Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ryld Argith

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 51
31
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 25 Şubat 2015, 23:11:39 »
Ben de dinliyorum şu an, yarın tüm arkadaşlarıma hava atacağım :D

Sorum: hem yazar hem eleştirmen hem editör kimliğine sahipsin İhsan Abi peki bu seni zorluyor mu hiç? Genelde yazarlar ve eleştirmenler birbirlerine karşıt bir tutum izlerler. Aynı anda hem karanlık hem aydınlık tarafta olmak gibi bir şey olsa gerek :D

32
Şu an radyonun mesajlaşma bölümündeyim. Ve sinirliyim. Forum yarışmasına katılıp kazandığım kitaba yanlış cevap verenlere hiç de hoş bir karşılama sunmayacağım. Dişlerimi tırnaklarımı çıkardım. Size bu edepsizliğin cezasını çektireceğim!

Şahin B.

Ünvanı: Hazal Ç. Hayran Kulübü Tek Başkanı

 :fight:

33
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Sonlandı
« : 20 Şubat 2015, 22:27:57 »
Gerçekten de yarışma için teşekkürler :) Çok eğlendim her soruya gördüğüm an hiç düşünmeden cevap verebildiğimi fark etmem beni çok mutlu etti :)

Demek ki artık ben de buranın eskilerinden olmuşum, üye olduğumdan beri "eskiler"den olma hayali ile yanıp tutuşuyordum soruları yanıtlamak bu hayali gerçekleştirdiğimi gösterdi bana :) Nice beraber yıllara Rıhtım! :)

Not :Ben de ikisinden kitap kazandım ama ilahi destek aldığım için sayılmadım galiba :P :D

34
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 19 Şubat 2015, 20:13:02 »
Sanırım mart ya da nisan ayında 10. yıl özel baskısı yayımlanacak.

Teşekkürler :)

35
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 19 Şubat 2015, 18:50:53 »
Amerikan Tanrıları yeniden basılacak şeklinde bir söylenti kaç aydır dolanıyor doğru mudur? Doğruysa daha ne kadar bekleyeceğiz?

36
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Bugün!
« : 18 Şubat 2015, 22:09:03 »
Ya Abla son anda aklıma geldi :D Unutmuşum yarışmayı ama yemin ederim geçen gün aklıma geldi :  Biz böyle kırbaçlı şakalar yapıyoruz ama yenilerden kimse nedenini bilmiyor yeni üyeler nedenini tahmin edebiliyor mu acaba deyip güldüm :D

37
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Bugün!
« : 18 Şubat 2015, 21:59:27 »
Son dakikada attım umarım kabul olur :D

38
Bu sefer etkinlik sayfası ve oylama çok aktif ne kadar hoş :)
Ama arkadaşlar ben bu etkinliği ilk zamanlarından da biliyorum.

İçinde bulunduğum yoğunluktan katılamayacak olsam da bu etkinliğin "mındar" edilmesini istemem :/
Hazal Ablanın önceki mesajındaki kaygısını paylaşıyorum:

Toplam oy sayısı 38. Herkesin 2 adet oy kullanma hakkı olduğuna göre kabaca 19 kişi oy vermiş diyebiliriz. Kabaca diyorum, çünkü birkaçınız belki 1 oy hakkınızı kullandınız.

Bu durumda 19-20 kişilik bir katılım var. Peki bu durum kitap belli olduğunda da olacak mı?

Lütfen kimse "benim oy verdiğim türler seçilmedi" diye katılmamazlık etmesin. Burada "farklı" türler okumak, belki hiç okumayı düşünmediğimiz tür ya da kitaplara yelken açmak için varız.

Eski etkinlik geliyor aklıma, üzülüyorum :). Sayhh'ın emekleri boşa gitmesin.

Önerim biraz acımasız gelebilir ama acaba oy verenler listesi çıkarılsa ve örneğin ardı ardına 5 kez oy verip 5'inde de etkinliğe katılmayanların etkinliğe katılması engellense güzel bir önlem olmaz mı?

Burada kilit nokta "ardı ardına" . Böylece emek verenlerin emeği korunmuş olur ve etkinliği ciddiye alanların oylarının etkisi artar :)

Tabi dediğim gibi katılamayacağım bu durumda sadece bir gözlemciyim yorum yapmaya normalde bu sebeple hakkım yok mazur görün :D

39
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Bugün!
« : 18 Şubat 2015, 00:14:22 »
Sayfadan aldım zaten, anlamazlar, arada kaynar giderim dedim ama hemen tanıdınız. Hoş mu yani şu yaptığınız, bıraksaydınız da bi' hevesimi alsaydım bari )):

Şaka şaka, çok hoşuma gitti o yüzden aldım. Herkes görmeli bu capsi!!

Soruyu görünce benim de aklıma caps geldi direkt, dedim sayfayı beğenenler hemen yanıtlarlar :D

40
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Bugün!
« : 17 Şubat 2015, 21:07:17 »
Abla yine aynı şeyi yazmak için başlığı açtım ama hızına yetişmek ne mümkün :D

Gülmekten kırıp geçirdiniz ya :D

Bu sefer ben de cevap verdim ve cevabı mümkün olduğunca detaylı verdim :D Ne güzel zamanlar geçirmişiz ya :)

41
2012 yılında bu konunun işlendiğini gördüğüm o ilk günden beri böyle sadece Fantastik Edebiyat hakkında bir yayın görmeyi o kadar istiyordum o kadar dua ediyordum ki (ilk defa bir duamın etkisi bu kadar gecikti :D ) sonunda o gün geldi :D . Delireceğimmmm o kadar çok istiyorum ki bu yayını dinlemeyi. Hemen cumartesi gelsin!!!!

Yaşasın!!!! Ya o kadar mutluyum ki anlatamam :D
Kendimi 23 Nisan'daki ya da yeni yıldaki çocuklar gibi hissediyorummm :D

Spoiler: Göster
 Beni tanıyanlar bilir Kurgu Edebiyatı'nın her alanına saygı duyarım ama Fantastik Edebiyat ile aramda çok özel bir ilişki var :D

42
Gerçekten de Bartimaeus Üçlemesi haberi çok güzel oldu :)
Bunca zamandır almak için elim gidiyordu ama kapakları içime sinmediği için erteliyordum :D

Biliyorum arkadaşlar kitabı kapağına göre yargılamak iğrenç bir şey ama kızmayın n'apayım kapak da önemli benim için :D

43
7. Yıl / Ynt: Forum Özel Kitap Yarışması - Bugün!
« : 16 Şubat 2015, 21:06:32 »
Bende tam aynısını yazıyordum dassgfdgfsdsa :D

Soru gerçekten müthiş olmuş ellerinize sağlık :D

Ama cevap vermeyeceğim kendimi başka sorulara saklıyorum :D

44
Kitaplar / Ynt: Bitmemiş Öyküler
« : 12 Şubat 2015, 21:53:54 »
Böyle samimi bir biçimde karşılık vermenize sevindim :)

Hurin'in çocukları konusunda biraz hak veriyorum açıkçası ama bu karışıklığın oluşmasının bir nedeni de var.

Hurin'in çocukları yazarın ölümü yüzünden (ne yazık ki :/ ) tamamlayamadığı öykü ama hikaye Silmarillion'un kronolojisi içinde olduğundan eldeki belgeler yazarın mirasçısı olan oğlu tarafından esere katılacak şekilde küçük oynamalar yapılıp konmuş diye biliyorum. Hurin'in çocukları kitabı ise zaten yine aynı oğlun "Öykünün açık uçları hakkında oldukça soru geliyor, babamdan kalan notlarla babamın aklındaki öyküyü yazmaya çalışacağım." demesiyle ortaya çıkmış bir eser. Yani bu ikisininde basılması bence gerekliydi. Bitmemiş Öykülerdeki ise üstünde hiçbir oynama olmadan konulmuş versiyon diye biliyorum. Yani 3 versiyonunda yazılmasına ihtiyaç vardı bence :D

Ama başta dediğim gibi bende Hurin'in Çocukları konusunda benzer bir yargıdayım. Muhteşem bir öykü ama 3. okuyuşta artık tadından bir şeyler kaybediyor :D

45
Kitaplar / Ynt: Bitmemiş Öyküler
« : 12 Şubat 2015, 21:25:42 »
Biraz önce gördüğüm forumun Hangi Kitabı Okuyorsunuz ve Eleştiriniz isimli başlığında iki arkadaşımızın yaptığı yoruma karşılık vermek istedim konuyu dağıtmamak için eserin başlığına yapacağım.

Arkadaşlarım kitabın oldukça ağır ilerlediğini söylemişler. Karşıt görüş belirtme gereği duydum hem belki hoş bir tartışma konusu olurdu güzel vakit geçiririz :)

Bence bir kitabın "ağır gitmesi" farklı şey "ağır olması" farklı bir şey. Bir kitabın ağır ilerlediğini iddia ettiğiniz bir cümleden kolaylıkla kitaptaki cümlelerin boğucu olduğu olayların tekdüzelikten kurtulamadığı anlamı çıkarılabilir. Oysa bence bu eser ağır ilerleyen bir eserden ziyade ağır bir eserdir.

Tolkien'in gerçek kimliği bence fantastik kurgu yazarı olan kimliğinden ziyade efsane, mit ve türevleri hakkında müthiş araştırmaları olan profesör kimliğidir. Tolkien'in üslubunu tam olarak anlamak için Silmarillion ve Sigurd İle Gudrün Efsanesi'ni okumak gerekir. Tolkien zaten dili derin ve özlü olan bir yazardır. Belki de çuvaldızı kendimize batırmalıyız ne dersiniz? :)

Bitmemiş Öyküler, Silmarillion, Sigurd İle Gudrün Efsanesi bunlar cidden çok ağır eserlerdir. Sonuçta hayatını mitlere adamış (detay bilgi: Beowulf üzerinde derin araştırmaları olan) bir yazarın eserleri.

Bitmemiş Öyküler ahenkli bir dille yazılmış bir eser ayrıca dilindeki mitolojik tat yoğun olduğundan Türkçe'ye çevrilmesi çok daha zorlaşmış. Buna rağmen altından çok başarılı kalkıldığını düşünüyorum. Bu tip eserlerin dilinin ağırlığına alıştıktan sonra aslında çok akıcı olduklarını fark edeceksiniz.

Tabii belki de kastettiğiniz aslında eserin "ağır" olduğudur da ben yanlış anlamışımdır o zaman bir şey diyemem tabii.

Bunlar benim görüşüm karşı çıkmak elbet hakkınız :)

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 51