Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bozhermes

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7
31
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Bir Soru
« : 03 Şubat 2016, 18:54:03 »
Rom... Nötrolizer. Cidden çok iyiydi. Netten bir kaç sayı buldum ama basılı sayfaların tadını vermiyor. Tavsiyelerin için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda bulabildiklerimi almayı düşünüyorum nasip olursa. Cinsellik dersek zaten Hilal, Süper Korku, Heavy Metal, En Kahraman Rıdvan dahil hangisinde az veya çok yok ki? :)
Tekrar teşekkürler. :)

32
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Bir Soru
« : 03 Şubat 2016, 18:23:24 »
Aslında hepsi de çekici konular. :) Deadpool ve Seyfettin Efendi serilerini aldım almaya devam ediyorum. Harley Quinn-Şehrin Ateşlisi, Bülent Arabacıoğlu'nun En Kahraman Rıdvan'ları (8. cilt de çıktı sanırım), İlban Ertem-Vicdan, Galip Tekin-Acaip Hikayeler 3 cilt, Kenan  Yarar-Hilal, Hasan Kaçan-Eşşek Herif, İlban Ertem-Puslu Kıtalar Atlası (Anar Ustamıza sevgilerle), bir zamanlar çıkmış Heavy Metal 3-4 sayı, Rom, Red Kit ve Tenten serileri (Gazete vermişti eskiden ama kaliteliler), Bahadır Boysal-Büşra, Süper Korku bir kaç sayı, dördü beşi bir arada olan Zagor-Texas-Tommiks falan var şimdilik. :) Sanırım mizah, süper kahramanlar, mitoloji, olmazsa olmaz bilim kurgu ve korku, gizem vb yani geniş bir alan. :) Eski Gırgır vb çizerlerinin eserleri hem nostalji hem sevdiğim için mevcut, hatta ciltlenmiş eski Gırgırlarım da var. :) Injustice 1 ve 2. ciltleri de sipariş veriyorum.

33
Çizgi Roman & Manga / Bir Soru
« : 03 Şubat 2016, 17:40:55 »
Selam arkadaşlar, küçüklüğünde pek çizgi roman okutulmamış, biraz engellenmiş biraz da küçük yerde liseye kadar okuduğu için çizgi romana fazla ulaşamamış biri olarak bana güzel, kaliteli, farklı çizgi romanlar olarak neleri önerebilirsiniz?

34
Güncel / Fantastik Edebiyat Sevenler Siyasetten Anlamaz mı?
« : 01 Şubat 2016, 16:37:45 »
  Selam arkadaşlar, sizin çevrenizde var mı bilmeyeceğim ama bazen çevremden duyduğum şeylerin başında sanki edebiyatla bilhassa fantastik edebiyatla ilgilenen, geek kapsamına giren insanların siyasetten, gündemden anlamadığı, ilgilenmedikleri gibi sözler gelmekte. Zannediyorlar ki biz sadece hayal aleminde yaşayan, gerçeklerden, gündemden kopuk hatta korkak kişileriz. Oysa, fantastik eserler aynı zamanda oldukça siyasi eserlerdir. Bir Yüzüklerin Efendisi bile tek başına siyasi bir eser olarak bile okunabilir. Star Wars'ın sadece bilimkurgu olmadığı, Dune serisinin ne kadar siyaset içerdiğinden bahsetmek bile abes. Ve herkes gibi biz de elbette ülkemizdeki, dünyadaki gündemden bihaber ve tepkisiz değiliz. Herkes kadar belki bazılarından daha çok ilgiliyiz. Ama bunu kuru gürültü, takım tutar gibi bir siyasi oluşumu savunmak veya kötülemek vb şeklinde yapacak değiliz. Tepkimizi, eleştirimizi, beğenimizi yazdığımız, yazacağımız eserlerle, düzeyli ve araştırma yapılmış bir şekilde dile getirebiliriz. Gidip oyumuzu kullanırız, dostlar arasında değerlendirmemizi yaparız. Nihayetinde ülkemzden ve dünyadan bihaber, "inek" tipler değiliz. Kendimizi büyük görmek olarak düşünmüyorum ama sadece spor sayfalarını ve sloganları okuyan kişilere göre de sanırım biraz daha iyi değerlendirmeler yapabiliriz.

35
Ben de bu hafta dinleyemeyecektim. Ama bencil olmamak gerek. ☺

36
   Selam arkadaşlar, konu çok derin, çetrefilli ve Nasreddin Hocamızın sen de haklısın hanım diyebileceği kadar da empati barındırıyor.
   Önce, edebiyat yapısı itibarı ile fantastiktir diye başlayabiliriz. Zira anlatılan elfler, cüceler, ejderhalar, vampirler olsun ya da bir aşk hikayesi olsun, hayal gücümüzde ortaya koyduğumuz şeylerdir. Hayali bir karakter elf de olabilir Elif de. :) Biri kötü goblinlerle savaşırken biri de dertleriyle ve sevdiğiyle bile mücadele edebilir. Ne tür olursa olsun yazılan, kafamızda bir fantastik dünyadır, gerçeğe birebir benzese de. Elbette bu benim görüşüm.
   Fantastik edebiyat diye nitelendireceğimiz tür ise, gerek dünya gerekse Türk edebiyatında çok eskilerden beri var olan bir tür. Destanların hangisi fantastik değil, mitolojilerin, masalların hangisi fantastiğin dışında? Dostoyevski, Tolstoy, o dev eserlerini yazarken ninelerinin anlattığı masallarla büyümediler mi? Ve kendi içlerinde dönüştürerek klasik eserlerini vermediler mi? Bu yüzden fantastiği alırsanız edebiyat ölür.
   Bir kitabı zorla okursan sıkılırsın, hocalarımızın yaptığı yanlış burada. Sevdirmek gerekiyor. Fantastik eser yazanlar analarından yetenekle doğmuyor, önce klasik, kült, dev eserleri okuyorlar ve dönüştürerek kendi büyük, hayran olduğumuz eserleri veriyorlar. Fantastik türleri okurken klasikleri de okumak bize onların kaynaklarına ulaşma açısından büyük yarar sağlar. Hele fantastik eser yazmayı düşünenler için paha biçilmez bir durumdur bu. Büyük fantastik eser yazarlarının yararlandığı klasik eserler elbet bize de yol gösterecektir.
   Hocalarımızın zamanıyla bizim zamanımızda fantastik eserlerin yayınlanma sayısı ve türü açısından da epey fark var elbette. Belki onlar daha önce, gençliklerinde şimdiki kadar zengin bir kitaplıkla karşılaşsaydılar ön yargılı davranmayacak ve daha çok seveceklerdi. Ha, tamamen fantastik türe karşı olan ve aşağılıkmış gibi gören, iğrenenleri konu dışı tutuyorum. Elbette vardır. Ama toptancılık yapmak doğru değil ve bazı üye arkadaşlarımız hepsi böyle gibi genellemiş. Oysa öğrencilerine fantastik eser tavsiye eden, hediye eden, birlikte okuyup değerlendirme yapan, birlikte fantastik-bilimkurgu vb filmlere giden, kitap takası yapan, fantastik edebiyat yazmaya çalışan hocalarımız da mevcut ki bazı üye arkadaşlar onları da yazmışlar. Ve edebiyatı, okumayı fantastik eserlerle sevdirmeye çalışan da var. :) İşe de yarıyor. Sadece fantastik eser değil, çizgiromanlar, mizah dergileri, fanzinler vb tavsiye eden, fanzin çıkaranları da mevcut. :)
   Bu hamur çok su götürür. Fikirlerim bunlar.

   Bu arada, ben bir öğretmenim. :)

    Sevgiler... :)

37
Kurgu İskelesi / Ynt: Gizemli Ayakkabı Tamircisi
« : 21 Ocak 2016, 21:47:04 »
Teşekkür ederim. Orkun Uçar'ın Xasiork'unun fantastik edebiyattaki rolü tartışılamaz. Zira Orkun olmasaydı fantastiği bu kadar sevemezdim belkim de. Benzer yorumları o da yapmıştı. :)

38
Kurgu İskelesi / Ynt: Gizemli Ayakkabı Tamircisi
« : 17 Ocak 2016, 03:28:22 »
Ayakkabıcı ayak hırsızı. :) Müşteri ayakkabılarını çıkardığı an ayakları tamircinin oluyor. Evet biraz muğlak. :)

39
Edebiyat, göndermelerle, yeniden üretimlerle ve hatta güncellemelerle ilerler.

40
Ravenloft / Ynt: Ravenloft Serisi Okuma Rehberi
« : 17 Ocak 2016, 00:06:45 »
Ben nedense sevemedim Sislerin Vampiri'ni. Klişe yönelir çok gibi geldi bana. Orjinallik az kalmış gibi.

41
İnadına hortla konu. :)

42
Ben de arkadaşa katılıyorum. Yayınlamış beş kitabı aldım okuyacağım nasipse.

43
Radyoda da duyuruldu haydi edebiyat dostları destek. :)

44
Tartışma Platformu / Ynt: Zaman Fakirliği
« : 09 Ocak 2016, 23:07:07 »
Meslekte daha çok okuyorum. :) Öğrenciliğimden daha fazla. :)

45
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Dune - Frank Herbert
« : 07 Ocak 2016, 21:35:22 »
Bende ilk cilt Kabalcı diğerleri Sarmal Yayınlarından var. Okumadım henüz ama bildiğim kadarıyla çevirileri pek iyi değilmiş. :(  Ben de seriyi buldum diye atlamıştım.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 7