Kayıt Ol

Batgirl’ün Olay Yaratan Kapağı Geri Çekildi

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Batgirl’ün Olay Yaratan Kapağı Geri Çekildi
« : 20 Mart 2015, 11:46:54 »

Batgirl‘ün 41. sayısının kapak çizeri Rafael Abuquerque, meşhur Batman: Öldüren Şaka‘ya yaptığı göndermeyle tüm eleştirilerin odağına oturdu. Çizdiği kapakla Barbara Gordon‘ın şiddet ve cinsel tacize maruz kaldığı çizgi romana atıfta bulunan Abuquerque, kapağın geri çekilmesi için bizzat kendisi harekete geçti.

...

Haberin devamı, çizer Abuquerque'ın kendi sözleri ve bizim olaya dair yorumumuza hemen buradan ulaşabilirsiniz.

Olay yaratan kapaksa kutu içinde saklı!

Spoiler: Göster

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur

Çevrimdışı mit

• *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Batgirl’ün Olay Yaratan Kapağı Geri Çekildi
« Yanıtla #1 : 20 Mart 2015, 13:38:32 »
Ben haberden çok haberin sonundaki yorum kısmına bittim (bıttım). Bu kadar mı doğru söylenir, bu kadar mı doğru yorumlanır? Ağzınıza, kaleminize sağlık efenim; siz çok yaşayın.
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Auguste Dupin

• **
  • 84
  • Rom: 8
  • geceleri esen terör
    • Profili Görüntüle
Ynt: Batgirl’ün Olay Yaratan Kapağı Geri Çekildi
« Yanıtla #2 : 29 Mart 2015, 00:53:07 »
"Niyetim kimseyi eserimle üzmek ya da öfkelendirmek değildi."

Bir eserin insanları üzebilmesi ya da öfkelendirebilmesi, neden mutlu edebilmesinden daha değersiz olsun, anlamadım. Bir eser gerekiyorsa eğer -hatta gerekmiyor, sadece isteniyor olsa bile- rahatsız edici de olmalıdır elbette, bunu belirtmek bile abes. Arkasından gelen açıklama daha da tuhaf:

"...şiddetin ve tacizin asla toplumun ya da çizgi romanın bir parçası olmadığını belirttiler."

Yine katılamadım. Bu çirkin de olsa hayatın bir gerçeği ve onu yansıtan eserlerde kendine bir şekilde yer buluyor, cinayet ve diğer şeyler gibi. Onların hayatın bir parçası olmasında sakınca yok yani? Onlar şiddet değil? Buna bir eserde yer vermek başka, bunu olumlamak ise bambaşka bir olay ki kapakta böyle bir durum da yok.

Neden bu kadar tepki gösterdiklerini anlayamadım o yüzden. Bane'in Batman'i "kırdığı" sahneden hiçbir farkı yok. Çizer de şirket de itibar kaybı yaşamamak ve hayranlarını yatıştırmak için mümkün olan, ımm, en "şey" cevabı vermiş sanırım, haksız olduklarını söylemeyerek. Haliyle onlar da en az gösterilen tepki kadar saçma.

Bir ihtimal, Joker'in bu şekilde poz vermesini yaptığı şeyle övünen provokatif bir hareket olarak bulmuş olabilirler, fakat kaldırılmasını istemek yine saçma. Joker bu, yaptığından ötürü özür dileyecek değil. Elbette alay eder gibi poz verecek.

“House”
Sometimes I think it’s like I live in a big giant head on a hilltop
made of papier mache, a big giant head of my own head.
I polish the eyes which would be windows, or
mow the lawn, I mean this is my house we’re talking about here
even if it is a big giant papier mache head that looks just like mine.
And people who go past
in cars or buses or see the house the head on the hill from trains
they think the house is me.
I’ll be sleeping there, or polishing the eyes, or weeding the lawn,
but no-one will see me, no-one would look.
And no-one would ever come. And if I waved no-one even knows it was me waving.
They’d all be looking in the wrong place, at the head on the hill.
I can see your house from here.
-Neil Gaiman