniyor.
Lannisterlardan böyle adam çıkmaz diyorum ve sözümü tamamlıyorum.Adamın dibisin Tyrion Reis.

26
Aynı zamanda nickime de ilham kaynağı olan adamın dibi, yiğitler yiğidi , Braavos'un birinci kılıcı SYRİO FOREL'iN bu listede olmamasını anlamış değilim.

Kendisi listede yok madem söylediği bir sözle kendisini anmış olalım bari:

- What do we say to the god of death?

- Not today.

27
A Feast Of İce And Fire adında bir yemek kitabı çıkacak olan seri.Buyrun;
http://www.amazon.com/Feast-Ice-Fire-Official-Companion/dp/0345534492/ref=pd_cp_b_1

28
Nisan geldi ama Storm of Swords'dan ses soluk yok.Nisan başı denmişti ama pek bir hareketlenme görülmüyor.Epsilon Facebook sayfasında mayıs  diye açıklamış diye söylentiler var.Doğruluk payı var mı acaba?


29
Rüzgarın Adını bugün bitirdim.
   Lafı hiç uzatmadan söylemek gerekirse kitap hakkında söylenenleri sonuna kadar haketmiş.O kadar akıcı bir kitap ki sanki insan da buzda kayıyor hissi uyandırıyor.Sadece akşamları okumama  rağmen 5 günde bitirdim.İlk 100 sayfaya bakıp aldanmamak lazım.Ne zamanki Tarihçi Yoltaşı hanına geliyor ve Kvothe  hikayesini anlatmaya başlıyor olaylar ondan sonra sular seller gibi akmaya başlıyor.İlk 100 sayfada  aklıma takılan 'acaba mı' sorusu o anda silindi.
   Kitabı okurken dikkatimi çeken bir diğer şeyde kitaptaki olayları , mekanları , kişileri net bir şekilde hayalimde canladırabilmem oldu. Sanki bir film izliyor hissine kapıldım.Hani çok klişe bir tabir vardır:'Sözcüklerle Resim Çizmek' diye bence yazar bunu başarıyla uygulamış.Bu da yazarın ustalığını gösterir bence.
   Kitabın içeriğine gelecek olursak en sevdiğim bölümler Kvothe'nin ailesinin Kumpanyası ile birlikte olduğu çocukluk günleriydi.Ayrıca birde şunu söylemeden edemeyeceğim kitabı okurken insanda Kvothe'nin lavtasıyla çalıp söylediği şarkıları dinlemek isteği uyanıyor.Yazar Kvothe şarkı söylerken öyle bir anlatım yapıyor ve şarkıyı dinleyenler öyle bir etkileniyor ki bunlar nasıl şarkılar acaba diye insan merak ediyor.
    İkinci kitabı görmüş  fiyatından ve kalınlığından almamıştım.İlk kitabı bitirince hemen İlk Nokta'dan sipariş verdim. Bu arada fantastik ve bilim-kurgu kitaplarında 5 Nisan'a kadar acayip indirimler var.1000 kusur sayfalık kitap 30 tl.
     Son olarak şunu söylemek gerekirse usta bir yönetmen ve iyi oyuncularla bu seriden çok güzel filmler çıkabilir.Büyük bir ihtimalle filmi-dizisi çekilecektir bence.Umarım güzel şeyler ortaya çıkar ve bizde keyifle izleriz.

30
Yüzük Kardeşliğinde kardeşlik Khazad-Dum köprüsünden geçerken Gandalf Balrogu durdurmuş fakat kendi de onla birlikte köprüden aşağı düşmüştü.Tabi Gandalf orda ölmedi ama biz o zamanlar diğer kitapları okumadığımız için bunu bilmiyoruz.Lisedeki sınıf arkadaşlarımızla filmi izlerken herkesin gözleri ben dahil dolu dolu olmuştu.Ama kimse bozuntuya vermemişti.
Sonra kitabı okuyan bir arkadaşımdan öğrendim ki Gandalf ölmemiş.Hemen o gazla gitmiş 2.kitabı almıştım.

Sayfa: 1 [2] 3 4