Kayıt Ol

Korkusuz Fotoğrafçı!

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Korkusuz Fotoğrafçı!
« : 15 Mayıs 2010, 22:43:15 »
Objektife pati attı

Bu inanılmaz fotoğraflar tehlikeyle yüzyüze gelmeye yeni bir anlam kazandırdı. Fotoğrafçı Jonathan Griffiths, nefes kesici kareleri çekebilmek için hayatını riske attı. Zaman zaman bir aslan objektiflerine patisiyle vurdu, bir çekimde kaplanın nefesini objektif lensinde hissetti. 32 yaşındaki İngiliz borsa simsarı, -hayvanların güvenini kazanmak- için 3 gün boyunca eksi 40 derece soğuğa dayandı. Yakından görüntülemek için vahşi hayvanları genelde tavukla ayarttı. Aslında Jonathan, ilk fotoğraf makinesine 2 yıl önce kavuştu, nişanlısı doğumgünü hediyesi olarak ona bir makine verdi. Yenidoğan oğullarını fotoğraflıyordu. Daha sonra yerel hayvanat bahçesinde vakit geçirmeye başladı ama yetmedi. Doğanın vahşi kuvvetlerini çekmek istediğine karar verdi ve araştırmaları onu ABD Montana’ya götürdü. Burada her sabah 5 buçukta uyanıp dağ patikalarında yürüyüşe çıktı ve karşılaştığı tehlikeli yaratıkları çekti. Yaşadıklarını şu cümlelerle anlatıyor: "İlk başlarda bu hayvanlara bu kadar yakın olmaktan geriliyordum, zira ne bekleyeceğimi bilmiyordum. İnanılmaz bir adrenalin... O kadar yakınlarındayken yırtıcı ağızlarından damlayan salyaları bile görebiliyorsunuz. Şu ana kadar beni en çok geren siyah leopar oldu... Hayatımdan endişe ettim, her an saldırabileceğinden korktum." Jonathan'ın çektiği hayvanlar arasında siyah leopar, puma, Sibirya kaplanı, aslanlar ve ayılar bulunuyor.

Resimler için: http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/objektife-pati-atti.html?position=0

-Alıntıdır-
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

Çevrimdışı Elijah

• 627
  • Rom: 6
    • Profili Görüntüle
Ynt: Korkusuz Fotoğrafçı!
« Yanıtla #1 : 15 Mayıs 2010, 22:54:49 »
Aslında bu haberi ufacık bir kediden bile korkan insalara göstermek gerek.Hayvanların ne kadar zararsız ve muhteşem olduğunu anamaları için.Dün gece Ntvde yayınlanan "Hayat" belgeselini izledikten sonra hayvanlara karşı daha fazla ilgi duymaya başladım.Belki izleyenler vardır o belgeseli,ağzım açık kaldı.

Bu arada böyle fotoğrafları çektiği için adamı alkışlamak lazım,harika fotoğraflar.
Planemo Syndrome

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Korkusuz Fotoğrafçı!
« Yanıtla #2 : 15 Mayıs 2010, 22:59:43 »
Cidden hiç korkmadan, aslanların,kaplanların dibine girerek fotoğraf çekmek... Büyük başarı...
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.