"Niyetim kimseyi eserimle üzmek ya da öfkelendirmek değildi."
Bir eserin insanları üzebilmesi ya da öfkelendirebilmesi, neden mutlu edebilmesinden daha değersiz olsun, anlamadım. Bir eser gerekiyorsa eğer -hatta gerekmiyor, sadece isteniyor olsa bile- rahatsız edici de olmalıdır elbette, bunu belirtmek bile abes. Arkasından gelen açıklama daha da tuhaf:
"...şiddetin ve tacizin asla toplumun ya da çizgi romanın bir parçası olmadığını belirttiler."
Yine katılamadım. Bu çirkin de olsa hayatın bir gerçeği ve onu yansıtan eserlerde kendine bir şekilde yer buluyor, cinayet ve diğer şeyler gibi. Onların hayatın bir parçası olmasında sakınca yok yani? Onlar şiddet değil? Buna bir eserde yer vermek başka, bunu olumlamak ise bambaşka bir olay ki kapakta böyle bir durum da yok.
Neden bu kadar tepki gösterdiklerini anlayamadım o yüzden. Bane'in Batman'i "kırdığı" sahneden hiçbir farkı yok. Çizer de şirket de itibar kaybı yaşamamak ve hayranlarını yatıştırmak için mümkün olan, ımm, en "şey" cevabı vermiş sanırım, haksız olduklarını söylemeyerek. Haliyle onlar da en az gösterilen tepki kadar saçma.
Bir ihtimal, Joker'in bu şekilde poz vermesini yaptığı şeyle övünen provokatif bir hareket olarak bulmuş olabilirler, fakat kaldırılmasını istemek yine saçma. Joker bu, yaptığından ötürü özür dileyecek değil. Elbette alay eder gibi poz verecek.