Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - arcian

Sayfa: 1 2 [3]
31
Alacakaranlık al ölüp bitiyor herkes, hem muhabbet falan kurarsın insanlarla. Yemedi diyorsan Ejderha mızrağı'nı tavsiye ederim. Veya Unutulmuş Diyarlar. Ama Unutulmuş Diyarlar bana her zaman biraz amatörce ve çok yüzeysel gelmiştir. Ejderha Mızrağının derinliğini bulamadım o seride. Ama ufak ufak başlamak için iyidir.

 Mitoloji olayına gelince haklısın, bencede fantastik edebiyat destanlarla, masallarla ve mitolojilerle başlamıştır. Şu anda da son halini almıştır.

Solinarinin ışığı Tolkien'in mezarında parlasın, Paladine ruhunu yanına alsın...

Ejderha Mızrağı'nın baya bir kısmını, Unutulmuş Diyarlar'ın yaklaşık 20 kitabını, Ölüm Kapısı serisini, Belgariad'ı, Malloryon'u, Gediksavaşları'nı ve Elenium ile Tamuli'yi okudum zaten. Mitoloji insanın ilk fantastik kurgu kitapları gibi olduğu için onları okumayı düşünüyorum.  Dolayısıyla fantastik kurgu yerine mitoloji tavsiye edersen daha bir makbule geçer.

Teşekkürler.

32
Mitolojiler / Mitolojiye İlk Adım İçin Okunacak Kitaplar
« : 15 Mayıs 2009, 20:58:24 »
Selam arkadaşlar ben bu vakte kadar yaklaşık 50-60 fantastik kurgu kitabı okudum ve yeni fark ediyorum ki ( :clap ) aslında her şey mitolojiyle başladı. Biraz geciktim biliyorum. :fringa Ancak bana "Bence ilk bu kitabı okumalısın çok güzeldir sonra da şunları oku." diye tavsiyede bulunursanız çok iyi olur. Mesela ben fantastik kurguya adım attırmak için önce 11-12 yaşlarındayken Jules Verne sonra 13 yaşındayken de Belgariad okutuyorum kuzenlere. Siz de böyle önce bu sonra şu diye yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anti-Sta'dan Arcian selam eder.

Sayfa: 1 2 [3]