Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Quid Rides

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 26
46
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 28 Eylül 2016, 09:26:57 »
Millet izansızca geziyor ve ben evde kös kös oturuyorum. :(

47
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayat Felsefeleri
« : 09 Eylül 2016, 20:36:38 »
Akıllı ol, efendi ol. Goygoy yapmak serbest.

MU-AZ-ZAM! :D

48
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 07 Eylül 2016, 22:22:35 »
Çok zorlama bu forumda ODTÜlüleri banlıyorlar!

Hail Boğaziçi!

İtiraf: Eskiden buraya hikaye paylaşmak/okumak için gelirdim. Şimdi goygoya muhabbete geliyorum. Ey ahali nedir bu samimiyet. Beni benden alıyor yeminle :)

49
@cankut aslında bir ara öyle bir çalışma yapılmıştı seçki için.

Eğer istersen senin için öyle bir şey hazırlamana yardımcı olabilirim. Hali hazırda 7. Yıl Seçkisi için tam bir kitap şeklinde basılabilecek bir dosya hazırlamıştım. Bir iki düzeltme yapacaktım ama yeri gelmişken buraya da bırakmış olayım. :)

https://drive.google.com/open?id=0B30WL25aAEFyWHdwTXVRYThXM0U

50
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 31 Ağustos 2016, 21:19:52 »
Ama suç bende, ODTÜ EE öğrencisi bile bulamayacağım bir forumdan çok şey beklemişim.[*]İtiraftır.[/*]

Sen de üniversite sınavına köpek gibi çalışıp iyi bir dereceyle iyi bölüm kazansaydın, bütün dünyanın bu forumdan ibaret olmadığını kavrayacak kadar başarı tatmış olurdun. Hadi C1 seviyesinde bile olmayan İngilizcen'le reddit'ten haber aparmaya devam et.

Arkadaş kusura bakma ama izansız ve mizansızsın. İnsanları kategorize etme şeklin fazla yanlış. Aşağıya bir makale yazmıştım ama sildim. Onun yerine sana katılmadığımı belirtip kendimi tanıtayım: Eşşek gibi çalıştım. Üniversitem Türkiye'de ilk üçte beşte. İngilizce seviyem koyduğun sınırın üstünde. Bütün derslerimi ingilizce alıyorum.

İtiraf: Bir çok şeyden ziyade "nasıl sınava çalışılır" onu biliyorum.  

Ayrıca çok merak ettim. Sloganı " -Fantastik- Edebiyatta Kaybolanlara" olan bir sitede ne konuşulmasını bekliyordun? "Polyethlene Terephtlate Hydrolysis and Aminolysis in Tire Cords*"u anlamaya çalışmamızı mı veya yazmamızı/tartışmamızı bekliyordun. Gözün sevem az tutuarlı olun.

*Yeap. Sırf artistik olsun diye yazdım. Amma, ne yazık ki, tez benim değil.

Not: LYS/YGS yada siz üniversiteye girerken ismi her ne olursa artık, mühim değildir. O sınavlardan aldığınız puan cidden mühim değil. Bulunduğum üniversitede herkes yüksek puan almış amma yarısını adamdan** saymam. (Neyse lafı burada kesiyorum. Uzayacak yoksa.)

** Alınmayın hemen insan diyelim. :)

Eklenti: Ben mesajı yazarken şöyle birşey yazmışsın.
Süper laflar. LYS'de ilk 1500'e girin sonra tekrar hesaplaşırız.

Ayıptır. Kimse sana demedi mi? Demediyse ben diyeyim: Ben sana ilk 1500e giremezsin demedim. Adam olmazsın dedim.

Bu arada: Vallahi ilk 1500deyim. Şahitlerim var. Bring it on brov!

51
Sinema / Ynt: Beğendiğiniz Film Sahneleri
« : 31 Ağustos 2016, 00:00:54 »
Boydan boya bütün Constantine (2005)

Keanu abimizin sigaradan aldığı her bir nefes mesela efsanedir. Bütün filmi 20 kere izledim desem yalan değil.

Bonus: https://www.youtube.com/watch?v=avq9qJmGJ-4
Eccük gülek değil mi? :D

Not: Bonus videosu acayip derecede spoiler içerir. Haberiniz ola.

52


Spoiler: Göster
Aslında, normalde yazarken dakikada 900 vuruş yapabiliyorum siz bu sonuçlara bakmayın :zuha.


Inanamıyorum sayın seyirciler. Hatunkız uykusundan uyanmis. Nerelerdesin sen yav. :)

53
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 23 Ağustos 2016, 23:08:21 »
Son beş gündür çokça boş zamanım oldu ve tüm bu zamanı neredeyse kitap okuyup, bir şeyler yazarak en çok da kayıp rıhtımdaki eski üyeleri stalklayarak geçirdim. Özellikle radyo yayını yapmış ya da ogre seviyesindekileri. Sürekli dürbünde olmaktan ya da birinin profilinde attığı son mesajlara baka baka bilinçaltım şekillenmiş olacak ki dün rüyamda iki kişi ile karşılaştım. Birinin adı Malkavian, diğeri ise Fiddler tabi ben kısaca birine Malkav, diğerine Fid diyorum. Başlıyorlar bir hikayeden, yazından, güncel olaylardan bahsetmeye. Uyandığımda aklımda ilk kalan isim Malkavian'ı arattım internette ve karşıma deli vampirler, klan bilgileri falan çıktı.

 Uyku sersemliği geçince bir şok dalgası, soluğu rıhtımda aldım.  :ohmy Evet, rüyama girmişler.

Rüyana giren Malkavian forumun eski gediklilerindendi. Onun hikayesiyle Rıhtımdan haberdar olmuştum. Şimdi ise maalesef pek uğramıyor Buğra abi. (İhsan abi isim doğru değil mi :) )

Gelelim benim itirafıma: Son üç dört gün içinde -bugün 1, perşembe günü 3 sınavım olmasına rağmen- 70 e yakın pokemon bölümü seyrettim. Pişman değilim. :)

54
Dakikada kelime sayısı (DKS)   56
Tuş Vuruşu   297
(279 | 18)
Doğru kelime   48
Yanlış kelime   3
Hızınız diğerlerine göre 75.84% daha iyi. (Böylece 3407. oldunuz. [14102 kişi içinde.] Son 24 saat)

Yeterli bence :)

55
Bâkıllânî'nin kelâm düşüncesine en önemli katkısı, Eş'ariyye'nin görüşlerini sistemleştirmesi ve mezhebin yayılmasında oynadığı roldür.

Kelâma Giriş - Ulvi Murat Kılavuz ve Ahmet Saim Kılavuz

Hızlı ve Yavaş Düşünme - Daniel Kahneman


Kahneman'ın kitabı güzeldir. Psikoloji kitabı olmasına rağmen 2002 Nobel İktisat ödülünü almıştır. Davranışsal İktisat veya psikolojiye ilgi duyan arkadaşlara tavsiye ederim. Oldukça ufuk açıcı bir kitaptır.

56
Benimki biraz (!) klişe olacak ama kitap kurdu olarak tek korkum özene bezene sakladığım o cânım kitaplarımın kapaklarının ya da sayfalarının düzeltilemeyecek şekilde kıvrılması, yırtılması, suya-çamura bulaşması ya da bir misafir çocuğunun sevgi dolu pençelerine düşmesi :)

İhsan abi şu dediğinin altına imzamı atıyorum. :)

Bir diğer korkumsa çok beğendiğim, beklediğim veya önerilen bir kitabın baskısının bulunmaması. Onu hem kütüphanelerde hem de sahaflarda bulamamak. Kısacası o kitaba erişememek. Bir çokları için bkz. Cesur Yeni Dünya'yı Ziyaret. Şükür ki sırf "Kahraman'ın Yol Türküsü'nde" adını duyduğum için -içeriğini bilmediğim halde- almıştım. Hemde 4 tl gibi komik bir fiyata.

"Yeni baskı yapılacak mı yapılmayacak mı korkusu" ise maalesef yayın evlerimiz tarafından hali hazırda hepimize yaşatılan bir korku.

Eklenti: Birde okuduğum serinin yaynınevi tarafından serinin ortada bir yerinde basım boyutunun değiştirilmesi var. Sen bana sabır ver Allah'ım! Cinnet geçirecek gibi oluyorum.

57
Duyurular / Ynt: Bu Ay Roman Yazalım
« : 27 Temmuz 2016, 21:51:06 »
Ben de katılmak istiyorum, etkinliğin haricinde bir facebook grubu açsanız orada irtibat halinde kalsak güzel olur.

İlk istanbul toplantısından sonra açmayı planlıyoruz. 5-10 ağustos gibi.

Sene içerisindeki yoğunluğumdan dolayı katılamayacak olsamda hem biraz şevke gelmek hemde rıhtım ahalisi ile buluşmak için bu fırsatı kaçırmamaya çalışacağım.

Bu ne demek peki? Hafta içi olursa maalesef gelemem. :(

58
Üçüncü kitabı beklerken kulağınızda çınlasın,
Buyurun
Ah ah, adam akıllı anlayabilsem de orijinal dilinde okuyabilsem dedirtiyor böyle şeyler. Çeviride ister istemez kayboluyor güzelliği...

Herhangi bir kitabı ikinci defa okumaya erinirim ama Kralkatili Güncesini tekrar okuyacağım. Sebebi sırf bu müzik. Serinin yazarı olacak arkadaş kaba etinin üzerine oturup yazmaya başlasa iyi olacak. Ansızın kapısında bitebilirim.

59
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 13 Temmuz 2016, 13:38:06 »
Yaz okulumun onun üzerine de kurusumun başlaması sebebiyle oldukça yoğunum. Maalesef çeviriye zaman ayıramıyorum. Vakit buldukça çevirmeye devam edeceğim insallah. Yine de daha önce dediğimiz gibi her türlü yardıma açığız.

60
Kitabı bitireli 3/5 gün oldu. Elendil_X_X'in dediği gibi birinci kitapla kıyaslanamaz. Herşeyden önce ilk kitap tam bir hırsızlığı anlatıyordu. Tumturaklı bir planları vardı Piçlerin. Gerekli miktarda da doğaçlama. Ikinci kitapta soygundan çok açılış bölümündeki Jean ve Locke'un sohbeti işin aslını öğrenene kadar beni okumaya teşvik etmişti.

Üçüncü kitap yine bir hırsızlığı anlatmıyor. Bir dalavere romanı. He Locke dalaverenin kralını yapmaz mı yapar ama çaldığı bir şey yok ve kitap içinde anlatılan iki hikayede de doğaçlama merkezde. Plan yok planlama yok. Kısacık vakitleri kısalıyor bizimkilerde icraat yok. Anlayacağınız Piçler, şansa bala kazanıyor gibi.

Ama gelecek kitapları okur muyum? Evet. Niye? Gülüyorum la okurken. :) Aklımda okurken güldüğümü hatırladığım nadir kitaplardan. Öyle veya böyle kitap kendine çekiyor insanı. Jean ve Locke'un ilişkileri hoşuma gidiyor ve az biraz kıskanıyorum. Ayrıca Locke'un rahat bir uyku uyuyamaması hoşuma gidiyor.

Evet yanlış duymadınız. Götoş! 3. Kitabı okurken her bir sayfada Locke'a eziyet etmek istedim. Onu yavru bir kedi gibi düşündüm. Kediyi ve odunu ıslattım. Kediyi güzelce dövdüm. Sonra kediyi bir çuvala koyup nehre attım. Kitap boyunca mütemadiyen Bunu hayal ettim. Hahaha. :)

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 ... 26