Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bardes

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14
16
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 17 Nisan 2015, 21:12:48 »
Benim size bir haberim vaaar! Harry Potter Operası dünya prömiyeri yapacaaak! Hem de Türkiye'dee! Hem de mayıs ayındaa!! 

Türkiye'de ilk çocuk operası olacakmış. Türkçe olacak besteler. Detaylı haberleri yapılır herhalde ama ben dayanamadım hemen haber vermek istedim :D.

Spoiler: Göster


17
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 16 Nisan 2015, 22:28:52 »
Luke bence yavrusuna hitap ediyor :P.

Han Solo hiç değişmemiiiş! Hala aynı karizma ;D.

18
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Sosyal Medya Yarışması
« : 12 Nisan 2015, 23:20:10 »
Hadi bakalım, ben de katıldım bekliyorum :P. Şansım hiç yoktur böyle şeylerde ama şeytanın bacağını kırarım belki bu sefer :D

19
Oyunlar / Ynt: En Son Oynadığınız Oyun ve Mini Yorum
« : 10 Nisan 2015, 13:22:41 »
Android üzerinden oynanan "aa" isimli oyun. Oynaya(maya)nlarınız vardır mutlaka. Ömrümü yedi ömrümü! Gözlerim biraz daha bozulmuş olabilir :P Aşırı derecede bağımlılk yapan bir oyun, başlarsanız bırakamıyorsunuz. Son bir haftadır falan bıraktım galiba ama, geçemiyorum 108. bölümü.

Spoiler: Göster

20
Yıldız Savaşları / Darth Vader Aşık Olursa
« : 10 Nisan 2015, 02:15:28 »
Darth Vader'ı hiç böyle görmediniz! ;D

Baya eski bir şey aslında ama baktım konusu açılmamış, biliyorsanız da duruversin şuracıkta dedim :P

Şöyle buyrunuz.

21
Flood olacak ama aynı mesaja yazsam kimse görmeyecekti, kusuruma bakmayın.

Ankara'da 2 Nisan'da Puslu Kıtalar Atlası sergisi açıldığını biliyor muydunuz?! Ben bilmiyordum,  Kayıp Rıhtım bu haberi nasıl kaçırmış bilmiyorum (Rıhtım haber verse daha önce duyardım :P). 4 Nisan'da da İlban Ertem'e Saygı başlıklı bir etkinlik düzenlenmiş ve İlban Ertem okurlarla buluşmuş. (Ankara'da yaşayan biri olarak geç duymak üzdü :(). Neyse ki sergi 26 Nisan'a kadar devam edecek. Gidince sergiden fotoğrafları sizlerle paylaşırım :). Ankara'da yaşayanların CerModern'e uğramalarında fayda var ;).

Şuraya bırakıyorum etkinlik sayfasını da.

22
Düşler Limanı / Ynt: Vejetaryen Kedi
« : 08 Nisan 2015, 17:24:50 »
İlk cümleden sonra aklıma küçükken söylediğimiz "Kedi damdan atladı, apandisi patladı, bunu gören fareler dans etmeye başladı." şeklinde değişikli sözlere sahip şarkı geldi ama konunun bununla alakası yok tabi :P.

Çok sevdim :). Bazı yerlerde ölçüde biraz dengesizlik olmasa daha iyi olabilirdi sadece.

23
Ütopya/Distopya / Ynt: Devlet - Platon
« : 08 Nisan 2015, 13:12:14 »
Ancak bu yinede Devlet'e anlatılan yapının günümüzde militarist hatta totaliter bir rejim olarak tanımlanabileceği gerçeğini pekte değiştirmiyor  ;D

Platon'un militarist ve totaliter olduğunu düşündürüyor olabilir Devlet'indeki ideal yönetim şekli ama ben öyle olduğuna katılmıyorum. Platon, devleti yönetenlerin devleti akılla yönetmesi gerektiğini söyler. Aklı bizim düşündüğümüz anlamda düşünmek burada biraz yanıltıcı olabilir. O yüzden öncelikle onun formlar dünyasını bilmek gerek.

Kısaca bunu şöyle özetleyebiliriz: Bu dünya görünenlerin dünyasıdır ve formlardan pay almıştır, gerçeklik formlardadır ve bu dünyada gördüğümüz her şey formların tek tek birer yansımalarıdır, gerçek değildirler. Ama her şey formlardan aynı ölçüde pay almamıştır. Form gerçek bilginin dünyası olduğu için, formdan daha fazla pay alan gerçeğe daha yakındır. Bu dünyadaki insanlar da "insan formu"ndan pay almış tek tek insanlardır. Bütün formlar mükemmeldir, ama bizler birer yansıma olduğumuz için tam olarak mükemmel olamayız. Ama yine de mükemmele daha yakın olabiliriz, bu da akıl yoluyla olur. Aklını daha fazla kullanan insan bilgiye, yani forma daha yakın olandır bu yüzden.

Platon'a göre toplumdaki en akıl sahibi insanlar da filozoflardır, o yüzden toplumu filozoflar yönetmelidir. Onların vereceği kararlar en akla dayalı kararlardır, toplumun hayrınadır yani bu durum  :P. Bir diktatörlük gibi hiç değildir, yaptıkları her şey herkesin iyiliği içindir. Çıkar gözetmezler, para gibi bir dertleri olmamalıdır. Despot bir rejimden bahsetmiyor yani aslında. Ama totaliter bir düzende bunu göremeyiz, yönetenlerin çıkarı, yönetenlerin iyiliği için alınır kararlar. Toplumun, bireylerin önemi yoktur orada. Platon'a göre her önüne gelen yönetici olmamalıdır bu yüzden. Demokrasiyi de ilginç bir şekilde bozuk bir düzen olarak görür kendisi. Çünkü aklını kullanamayanların da yönetime geçmesidir bu. Herkes akıl yönünden eşit pay almadığı için demokrasi eşit olmayanların eşit duruma getirilmeleridir ki tehlikeli bir durumdur. "Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" diyor yani :P.

24
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 07 Nisan 2015, 21:33:54 »
Doğa İçin Çal - Çökertme & Ateş Attım Samana

Farkındalık adına çok güzel bir iş yapılıyor bence :)

25
Şimdi geçen haftanın dehşetli masallı yayınını dinledim. Yayında söz edilen kitapta Özlem Sezer şöyle bir şey söylüyor: "...tepemize düşen elmalar bazen öyle ağır olabiliyor ki kafada şişliklerle dolaşmak hiç de şaşırtıcı değil. Onun için iyisi mi elmaları havada yakalamak ve önce durup bir düşünmek: Şu düşmek üzere olan üç elma kırmızı mı yeşil mi, kırmızıysa neden kırmızı, yeşilse neden yeşil, kurtlu mu yoksa puslu mu?" 

Bu yayında bize tam da buraları işaret ettiğin için teşekkürler Hazal :). Benim de ilgi duyduğum bir alan olduğu için her şeye o kadar şaşırmadım ama bilmediğim şeyleri de öğrendim, çok keyifliydi :).

Aslında masalların bize yıllarca bu şekilde okutulmasına hiç şaşırmadık, "Bu prenses niye bu kadar saf, niye hep erkek kahraman da kadın evinde işinde gücünde, niye illa kurtarılmayı bekliyor bir erkek tarafından?" demedik (Öpmenin, cam tabutun vs. bu kadar derin anlamları olduğunu bilemezdik onu kabul ediyorum :D) çünkü zaten "normal" olan, ataerkil toplumun normlarına uygun olan bir durumdu, sorgulamaya gerek yoktu. Toplumsal cinsiyeti masallardan doğru kurmadık, zaten kurulmuş bir biçimde orada duruyordu, masallarla bunu pekiştirdik. Masal dediğimiz şey de çocuklar için olduğu için bunlarla beslenen çocukların ilerde etkileneceğine ve nasıl bir toplumun oluşacağını belirleyeceğine illa ki inanıyorum, toplumsal cinsiyet rollerini şekillendirmesi açısından önemli.  Bugün aynı şeyi televizyon programlarında, dizilerde, şarkılarda türkülerde görmek hala mümkün. Masalda düşen elmaları sorgularken kendimizi de sorgulamamız lazım.
Masaldan daha öncesinde, daha doğmadan çocuğun cinsiyetine göre her şeyi kurmuş oluyoruz, "piremsesler ve aslanlar kaplanlar" olmaları için hareket ediyoruz adeta. Hangi renk giyeceğini, hangi rengin ona "uygun" olmadığını falan belirliyoruz. Sadece masalların değil,  kafaların komple değişmesi gerekiyor bu bağlamda, bunu da söyleyeyim :).

Bir yerde Doğu masallarının pornografiye varan ögelerle bezeli olduğunu ve eşcinselliğin de aynı rahatlıkta masallarda işlendiğini söyledin. Eşcinsellikle ilgili örnek vermedin sanırım ama diğer anlattığın şeylerle bunu bir tutmuş olmamanı diliyorum. Çünkü eğer öyleyse de hala bize biçilen rollerden çıkamamış oluyoruz maalesef.
 

26
Kuşe kağıt olsa çok süper olabilirdi tabi ama fiyatı çok can yakardı o zaman bence. Bu haliyle o kadar da kötü değil yahu.

Biraz başlarını okudum sadece ama fırsatını bulunca okuyacağım kitabı. Çok büyük bir emek, mutlaka diğer çizgi romanlar için de aynıdır durum ama kitabın boyutları büyük olunca sanırım beni daha bir etkiledi :P. Neredeyse her bir cümle için bir şeyler çiziyorsunuz. 2000 görsel dile kolay... Çok derin saygı duydum :) 

27
Televizyon / Ynt: Bollywood’un Game of Thrones’u Geliyor
« : 03 Nisan 2015, 16:53:50 »
Biraz orijinaline hakaret, biraz da "Konu bulamadık ama bu dizi tutar, biz bunu yapalım ama kültürünü almayalım." tarzında gibi geliyor bana yaa :-\. Bizde de Hollywood uyarlaması birçok Yeşilçam filmi var ama yıl olmuş 2015 :P.

28
Fillerin böyle bir hikayesi olduğunu bilmiyordum, o bölüm ilginçti ve origamili sahneleri çok beğendim. Sonu çok güzel geldi, iyi bağlandı.

Ama siz siz olun böyle kalp masajı yapmayın! O bölüm çok amatör kalmış, baya olmamış bence :).   

29
Kurgu İskelesi / Ynt: Kıpkısa Kulübü
« : 30 Mart 2015, 05:04:14 »
Tavanıma ışıklar düşmüş penceremden, köpekler havlıyor ve ben uyuyamıyorum.

30
Link açılmıyor diyecektim ki düzeltmişsiniz :)

Komikmiş, Ron ve Hermione'li sahneye koptum ;D  Ve tabii ki güneş gözlüklü Dumbledore...  8)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 14