ehehe bende yazmıştım bir yere, burayada yazayım..

Bundan bir kaç yıl önce hazırlık okumama rağmen yahoo'ya girip 4 saat boyunca mail almak için çabalayan ben, sonunda rezil rüsva bir şekilde kendime küfürler ederek eve döndüm.
"Yahho'dan bile bir mail alamıyorsam ne işe yarıyorum ben!" diyordum kendi kendime...
Diğer gün okulda hala aklım bu bir türlü alamadığım mail konusundaydı. İngilizce hocam (aslında hocadan çok bir arkadaş..) bunu farketti ve bana derdimin ne olduğunu sordu. Olayı anlattığımda bana gülümsedi ve diğer güne okula bana bir mail adresi alarak geleceğini söyledi. Doğum tarihimi ve istediğim nicki belirtmiştim ona. Nickte tabiki ozamanki aklıma kendi ismimi vermekti. Direk Hakan Tunç olsun demiştim...
Ertesi gün hocamı gördüğümde çantasından çıkardığı bir kağıtla bana doğru geliyordu. Kağıt parçasını bana uzattı ve üzerlerindekini okudum;
----------------------------------
Kullanıcı adı: magicalbronze
Şifre: ************
mail.yahoo.com dan giriş yapabilirsin...
----------------------------------
Hemen "Bu ne hocam?" diye sordum tabi. Oda bana olayuı anlattı. Maili alırken aslında herşeyi benim istediğim gibi yazmıştı. Kullanıcı adımıda Hakan Tunc yapmıştı fakat yahoo bunu kabul etmemiş sonradanda hocam; hakan_tunc, tunc_hakan, hkn_tunc gibi bir çok değişik kullanıcı adı denemiş faskat hepsindede başarısız olmuştu. Ayrıca sonunda sayılı alt çizgili nicklerdende hoşlanmıyordu ve düşünmeye başlamıştı. Olayı bana aynen şöyle anlattı;
"Birçok nick denedim fakat olmadı. Sonuna doğum tarihinin son iki rakamı veya okul numaranın rakamları gibi sayılar konulmasından da hiç hoşlanmıyorum. Sonra aklıma seninle ilgili özellikler gelmeye başladı. Harry Potter'ı ve bununla beraber büyüyü ve sihiri çok sevdiğini düşündüm. "Sihir" evet çok güzel fakat ingilizce olarak yazılması eminim daha hoşuna gidecektir dedim ve magic türedi buradan. Sonra sana öz bir şey olması için soyadını kullanayım dedim. Tunç yani bronze. Evet "magic bronze" - Sihir Tunç, eh böyle güzel durmadı sihire de bir ek getireyim de daha anlamlı dursun dedim ve Sihirli Tunç çıktı ortaya yani
magicalbronze"
İşte daha o zamandan beridir bitmeyen bir sevgiyle kullanırım bu adımı, çok hoşuma gidiyor. Hocama bu konuda hala minnettarımdır...