Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - Nefertari

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Tartışma Platformu / Kapaklar sizi ne kadar etkiler?
« : 29 Ekim 2008, 10:25:15 »
Fantastik kitapların kapakları sizi nasıl etkiler?Soru gayet açık :P Başlayalım lütfen..

Sanırım kapağa hiç takılmıyorum.Takılsam Belgariad'ı almazdım..

17
Tartışma Platformu / Neden bilgeler?
« : 29 Ekim 2008, 10:23:32 »
Belki saçma ama hep aklıma takılır bu benim..Pek çok okuduğum fantastik eserde bilgeler ölür..Olayın kahramanıda tek kalır..Sizce neden yazarlar hep yardım edecek kişileri öldürür?Yani onları uzaklaştırmak yerine neden ölüme terk eder?

18
Çizgi & Anime / Hangi animede olmak isterdiniz?
« : 24 Ekim 2008, 21:03:16 »
''Nihbrin'' adlı üyemiz bir başlıkta hangi animede demiş? Onu mu kırcaz ? :D

Hangi animede olmak isterdiniz?

Not:Nihbrin'e hitaben :P

Elfen Lied olabilir..Ama öncelik sailor moon :D

19
Ölüler diyarına gidiş bileti kazansanız, dönüşü de kendi imkânlarınızla yapmanız gerekse, yanınızda da Ejderha Ailesinin en önemli lordlarından Morrolan gelse gider miydiniz? Taltos'ta Dragaera İmparatorluğunun en yetenekli kiralık katili Vlad Taltos' un Ölülerin Yolunda yürüyüşüne tanık olacak, tanrılarla, Ejderha Lordlarıyla ve cadı büyüleriyle örülü bir maceraya içinde bulacaksınız kendinizi.

Dragaera dünyasında üç zaman çizgisinde ilerleyen bu macerada, yeri geldiğinde küfrü basmaktan çekinmeyen Vlad'ın Kragar, Morrolan, Sethra ve Aliera ile tanıştığı çocukluk günlerine geri dönecek, ülkenin en kaliteli lokantalarında yemekler yiyecek, kiralık katil olmanın inceliklerini öğreneceksiniz.

Tüyler ürperten Ölülerin Yolunda adımlarınızı dikkatle atın ve asla uyumayın! Bir fantastik kurguda olabilecek her şeyin daha fazlasını istiyorsanız Vlad Taltos serisi sizin için yazıldı.(Arka Kapak)





Yazılan yazı ilk kitabın arka kapağından..Serinin sadece ilk kitabı elimde olduğu için ilk kitabın arka kapağını yazdım :P Diğerlerinide biraz sır orsun..Adrenalin xD..Okumaya başlarım ilerde.Almak isteyenler 8 kitap çok uyguna ideefixe'den alabilirler.

20
Çizgi & Anime / En Son İzlediğiniz Anime?
« : 10 Temmuz 2008, 09:43:23 »
En son izlediğiniz anime hangisidir?

Hellsing ~

21
Çizgi & Anime / Hellsing ~
« : 01 Temmuz 2008, 14:37:44 »


Avrupa'da vampirlere karşı verilen savaşta en önde savaşan kurum olan Hellsing Institute ve onun gizli silahı Alucard, son görevde bir köyü neredeyse tamamen zombi haline getiren ve onların kanıyla beslenen bir vampire karşı savaşmaya giderler. Aynı köye bir süre önce gönderilen polis güçleri saldırıya uğramış ve içlerinden sadece acemi polis memuru Seras Victoria sağ kalmıştır. Tam vampirin eline düşmüşken içeri Alucard girer ancak dövüş sırasında Seras yaralanır. Ona ölmek üzere olduğunu söyleyen Alucard, Seras'a iki seçenek sunar: Ya orada ölecektir, yada Alucard'ın kanını içerek yeniden doğacaktır. Seras ikincisini seçer.

Araştırmaları esnasında yeni bir tür vampir ile karşılaşırlar. Bu tür doğuştan yada bir vampir ısırığı ile değil yapay yollarla oluşmaktadır.


Karakterler

Alucard


İnsanlar(Daha doğrusu İntegra) için çalışan gerçek bir vampirdir.İntegra Alucardın efendisidir Gururunu bir kenara bırakıp kendini İntegranın hizmetine sunmuştur. İntegrayı çok gururlu bulup ölümsüzlük yerine ölümlü olmayı tercih etmiş ve kanına başka bir kan karışmamasını gururunu taşıdığı için efendisi olarak seçmiştir. Gerçek gücünü anlayabilmek için kendisi gibi (sonradan yapılmamış) gerçek ölmeyeni bulup onu öldürmek istemektedir. Hellsing organizasyonunun en güçlü adamıdır.

Victoria


Eskiden bir polis olan bu kız, kendi isteği ile Alucard tarafından ısırılmış ve bir vampire dönüştürülmüştür. Olaylar doğrultusunda Hellsing organizasyonuna katılmış ve Alucarddan sonra organizasyondaki ikinci vampirdir. Alucard onun ustasıdır ve ona çok değer verir. Vampirliğe alışması çok zor olmuştur. Hassas ve duygusal bir kızdır.

İntegra


Çok disiplinli gibi görünse bile aslında hassas biridir. Genellikle soğukkanlı olup, organizasyonuna laf edeni yaşatmaz. Geçmişte kendi kendine asla vazgeçmeyeceğine dair söz vermiştir ve o günden sonra vazgeçmemiştir.Alucarda göre ilk karşılaştıkları andaki çocuk gibi sever ve korur

Walter C. Dornezz/ Angel of Death

Hellsing organizasyonun daimi üyesi ve Hellsing ailesinin özel uşağıdır.Herzaman sakin ve itaatkar tavırlar sergiler.Buna karşın gençliğinde Alucard gibi o da bir suikastçiydi.Yegane silahı parmaklarına bağlı olan keskin ve ince kablolardır.Aucard ona Ölüm Meleği diye hitap eder.Neden böyle olduğunu Walter Dead Zone adlı bölümde bize ayrıntılı şekilde gösterdi.Gerçekten sevilen bir karakter.

Bölüm Adları
    1-Ölümsüz
    2-Klüp M
    3-Kılıç Dansçıları
    4-İnsanlardanda Suçsuz
    5-Kardeşlik
    6-Ölüm Görevi
    7-Duello
    8-Ölümcül Ev
    9-Kırmızı Gül Vertigo
    10-Canavarların Ustası
    11-Gücün Ötesi
    12-Tamamen Yok Etmek
    13-Cehennem Ateşi



Güzel bir anime..Daha 2 bölümünü izledim ama hoşuna gitti.Tavsiye edilir.

22
Tartışma Platformu / Sizin fantastik eseriniz?
« : 25 Haziran 2008, 12:33:52 »
Konu gayet basit.Siz bir fantastik eser yazmak isteseniz konusu ne olurdu?Paylaşın efem  :ole :=)

23
Güncel / Oks Bitti Oh Be !
« : 08 Haziran 2008, 20:24:01 »
Bugün sevgili üyelerimizden bazıları Oks denilen manasız [:P] bir sınava girdiler.İnş hepsinin sınavları güzel geçmiştir ve istedikleri , gönüllerindeki yerler olur xD

Oks'yi atlattığınıza göre test kitaplarınızı yakın ulennn xD

Duyumlarıma göre Fen azıcık terletmiş..

Evet Oks'yi yeni atlatan gençlerimizi buraya alalım :D

24
Güncel / EURO 2008 Şampiyonası
« : 01 Haziran 2008, 12:30:54 »
Avrupa Şampiyonası finallerine Almanya’da hazırlanan ay-yıldızlı ekibimizin teknik patronu Fatih Terim, sakatlıklar yüzünden sıkıntı yaşamalarına rağmen umut dolu açıklamalar yaptı.
Basın toplantısı düzenleyen Terim, kampın olumlu geçtiğini belirterek fiziksel, zihinsel ve psikolojik olarak tüm çalışmaları gerçekleştirdiklerini söyledi. Tecrübeli hoca, “İçimiz içimize sığmıyor. Birbirimizi tamamlayan bir grubuz. İnancı bir olan bir ekibimiz var. Avrupa Şampiyonası’na renk katacak bir ekip olacağımıza inanıyorum. Hedefimiz hiçbir zaman aşağıda olmayacaktır” diye konuştu.
Fatih Terim, Portekiz maçının ilk 11’inin aşağı yukarı belli olduğunu belirterek, “Mevlüt’ün performansı iyi. Bu maçta Hamit’i oynatıp oynatmamaya henüz karar vermedik. Yerine başka bir oyuncu var. Bu değişiklik hücumda mı yoksa orta sahada mı olacak, ona karar vereceğiz” dedi.
Emre Belözoğlu’nun Fenerbahçe’ye transferiyle ilgili soruya, “Biz transfer konuşmuyoruz. Kendisine, Türk futboluna ve Fenerbahçe’ye hayırlı olsun” yanıtını veren Terim, kendisinin sarı-lacivertli takımla anlaşacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine ise “Kimseyle görüşmedim. Turnuva süresince de kimseyle görüşmeyeceğim” ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Kulübü de dün Terim’in transfer edileceği haberlerini yalanladı.

Almanya kampı bitti
Milli Takım, Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi hazırlıkların Almanya etabını tamamladı. Bielefeld kenti yakınlarındaki Marienfeld kasabasında kamp yapan milliler, dün akşamki antrenmanla çalışmalarını bitirdi. Taktik ağırlıklı çalışmada futbolcuların oldukça neşeli olmaları dikkat çekti. Hafif sakatlıkları bulunan Hamit ile Kazım takımdan ayrı düz koşu yaptı. Bu arada İstanbul’dan özel olarak getirilen kuaför Özcan Tekcan tüm futbolcuları traş etti. Milliler, bugün TSİ 12.05’te Münster Havalimanı’ndan Türk Hava Yolları’nın özel uçağıyla İsviçre’nin Cenevre kentine hareket edecek. Öte yandan grubumuzda ilk maçımızı oynayacağımız Portekiz dün yaptığı hazırlık maçında Gürcistan’ı 2-0 yendi.

kynk:mllyt

Ek haberler

İbrahim , Halil ve Yıldıray'ı Almanya'ya götüren Fatih terim malesef bu 3 oyuncuyu 23 kişi arasına sokamadı..23 kişilik o kadromuz da bulunan milli oyuncularımız;

KALECİLER
1
VOLKAN DEMİREL
FENERBAHÇE

2
RÜŞTÜ REÇBER
BEŞİKTAŞ

3
TOLGA ZENGİN
TRABZONSPOR

SAVUNMA OYUNCULARI

4
SABRİ SARIOĞLU
GALATASARAY

5
GÖKHAN ZAN
BEŞİKTAŞ

6
EMRE AŞIK
ANKARASPOR

7
EMRE GÜNGÖR
GALATASARAY

8
HAKAN KADİR BALTA
GALATASARAY

9
UĞUR BORAL
FENERBAHÇE

10
SERVET ÇETİN
GALATASARAY

ORTA SAHA OYUNCULARI

11
MEHMET AURELIO
FENERBAHÇE

12
MEHMET TOPAL
GALATASARAY

13
EMRE BELÖZOĞLU
NEWCASTLE UNİTED

14
TÜMER METİN
LARISSA


15
AYHAN AKMAN
GALATASARAY

16
ARDA TURAN
GALATASARAY

17
TUNCAY ŞANLI
MIDDLESBROUGH

18
COLIN KAZIM
FENERBAHÇE

HÜCUM OYUNCULARI

19
GÖKDENİZ KARADENİZ
RUBIN KAZAN

20
NİHAT KAHVECİ
VILLARREAL

21
SEMİH ŞENTÜRK
FENERBAHÇE

22
MEVLUT ERDİNÇ
SOCHAUX

dipnot:Hamit Altıntop Ortasağa oyuncusu olarak 23. kişiyi oluşturmaktadır.(kardeşinin alınamaması üzmüştür kanımca) (bazılarının numaraları oynadıkları forma numaralarıyla denk geldi kanımca)

Şuanda İsviçre'de (kanımca) kampta olan milli takımımız oldukça ümitli ve bizlerden onlara tam destek yapmamızı bekliyorlar.

Maçları Atv den şifresiz (reklamı öle =P) olarak izleyebilirsiniz..6 haziran günü başlamaktadır ve 13 maç oynanacaktır..(bu 13 atma olabilir k.bakmayın :D)

Şimdilik bu kadar efem.Aklıma gelenleri eklerim :D

Ha birde İngiltere'nin olmamasıda ayrı bir ilgi çekti..:D Ne de olsa futbolun beyni gibi bir yer..

25
Miras Döngüsü / Christopher Paolini'den haber var!
« : 06 Mayıs 2008, 15:32:35 »
Miiissss kokulu haberlerle geldim size evet anlatmaya başlayalım

Efendim Christopher Paolini'nin ağzından laf almak zor..Hiçbirşey söyleyemiyor..Ama bir yerdeki röportajımı yazısı mı nedir oralardan iki satır birşeyler öğrendik..Aktaralım

Christopher diyorki:
 
   ''Brisingr serinin içinde en uzun ve şiddetli girişi olan ve sanata en yakın olan kitaptır.''

Daha sonra eklemeler yapan Paolini , Saphira'ı köpeği olan (sanırım onun köpeği xD) Annie'den ilham alarak yaratmış.

  Bir de efendim final hakkında ser verip sır vermiyormuş..

Bu kadar !

26
Kara Kule / Kara Kule Serisi
« : 01 Mayıs 2008, 14:36:16 »
Kara Kule, Stephen (Edwin) King'in yaratmış olduğu mitosun adıdır. 7 kitaptan oluşan Kara Kule serisi, aslında King'in yazmış olduğu neredeyse her öyküyle kıyısından köşesinden ilintilidir. Hatta başka yazarların, şairlerin ve diğer sanat dallarıyla uğraşan birçok kişinin eserlerinden izleri Kara Kule serisinde rahatça görebiliriz. Kara Kule başından sonuna göndermelerle doludur. King'in hikayeyi direk olarak esinlendiği Robert Browning'in "Childe Roland to the Dark Tower Came"(Roland Adında Bir Çocuk Kara Kule'ye Geldi) adlı uzun şiirinden, J.K. Rowling'in Harry Potter Serisine kadar.

Unutulmuş dünyadan asil bir soydan gelen silahşor ( Roland ) ‘un maceralarının anlatıldığı 7 ciltlik bir roman. İlk başlarda biraz sıkıcı gelmesine rağmen kendinizi içinde kaybedebilme potansiyeline sahip bir hikaye. 20 yıla yakın zamanda bitirilen kitapta yazarın diğer romanlarının etkisi ve gelişimi elbette ki görülüyor. Yağmur damlasının yeryüzüne düşüşünü 2 sayfada anlatabilen yazar bu seride oldukça güzel tasvirlerde bulunmuş. Aslında Stephen King’in kazanamadığı okuyucu kitlesi de bu tasvirlerden kaçmaktadır.

Özet

Seri, King'in yarattığı fantastik bir paralel evren olan orta-dünya'da, hayatta kalmış son silahşor olan Roland'ın, "ilerlemiş" dünyanın kötü gidişatını durdurmak için, varlığın merkezi olan Kara Kule'ye yaptığı tehlikeli yolculuk anlatılıyor. Bizim dünyamıza benzer dünyasıyla, bizim dünyamızdan "çektiği" ve silahşor yaptığı unutulmaz karakterler ile, yüzyılları bulan geçmişi ve ağır ama sağlam işleyen beyni ile Roland Deschain, unutulmaz karakterler arasına çoktan girdi bile.

Zaman ve mekan kavramı tam bir bilmece. Romanda geçen kişiler ise yardımcı kahramandan çok ana kahramana yakın. İlk başta kendi başına çıktığı Kara Kule yolculuğunda yanına bir kaç yoldaş daha edinen Roland çeşitli meknalardan ve zamna tünellerinden geçerek büyülü ve sıradışı dünyalarda bir çok savaşa girer. Aslında oldukça kararlı bir yapıya sahip olan silahşor bazı yerlerde kendini tutamayacak kadar duygusallaşıyor. Bir çok zorluklardan geçerek kendisini yetiştirmiş, eğitmiş, zeki ve kıvrak bir silahşorun amacıana ulaşması yolunda verdiği savaş ve bu savaşın okuyucuya aktarımı inanılmaz.

Savaş derken sürekli savaşıyor sanmayın. Kitapta arada sırada geçmişe dönerek silahşorun sır olan hayatına bir göz attığımız da oluyor ve böylece yaratılmış kişiliği çözme imkanımız da doğuyor. Okuyucuya azmi ve sabrı gösteren bu roman, zorluklara, tersliklere ve sırlara akılcı çözümler sunarak görüş açısını ileri seviyeye, hayal gücünü ise her zaman zorlayan bir yapıya da sahip aynı zamanda. Okunulmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir Stephen King sever olarak değil bir okur olarak size tavsiye ediyorum.


Kara Kule Serisi 

Silahşör (The Gunslinger)
Üçün Çizgileri/Çekilişi (The Drawings of the Three)
Çorak Topraklar (The Waste Lands)
Büyücü ve Cam Küre (Wizard and Glass) 
Calla'nın Kurtları (Wolves of The Calla)
Susannah'nın Şarkısı (Song of Susannah)
Kara Kule (The Dark Tower)

Kitap tanıtımlarına ulaşmak için buraya tıklayın.


Kuleyi kitapçıda gördüm..Fantastik roman dedi kitapçım..Alamadım çünkü diğer serileri falan ve okumam gereken seriler..Birde emin olamadım..araştırdım ve araştırmalarım sonucu sizinle paylaşıyorum




27
Miras Döngüsü / Eragon-Oyun
« : 20 Nisan 2008, 17:54:36 »
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=sh4Bz9HXVvU[/youtube]

oyunu oynamadığım için fazla bişey diyemiyorum.Başka bişey ararken oyunun videosunu buldum



yorumlar gelsin..

28
Güncel / "Küçük" Kenadie!
« : 16 Nisan 2008, 20:11:51 »
Yaşamaz dediler yaşadı..Tek sorunu cücelik hastalığı ve kanımca ailesiyle çok mutlu.."Küçük" Kenadie!

Resimler

29
Güncel / Ağaç adam köklerinden kurtuldu
« : 16 Nisan 2008, 20:08:46 »



Dede Koswaraezyalı, 15 yaşından bu yana el ve kollarına yayılan siğillerle yaşıyordu


Genç yaşında dizinin kesilmesi sonucunda vücudunda çıkan siğiller yüzünden el ve ayaklarında tıpkı ağaç kökü gibi uzantılar oluşmaya başlayan Dede Koswara adlı Endonezyalı, geçirdiği bir dizi operasyonla, uzantılarından büyük ölçüde kurtuldu.

Telegraph gazetesinin haberine göre 'Java'nın ağaç adamı' lakaplı 37 yaşındaki Koswara'nın, geçen Ocak ayından bu yana geçirdiği operasyonlarda, el ve ayaklarından yaklaşık 2 kilo ağırlığında siğil alındı.

Ellerindeki fazlalıklardan kurtulan ve bu sayede parmaklarını kullanmaya başlayan Kuswara'nın, yattığı hastanede en büyük tutkusunun sudoku çözmek olduğu belirtildi.

Yıllar sonra el ve ayak parmaklarını yeniden görebilen Kuswara, kalan siğillerinin de 2 operasyon sonrasında büyük ölçüde alınmış olacağını, iyileşme döneminden sonra da kendisine öncelikle bir iş, daha sonrasında ise 'evlenebileceği bir kız bulmak' istediğini söyledi.

Son derece ender rastlanan bir vaka olan ve tıp uzmanlarını şaşkına çeviren Koswara'nın sorununun, vücudunda siğillere yol açan ve bağışıklık sistemini zayıflatan son derece ender bir genetik bozukluktan kaynaklandığı tespit edilmişti.

Doktorlar, sentetik A vitamininin düzenli verilmesiyle Koswara'nın tedavisinin mümkün olduğunu açıklamıştı


Diğer resimler..

Şok şaşırmış bulunmaktayım..:D

30
Öhöm !  :shrlock
  
  Efenim şimdi fantastik kitap alırken nelere dikkat ediyoruz?Neler ilgimizi çekiyor?Duyumlarla mı alıyoruz?

  Bana gelince daha çok güvendiğim ! (kitap konusunda) arkadaşlarımın düşüncelerini alırım..Sonra kitap hakkında ufak çaplı araştırma yaparım..Beğenirsem gidip alırım..

   Cevapları alıyım

 :shrlock


Not: Açıklamalarınız bazı üyelerimizin işine yaracağını sanıyorum  ;)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6