Robot serisinin tübitakta olduğunu biliyordum ancak vakıf ithakide sanıyordum. Herneyse az önce bende altın kitaplardan vakıf setini tamamladım. 1980 tarihli o kitapları okurken nedense bana daha gizemli geliyor (polyannacılık mıdır bilmem )
şu an ikisi de ithakide değil (yada tubitakta) , ithaki iki seri için de çalışmalarını sürdürüyor ve en kısa zamanda iki seriyi de basacak. ki bu da muhtemelen 2015.
robot serisi için bir tübitak yetkilisiyle görüştüm ve aldığım cevap aynen şuydu "ne haklarını devrederiz ne de roman basarız". çünkü tübitak roman veya benzeri edebi eser basmıyor.
allahtan ithaki hakların tübitakta olmadığını ve şuan almak için uğraştıklarını söyledi de bende rahatladım
altın kitapların vakıf ve robot serileri aslında hiç kötü değil ancak yaklaşık 30 yaşında ve o isimler, bilemiyorum orjinal isimlerini kullansalarmış keşke.ayrıca zaman kağıda çok iyi davranmıyor maalesef ve kitaplıklarda arada bir yenilenmeleri gerekiyor ki böyle güzel yayınevlerinin baskıları koleksiyon severler için "candır".
herneyse hazır buraya yazarken ben de ithaki'ye sorayım: asimov'un paul french takma adıyla yazdığı "space ranger" serisi için bir çalışma var mıdır? ya da seri dışı diğer kitapları için. şöyle güzel bir haber de burda alsak hani...
selamlar,
zeki