Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - salvorhardin

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8
31
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 03 Eylül 2016, 23:16:47 »
Merakla bir inceleme yazacağını bekliyordum, İhsan abi :) Yazmışsın ve güzel anlatmışsın. Okunacaklar listesine ekledim.

32
Oyunlar / Ynt: Might & Magic
« : 03 Eylül 2016, 01:49:29 »
Pardon, Heroes of Might and Magic isimli strateji oyunundan bahsediyordum. Herhalde bir biriyle alakalıdır. Ama Might and Magic rpg serisiyle tanışmadım.

33
Oyunlar / Ynt: Might & Magic
« : 02 Eylül 2016, 21:24:35 »
6-cı oyununu bir türlü sevemedim :( Serinin 3 ve 4-cü oyunları daha başarılıydı sanki. Homm 6-yı bir süre oynadıktan sonra zevk alamayıp 4-cü oyununu kurmuştum.

34
Sinema / Ynt: Beğendiğiniz Film Sahneleri
« : 30 Ağustos 2016, 22:37:22 »
Sevgili ryuk, radyo yayınlarını özledik  :(

35
Yazarlar / Ynt: Patrick Rothfuss
« : 27 Ağustos 2016, 21:55:09 »
Bu harika röportajı çeviren Bülent Özgün' e en içten teşekkürlerimi sunarım :)

36
Oyunlar / Ynt: The Witcher 3: Wild Hunt
« : 25 Ağustos 2016, 19:33:25 »
Bildiğim kadarıyla oyunun resmi olmayan bir türkçe yaması vardı zaten. Resmi yama tabii ki daha iyi olacak, konsollar için de oyunu türkçeleştirecek. Ama önceki yamayı yapan ekibin de emeğine yazık oldu.

37
Eskikitaplarım sitesinde Asimov'un çoğu kitabı epub haline getirilmiş halde olması lazım. Epub daha az yer kaplar, benim gibi mobilden okuyanlar daha rahat edebilirler (Moon reader). Sonsuzluğun sonu kitabını metroda gide gele okumuştum.

Bir de izlediğiniz güzel bilimkurgu animelerinden tavsiyeler verseniz bilgi ile beraber güzel olur. Legend of galactic heroes ile alakalı çok güzel yorumlar duydum, bilgisayarıma da indirdim ama çizimler ve gaiden serilerinin altyazı çalışmasının yavaşlığı nedeniyle seriyi beklemeye almıştım.

Önereceğim bilimkurgu anime serisi Armored Trooper Votoms' dur. Kurgusu, göndermeleri (özellikle Frank Herbert' in Dune serisine olan göndermeleri) ile çok şahane yapımdır (33 gb kadar). Kesinlikle tavsiye ederim.
Bu da inceleme yazısı:
http://www.bilimkurgukulubu.com/televizyon/anime/armored-trooper-votoms/

38
İşte bu çok harika oldu, teşekkür ederim :)

39
İçinde "Galaksi Şeytanları" öykü kitabını bulurum umuduyla baktım :(
Yine de teşekkür ederim paylaşımınız için. Asimov kitaplarının bulunma zorluğu dikkat edilirse, sorun teşkil etmiyor böyle paylaşımınız. Ihsan abi de söylemiş zaten.
Hem bulunması kolay bile olsa paylaşalım böyle şeyleri Asimov' u okumayan kalmasın, hepimizi Vakıf tartışalım :)

40
Dakikada kelime sayısı (DKS)   58
Tuş Vuruşu   291
(291 | 0)
Doğru kelime   47
Yanlış kelime   0
Hızınız diğerlerine göre 77.68% daha iyi. (Böylece 3202. oldunuz. [14343 kişi içinde.] Son 24 saat)

Benim gibi rastgele verilmiş sözlerden anlam çıkarmaya çalışınca afallıyor insan :D

41
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 19 Ağustos 2016, 14:01:18 »
The Clash şarkıları duyunca baya duygulandığım Netflix yapımı şahane dizi.
İlk sezonla çıtayı yükseltmiş. Gelicek sezon beklentileri karşılamak adına napacaklar diye düşünüyorum.

P.S. Göndermeler...

42
Oyunlar / Ynt: Steam ve Diğer Platformlar - Son Haberler!
« : 19 Ağustos 2016, 11:38:00 »
New Eden' e hiç gitmediyseniz sizin için bir fırsat ola bilir. EVE Online' da yüzde 75-e varan indirimler. Kaçırmadım. Kaçırmayın derim :)

43
Bu sene elimde olmayan sebeplerden okumaya geç başladım (temmuz başları başladım diye bilirim).
Fakat o askerde 1 yıllık okuma açlığını doymaz bir istekle kitap okuyarak geçiriyorum şu sıralar. Listeye gelince, şöyle bir şey:

1. Yüksek Şatodaki Adam- Philip Kindred Dick
Şu sıralar hunharca okuduğum yazar PKD. Ve açıkcası hayran kaldığım bir deha. Alışılmamış üslubu ve hemen her yapıtın gerçeği sorgulama üzerine olduğunu gördüğümüz bir yazar. Yüksek Şatodaki Adam bir alternatif tarih romanı olarak karşımıza çıkıyor, II Dünya Savaşını Nazi Almanyası ve Japonya kazanmış. Kitapta bir yerden sonra her kesin bildiği, ama hakkında konuşmakta pek dikkatli davrandığı "Çekirge Yalan Söylüyor" isimli bir kitapta II Dünya Savaşını Sovyetler kazanıyor ve bir-birine ardına gelişen politik olay örgüsü işleniyor. PKD' nin kurgu içinde kurgu, dünya içinde dünya yaratması ve bunu ustalıkla sunması bize tam da yaşadığımız dünyayı kendi gözlerinden görmemizi bir nebze de olsa gösteriyor diye bilirim.
Tam da bu sebepten olmalı ki, "Yüksek Şatodaki Adam" 1963' te Hugo ödülünü almıştır.
Kitapta sık sık değişimler kitabı olan I Ching' den söz ediliyor. PKD' nin I Ching hakkında ilk görüşleri diye biliriz. Daha sonra "Şizofreni ve Değişimler Kitabı" nda olaya da detaylı yaklaşmış.

2. Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?- Philip Kindred Dick
Evet düşler, hatta kara kurbağası bile düşler. PKD' nin bir diğer başyapıtı. Sosyal medyada en çok karşılaştığımız PKD romanı. Herhalde ismindendir diye düşünüyorum. İnsana okuyunca "bu da ne şimdi?" dedirtiyor. PKD "Androidler Elektrikli Koyun Düşler mi?" romanında android avcısı Rick Deckard ve onun dünyaya Mars' tan gelen bir-kaç androidi etkisiz hale getirmesi istenir. Fakat Polis Departmanı bu defa farklı bir jenerasyon ile karşı karşıyadır- Nexus 6. Kitap boyunca gerçeklik, insan felsefesi sorgulanır ve PKD' ye has öğeleri yer yer görürsünüz. Roman uyarlaması olarak 1982' de yönetmen Ridley Scott tarafından tüm zamanların en iyi bilimkurgu filmleri arasına girmeye hak kazanan Blade Runner filmi çekilmiştir.

3. Albemuth Özgür Radyosu- Philip Kindred Dick
Benim pek sevdiğim bir diğer PKD romanı. Alternatif tarih ve otobiyoqrafi önem taşıyan "Albemuth Özgür Radyosu" biri plak dükkanı işleten (Nicholas) diğeri bilimkurgu yazarı olan (Phil) iki sıkı dostu, onların özgürlükçü mücadelesini konu alır. ABD' de Ferris F. Fremont' un (FFF) iktidara gelişini, kişiliğini anlatır. Ve  yer yer mistisizm, dünya dışı varlıklar (özellikle VALIS) ve PKD' nin hayatına da nüfuz etmiş paronayanın  etkilerini romanda görürüz. Yazarın zirvedeyken yazdığı romanlardan biri diye bilirim bu kitap hakkında.

Hala devam ediyorum PKD okumaya. Ona yakın kitabını okudum (listeyi uzatıp PKD kitapları ile sıkmak istemem okuyanı, o yüzden burda duruyorum), ama hakkında çok yorum yapılan "Karanlığı Taramak", "Gökteki Göz" ve "Yaratılan Dünya" yı sona bıraktım. Sindire sindire okumayı düşünüyorum :D

Peki şu sıralar PKD dışında kitap okudum mu? 1 tane.

4. Kıyamet Kitabı- Connie Willis
Açıkcası kitabı yerden yere vuracak değilim. Sevdim ben. Bilimkurgu yanı yalnızca bir zaman makinesi olan kısmı. Diğer yandan ortaçağ anlatımı beni en çok etkileyen kısım oldu. Ama overrated bir kitap onu belirtmek isterim. Tabii bu benim şahsi kanaatim.

Bir de Ağustos ayında okuduğum ve çizimlerine, kurgusuna hayran kaldığım Nihei Tsutomi' den "Blame!" mangası var. Ben kendisini hiç bir zaman hiç bir sıraya dahil etmemeyi yeğlerim, kendime özel kendimde bir yeri oldu artık :D

44
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü ||Cumartesi -21.00
« : 10 Ağustos 2016, 14:29:53 »
Biz mahrum kalalım yani :(
Şaka bir yana, gerçekleşirse çok ilginç bir tartışma olur. Gerçekçi kan dökmeler falan  :D

45
Tartışma Platformu / Ynt: Dişi Protagonist
« : 09 Ağustos 2016, 23:43:12 »
Verdiğiniz linkteki isimlerin hepsini bilmiyorum ama oradaki isimlerin bazılarına bir daha bakın. Lider veya devrimci değil, teröristler.
Eleonora Marx, Clara Zetkin, Rosa Luxemburg, Ulrike Meinhof, Nadejda Krupskaya be, dostum. Bu insanlara bari laf atmayın. Yaktıklarının çok azını yapmaya yetmeyen cesaretimiz var şu yozlaşmış dünyada. Neyse konu baya sapmış, ben biraz da buna vesile olmayayım.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 8