Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - tetsuo

Sayfa: 1 [2] 3
16
Televizyon / Ynt: Supergirl
« : 16 Mayıs 2015, 15:06:49 »
Yorum, zamanında bizzat serinin kendisinde imzası bulunan Mahmud Asrar'dan gelsin.

''Supergirl için hedefledikleri kitle çok doğru. Nasıl erkeklere hitap edecek kahramanlar bol bol varsa kızların da kendilerine örnek alabilecekleri bir kahraman olması bence bu devirde lazım. Çizgi roman ve televizyonun erkekler klubü olmasından çıkması gerekiyor artık.''

17
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Dark Knight Saga - Frank Miller
« : 27 Nisan 2015, 13:49:09 »
Rezalet bir şey bekliyorum.

18
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 26 Nisan 2015, 01:02:18 »
İnternet üzerinde, özellikle 'geek' toplumunun hüküm sürdüğü internet üzerinde, 'battle' kültürü vardır. Başta Comic Vine, ScrewAttack gibi siteler olmak üzere, kurgusal karakterlerin (illaha comics olmak zorunda değil, bir video oyunu karakteriyle bir manga karakteri de pek ala karşılaştırılabilir) sahip oldukları güçler ve özellikler doğrultusunda bire bir karşılaşmaları halinde neler olacağına dair tartışılır. Bazı zamanlar şartlar konur, mekan belirlenir vs. Uzun uzun mesajlar yazılır, hararetli bir şekilde tartışılır. Bende bu karşılaşmaya böyle yaklaşıyorum. Bu bir nevi alışkanlık. Tabi ki her şey yazar ve kurgunun barındırdığı mantığa bakar fakat ne olursa olsun, insanların bu kapışmayı mantıksız bulmasına da bir şey denemez.

En basitinden depara kalkan Superman bile garip .))


19
Sinema / Ynt: Batman v Superman (2016)
« : 24 Nisan 2015, 12:19:50 »
Dünyanın en popüler üç süper kahramanı vardır. Superman, Batman ve Spider-Man. Aralarında özel bir gücü olmayan tek karakter Batman. Justice League'de de özel bir gücü olmayan tek karakter Batman'dir. Bunun nedeni mükemmel bir kurgunun ürünü olması ve taşıdığı değerler, sembollerdir. En güçlü insandır, Superman'e göre dünyada ki en tehlikeli kişidir vs.

Hazırlık zamanı ve planlaması Batman için her şeydir. Eğer rakibini etüt edebilecek zamana sahip olursa, öyle ya da böyle kurtulmanın hatta galip gelmenin yolunu bulur. Fakat bu herkes için geçerli değildir. Burada devreye Superman geliyor. Superman tarih boyunca çoğu kez Batman'i tabiri caizse tokatlamış olmasına rağmen, akla her zaman Batman'in üstün ayrıldığı The Dark Knight Returns ve Hush hikayeleri gelir. İkisi de Batman hayranlarının kutsal kitabıdır. Ama ikisinde de Superman'i gerçek anlamda yenemez Batman. TDKR'de,
Spoiler: Göster
çok uzun bir planlama yapması, Green Arrow'la ortak çalışmasıyla birlikte , kavgaya istemeyerek dahil olan Superman'i bi grogi durumuna sokar. Fakat Superman'e devam etme şansı vermeden kalp krizi numarası yapar ve kaçış planını devreye sokar. Burada Superman, Batman'in kalp atışlarını duymasına rağmen gitmesine izin verir.
Hush'da ise
Spoiler: Göster
bizzat Superman'in kendisinin verdiği kryptonite yüzüğü kullanır Batman. Ve bu durum Superman, Poison Ivy'nin etkisindeyken olur. Superman kontrolü tamamen Ivy'e vermemek için cebelleştiğinden 'kana susamış' bir şekilde saldırmaz kara şövalyemize.


Batman mükemmel bir akıl adamıdır fakat onunda limitleri vardır. En basiti Bane belini kırabiliyor ise, Deathstroke birebirde onu alt edebiliyor ise; Superman çok ayrı bir seviyede onun için.

20
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 23 Nisan 2015, 00:29:34 »

21
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Çizgi Roman Okumaya Başlamak
« : 15 Nisan 2015, 22:04:27 »
Sadece Türkçe istemeniz belli kısıtlamalar yaratıyor tabi. JBC son zamanlarda baya bi atılım yaptı Batman serileriyle. Onlara bakabilirsiniz. Ön siparişlerle 'Öldüren Şaka' ve 'Ailenin Ölümü' serileri olabilir. Ayrıca Neil Gaiman'dan 'Pelerinli Süvariye Ne Oldu?' da denenebilir.

Batman: Kara Ayna var. Bruce Wayne'nin eksikliğinde pelerini alan Dick Grayson (aka Nightwing) ve Komiser Gordon etrafında dönüyor hikaye. Gotham'ın aslında ne kadar da tehlikeli bir şehir olduğunu görüyoruz. Bu Dick Grayson'ı ve daha da önemlisi Batman olmanın ne demek olduğunu anlayabilmek için güzel bir hikaye.

Batman dışında, DC'den Watchmen'i öneririm. Çoğu insana göre gelmiş geçmiş en iyi çizgi roman olarak gösterilir. Bundan bir kaç yıl önce Gerekli Şeyler'den almıştım ama şu anda stokta yok olarak görünüyor internet sitelerinde. Fakat büyük kitapçılarda bulabileceğinizden eminim. 

DC dışından önerilerde bulunayım birazda. Marvel ve belki de tüm çizgi roman evreninin en mistik karakteri olan Silver Surfer'ın  kökenine inebileceğiniz 'Silver Surfer 1' var. Ayrıca Spider-Man'in kökenini anlatan 'Spider-Man Klasik 1' denenebilir. Bunlar gibi klasik temasına sahip  X-Men, Thor ve Hulk çizgi romanları da var. Ek olarak, hali hazırda piyasanın açık ara en popüler kahramanıyken Daredevil'dan da bahsetmeden olmaz. Dizisinin hikayesini oluşturan 'Daredevil Sarı' var. Bu hikaye Matt Murdock'ın ilk yıllarını anlatıyor.

Ha birde Yürüyen Ölüler'i öneririm. Eğer dizisine ya da genel olarak zombi temasına bir ilginiz varsa kaçırmayın.

22
Televizyon / Ynt: OZ ( imdb: 9,0 / 10 )
« : 15 Nisan 2015, 16:54:23 »
3 sene önce izlemiştim sanırım bu seriyi (son sezonu dışında). Gerek yapısı gerekse kendine has havasıyla çok farklı bir dizi gerçekten. Her sezon farklı karakterler ön plana çıktı ama benim için en ayrısı Miguel Alvarez'dir.


23
Televizyon / Ynt: Hangi dizileri seyrediyorsunuz?
« : 11 Nisan 2015, 14:18:45 »
Şu sıralar hiç bir diziyi izlemiyordum. Ta ki dün Daredevil'ın birinci bölümüne denk gelesiye kadar. Netflix yayınladığı için şimdiden birden fazla bölüm çıkmış. Daredevil'ın origin hikayesi olan Daredevil: Yellow baz alınarak yazılmış senaryo. Fakat en baştan bir değişiklik var.

Şimdi çizgi roman ve dizi arasında farklılıklar olabileceğinden karışık bir spoiler atayım:

Spoiler: Göster
Oda Karen Page karakteri. Çizgi romanda Nelson & Murdock'ta sekreter olmak için ortaya çıkan karakter dizide çok daha çarpıcı bir şekilde tanıtıldı bizlere. Direkt olarak ilk davanın en büyük şüphelisi olarak gördük Karen'ı. Uzun soluklu bir karakter olacaktır. Her ne kadar aksine haberler okusam da öyle ya da böyle Matt'le bir ilişkisi olacak.

24
Çizgi & Anime / Ynt: One Piece
« : 09 Nisan 2015, 16:19:53 »
Spoiler: Göster
Gear 2 in chapter 387
Gear 4 in chapter 783


.)

25
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 04 Nisan 2015, 03:01:56 »
Teşekkürler, benim için elektronik olması sorun değil .) Gerekli programı da indirdim fakat yazılar bir garip çıktı. Örneğin:  Bu yüzeyin altında yatanlarÄ  .) ama onuda bir şekilde ayarlamaya çalışacağım.

26
Liman Kütüphanesi / Ynt: İndirimler
« : 04 Nisan 2015, 02:33:08 »
Dune sarmal yayınları 2-3-4-5-6. kitaplar toplam 32 lira gibi bir fiyattan  kitapyurdunda.Ben alalı bir kaç ay oluyor buradada paylaşayım dedim belki almak isteyen arkadaşlar olur , gelen kitapların kondisyonları gayet iyiydi :
http://www.kitapyurdu.com/kitap/dune-mesihi--dune-dizisi-2kitap/26434.html&manufacturer_id=1569
http://www.kitapyurdu.com/kitap/duneun-cocuklari--dune-dizisi-3kitap/26433.html&manufacturer_id=1569
http://www.kitapyurdu.com/kitap/duneun-imparator-tanrisi--dune-dizisi-4kitap/47225.html&manufacturer_id=1569
http://www.kitapyurdu.com/kitap/duneun-kafirleri--dune-dizisi-5kitap/26514.html&manufacturer_id=1569
http://www.kitapyurdu.com/kitap/dune-rahibeler-meclisi--dune-dizisi-6kitap/27978.html&manufacturer_id=1569

1.kitap ise satış dışı maalesef


Kitap sayısı ve fiyat çok uygun fakat 1. kitap olmadan hiç bir anlamı kalmıyor tabi ki. Ben biraz bakındım ama her yerde stok dışı gösteriliyor. Bulabileceğim bir site biliyor musun?

27
Sinema / Ynt: Deadpool (2016)
« : 03 Nisan 2015, 12:46:01 »
Rated R olmasına çok sevindim. Röportajda harika olmuş. Uzun zamandır ilk defa bir süper kahramana filmi için heyecanlandım valla.

28
Çizgi & Anime / Ynt: Naruto
« : 02 Nisan 2015, 22:14:41 »
Animeyi Pain savaşından sonra bıraktım. Her ne kadar görüntü kalitesi rezalet olsa da, animenin zirve noktası oydu benim için. Ondan sonra da bir kere bile izlemedim. İzlemeyi de düşünmüyorum.

Artık mangasını okuyup ilerisinde neler olduğunu öğrendiğim serileri izleyesim gelmiyor. Bazı sahneleri anime de göresi geliyor insanın ama bu da çok sınırlı.

not: Bolt'un maceralarını anlatacak bir manga spin-off'u geliyor bu arada bu ay sonunda. Ayrıca gene Bolt üzerinden yeni jenerasyon ninjalar hakkında da bir film gelecekmiş senenin ilerleyen zamanlarında.

http://www.idigitaltimes.com/naruto-manga-spin-reveals-new-character-art-bolt-and-sarada-427778

29
Duyurular / Ynt: Forum Girişinde Hata
« : 01 Nisan 2015, 13:18:49 »
Foruma her zaman otomatik giren birisiyim. Yeni konulara falan rahatlıkla ulaşabiliyorum ama forum butonuna bastığım an bende de aynı sayfa çıkıyor. 1 Nisan diye birileri şaka yapmış sanırım.

30
Eğlence & Mizah / Ynt: Hayalleriniz..?
« : 01 Nisan 2015, 01:09:38 »
Zamanı geri getirmek.

Sayfa: 1 [2] 3