Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 28
346
Güncel / Takip Ettiğiniz Youtube Kanalları?
« : 01 Mart 2015, 00:20:35 »
Gerisi Hikaye
Çizgi Roman Yolculuğu
Ozgen Berkol Dogan Bilimkurgu Kutuphanesi
Bunlar sanırım bu forumda da çok kabul görecek kanallar, bunlar haricinde tavsiye edebileceğiniz fantastik, bilimkurgu, bilim üzerine kanallar var mı?

Benim genel olarak takip ettiklerim bunlar :
Technopat (Kafa Ayarını seviyorum)
Dark5 (ilginç bilgiler var)
Hybrid Librarian (bunda da çok ilginç şeyler var)
Meraklı Maymun (Bazı konularda anlaşamasak da bilim adına Türkçe kaliteli bir kanal)
nigahiga (can sıkıntısı)
MovieClips Trailers (Fragman falan için)
Serdar Kılıç (Biraz daha canlı olsa daha iyi olacak ama doğa hakkında öğrenecek çok şeyimiz var)

Daha birçok kanal var aslında Quirkology, Sixty Symbols, Veritaseum, Minute kanal serisi gibi. Sizin de sürekli takip ettiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz kanallar var mı?

347
Oylarımı 2 Adam'a verdim.

348
Bu nasıl bir liste arkadaş, hangi kafayla hazırlamışlar bunu, amaçları ne (?)
Palpatine de, Sauron da büyücü değil.
Gargamel ne alaka kötülükle, ne kadar istese de bir tane bile şirin'e zarar veremedi daha :) Voldemort'un sırası yanlış.
Ku Klux Klan'ı koymuşlar ya bizim mahalledeki karılar(!) bile daha büyücü ondan, bari Anton Sazender Lavey deselerdi :)
...

Ya hepsi hakkında birşeyler yazardım da gerek yok, büyü nedir bilmeleri gerek önce, tamam birçok alandan örnekler getirmişler de bari ortaya attıkları karakterler daha yerinde olsaydı. Avalon'un Leydisi hariç doğru düzgün birşey yok.

349
Bilmenin getirdiği sonuç bu galiba, akıcı ve harika bir yayın oluyor.

350
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 28 Şubat 2015, 20:58:36 »
Okunduğu gibi bir anlamı vardır.

351
Yazarlar / Ynt: Yaşar Kemal
« : 28 Şubat 2015, 18:42:56 »
Öldükten sonra Nobel'de verirler, ölünce kıymeti biliniyor işte insanların. Başımız sağolsun.

352
İlk dinlediğimi yarıda bıraktım hangisiydi hatırlamıyorum ya kusura bakmayın, sonra kanalınıza giderek diğerlerini dinledim :) pek anlamıyorum ama electro ve metal havası bana göre değil malesef ;)

353
Burada yazılanları okuyarak bu konuda tecrübe edinebilirsiniz tabi ki, konuyu açan arkadaşın yazdıklarını okumuştum ve o cümlelere takılıp kalmıştım. Ön yargı olmadan eleştiri yapılıyorsa kabuldur ama bu cümleler açık bir şekilde ön yargıdan ibaret yorumlar olduğunu gösteriyor.

Neyse konuya dönersek, konunun üstünden 2 sene geçtiğini de düşünürsek, şu anda internetin gücü yazarlık konusunda da yadsınamaz bir seviyeye ulaştı. Artık yayınevleri kitabını basmayı düşündükleri insanların sosyal medya hesaplarını bile inceliyor olabilirler. Yazarlarını bulurken açılan blog sayfalardan iyi fan grubu edinmiş kişilere bile teklif götürüyor olabilirler (bu dediklerim Türkiye için biraz zor bir durum).

Yazar olmak isteyen kişlerin işleri eskisine oranla bence daha kolay bir hale geldi, internet diye güzel bir kaynak var, reklamınızı yapabilme imkanınız var, gruplar üzerinde kitaplar hakkında incelemeler yaparak merak seviyeleri arttırılabilir insanların, isterseniz kitabınızı ekitap olarak birçok sitede satışını sağlayabilirsiniz, yani birçok yol var. Önemli olan kaliteli yazabilmeniz öncelikle. Ne kadar çok yazarsak kendimizi o kadar çok geliştiririz.

354
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 27 Şubat 2015, 22:19:02 »
Maçların yapıldığı zamanla alakalı olarak herhangi bir süre var mı peki, yani maç 2 saat içinde bitmesi gerek gibi? (2 tarafa da 1 saat süresi olacak şekilde?) Buna benzer bir kural olacak mı yoksa istediğimiz kadar düşünme payımız olacak mı, malum satranç olunca işin içinde bunu düşünmek gerekiyor.

Ben her durumda adımı yazdırayım da yine de :)

356
Müzik / Ynt: Yazarken İlham Veren / Dinlediğiniz Müzikler?
« : 27 Şubat 2015, 19:51:07 »
Genellikle sessizlikte yazmayı tercih etsem de etraftan çok rahatsız olursam dinleyeceklerim genellikle doğa sesleri, ateş sesi, dalga sesi gibi şeyler olurken illa müzik istediğim zaman yazarken bunların haricinde dinleyemem, yoksa dikkatim dağılıyor : new age müzkleri, Kitaro, Yanni vs.

357
Derslerinde sürekli fantastik öğelere giren bir hocamız vardı, bir dersinde Nazgul'ları anlatarak gönlümü fethetmişti. Oturduk filmin o sahnelerini izleterek yorumlarda bulunarak Nazgulları bile sevdirmiştir şahsıma :)

358
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okurken Dikkatim Dağılıyor
« : 27 Şubat 2015, 17:27:43 »
Kitabına göre değişir alacağımız notlar, hoşunuza giden yerleri yazabilirsiniz, güzel bir cümleyi yazabilirsiniz, karakterleri not alabilirsiniz, yorum yapabilirsiniz gibi.

359
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okurken Dikkatim Dağılıyor
« : 27 Şubat 2015, 17:16:20 »
Normalde evet yanlış içinden sesli okumak ama böyle alışmışız şimdiye kadar vazgeçmek zordur. Mırıldanmadan gözlerimizle rahatlıkla okuyabiliriz, biraz deneyince yapabilirsiniz bence.

Kafa dağınıklığı için kafanızı dağıtan sorunu bulup çözmeyi deneyin. Yazmanın büyük katkısı vardır. Ufak notlar alırsanız 1-2 sayfada bir çok yararını görürsünüz. Bana da bir dönem çok oluyordu dedikleriniz. Bunun sebebi olarak sosyal medyada kısa cümleleri okuyup geçmek ve beynimizin ona alışması olarak niteliyor uzmanlar. Zamanımızın hastalığı dikkat dağınıklığı yani.

Ben daha fazla okuyarak, sesli sesli anlatır gibi okuyarak bu sorunumu aştım. Bir de interneti azalttım elimden geldiğince.

360
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okurken Dikkatim Dağılıyor
« : 27 Şubat 2015, 16:59:59 »
Hızlı okuma yöntemleri var kitaplardan daha çok şey anlamanızı sağlayacak ama sizin konunuzla alakalı değil bu. Bence bu sorununuzu bir odaya geçip birine anlatır gibi sesli okuyarak aşabilirsiniz. Ayrıca notlar çıkarmaya çalışın. Kitaba daha çok kendini verirsiniz.

Not: Kansızlık hastalığınız falan varsa da doktora git. Dikkat dağınıklığının en önemli sebeplerinden biridir.

Sayfa: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 28