Kayıt Ol

Zebani - Andrew Davidson

Çevrimdışı Madam Vio

  • **
  • 376
  • Rom: 16
  • "Each thing I show you is a piece of my death."
    • Profili Görüntüle
Zebani - Andrew Davidson
« : 26 Ağustos 2011, 16:44:16 »
ZEBANİ




Yazarı :             Andrew Davidson
Orijinal ismi :     The Gargoyle
Çevireni :           Bahar Çelik
Yayınevi :           Martı Yayıncılık

Sıra dışı… Zebani çok etkileyici bir roman... Egzotik bir macera.
Daily Telegraph

Davidson öylesine geniş ve sihirli bir dünya örüyor ki, gerçek hayata dönmek insanın kalbini parçalıyor. Titizlikle yapılmış araştırmaların ve oldukça duygusal bir bakış açısının ürünü olan bu büyük eser, yazar için çok önemli bir çıkış romanı ve ilk romanı olarak kalmayacağı kesin.
Suzanne Black, The List

Zebani’nin baş kahramanı çok etkileyici bir karakter: Hem çok ciddi hem tam bir kaçık, hem ağırbaşlı hem de coşkulu. İnsanı düşündüren ve egzotik bir maceranın içine sürükleyen bir roman. Her şeyden öte, yetenekli ve hayal gücü yüksek, yeni bir yazarın eseri.
Simon Baker, The Daily Telegraph

Romanın dili şampanya köpüğü gibi fışkırıyor.
Stuart Evers, Word magazine

Andrew Davidson’ın Zebani’si ayaklarımı yerden kesti. İnsanı hipnotize eden, dehşete düşüren, şaşırtıcı bir roman ve bütün bunlara rağmen aynı zamanda da insanın ruhunu arındıran bir roman.
Sara Gruen

Zebani her yönüyle hayretler uyandıran bir cümbüş, bir isyan. Romanın Andrew Davidson’ın ilk eseri olduğuna inanmak güç: Şelalenin içinden üslubundaki canlılıkla akıp gidiyor, yıllanmış ustalara özgü cesaretinden söz etmiyorum bile. Kitap, okurun ayaklarını yerden kesiyor, salt keyif ve tatminden çığlıklar atana dek onu havada savuruyor. Ne muhteşem, ne güzel bir ikram.
Peter Straub




Hele de kurgu akışı en küçük bir kronolojik hatada ölümcül bir karmaşa yaratacakken şizofreninin, sanrıların, hayallerin ve ara hikâyelerin böylesine iç içe geçtiği bir hikayeyi bu profesyonellikte işleyebilmek büyük başarı. Genelde ağdalı aşk romanlarına karşı küçümseyici bir yaklaşımda bulunmama rağmen ‘Zebani’de yer alan aşk kavramı hayatın gerçekleri göz önünde bulundurularak ele alındığı ve sonunda da iyi bir etki yarattığı için kitap konusundaki kanım oldukça değerli olduğu yönünde. Yorumlarda da belirtildiği gibi bir genç kadının zihninde yaratılan dünya o kadar büyülü ki okuyucu bir şekilde anlatılanların gerçek olduğuna inanmak istiyor. Mitolojik göndermeleri ve çağrışımlarıyla ise roman zaten başlı başına bir genel kültür yuvası. Benim kendi adıma yapabileceğim tek olumsuz eleştiri ise kitabın ‘hayali’ olaylar dışında kalan ‘gerçek yaşama’ ait kısmında yeterli kurguyu bulamamış olmam ki bunun bekleyişi kitabı okuduğum süreç içerisinde içimde bir boşluk yaratmadı değil. Ancak bu denli ustaca bir roman ortaya çıktıktan sonra böyle bir kusuru görmek bile yanlış olur. Kısaca tavsiyem, mutlaka okuyun.

Çevrimdışı Moonstone

  • *
  • 34
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Zebani // Andrew Davidson
« Yanıtla #1 : 04 Eylül 2011, 23:11:52 »
Yakın arkadaşım okuyordu. Merak edip incelemiştim. Kanlı bölümlerin olduğu sayfalara denk gelmem kitabı okuyamama sebep oldu. Bir gün kan fobimi atlatabilirsem okumak isterim :)