Konuya en son yorumu ben yazmışım ve kitap hakkında yorum istemişim. Kimse cevap vermemiş, bari ben vereyim.

Yabancı hayatımda okuduğum en kötü kitaplar listesinde bir numaraya yerleşti. Yani ergenlikte okuduğum vıcık vıcık aşklı vampir kitapları bile daha iyiydi.
Kitapta sevmediğim birçok kısım var, ne ile başlayacağımı bilmiyorum. Kitabın konusuna aşk diyebiliriz. Yazar sürekli aşkı gözümüze sokmaya çalışıyor. Ancak Claire ve Jamie arasındaki bu aşkı bize hissettiremiyor. En azından ben hissedemedim. Yıllardır Jane Eyre ile Edward Rochester arasındaki aşkı ararım. Bir kitap daha bu yönden yetersiz çıktı.
İkinci olarak yazar çok acemi. Konudan konuya atlıyor. Olayları takip etmek zorlaşıyor. Birde yazar aşırı kolaya kaçmış. Mesela bir karakter çok zekice konuşarak karşısındakini ikna etmeli diyelim. Yazar bize bu konuşmayı göstermiyor ve oldu bittiye getiriyor.
Üçüncü olarak kitapta belli bir kurgu yok. Kitap 800 sayfa ama inanın ki önemli bir olay okumuyoruz. Her yüz sayfada bir olaylar tekrarlanıyor. Bu kadar sıradan bir konuyla 7 kitap nasıl yazmış merak ettim.
Son olarak şunu söylemeliyim ki bu kadar insan Jamie denen hanzoyu nasıl sevebiliyor anlamıyorum. Kitabı okumadan önce Jamie hakkında o kadar övgü dolu yorumlar okumuştum ki Jamie'yi kibar biri sanmıştım. Ama bildiğin yabani çıktı.
Kısacası hayal kırıklığı bir kitaptı.