Kayıt Ol

Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« : 05 Eylül 2011, 19:45:33 »
Time Dergisi böyle bir liste yapmış. Ne kadar yeni bilmiyorum, ama forumda göremediğim için ekleyeyim dedim.

10 Numara
Spoiler: Göster
Gargamel

Büyücü Gargamel, Şirinlerin baş düşmanıdır. Şeytani bir büyücü olmakla birlikte büyü yetenekleri çok kısıtlıdır, daha çok bir simyacıdır. Gargamel genellikle Şirinlerden çorba yapıp karnını doyurmak ya da Şirinleri büyüyle altına dönüştürmek için uğraşır. Siyah, eski ve yamalı bir cüppe giyer. Dişleri dökülmüştür. Çatısı samanlardan oluşan bakımsız bir kulübede, pirelerin ısırdığı kedisi Azman'la birlikte yaşar.


9 Numara
Spoiler: Göster
Kirke

Büyücü tanrıça Kirke, tıpkı Kalypso gibi Odysseus'un maceralarında başlıca rolü olan kişilerdendir. Güneşin kendisini temsil eden tanrı Helios ile Okeanos'un kızı olan Perseis'in kızıdır. Fakat bazı kaynaklarda Hekate'nin kızı olduğu ve büyücülüğü de ondan öğrendiği belirtilir. Kolkhis kralı Aietes'in ve Giritli Minos'un karısı Pasiphae'nin kız kardeşidir.

Kirke yalnız Odysseia'da değil, Argonaut'ların serüvenlerinde de boy göstermiştir. Efsaneler Kirke'nin Aiaie adasında oturduğunu belirtir. Bu adanın nerede olduğu günümüzde belli değildir. Fakat İtalya'nın Sardinya karşısındaki Etruria kıyılarında Capo Circeo diye anılan bir yer bulunmaktadır. Fakat burası bir ada değil, burundur.


8 Numara
Spoiler: Göster
Morgan le Fay

Kral Arthur'un kız kardeşi ve Avalon'un leydilerindendir. Hakkında yazılmış ve söylenmiş birçok rivayetler bulunmaktadır ve bunların en başında cadı olduğu ileri sürülmektedir. Bütün bunların temelinde, Britanya'da yaşadığı dönemde Hristiyanlığın çok hızlı benimsenmesi, yaygınlaşması sırasında paganlığı savunması ve önde gelen temsilcisi olması yatmaktadır. Bir efsaneye göre Morgause'la da bağı vardır, bu yüzden cadı olduğu kanısı yaygındır. Bazı efsaneler doğrudan Morgause ile aynı kişi olduğunu söyler. Genel kabule göre, Kral Arthur'un üvey kız kardeşidir. Igrane'in ve eski kocası Dük Tintagil Gorlois'in kızıdır. Teyzesi Vivien tarafından küçük yaşta Avalon'a götürülür, orada rahibelik eğitimi alır. Vivien'den sonra gölün leydisidir. Güçlü bir druiddir, kendisinden oldukça korkulur. Lancelot'a aşık olduğu, bu yüzden Guinevere'den hiç hazzetmediği de rivayet edilir. Bazı versiyonlarda kardeşi krala da düşmandır, tüm şövalyelerini tuzağa düşürmek için elinden geleni yapar. Güzel bir kadın olarak betimlenir. Fakat yine bazı uç hikayelerde yüzünün yarısı yanmış, topal ve yüzünü gizlemek için altın maskeyle dolaşan biri olarak anlatılır.


7 Numara
Spoiler: Göster
Ramayana

Ramayana Destanı'nda Lanka Kralı. Rama'nın nişanlısı Sita'yı kaçırıp hapsetmiş.[*]Bunun dışında pek bir Türkçe kaynak/bilgi bulamadım açıkçası.[/*]


6 Numara
Spoiler: Göster
Batının Kötü Cadısı

Batı'nın Kötü Cadısı çevredeki en kötü cadı oldu. 1939 yılında The Wizard of Oz, o ayaklarının üzerinde ayakkabı, başının tepesinde sivri şapka tamamen siyah giyinmiş bir yeşil derili, siğil kaplı kötü kadın olarak Margaret Hamilton tarafından canlandırıldı​​. O görünüşüyle, -uçmak için çürük, eski bir süpürge ile birlikte- hala her çocuğun Cadılar Bayramındaki cadı simgesidir.


5 Numara
Spoiler: Göster
Voldemort

Lord Voldemort, J.K. Rowling tarafından yazılmış Harry Potter serisinin ortaya çıkma nedenidir. Lord Voldemort aynı zamanda sadece Saf Kan Büyücü Irkından olanların Büyü Dünyasında yaşamasına izin veren Saf Kan Rejimi Hareketinin Manevi ve Siyasî Lideridir.

Tüm zamanların en korkunç ve kötü büyücüsü, sihirli dünyaya korku salan Lord Voldemort,belirli zaman aralığındaki birçok ölümün başlıca nedenidir.Lily ve James Potter`ı öldürdüğünde, Harry Potter'ı da öldürmeye çalışır, ama gönderdiği ölüm laneti Harry`nin alnından geri teperek çarptığı Karanlık Lord'u ölümcül derecede zayıflatır. Lord Voldemort kaçar ve sihir dünyası üzerinde kurduğu baskı kalkar. Karanlık Lord ve Ölüm Yiyenler denen yakın destekçileri, büyücüler ve normal insanlar dünyasında birçok işkence ve cinayetin sorumlusudur.


4 Numara
Spoiler: Göster
Baba Yaga

Kemiklerden yapılmış, çiti kafataslarından oluşan, zeminindeki dört horoz ayağıyla hareket eden bir evde yaşayan Baba Yaga, efsanelere göre insanları kaçırıp yer. Eski zamanlarda ebeveynlerin, çocukları yaramazlık yapmasın diye korkutmakta çok başarılı bir etkenmiş.[*]Bunda da pek bilgi bulamadım[/*]


3 Numara
Spoiler: Göster
Ku Klux Klan'ın Yaşlı Büyücüsü

Hakkında bir bilgi bulunamadı.


2 Numara
Spoiler: Göster
İmparator Palpatine

İmparator Palpatine, Galaktik Cumhuriyet in son Başkan ı ve Galaktik İmparatorluk'un ilk İmparatoru olup aynı zamanda Darth Sidious olarak da bilinir.

Palpatine Barışçıl bir gezegen olan Naboo'da doğmuştur. Güçle olan bağlantısını Jedi'lardan önce sezen Muunlist Sith Lordu Darth Plagueis tarafından eğitilmiştir. Ustası ona Darth Sidious adını verir. Fakat ustasının yaşam yaratabilme gücü ile ondan çok daha güçlü bir çırak yaratabileceğini anlamış ve bu yüzden onu uykusunda öldürmüştür. Böylece Darth Sidious, Sith Düzenin başına geçer ve Darth Plaugeis'in sağlında gizlice yetiştirdiği Zabrak öğrencisi Darth Maulla beraber, Darth Bane'in kurduğu İki Kuralı geleneğini devam ettirir. Darth Sidious'un daha sonraki çırakları sırasıyla, Darth Tyrannus(Kont Dooku), Darth Vader(Anakin Skywalker) olacaktır. Bunun dışında Sith Düzenine almadığı fakat ona gizli süikastçısı olarak hizmet edecek olan Mara Jade'ide bizzat kendisi yetiştirmiştir.


Veeeeeeee
1 Numara!
Spoiler: Göster
Sauron

Vala Aule’nin Maia’sı olan Sauron, dünyanın kara düşmanı olarak adlandırılan Vala Melkor’un sağ kolu idi. Başlangıçta Aule’nin Maia’sı olan Sauron, böylelik sonradan kötülüğe dönmüştü.

Karanlığın Çağları’nda Sauron, Melkor’un güçlü kalesi Utumno’nun Melkor’dan sonraki en güçlü ismi idi. Melkor Valar tarafından zincirlenip Undying Lands’e (Ölümüsüz Topraklar) götürüldüğünde onun yerine Angband’ı yönetmişti. Melkor ağaçları yok edip bir çağı kapattığında Angband’ı onun için ayakta tutan Sauron’du. Sonunda Valar’ın Melkor’u bir kez daha malup edip sonsuza kadar boşlukta kalmaya mahkum ettiklerinde ve Angband’ı yok ettiklerinde Sauron’da ortadan kayboldu.

Güneşin İkinci Çağı’nda Sauron tekrar ortaya çıktı. Fakat asıl kimliğini saklıyordu. Eregion’daki demirci elflerle dostluk kurdu. Elfler (Elves) ona Annatar yani “hediyeler veren” diyorlardı. Sauron bu yeni kimliği ile elflerle birlikte güç yüzüklerini yaptı. Ardından hepsine hükmetmek için Tek Yüzük’ü yaptı. Fakat elfler tarafından fark edildi ve böylece Sauron ile elfler arasından savaş başladı. 1500 yıl boyunca Sauron, Mordor’dan tüm Orta Dünya’ya kötülük saçmaya başladı. En sonunda Numenoreans’ın elflerin yardımına gelmesiyle kötülüğüne ara vermek zorunda kaldı. Numenor’un gücünü gören Sauron, onları savaşarak yenemeyeceğini fark etti ve Barad-Dûr’den çıkarak teslim oldu, Numenor’a götürüldü. Burada ölümlü insanların zayıflıklarını kullandı. Valar’ın onlardan korktuğunu kulaklarına fısıldadı. Gururları okşanan Numenor insanları zamanla onun düşman olduğunu unuttular ve en sonunda Valar’a karşı bir ordu gönderdiler. Bu Valar tarafından affedilmezdi. Numenor yok edildi, denizine gömüldü. Bu sırada Numenor’la birlikte denize gömülen Sauron fiziksel biçimini kaybetti.

Fakat Sauron bir Maia idi. Ruhu güçlüydü ve hala gücünün büyük kısmını aktardığı Yüzük duruyordu. Bu nedenle Mordor’a döndü. Artık olağanüstü korkuç bir kara savaşçı görünümündeydi ve kötülüklerine kaldığı yerden devam etti. Fakat Numenor’un yok edilişi sırasında bütün insanlar Valar’a karşı çıkmamışlardı. Kendilerine inançlı diyen bir grup insan Elendil önderliğinde Valar’a karşı açılan savaşa katılmamış ve Orta Dünya’ya gelmişlerdi. Elendil’in insanları Orta Dünya’ya yerleştiler ve krallıklar kurdular. Kaçınılmaz olarak bir süre sonra Sauron ile karşı karşıya geldiler. Elfler ve insanlar Son İttifak adı verilen bir ordu ile Sauron’a karşı koydular. Yıllar süren kuşatmanın ardından Sauron kara kalesinden çıktı ve savaşmaya başladı. Fakat Isildur Sauron’un parmağını kesip yüzüğü aldığında bürünmüş olduğu kara savaşçı görüntüsü de kayboldu. Fakat Sauron’un gücü Tek Yüzük’teydi bu nedenle Yüzük yok edilmediği sürece yok olmazdı. Isildur Yüzük’ü yok etmeyince Sauron’da yok olmadı.

Sauron son kez Orta Dünya’ya döndüğünde bu sefer kendini sadece büyük kapaksız bir kırmızı göz ile simgelemişti. 2000 yıl boyunca Mirkwood’da Dol-Guldur’da saklandı. Bu sırada Nazgul onun gelişi için orduları ve Mordor’u hazırlamaya başlamıştı bile. En sonunda Yüzük elinde olmasa bile kendini açık etti ve Mordor’a gitti. Barad-Dûr’u tekrar inşa etti. Fakat son hükümdarlığı kısa süreli oldu. Hobbit Bilbo Baggins tarafından bulunan Yüzük, Frodo Baggins tarafından yapılmış olduğu Mount Doom ateşine atılarak yok edildi. Yüzük’ün yok edilmesiyle birlikte gücünün çoğunu ona aktaran Sauron’da varlığını devam ettiremedi ve Yüzük ile birlikte yok oldu.

Çevrimdışı mit

  • *
  • 5536
  • Rom: 96
  • Kronik Anakronik
    • Profili Görüntüle
    • Yorgun Savaşçı'nın Günlüğü
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2011, 13:37:12 »
Çok güzel bir listeymiş gerçekten de. Sadece belli bir türü ele almayıp mitolojik hikayeleri de işin içine katması çok hoşuma gitti. Ramayana gibi mesela...
Jackal knows who you are,
Jackal knows where you are.
Try to hide if you dare.
Do your best, i don't care.

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2011, 14:40:16 »
yayınlanan bir listeye de itiraz etmesem çatlarım. ;D
O zaman hemen itirizamı yapıyorum.Ey Time Dergisi hani bu listede Siyahlı Adam nerede söyle bakem :D :D :D :D
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi

Çevrimdışı Meczup

  • *
  • 44
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2011, 00:50:16 »
yayınlanan bir listeye de itiraz etmesem çatlarım. ;D
O zaman hemen itirizamı yapıyorum.Ey Time Dergisi hani bu listede Siyahlı Adam nerede söyle bakem :D :D :D :D
Siyahlı Adam'ın yıkıcı etkisi diğerlerine göre çok hafif kalır...

Çevrimdışı Valheru

  • **
  • 220
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #4 : 08 Eylül 2011, 00:53:46 »
yayınlanan bir listeye de itiraz etmesem çatlarım. ;D
O zaman hemen itirizamı yapıyorum.Ey Time Dergisi hani bu listede Siyahlı Adam nerede söyle bakem :D :D :D :D
Siyahlı Adam'ın yıkıcı etkisi diğerlerine göre çok hafif kalır...

İyi hoş diyosunda o zaman bu listede Gargamel'in işi ne.
Böylece anlaşmamız yazıldı,böylece anlaşma yapıldı
Düşünce zamanın okudur,anılar asla solmaz.
İstenen verildi,bedel ödendi

Çevrimdışı Meczup

  • *
  • 44
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #5 : 08 Eylül 2011, 00:58:27 »
yayınlanan bir listeye de itiraz etmesem çatlarım. ;D
O zaman hemen itirizamı yapıyorum.Ey Time Dergisi hani bu listede Siyahlı Adam nerede söyle bakem :D :D :D :D
Siyahlı Adam'ın yıkıcı etkisi diğerlerine göre çok hafif kalır...

İyi hoş diyosunda o zaman bu listede Gargamel'in işi ne.
Şimdi ben ona gülümsedim de,işin çizgi dünyasında bir boyutu var:)Ama siyahlı adam harbiden hafif kalırdı...

Çevrimdışı vangoghspoison

  • **
  • 79
  • Rom: 2
  • I'm everything. My spirit talks.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #6 : 08 Eylül 2011, 04:17:21 »
Güzel bir listeymiş; Batının Kötü Cadısından hemen sonra Voldemort. Çocukları gözlerinin yaşına bakmadan öldüren bir büyücü için beşten fazlası lazımdı :P Değişik :)

Çevrimdışı Vega

  • ****
  • 1023
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #7 : 08 Eylül 2011, 04:36:24 »
Bana asıl garip gelen İmparator Palpatine'in orada olması. Çünkü o tam olarak büyücü sayılmaz bildiğiniz gibi.

Çevrimdışı Moonstone

  • *
  • 34
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #8 : 01 Ekim 2011, 00:35:51 »
Ben Bellatrix'in de o listede yer almasını isterdim açıkcası :)

Çevrimdışı Legend

  • ***
  • 590
  • Rom: 18
  • I write because your wrong
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #9 : 01 Ekim 2011, 00:55:33 »
Bellatrix,en piskopat 10 büyücü olsa o listede yer alırdı. :)

Çevrimdışı Alorka Greenleaf

  • ***
  • 603
  • Rom: 6
  • End of the Ergenism
    • Profili Görüntüle
    • f
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #10 : 01 Ekim 2011, 13:28:20 »
Şok geçirdim. Nasılolur Sauron en kötü büyücü olur. Voldemort'un o listede ne işi var. Çıldırdım resmen.
Spoiler: Göster
Sonra kötü derken beceriksiz değil de zararlı anlamda kullanıldığını anlayıp rahatladım. Ve kahveyi azaltıp, uykuyu önemsemeye başlamanın zamanı geldiği anladım.

Çevrimdışı Kanashii Uchiha

  • **
  • 99
  • Rom: 9
  • Melek sesli iblis ve kan damlaları...
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #11 : 24 Ocak 2012, 08:16:25 »
yayınlanan bir listeye de itiraz etmesem çatlarım. ;D
O zaman hemen itirizamı yapıyorum.Ey Time Dergisi hani bu listede Siyahlı Adam nerede söyle bakem :D :D :D :D

Çok haklı bir yaklaşım.

Batının Kötü cadısı yerine Bence de Flagg o listede yer almalıydı. Gargamel gereksiz olmuş bence.  :hemk
Tutunabilecek her şeyin yok olduğunda var olursun...Gerisi sadece suretlerin karmaşası!

Çevrimdışı Eldarion

  • *
  • 17
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #12 : 24 Ocak 2012, 11:46:52 »
Melkor varken Sauron'un ne haddine arkadaş? Melkor'un zulümlerini okurken resmen kanım dondu. Sauron onun yanında çok çok daha merhametli kalır.

Çevrimdışı Demigod

  • **
  • 253
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2012, 14:44:08 »
Tam böyle baktım başlığa. Göstere tıklayacağım aklımdan da geçiyor böyle şimdi dehşet saçan bir büyücü geliyor diye. Bi tıkladım. Gargamel ve Azman güle oynaya koşturuyor. :)

“Bu basit ama anlatması pek de kolay olmayan bir hikaye. Tıpkı bir masal gibi. Masallarda ne kadar hüzün varsa o kadar hüzünlü ve en az masallardaki kadar çoşkulu bir hikaye.”
-La vita è bella

Çevrimdışı thoragorn

  • *
  • 6
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Time Dergisinden En Kötü 10 Büyücü
« Yanıtla #14 : 08 Nisan 2013, 19:47:09 »
Gargamel ile Sauron aynı listede. Gerçekten çok güldüm.