Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - arcian

Sayfa: 1 [2] 3
16
Ütopya/Distopya / Ynt: Devlet
« : 01 Ağustos 2011, 22:38:45 »
İnsanlar genelde ütopya imiş gibi yaklaşıyorlar bu esere ama bence bir distopya.

17
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 31 Temmuz 2011, 23:31:33 »
Çoğu yayınevi kitapları kendi bürolarında veya dağıtım noktalarında %40 civarı indirimle (dağıtımcıya verdikleri fiyattan) satıyorlar. İthaki'de böyle bir imkanımız var mı? Aşağıda Kayıprıhtım'dan bulduğum adresler var. Acaba bu adreslerden birinden bu indirimden yararlanarak kitapları edinebilir miyim?

Spoiler: Göster

İTHAKİ YAYINLARI
(PENGUEN KİTAP KASET BAS. YAY. PAZ. TİC. LTD. ŞTİ. YAN KURULUŞUDUR)

Firma merkezinin açık adresi:
Mühürdar Caddesi
İlter Ertüzün Sokak
Kafadar Apt.
No: 4/6 34710
Kadıköy-İstanbul

Telefon: (90) 216 330 93 08 – 348 36 97
Fax: (90) 216 449 98 34
E-mail: ithaki@ithaki.com.tr
Web: www.ithaki.com.tr

DAĞITIM
Alemdar Mah. Baş Muhasip Sokak Murat Yılmaz İş Merkezi No: 6-8 Kat: 1-2 Cağaloğlu-İstanbul
Tel: (0212) 512 76 00 – (0212) 526 61 65 Faks: (0212) 519 56 56
e-posta: ithakidagitim@ithaki.com.tr

SATIŞ NOKTALARI
Penguen Kitabevi: Caferağa Mah. Muvakkithane Sk. No: 32 Kadıköy-İSTANBUL
Tel: 0 216 414 61 74 Faks: 0 216 414 61 73

18
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 31 Temmuz 2011, 15:35:58 »
Fillerları zaten atlıyorum genel olarak animelerde. Çok olumlu yorumlar alan fillerlar hariç elbette.(Fillerdan anime bırakacak olsaydım bu muhtemelen Naruto olurdu. :D)
Zevkler ve renkler tartışmasına çok girmek istemiyorum; ama Bleach'in hikayesi beni çileden çıkartmaya başlamıştı. Daha doğrusu hikaye anlatımı demeliyim. (Yok yok bir daha düşündüm de hikaye de beni delirtmişti.)  Animeyi çok önceden bırakıp sadece mangadan devam ettim bir süre. Daha sonra o da katlanılamaz bir hal almaya başlayınca tümden bıraktım. İleride bir mani olmazsa manga bittiği zaman oturup bir gün sabahtan akşama kadar okuyup bitirmeyi düşüncesi aklımın bir kenarında duruyor.


ben sadece yardımcı olayım dedim, yoksa Bleach'i

Spoiler: Göster
---spoiler---

Kuchiki Rukia'nın kurtarılmasından

---spoiler---



sonra bıraktım. arada trilyon tane anime ve dizi izledim şimdi geri dönüyorum. Aslında geri dönme sebebim de biraz komik oldu, mangayı saniyesi saniyesine takip eden arkadaşım "Bleach bu sene bitiyormuş." dedi. Ben de "İyi bari bitince izleyeyim toptan." dedim. Sonra cümledeki ilk 3 kelime silinip "İzleyeyim toptan"a döndü. :D

19
Zaman Çarkı / Ynt: Zaman Çarkı
« : 31 Temmuz 2011, 15:33:23 »
Arkadaşlar serinin ilk 4 kitabını sahaflardan mahaflardan oldukça iyi bir fiyata bulup aldım, elimdeki Dracula'yı bitirince başlamayı düşünüyorum seriye. Ancak aklıma şöyle bir soru takıldı Yeni Bahar isimli kitap bir prologue niteliği mi taşıyor? Yani kronolojik olarak 1. kitaptan öncesini mi anlatıyor? Eğer öyleyse o kitabı da edinip ondan başlayayım diyorum.

20
Diğer Fantastik Eserler / Ynt: Ölüm Kapısı Serisi
« : 31 Temmuz 2011, 14:11:47 »
Okuduğum en iyi serilerdendi, başlamayı düşünenler hiç çekinmesin.

21
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 31 Temmuz 2011, 13:17:12 »
En son bitirdiğim anime serileri Tengen Toppa Gurren Lagann ve Full Metal Alchemist idi. Tengen Toppa Gurren Lagann mecha türünü ve gaza gelmeyi sevenlerin kesinlikle izlemesi gereken bir anime. İzlemeden önce spoiler yememeye özellikle dikkat edin, çünkü ortalıkta dolaşan en önemli spoiler tüm seyir zevkinizi baltalayabilir.
Full Metal Alchemist ise herkesin izlemesi gereken bir anime. İlerleyen bölümlerde mangasından kopup animeye özgü hikayeyi takip ederek bu şekilde bitmesine rağmen harika bir şekilde idare edilmiş bu durum. Bu seriyi bitirdikten sonra Brotherhood'u da izleyip bir de mangaya sadık hikayeyi görmenizi kesinlikle tavsiye ederim ki mangası şahanedir. (Muhtemelen Brotherhood'u daha çok beğeneceksiniz.)   
Eh bir de bitmeyen animelerim var tabii. One Piece, Naruto, Fairy Tail, Detective Conan. Detective Conan haricindekiler mangasını da takip ettiğim animeler. Mangalardan dolayı hikayeyi önceden bilsem de anime olarak izlemek yine de ayrı bir keyif. (One Piece'in animesindeki çizimler rezaletleşmeye doğru emin adımlarla gitmekte olsa da)
Bir de Bleach izlemeyi düşünen varsa da hiç bulaşmasın derim. Mangasını da animesini de yarıda bıraktım ve çok çok boş zamanım olmazsa geri döneceğimi de zannetmiyorum. (En azından animesine)

Anime filler guide'lar var internette. Bu guidelarla fillerları atlayıp Bleach'in animesindeki esas hikayeye daha çok vakit ayırabilirsiniz. Ha tabi mangasını bırakmanıza bir şey diyemeyeceğim.

22
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 31 Temmuz 2011, 13:14:36 »
Stargate Sg - 1
Stargate Atlantis
24
The Big Bang Theory
Dexter
Merlin
How I Met Your Mother

Yeni sezonla beraber izlemeye başlayacaklarım:
Spartacus
Breaking Bad
The Walking Dead
Camelot
Sherlock
Stargate Universe (Dizi iptal edilse de önceki serileri izlemeden geçmeyeyim diyorum buna.)

23
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 31 Temmuz 2011, 11:31:40 »
Sürekli bırakıp başladığım Naruto'ya Shippuuden'in bölümleriyle yine geri döndüm. 2 günde 70'den 120'ye kadar izledim.

24
tam ölüm olmasa da gandalf'ın balrog'la savaşıp aşağı düştüğü sahne. bir de o zamanlar küçümendim tabi. ne kadar üzülmüştüm gandalf öldü diye.

25
Kitaplar / Ynt: Yüzük Kardeşliği
« : 02 Haziran 2009, 11:53:35 »
Üçüncü defa başladım seriye, ilk kitabı yeni bitirdim. Ancak şimdi tam anlamıyla farkına varıyorum üstadın anlatımındaki muhteşemliğin!

silmarillion-güç yüzüklerine dair-hurin'in çocukları-hobbit-yüzüklerin efendisi gibi bir sıralama izleseydin çok daha güzel olurdu.

26
Tartışma Platformu / Ynt: En güçlü fantastik karakter....
« : 16 Mayıs 2009, 22:50:13 »
Ben Raistlin der çıkarım arkadaş işin içinde. Fistandantilus'um o benim. İkizlerin serisi boyunca RaistliN'i durduran olmasın diye dua ede ede okudum kitapları :D

27
Çizgi & Anime / Ynt: En son izlediğiniz anime?
« : 16 Mayıs 2009, 22:44:08 »
Amerikan yapımı Anime olmaz. Anime dediğin öz be öz japon yapımıdır.

Ve en son Fma serisinin 30. bölümünü izledim.

katılmıyorum açıkçası bu lafa. herkes anime yapabilir. ama animenin havasına bağlı kalmak şartıyla. mesela bir avatar anime değildir. cartoon'dur. ancak biraz çaba harcanarak anime kültürüne ve gereklerine bağlı kalarak diğer ülkelerdekiler de anime yapabilir.

en son cowboy bebop izledim.

28
Televizyon / Ynt: L O S T
« : 16 Mayıs 2009, 12:17:45 »
Spoiler: Göster
bence 5 sezon boyunca izlediğimiz karakterler aslında hiç de önemli karakterler değildi. sadece sonuca giden yoldaki virajlar, sapaklardı. asıl önemli olan jacob ve diğer elemanın iktidar mücadelesi gibi duruyor.

black smoke dediğimiz şey bu adanın köpeği gibi bir şey. adayı koruyor. ve bence black smoke ne jacob ne de diğer eleman. ikisi de onu zaman zaman yönlendirebiliyor. hatta bunu şöyle örnekleyeyim eğer jacob ölmek istemiyorsa -ki zannetmiyorum- black smoke benjamin'le konuşurken "john locke'un peşinden git. ne olursa olsun onun dediklerini yap." demezdi. yani o sırada black smoke'u başkası yönetiyordu. hatta christian shephard'ı da bu jacob'ın yanındaki karakter manipüle etti diyebilirim. çünkü john locke'un ölmesi o karakterin john locke kılığına girmesini sağlayacaktı. neyse vesselam bence geride kalan bölümler o eleman ve jacob ağırlığında, bol bol "heykelin gölgesinde ne varcılar"la geçecek. yer yer widmore'u da görebiliriz. ama asıl merak ettiğim claire'ın bebeği aaron'u kesinlikle ve kesinlikle claire yetiştirmeliydi. öyle diyordu kahin. e bebek şu anda claire'de değil. o zaman ne olacak? bir de bu bölüm gördük ki jacob bütün oceanic'cilerin hayatına müdahale etmiş. ancak claire'ın hayatına müdahalesini göremedik. ona dokunmadı mı acaba?


acaip bir lost bölümüydü diyeplüp. süperdi hatta.

29
Kitaplar / Ynt: The Hobbit Yeniden Çevrildi...
« : 16 Mayıs 2009, 12:10:13 »
Kapağıda çok hoş, bunu unutmayın :D

Ve yeni çevirisinde yazıların büyük olması dışında bir garipliğe rastlamadım. Aksine çeviride eski türkçe kelimeler kulanılmıştı ayrıca hoşuma gitti. İthaki'nin LoTR üçlemesinide satın aldığı doğru mu?

benim kitap aldığım bir kitapçı vardı. o söyledi bana da. tam anlamıyla doğru mudur değil midir bilmiyorum.

30
Kitaplar / Ynt: The Hobbit Yeniden Çevrildi...
« : 15 Mayıs 2009, 22:09:35 »
yanlış duymadıysam ithaki metis'ten yüzüklerin efendisi serisi'nin haklarını da almış. onları da ithaki çıkartacakmış galiba. açıkçası ithaki çok iyi atılımlar yapıyor. çevrilmemiş nice kitapları çevirtip yayınladılar. ben destekliyorum. bir de şunu da demem gerekli.

dostoyevski en büyük edebiyatçı(lardan)dır ve dostoyevski'yi türkçe'ye 3 kişi güzel çevirmiştir.

mazlum beyhan
nihal yalaza taluy
ergin altay

şimdi biz diyemeyiz ki dostoyevski'yi ilk sosyal yayınları mazlum beyhan'la çevirdi, niye nihal yalaza taluy'a çevirtti varlık yayınları? veya niye ergin altay'a tekrar çevirtti iletişim yayınları?

söz konusu olan büyük yazarlar olunca her yayınevi kendini denemek ve alanda görmek ister.

 :fight:

Sayfa: 1 [2] 3