Kayıt Ol

Poseidon

Çevrimdışı skandy_duygu

  • **
  • 293
  • Rom: 4
  • artık Mersine Türkiye şampiyonasına :D
    • Profili Görüntüle
Ynt: Poseidon
« Yanıtla #30 : 19 Ağustos 2010, 13:03:59 »
Ya hani diyordu ya"Gözlerinin yanları çok gülmekten kırışmıştı" .Yada hep konuşurken gülümsüyor(yani öyle şeyler betimleniyor).Ben bundan bahsetmiştim bide gerçek Poseidon'u öğrendiğimizde "Rick Riordan ne yapmış?!" bile demiştim.Yani bende öyle düşünüyordum kitapta Percy'nin babası olduğu için Rick Riordan kafasında bir Poseidon yaratmış ve onu bize anlatmış.Ama çokta kötü olduğuda söylenemez...
Daha son kitabı bitirmadim ama sonuçta bu bi kitap karakterlerin özellikleri değiştirebilir. öreneğin medusa ve peseion arasında geçenler normalde ben mesuda peseıdeonu sevmiyor ondan kaçamak için atenanın kalesimi sarayımı her neyse oraya gidiyor die biliyordum ama şimşek hırsızında medusa percye em teyzenin  dükkanında babanle sevgiliydik gibisinden birşeyler sölüyordu bir de titanların savaşı adlı filmde medusanın hatırlayacağınız üzerine kuyruğu vardı ama percy jackson da yok yani karakterlerin özellikleri değiştirilebilir.
‘Üzgünüm Beverly ama seni dövmek zorundayım.Bunu senin iyiliğin için.Eğer tuvaletten bir örümcek çıktığını söyleseydin,benden dayak yemek zorunda kalmayacaktın’”

Çevrimdışı Maleficum

  • **
  • 193
  • Rom: 11
  • I have the wisdom to see the dark as a light...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Poseidon
« Yanıtla #31 : 06 Ocak 2011, 05:46:04 »
En yalnız tanrılardan biri ve güç tutkusu var. Kardeşlere pek sadık değil.
...weak pleasures, lost feelings, faded dreams, doubtful hopes...

Çevrimdışı Good Life

  • **
  • 73
  • Rom: 2
  • Just smile :)
    • Profili Görüntüle
Ynt: Poseidon
« Yanıtla #32 : 13 Mart 2011, 13:49:54 »
Söylenecek çok şey var ama bir çoğu söylenmiş zaten fakat; Percy Jackson : Son Olmyposlu filmindeki Poseidon tiplemesi böyle babacan bir tip olarak verilmiş ki bnm okuduğum ki bir çok arkadaş da bunu belli etmiş burada, Poseidon azmin ve hırsın simgesiydi, denizlerin, depremlerin ve atların tanrısıydı bu da olağanüstü gücüyle hükmetmeye ve O'nu acımasızlaştırmaya sürüklemiştir.Geldiği ailede büyük 3 kardeşten biri olmaksa O'nu kendi davasınada O'na göre haklı kılan nedenlerden biri.
Hırsı ve azmi Atlantis'inde yok olmasıyla O'nu daha da yalnızlaştırmıştır.
Alıntı
Asıl ben şey'e şaşırıyorum. Zeus tanrı olabilme gibi bir şey vaat ediyor Percy'e ama o kabul etmiyor. Ben olsam kabul ederdim. Dostlukta bir yere kadar. Görüyoruz şimdi ki dostlukları. xD

İşin ucunda aşk varsa herşeyi yaparsın yeğen  :xD (Ramiz Dayı oleey  :D :D)

Ya da Annabeth'in de Tanrı olmasını isterdim ben olsam.Sonra Zeus kabul etmezdi bende kabul etmezdim falan filan  :xD
Geçiceksin Annabeth'i ya Tanrı olduktan sonra Annabeth'i de görürdün bir şekilde Tanrı değil mi bu yapar canının istediğini  :D
Bi kitapta da Athena ile iddiaya girdikleri söyleniyor 'atina' şehri ismi yüzünden.

Poseidon Atlarını yaratıp şehrin ortasına koyuyor. Athena'da Zeytin ağacını koyuyor.

insanlar önce poseidon'un atlarını kullandılar sonra fazla bir yarar gelmediği için athena'nın yarattığı zeytin ağacından yarar buluyorlar. ve iddiayı athena kazanıyor şehrin ismide Atina oluyor.

böyle değişik bişey :)
bu da güzel bir mit ayrıca ben de okumuştum bunu .
Maybe tonight ...
Just tell me where and when

Ynt: Poseidon
« Yanıtla #33 : 07 Temmuz 2011, 11:51:36 »
Poseidon'un bir oğlunun adıysa Triton yarı belden aşağısı deniz kızı yukarısı insan (erkek) yanlışsa kusura bakmayın.Aynı zamanda Athena  Bilgelik ve Strateji Tanrıçası ünvanını almasına rağme çok dengeli düşünemediği mitlerde vardır.Örneğin Truvalıların Yunanlılarla verdiği savaşata yunanlıların kazanmasına yardım etmöiş ve şehri almalarında da önemli bir rol ynamıştır ama YunanlılaraTruvaya girip şehri alt üst ettikten sonra Apollon'un tapınağını yağmalamasına sinirlenmiş ve onları fırtına ile cezalandırmıştır.(buna çok şaşırdım çünkü fırtına ve şimşek işi zeus'undur)bu sırada başka bir Yarı Tanrı'nın  maceraya başlamasına yol açmıştır. ODİSSEUS'UN MACERASI.Ama her son bir başlangıçtır Aenas adında bir truvalı romayı kurar.Truva harbedir ve AENAS AİLESİ İLE KAÇMIŞTIR.
Bay Fantastik Okur