Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28
361
Sinema / Ynt: Batman' de Eski Joker mi, Yeni Joker mi?
« : 27 Şubat 2015, 16:56:56 »
Açık ara ikinci joker'dir.

Jokeri resimlerini kafandan sil ve hayal et deseydiler ancak böyle bir karakter hayal ederdim, Heath Ledger'ın mükemmel oyunculuğu Joker'e adeta ruh vermiş gibi. Tekrar Dark Knight serisine başlayasım geldi.

mit gibi ben de iki dönemi birden görmüş biri olarak, ilk jokerin oyunculuğu ne kadar iyi olursa olsun kafamda canlandırdığım Joker'e uymuyordu o görüntü. Tabiki filmin çekim yöntemleri ve Batman karakterinin anlatılış biçimleri vardı konunun içinde ama benim gönlümü ikinci Joker fethetmiştir.

Heath Ledger'ı Casanova filmiyle çok sevip takip etmeye başlamıştım. Herkes onu Brokeback Mountain ile biliyordu Joker'e kadar. Bir onu bir de Philip Seymour Hoffman'ın ölmesine üzüldüm Holywood'da şimdiye kadar. Başka da üzülmem herhalde bundan sonra.

362
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Sizce En İyi Süper Kahraman?
« : 27 Şubat 2015, 16:41:41 »
İlginç bir tartışma olmuş, anket  kesinlikle doğru değil o ayrı bir konu :) Birkaç tane Marvel veya DC karakteriyle olacak bir anket olamaz ki bu.

Yazılanların hepsini okudum güzel şeyler var, yorumlar tartışmalar falan ilginç.

Öncelikle anketin başlığını incelemek gerek kesinlikle, sizce en iyi süper kahraman?

Sizce, herkes kendine göre en sevdiği karakteri yazmak istiyor tabiki :)

En iyi, iyilikten kasıt bir yorumda bahsedilen iyi olmak kötü olmamak değil herhalde :)

Süper kahraman, çok geniş bir kavram olduğu için, Marvel, DC, Imagecomics gibi çizgi romanlar haricinde kimbilir işin içine neleri katabiliriz.

Gelelim konuya, burada sorulanın aslında sadece en bilinen karakterlere sahip iki evren olan Marvel ve DC Evreni'nde bulunan karakterleri ele alarak konuşursak ve tanrı olarak bilinen bazı süper kahramanlara gücünü veren karakterleri de çıkartırsak ayrıca da popüler olmayanları da elersek (geriye ne kaldı ki zaten :D)

En güçlü karakter World War HULK'tur. Hulk'u güç konusunda kimse alt edemez, World War Hulk'da Hulk'un güçleirnin limitine ulaştığı noktadır, bu seviyede ayrıca insan hali Bruce Banner'ın zekasına da sahip olduğundan yenilmesi çok zordur. Sadece zıplayarak uzay boşluğunda gezdiği bile bilinir, yani Superman onu uzay boşluğuna bıraksa ölmez :)

En yetenekli karakater Spider-Man'dir. Oyun kartlarında falan sadece Spider-Man yetenek bölümleri 100'dür. 99 olan çok karakter vardır Batman gibi mesela ma 100 olan tek karakter Spider-Man'dir.

En En Karakter Superman, gücünü her zaman sakınan ki bu halinin farkında bile değil, Doomsday'e günler süren kavgada zerre zarar verememişken olay sevdiklerinin hayatını kurtarmaya gelince 3 yumrukta Doomsday'i öldürmüştür. Diğer süper kahramanların birçoğunun gücünün de tek bünyede toplanması ayrı bir özelliğidir. Ama hiçbir zaman favori karakterlerim arasına giremez. Kriptonit gibi basit bir zaafı var. Lex Luthor bile Superman'i etkisiz hale getirebiliyor bu yüzden.

Batman tamam süper gücü olmayan karakterlerden biridir ama Punisher karşısında ne yapacağını bilemez. Farklı evrenler olduğu için detaya girilemez pek.

En hızlı karakterimiz şüphesiz ki Flash'tır. (Runner adlı karakteri saymıyoruz, çünkü hikayesine göre tanrılardan bile yaşlı).

En enerjik :) Saf enerjiden müteakip Dr Manhattan karakterini es geçemeyiz sanırım, ışınlanma, telepati, kendisi hariç herkesin geçmişini ve geleceğini görme gibi özellikleri var. Saf enerjiden olduğu için maddeye istediği gibi hükmedebilir. Green Lantern'in oluşturduğu maddelere nasıl bir tepki verir onu bilmiyorum :)

En iyi görünüş bana göre Silver Surfer'dır. Asaleti var karakterin, duruşu heybetli, zaten vezir konumunda bulunduğu için çok da umrumda değil modunda.

Ya aslına bakılırsa çok uzun bir tartışma çıkar bu konudan. Hatta bir radyo programına başlasak haftalık olarak bi plan sayesinde bu konuya değinmeye kalksak 2-3 seneden bitiremeyiz bu konuyu :)

Kendi favorime gelirsek de Deadpool. Eski asker, Wolverine'den kat be kat hızlı iyileşme gücüne sahip (Hulk'un kafasını koparmasına dayanabilecek kadar güçlü bir iyileşme sürecinden bahsediyoruz), birçok dövüş sporunda yetenekli ve en bilinen özelliğiyle dördüncü boyuta çıkabilen yani bir çizgiroman dünyası'nda yaşadığını farkeden ve arada sırada diğer karakterlere de bunu anlatmaya çalıştığı için deli olarak nitelenen bir karakter. Esprileriyle falan on numara. Galactus gibi bir tanrıyla çok güzel kafa bulur :)

"deadpool kill the marvel universe" bir seriye de sahip olduğunu biliyoruz. Gerçi Punisher'ın böyle bir serisi var ama :)

Deadpool fanları çok fazla, bu karakter popüler kültürde kendine pek yer edinemediği için insanlar tanımıyor sadece. Tanıdıkça ne kadar kaliteli olduğunu farkedersiniz.

Çocuklukta izlediğim çizgi filmlerden sanırım karizmasına hayran olduğum bir Gambit karakteri var ki bir dönem mail şifrelerimi gambit olarak belirlerdim :D Wolverine filminde harcadılar adamı ya.

Sonuç olarak bu başlığı "Favori Süper Kahraman Karakteriniz?" olarak değiştirirsek konuşması daha kolay olur. Yada yeni bir başlık açarak bunu konuşabiliriz.

Not: Ayrıca benim yazdıklarım bile muallakta kalan şeylerdir. Sonuçta senaristler bile emin değil daha neyin ne olduğuna. Ölenleri tekrar diriltiyorlar, kavgaları yarım bırakıyorlar veya bıraktırılıyorlar, kesin olan ortada birşey yok. Bunun da sebebi her karakterin sevenleri olduğu için kesin konuşamıyorlar :D

363
Bu tarz müzikleri sevmesem de 2,5 tanesini dinledim kanalınızdan, bu tarzı sevenler arasında iyi bir yere gelirsiniz umarım, başarılar.

364
Sinema / Ynt: Eragon filminin ikincisi Eldest
« : 26 Şubat 2015, 21:38:10 »
Zaten elimizde sınırlı sayıda olan bu tarz yapıtların devamı yapılmaması çok garip, bu kadar çok fanı varken bir de. Daha Galbatorix'i, Murtagh'ı daha detaylı görecektik. Hem çok güzel sürprizler vardı devamında. Keşke devamı çekilseydi. Gerçi film şirketi el değiştirmiş, ilk filmi de tekrar çekebilecekleri konuşuluyor.

Film bence güzeldi ama kitapları çok fazla uzatmıştı. Birkaç sayfada çok güzel anlatabileceği konular için bile 50-60 sayfa yazmış Chris. Hayalgücünü kullanarak daha kaliteli eserler çıkartabileceğini düşünüyorum.

365
Genel Kültür / Ynt: Pi sayısı ve önemi
« : 26 Şubat 2015, 21:24:00 »
Bir matematikçi olarak pi sayısı konusunda hiç unutamadığım hatıralarım var :)

366
İsim üzerine bile bu kadar tartışmak niye, isteyen istediği ismi istediği şekilde kullanır. O anda tınısı güzel geldiği için karaktere "uydurma" bir isim verirken, bir diğerine de söylemesi hırıltılı çıktığı için bir isim verilebilir. Türkçe, ingilizce, elfçe, ..ca ne farkeder ki?

Karakterlerin ismini okuyucuların kafası karışmayacak şekilde seçtikten sonra bir sıkıntı yok bence.

367
Benim uzak olduğum bir konu ama dinleyeceğim kesinlikle, geçen haftaki kadar güzel olsun yeter, ben konuya pek girmeyeceğim için muhalefet de olmazsınız, bu hafta benim için daha iyi bir yayın olacak :D

368
Aklıma bir kelime gelir ve o kelimeyi bir karaktere oturturum sonra o karakterin etrafında bir kurgu oluştururum. Sonra hikaye yavaş yavaş şekillenir. Kafada hikayeyi yazmak kolay sonra kağıda dökebilmek marifet. Asıl hikaye orada ortaya çıkıyor. Kullandığımız kelimeler, kelimelerin düzeni bile hikayenin gittiği yönü değiştirebiliyor.

369
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 26 Şubat 2015, 18:51:34 »
Rang De Basanti - Lose Control

https://www.youtube.com/watch?v=M4s8D3ASKMg

370
Reklamın iyisi kötüsü mantığıyla gittiğimizde ortada iyi bir şey yapılmış ama eleştiri de çok ağır olmuş sanki, yazarın tepkisi ise garip. Tamam müşteri velinimettir kafasıyla hareket etmeyelim de okurun eleştirilerine göre kendimizi geliştirip daha kaliteli eserler ortaya çıkarmak önceliğimiz olmalı. Önce bir oku bakalım ne diyor haklı mı haksız mı? Ki yazar yorumda amatörüm diyerek hatalarını kabul etmiş. Keşke sadece bu noktada bırakmış olsaydı.

371
Tartışma Platformu / Ynt: Kitap Okuma İsteğini Kaybetmek
« : 26 Şubat 2015, 15:23:05 »
Bu konuyu inceledim de kitap okuma oranını çok düşürdüğüm son birkaç seneyi yadettim...

372
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 25 Şubat 2015, 23:30:58 »
Çok kısa sürdü ama. Sabaha kadar buradaydık, mit sizi radyo rıhtıma alalım oradan devam edelim mümkünse :)

Ağzınıza sağlık, umarım bu tarz haberleri çok daha sık duyarız.

373
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 25 Şubat 2015, 23:22:48 »
Bir an nedense celtic müziği çalınacak diye bekledim öyle kaptırmışım :)

374
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 25 Şubat 2015, 23:04:34 »
Ne soracağımız hakkında pek bir fikrimiz yok şu anda...

375
Duyurular / Ynt: TRT Radyo’ya Konuk Oluyoruz!
« : 25 Şubat 2015, 15:25:05 »
Merakla bekliyoruz efendim, bu gecelik izleyeceğim diziler yine ertelenmek zorunda kaldı desenize :)

Sayfa: 1 ... 23 24 [25] 26 27 28