Kayıt Ol

Star Wars The Force Unleashed 2

Çevrimdışı LordKunduz

  • **
  • 82
  • Rom: -2
  • Bazen bende kara kule mi bulmak istiyorum!
    • Profili Görüntüle
    • Facebook adresi
Star Wars The Force Unleashed 2
« : 13 Temmuz 2011, 22:01:45 »
Star Wars: The Force Unleashed 2


 
Geçtiğimiz yıllarda ilk olarak konsollar için hazırlanan ve daha sonra bilgisayarda da boy gösteren Star Wars: The Force Unleashed serinin bazı hayranları tarafından sevilirken, bazıları tarafından da eleştirilmişti. Star Wars filmlerinden farklı bir konuyu ele alan oyun, görsellik ve sunum bakımından iyi bir seviyede olmasına rağmen Jedi Knight serisinin oynanabilirliği ve atmosferi ile kıyaslandığında geri de kaldığı için oyuncular beklentilerini devam oyununa saklamıştı.

İlk oyundan hemen sonra duyurulan Star Wars: The Force Unleashed 2 oyun fuarlarında yayınlanan videolar ve yapımcıların ilk oyundaki hataları giderdikleri, oynanabilirlik açısından ise bir üst seviyeye geçtiklerine dair açıklamaları nedeniyle dört gözle beklediğimiz bir oyun oldu.

Hikaye Kaldığı Yerden Devam Ediyor

Star Wars: The Force Unleashed 2’de hikaye olarak ilk oyunun kaldığı yerden devam ediyor, kısaca hatırlatmak gerekirse Darth Vader,  baş karakterimiz Galen Marek’in babasını öldürüp onu ufak yaşta yanına almış ve Jedi’ların sonunu getirmek için sıkı bir eğitime tabii tutmuştu ancak kendini karanlık tarafa ait hissetmeyen Galen oyunun sonunda barış için savaşarak Darth Vader tarafından öldürüldü.

Oyuna başlayıp karşımızda tekrar Galen Marek’i görünce bir an şaşırsak da Dart Vader’ın Galen Marek’in bir klonu olduğumuzu söylemesiyle her şey açıklığa kavuşuyor. Uzun yıllar boyunca tabii tutulduğu eğitim ve güce olan hakimiyeti nedeniyle gözde çırağını kaybetmek istemeyen Vader  Marek’in eşsiz bir klonunu yaratmış, tabii bu eşsizlik karakterimizin karanlık tarafa olan hislerini de içerdiği için işler karanlık lordun beklediği gibi gitmemekte.


Kamino gezeninde başladığımız oyunda gözümüze ilk olarak grafikler çarpmakta, şiddetli yağmur altında ilerlerken Star Wars: The Force Unleashed’in yanı sıra Grand Theft Auto IV ve Red Dead Redemption’da da kullanılan grafik motoru Euphoria kaplamalar ve ışıklandırmalardaki marifetini sergiliyor. Fizik modellemelerinde ise yapım yine kendini emin ellere bırakmış; Havok. Kapıları bükmek, çeşitli yapıları yıkmak ve TIE bombardman gemilerini parçalamak göze hitap ediyor.

Güç Seninle Olsun

Açıkça söylemek gerekirse Marek gücün oldukça yoğun olduğu bir karakter, bu yüzden çeşitli güçleri cömert bir şekilde kullanabiliyoruz. Lightning, Force Jump, Force Push ve Force Mind gibi özellikler klavyenin çeşitli tuşlarına atanmış durumda, bunları çeşitli kombinasyonlarla kullanıp düşmanlarımıza karşı savaşmak ise oldukça eğlenceli.

Ara videolar ile Star Wars hayranlarının gönlünü çalan The Force Unleashed 2 oynanabilirlik bakımından eğlenceyi amaçlıyor, bu yüzden oyunun Jedi Knight serisinin müdavimlerini pek cezbetmeyeceğini söylemek gerek.  Bunun yanında Işın kılıcı dövüşleri ve güç kullanmak ne kadar eğlenceli olsa da bir süre sonra tek düze hale gelen oyun yapısı Star Wars dünyası ile içli dışlı olmayan oyuncuları da bir miktar sıkabilir.

TO LIVE IS TO DIE

Çevrimdışı Nerueger

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Star Wars The Force Unleashed 2
« Yanıtla #1 : 25 Ocak 2014, 00:16:04 »
The Force Unleashed I bir "what if?" oyunuydu. Bu da devamı niteliğinde.

Şöyle söyleyim, oyundaki ana karakter (Galen Marek ya da Starkiller lakabı) şu anda George Lucas tarafından resmi olarak kabul edilmiş ve ana hikayeye dahil olmuştur.

Oyuna gelecek olursak oynanışı zevkli. Ama eski oyuncular ya da Star Wars sevenler için fazlasıyla abartılı ve kötü.

Yine de hikaye bakımından oynanmalı diye düşünüyorum.