Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - PhoenixMan

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 55
46
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Karakılıç Dörtlemesi
« : 14 Aralık 2010, 17:13:56 »
Kitapların resimlerini de sırayla dizeydin keşke :P Seriyi bitirdim bu arada, bu yazıyı yazdığımda daha okumadıklarım vardı. Açıkçası "Karakılıç'ın Mirası" tatmin edici değildi öyle, saçma geldi. Bu seri dörtleme değil üçleme olarak kalmış, son kitabı serdien saymasak da olur. Ama güzel, orjinal bir seri, elinde bulunanlar okumadıysa vakit kaybetmesin derim. :)

47
Güncel / Ynt: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
« : 29 Ekim 2010, 11:24:31 »
Türk Halkı için en büyük bayram bugün. Hepinizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. :D
Hepi"m"izin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. :) Nice Cumhuriyetli senelere, asırlara. :)

48
Mitolojiler / Ynt: Kurtadamlık
« : 29 Ekim 2010, 11:22:17 »
Kesinlikle hak veriyorum. Faşistçe yorumlara dönmesin konuşmalar.
Faşistlikten nefret ederim. Ağzınızı toplayın lütfen. Kiminle konuştuğunuzu bilmiyorsunuz. Kürtlerin kullandıkları sabit bir dil yokken, bir toplum olamamışlarken, bir devletleri olmamışken nasıl edebiyatları olabildiğine şaşıyorum sadece. Hep bir kavimle birlikte yaşamışlar, dolayısıyla özgün bir yanları olması zor hatta imkansız. Bu Faşistlik değil bilgiyi yorumlayabilmektir. Ayrıca ben o yoruma karşılık vermemişim, bozulduğumdan veya yanıtı görmediğimden değil, konuyla alakası olmayacağı için. İnsanoğlunu çığrından çıkarmayı çok iyi beceriyorsunuz, bu konuda ödüllendirilmeniz gerekli.

49
Keşke İstariler sayılı olmasaydı, o zaman İstari derdim. :P

50
Elimde bir Yüzüklerin Efendisi oyunu var. O kadar kötü ki.. Seriden soğudum neredeyse..
Frodo'ya bir şey yaptırmaya çalışıyorsun..Ne olduğunu sen de anlamıyorsun vs.
Sonra da tövbe ettim bir daha LOTR oynamaya..
Hangi oyunu, Return of The King mi?

51
Kıyaslama yapmak ne kadar doğru... HP ve Narnia'yla kalmaz, koskoca EM, UD evrenleri de Tolkien'ın yaratıklarıyla doludur. Kısacası Fantastik Edebiyat eserlerinin bir çoğu Tolkien'ın yaratımlarından esinlenmiştir. Elfler onun elfleridir, cüceler onun cüceleri.

Karizmatiklik konusunda yorum yapamayacağım :P Filmlerdeki tipleri kıyaslarsak Yüzüklerin Efendisi rakipsiz. Kitaplara bakmaya, düşünmeye gerek bile yok aslında. Kısacası her klasmanda Yüzüklerin Efendisi tek geçilir. :)

Spoiler: Göster
Yok ben gönderme yapıyorum mitciğim. Anlatın şu konuyu diye. Anlamadım amaç ne?
Madem anlamadın bu yorumu neden yaptın, nasıl yaptın?
haklısın Elendil. ama ben gene de hepsinde Yüzüklerin Efendisi diyorum ve Boromir adınaaaa! diyorum son olarakta iyi geceler diyerek pc yi kapatıp yatıyorum artık bünye kaldırmıyor... şu gözlerimin haline bak:: :hıö

Alınma ama daha edepli yorumlar yaparken, insanların gözünde bir yerlere gelirken neden kendini böyle küçültüyorsun? Hayır insanlar bir şeyler yapmaya çalışıyorlar, sana sabırla yanıtlar veriliyor, bazı şeyleri anlayıp susmak yerine neden laf çarpma ihtiyacı duyuyorsun arkadaş? Başlıklar gereksiz yorumlarla dolmaya başladı sayende.

Ayrıca amaç şu, ben de açıklayayım. Başlığı açan arkadaşımız bir takım şeyler düşünüyor, merak ediyor. Başka yorumlarla kendi yorumlarını harmanlamak için forumların yegane amaçlarından biri olan düşünce paylaşımı metodunu uyguluyor. Belki konuya senin kadar hakim değil ve merak ediyor. Burada da bize düşen, bildiklerimiz doğrultusunda yorumlarımızı elimizden geldiğince ortaya koymaktır.

52
Harry Potter / Ynt: Bunları biliyor musunuz ?
« : 26 Ekim 2010, 00:35:08 »
Bence illüzyon falan yapıyorlardır. Yani bildiğimiz hokkabazların yaptığı şey. :D
Sitelerine baktım da bayağı bir ilginç duruyor... Çat pat çıkardığım kadarıyla büyüyle ilgili her şey mevcut, şamanlık falan da geçiyor. Ökültten bahsediliyor. Çok merak ettim.

Spoiler: Göster
OHOWWW. Biz yazsak neler neler çıkar mitciğim. En iyisi yazmamak :D
Hayır yaş konusunu muhabbete katan birisi değilim, ama insan kendisinden yaşça bu kadar büyük bir insanla nasıl bu şekilde konuşabiliyor orayı idrak edemedim bir türlü.

53
Mitolojiler / Ynt: Kurtadamlık
« : 26 Ekim 2010, 00:23:52 »
ayrıca;
Kürt EDEBİYATI'N DA da EFTAR isimli efsanevi,dillerden düşmemiş olan bir Kurtadam hikayesi var...Tam olarak öğrenince paylaşaırım... :)
Kürt Edebiyatı derken?

54
Ejderha Mızrağı / Ynt: Ejderha Mızrağı Alıntıları
« : 22 Ekim 2010, 18:07:15 »
Kısa ve muhteşem. Raistlin;
"Kapılar benim için açılacak"
"For me the gates will open." Mükemmel. :)

Ben de paylaşacağım, ama uzun biraz. Ruhdöneni'ni okuyanlar Raistlin'in ilk sınavında yaşananları zaten bilirler. Unutulmazdır, en azından benim için.

Spoiler: Göster
...

   Büyünün tanrıları, bana yardım edin! Hayatımı size adayacağım. Her zaman size hizmet edeceğim. Adınıza ihtişam getireceğim. Yardım edin, lütfen, bana yardım edin!
   Bunu çok istiyordu. Bunun için çok fazla, çok uzun süre çalışmıştı. Büyüye odaklandı, bütün enerjisini onun üzerinde yoğunlaştırdı. Güçsüz vücudu gerginlikten zayıf düştü. Kendini bayılacak gibi hissetti, başı dönüyordu. Işık küresi, sersemlemiş görüşünde üç küreye dönüştü. Altındaki zemin sallanıyordu. Kafasını çaresizlik içinde taş masanın üzerine koydu.
   Taş, ateşli yanaklarının altında serin ve sağlamdı. Gözlerini kapattı, sıcak gözyaşları göz kapaklarını yaktı. Büyülü ışık saçan küreyi, göz kapaklarına dağlanmışçasına, hala görebiliyordu.
   Her kürenin içinde bir insan durduğunu şaşırarak fark etti.
   Biri güzel, yakışıklı bir genç adamdı, gümüş bir ışıkla parlayan beyaz cübbe giymişti. Güçlü ve kaslıydı, bir savaşçının yapısına sahipti. Elinde, tepesinde altından bir ejderha pençesi tarafından tutulan bir elmas olan ahşap bir asa taşıyordu.
   Diğeri de genç bir adamdı, ancak yakışıklı değildi. Groteskti. Yüzü bir ay kadar yuvarlaktı, gözleri ise kuru, karanlık ve boş kuyulardı. Siyah cübbe giymişti, ellerinde kristal bir küre tutuyordu, içinde beş ejderha kafası dönen bir küre; kırmızı, yeşil, mavi, beyaz ve siyah.
   İkisinin arasında ise güzel ve genç bir kadın duruyordu. Saçları bir karga kanadı kadar siyahtı, içinde beyaz meçeler vardı. Cübbesi kan kırmızıydı. Kollarında büyük, deri kaplı bir kitap tutuyordu.
   Üçü birbirinden tamamen farklıydı, garip bir biçimde de birbirlerine benziyorlardı.
   "Bizim kim olduğumuzu biliyor musun?" diye sordu beyazlar içindeki adam.
   Raistlin kararsızca başını salladı. Onları tanıyordu. Neden ya da nasıl olduğunu anladığından pek emin değildi.
   "Bize dua ettin, yine de çoğu adımızı sadece dudaklarından söyler, kalplerinden değil. Bize gerçekten inanıyor musun?" diye sordu kırmızılı kadın.
   Raistlin bu soruyu düşündü. "Bana geldiniz, değil mi?" diyerek yanıtladı.
   Bu güven vermeyen cevap, ışığın tanrısını ve karanlığın tanrısını memnun etmedi. Ay suratlı adam daha da soğudu, beyaz giysiler içindeki adamsa korkutucu gözüktü. Ancak, kırmızılı kadın ondan memnun gözükmüştü. Gülümsedi.
   Solinari sertçe konuştu. "Sen çok gençsin. Bize verdiğin sözü anlıyor musun? Bize tapma ve isimlerimizi yüceltme sözünü? Bu şekilde hareket etmek birçok insanın inançlarına ters düşecek ve seni ölümcül tehlikelere maruz bırakabilecek."
   "Anlıyorum." diyerek cevap verdi Raistlin tereddüt etmeden.
   Sonra Nuitari konuştu, sesi buz parçaları gibiydi. "Senden isteyeceğimiz fedakarlıkları yapmaya hazır mısın?"
   "Hazırım." diye yanıtladı Raistlin sakince, sonra da kendi kendine ekledi, zaten vermediğim daha ne isteyebilirsiniz ki benden?
   Söylenmemiş cevabını üçü de duymuştu. Solinari kafasını salladı. Nuitari uğursuzca sırıttı.
   Lunitari'nin keyiflendirici, rahatsız edici kahkahası Raistlin'in çevresinde dolaştı. "Anlamıyorsun. Ve eğer senden gelecekte istenecekleri şimdi görebilseydin, buradan koşarak kaçar ve bir daha geri dönmezdin. Yine de, biz seni izledik ve senden etkilendik. Ricanı bir koşulla yerine getireceğiz. Bize olan inancını hiçbir zaman reddetme, yoksa biz de seni reddederiz."
   Üç ışık küresi birleşerek tek oldu, tıpkı bir göze benziyordu; beyaz bir kenar, kırmızı bir iris ve siyah gözbebeği... Göz bir kere kırpıldı ve sonra açık kaldı, dikkatle bakıyordu.
   Beyaz kuzu derisi üzerinde siyah Ben, Magus kelimeleri oğlanın tek görebildiği şeydi.
   "Hasta mısın, Raistlin?" Ustanın sesi rutubetli bir sisin ardından geliyor gibiydi.
   "Kes sesini!" Raistlin nefes aldı. Bu salak onların burada olduğunu bilmiyor mu? İzlediklerini, beklediklerini bilmiyor mu?
   "Ben, Magus" Raistlin kelimeleri yüksek bir sesle fısıldadı. Beyazın üstündeki siyah kelimeleri, Raistlin kendi kalbinin kanıyla doldurdu.
   Siyah harfler kırmızı kırmızı parlamaya başladı, demircinin döven ateşinde duran kılıç gibi. Harfler kızdı ve parladı; ta ki, Ben, Magus harfleri alev alana kadar. Kuzu derisi karardı, kendi etrafında kıvrıldı, yanarak yok oldu. Ateş söndü.
   Raistlin, yorgun bir şekilde taburesine çöktü. Önündeki taş masada, kavrulmuş lekelerden ve yağlı kül parçalarından başka bir şey yoktu. İçinde hiçbir zaman söndürülemeyecek bir ateş yanıyordu, belki de öldüğünde bile...
   Bir ses duydu, boğulan bir kurbağa sesi gibi bir şey.
   Gözleri fal taşı gibi açılmış Theobald Usta, Gordo ve Jon Farnish, ağızları açık kendisine bakıyordu.
   Raistlin taburesinden aşağı kaydı, ustasına nazik bir selam verdi. "Artık gidebilir miyim, efendim?"
   Theobald sessizce onayladı, konuşamıyordu. ...

55
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 21 Ekim 2010, 19:57:45 »
Fiziksel mod mu, ruhsal mod mu? Açıkçası ben şu an Raistlin'in fiziksel modundayım, malum kış...

Ayrıca favori fantastik kitaplarıma EM da girdi.
Ruhsal tabii ki.

56
Müzik / Ynt: KoЯn
« : 21 Ekim 2010, 17:46:03 »
Yok canım estağfurullah...Önceden önyargım olan bir müzikti metal ama dinledikçe çok kaliteli parçalar olduğunuda keşfettim ve şu an rap'ten sonra en çok dinlediğim ikinci türdür.
Birini dinlemeyi bırakman lazım o zaman. Çok zıtlar birbirlerine. Rapte enstürman yok, metalde enstürmandan kaçamıyorsun. Emek üstüne emek... Ek olarak birinden birini bırakman beynin açısından daha yararlı olacaktır. :) Black Sabbath, Iron Maiden gibi grupları dinleyip de rap dinlemen çok tuhaf. Iron Maiden dinledikten sonra rap dinlemek, baklavanın üzerine bulgur pilavı yemek gibi gider.

57
Tartışma Platformu / Ynt: Favori Fantastik Kitabınız?
« : 21 Ekim 2010, 17:39:19 »
Ejderha Mızrağı şu anda. Günde en az 1 saat Raistlin moduna girmeden olmuyor.

58
Televizyon / Ynt: Family Guy.
« : 21 Ekim 2010, 17:37:20 »
"Ahlaksızlık" konusuna değineyim ya, uzun zaman olmuş ama. :D Orada babama gönderme yapmıştım ben. :P

59
Filmler / Ynt: Elijah Wood 'The Hobbit'i istiyor!
« : 21 Ekim 2010, 17:16:59 »
anlaşılan Bilbo'yu genç birşey sanmış.
Hobbit Bilbo'nun gençlik dönemlerinde geçen olayları anlatıyor arkadaşlar. (En azından Yüzüklerin Efendisi'ndekinden genç. :P) O yüzden Yüzüklerin Efendisi'ndeki Bilbo'yla aynı olması imkansız.

60
Müzik / Ynt: Lamb of God
« : 21 Ekim 2010, 16:49:15 »
İsimeri nedeniyle ısınamadım şu gruba bi türlü. Tireş yapıyorlarmış zaten pff.
İsimleriyle yaptıkları müziğin pek bağlantısı yok. Thrash yapmıyorlar ayrıca, metalcore yapıyorlar, seni yine sarmaz zaten. :)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 55