Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Fiddler

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 34
31

Alıntı
Bir eserde bence eşcinseller de olmalı. Neden olmasın? Bu konuda muhafazakarların karşısındayım. Öte yandan olmak zorunda da değil. Eşcinselliğin romanlarda olmasının engellenmesi ne kadar yanlışsa, bulunmasının zorunlu hale getirilmesi de o kadar yanlış. Bence bu konudaki kriter karakterlerin cinsel yönelimlerinin öyküyle şu veya bu şekilde ilgili olması. Ama pek çok eserde ne heteroseksüel ne de eşcinsel karakterlerinin yönelimi anlamsız. Heteroseksüellik tek doğal durum olarak algılandığından içeriğe etkisiz, eşcinsellik de süs olsun, okuyucu yazarın farklılıklara duyarlı olduğunu bilsin diye eklendiğinden içeriğe etkisiz.

Ben çok hak verdim buna. Bilmiyorum siz ne dersiniz?

Bence bunun en güzel örneklerinden birini J. K. Rowling'le gördük. Dumbledore'un cinsel yönelimini seri bittikten sonra açıklamasıyla. Okurken biraz kafa yorunca Grindelwald, yalnızlığı vs. derken "acaba?" dedirtiyordu; ama hiçbir zaman hikayeye bir katkı sağlamadığı için gözümüze sokulmamıştı.

32
Harika bir makale olmuş. Türk okuyucunun çok uzak olduğu bir şeyi bu kadar net anlatmak çok zor olsa gerek. İhsan abinin ortaya koyduğu emek her yerdem fışkırıyor.

Ben sadece mümkünse şunu isterdim. Bu kadar ciddi bir yazının altında dipnotlar da olsun. Alıntılanan söyleşi ve blog sayfalarına gidebilelim.

Bir de, yazının objektifliğine hakikaten diyecek bir şey yok. Çok saydam bir şekilde anlatılmış her şey, ama yine de yazarın 'vox çok kötü bir insan ama larry'ye haksızlık yapılmış' dediğini duyar gibiyim.

Bir de merak ediyorum rabid puppies ne yav? Sad puppies'den farkı ne?

33
Bir kere de Türk edebiyatı okuyalım.

Her ankette Türk Edebiyatı seçiyorum, belki çıkar da okumam için bir bahanem daha olur diye. Bu seferki katılım güzel gözüküyor. Umarım seçilir de okuma ve değerlendirme fırsatı yakalarız.

Eh, madem o kadar istediniz, ben de Türk Edebiyatı seçtim bu sefer.
Hem belki çok şanslıysak Saatleri Ayarlama Enstitüsü okuruz.

34
SEVGİLİ Fiddler bu gidişle wattpad yayınlayan bir yayınevinde çalışan birisi olarak sanırım saldıracağınız ilk ve tek kişi ben olacağım.  ;D ;D Yada şöyle diyeyim soracağınız Gazam mübarek ola  :fight: :fight: :fight: :P :P :P


Kimse güvende değil Fahrettin Bey.

35
Ben de sabırsızlıkla bekliyorum yayını (Fırtınakıran biliyor ne zamandır beklediğimi)..

Kan döküleceği kesin; ama birbirimizin kanını mı dökeriz, yoksa üçümüz bir olup yayınevlerini mi kanatırız orasını göreceğiz..

36
Sinema / Ynt: Suicide Squad (2016)
« : 14 Temmuz 2015, 16:41:45 »
Umuyorum haksız çıkarım.

Valla sanmıyorum haksız çıkacağını. Açıkçası DC'nin Nolan Batman'leriyle coşarken, Marvel'ın bir türlü belini doğrultamadı yıllar oldu. Ama Marvel Studios açıldıktan sonra (2008, Iron Man), cinematic universe olayına girişip ona göre hareket etmeleri çok akıllıca oldu (senin aksine ben ayılıp bayılıyorum Marvel filmlerine. Orama burama süresim geliyor).

Kendi, ilginç bir şekilde "indie" süperkahraman alt genre'larını oluşturdular neredeyse.

Karşılığındaysa, Nolan'ın zoraki çektiği bir 3. Batman filminden sonra, yapımcılığının onlara avantaj sağlayacağını düşündükleri, ama beklediklerini vermeyen bir Man of Steel vardı. O yüzden sonrası hakikaten yokuş aşağı oldu.

Hem televizyonda, hem de sinemada paldır küldür yeni projeler saçmaya başladılar; ama açıkçası bir planları olduğuna kimseyi inandırabilmiş değiller.

Benim şu an heyecanla beklediğim sadece iki şey var DC'den. Onlar da eğer olursa;

Ben Affleck'in hem oynayıp hem yönettiği bir Batman...

ve Jason Momoa'lı bir Aquaman teklisi...

Jared Leto'dan da, Affleck'ten de beklentim büyük (ve boşa çıkaracaklarını sanmıyorum), Margot Robbie'yi sevmezdim; ama hiç düşünmediğim bir şekilde hoşuma gitti performansı, ve bunlar güzel şeyler, ama ne Batman v Superman, ne de Suicide Squad'dan büyük beklentilerim yok.

37
Devam eden hikayeleri okumayı sevmiyorum. Bittiğinde okumak istiyorum o yüzden.

Üzerine eğilmeniz gereken dil bilgisi hataları var. Çoğunun hızlıca yazmaktan olduğunu düşünüyorum. Üstünden geçmekle hemen hallolabilecek şeyler.

ama fasa fisoları geçecek olursak,

hikaye anlatmayı biliyorsunuz.
ve bunu öylesine demiyorum.
Gerçekten hikaye anlatmayı biliyorsunuz, ve herhangi hatalara, her şeye rağmen çok kişi okumalı yazdıklarınızı.

Spoiler: Göster

"O halde Kayra sana üç soru soracağım. Cevapların memnunluk verirse sürüye yeni doğan olarak katılacaksın. Hazır mısın?"

"Evet" diye atıldım. Taruth'un konuşurkenki ses tonu öyle galyana getiriciydi ki yüreğimin kıpır kıpır olmasını sağlamıştı. Kendi kararlılığım karşısında hayrete düşmüştüm.

"Dilini bildiğin çok aç, vahşi bir hayvan seni avlayıp beslenmek istiyor. Ona ne dersin ya da ne yaparsın?"

Duyduğum en saçma soruydu. Taruth işine geldiği gibi bir cevabı doğru sayabilirdi. Kanımın son damlasına kadar savaşacağımdan, en yakındaki ağaca tırmanırıma kadar bir sürü şey cevap olabilirdi. Yinede bir cevap vermemi beklediği kesindi.

"Eğer beni bırakırsa onu hergün besleyeceğimi söylerim." Dedim.

Ara vermeden "Bir dostunun, senin sırlarını başkasına anlattığını öğrendin, ne yaparsın."  diye ikinci soruyu sordu.

"Onunla tüm bağlarımı kopartırım."

"Kolaylıkla yeneceğinden emin olduğun biri sana meydan okursa ne yaparsın."

"Kolaylıkla yenerim."

Üç soruyuda cevapladıktan sonra heyecanla Taruth'un ne diyeceğini bekliyordum. Adam öyle ifadesiz bir yüzle duruyorduki aklından ne geçtiğine dair en ufak bir belirti yoktu.

"Çaresizlikten doğan şiddete bilgelikle, ihanet gösteren dosta merhametle ve en küçük bir meydan okumaya acımasızlıkla karşılık verdin. Alacağın karşılıklarda cevaplarınla olacak. Çaresizlikten suç işlersen bilgece, ihanet edersen merhametle cezalandırılacaksın. Vee" Taruth' un yüzünde vahşi bir sırıtış belirdi. "Eğer gün gelir bana meydan okuyacak olursan seni kolaylıkla yeneceğim."


Bu, yukarıdaki kutudaki kısım, çok güzel bir kısım. Ve böyle bir şeyi yaratmak kolay değil. Yaratabilen insanların sayısı da fazla değil.

O yüzden bir kez daha söylemek istiyorum. Bence çok iyi hikaye anlatıyorsunuz.
Lütfen bitirin hikayenizi. Hepsini okumak isterim.
Ellerinize sağlık.

38
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 01 Temmuz 2015, 19:29:38 »
Şöyle bir şey yapalım. Ben bir anket açacağım. İlk turnuva "sadece basic" kartlarla mı olsun, yoksa herkesin elinde ne varsa kullanabilsin mi diye?

Zira ikiye bölünmüş durumdayız. Normalde sadece basic kartlarla oynanan bir turnuva formatı yok; ama aramızda çoğu kişinin de yeni başladığını ve yeterince kart toplayamamaktan şikayetçi olduğunu biliyorum.

Bu arada benim görüşüm değişmiyor. Bence en dengeli oyunlardan biri ve basit destelerle, en çılgın desteleri yenen oyuncular da gördüm, gördük. İş "o kadar da" kartlara bakmıyor. Ama tekrar söylüyorum, neden böyle bir şey istenebileceğini anlıyorum.

Anket sonuçlansın, turnuva kurallarını da ona göre oluşturacağım. Sonra da çıldıracağız.

39
Oyunlar / Ynt: Hearthstone
« : 30 Haziran 2015, 18:41:56 »
Bu oyunu seviyorum :)

Spoiler: Göster


Dün bana da geldi golden mal'ganis..

ayıptır söylemesi, aynı desteden bir de gazlowe çıktı..

Bir de buralara bakar olun.
Turnuva çok yakında çünkü..

40
Bu konu uzun süredir kafamı meşgul ediyor. Burada da paylaşayım istedim.

Ben (ve bir nesil insan)  Harry Potter'ı Felsefe Taşı kitabıyla tanıdık, kitapları takip ederken filmlerini izlemeye başladık ve 2007'de 7. kitap çıktığı zaman ne kadar istemesek de "hikaye"nin bittiğine emindik. Rowling öyle demişti, başka türlü düşünmek için bir sebep yoktu.

Tek ihtimal büyük bir Harry Potter ansiklopedisi çıkmasıydı.

Sonra Pottermore geldi. Ansiklopediye en yakın şey oydu heralde. Açıklama ağız sulandırıcıydı. J.K Rowling, hikayenin arkaplanıyla ilgili 18 bin sözcük daha paylaşacaktı (aşağı yukarı felsefe taşı'nın dörtte biri demek bu); ama yeni bir Harry Potter hikayesi, o evrende geçen yeni bir öykü gelmeyecekti ve bence bu sorun değildi.

Sonra,, "Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?"ın film yapılacağını öğrendik. Rowling yazacaktı senaryosunu. Sonra 3 film olacağını öğrendik. Şimdi de Londra'da "Harry Potter ve Lanetli Çocuk" adında bir tiyatro oyunu olacağını öğreniyoruz. Ve bu sefer hikaye sadece Rowling'e ait değil.

7 eşsiz kitap olarak paketlenmiş ve mühürlenmiş o mükemmel Harry Potter dünyamı kapağı açılıyor, kanırtılıyor ve genişletilmeye çalışılıyor gibi hissediyorum, ve bir noktadan sonra o kadar genişlemeye kaldıramayıp yıkılacağından korkuyorum.

Bir süre sonra o kadar fazla öykü ve hikaye olacak ki o eski muhteşemliği solacak gibi hissediyorum.

Tadında bırakamayan tüm Ejderhamızrağı, tüm Buzyeli Vadisi, tüm Drizzt serileri gibi..

Ne düşünüyorsunuz?

41
Abartılı değil.

Aynıyım.

Bi-re-bir. Aynı.

42
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 20 Haziran 2015, 17:32:06 »
Öyküyü ben de çok beğendim. Stephen King'in nasıl sıkmadan uzun yazdığına güzel örneklerden biriydi yine.

Bir de künyede adım geçiyor; ama asıl olayın Tarık'ın çevirisinde olduğunu söylemeliyim. Çok az müdahale etmem gerekti. Bir kez daha ellerine sağlık.

43
Önemli olan sayfa sayısı değil sözcük sayısı. Kitabın hitap ettiği yaş aralığından (küçük yaş grupları için büyük puntolar) baskı türüne kadar (cep boy tatil kitapları ya da hardcover'lar gibi) faktörlere göre sayda başı 100 ila 400 sözcük arasında değişir.

100 bin sözcüklük bir şey yazdıysan, ve bunun standart bir kitap gibi basılacağına düşünürsek sayfa başına 250 sözcükten 400 sayfa gibi olması lazım yani.

44
Mis gibi konu.

Mis gibi konuklar..

Mis gibi kan koktu...

45
Eğlence & Mizah / Ynt: Anlamlı Tashih (Kitaplar)
« : 27 Mayıs 2015, 15:31:39 »
Zaman Farkı (Farklı saat dilimlerinde yaşayan gençlerin ortak hayatları)

Rüzgarın Atı (Üniversiteye yeni başlayan Rüzgar, tatile gittiği deniz kenarında başıboş bir kısrakla karşılaşır)
- Bu "Kraltatili Güncesi"nin ilk kitabı. Seri gittiği otelde Rüzgar'a yanlışlıkla kral dairesinin verilmesini anlatıyor.

1985 (Öylesine bir yıl olan olaylar...)

Spoiler: Göster
Zaman Çarkı - Robert Jordan
Rüzgarın Adı - Patrick Rothfuss
1984 - George Orwell

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 34