Kayıt Ol

Heroes Of Newerth

Çevrimdışı Asfaloth

  • **
  • 161
  • Rom: 1
    • Profili Görüntüle
Heroes Of Newerth
« : 21 Şubat 2012, 00:58:29 »

                                           
Oyun 45$ değerindedir.Ancak yeni getirilen sistemde artık ücretsizde oynayabiliyorsunuz.Tek fark ücretsiz oynayanlar oyun sunucusunun her hafta değiştirdiği 20 karakter ile oynayabiliyorlar sadece.Yani istedikleri zaman istedikleri karakteri alamıyorlar.

Oyunu ilk açtığınızda Warcraft 3'ü anımsatan bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Böylece DOTA'dan HoN'a geçecek kullanıcıların yabancılık çekmesi engellenmiş.

 Play Online seçeneğini seçtikten sonra karşımıza oyun listesi ekranı geliyor. Bu ekran oldukça detaylı hazırlanmış ve önemli fonksiyonaliteler içeriyor.


Refresh List tuşuyla yenilenen liste, ikonlar vasıtasıyla oyunlar hakkında detaylı bilgileri içeriyor. Burada ki alanlar sırasıyla şöyle:
 Oyun ismi
 Harita
 Boş / Toplam Slot
 Oyun host'una olan pinginiz
 Oyuncu limiti (2v2,5v5)
 Oyun tipi: all random, all pickup, easy mode
 Özellikle AR,AP,EM gibi modları native olarak desteklemesi ve oyun listesinde göstermesi DOTA oyuncuları için gerçekten çok yararlı bir özellik.

 Bunlar birlikte ekranın sol tarafında yer alan filter kısmından listeyi istediğiniz gibi filtreleyebiliryorsunuz. Yani leaver oyuncuların olmadığı, all random bir oyunda oynamak istiyorum gibi bir filtreleme yapmanız mümkün.


 Girmek istediğiniz oyuna karar verdikten sonra karşınıza oyuncu listesinin olduğu ve slotların gösterildiği ekran geliyor. Bu ekranın en önemli özelliklerinden birisi kendi takımınızın ve rakip oyuncuların istatistiklerini size sunması. Kim kaç puanda, kaç oyun kazanmış gibi bilgiler burada size sunuluyor ve detaylı istatistikler içinde kısayollar mevcut. Oyunun diğer bir özelliği ise bu puanlardan yola çıkarak hangi takımın kazanacağına dair veriler sunması. Hatta bu sistem üzerinden oyun takımları otomatik olarak dengeleyebiliyor.

 Bir sonraki ekrana geçmeden gözümüze takılan diğer bir nokta ise Referee yani hakem sistemi. Bu sistemi henüz test etme fırsatımız bulunmasada, ileride hakemlerin oyunlara katılıp takip etmesini sağlayacağı söyleniyor.


 Oyunun başlatılmasının ardından hero seçim ekranı geliyor. Bu ekranda hero'ların detaylarını, skillerini görmek mümkün. Ayrıca kim hangi heroyu seçtiğide gösteriliyor.


Bunun yanında biraz üşengeç bi insansanız ve oyun aramak istemiyorsaniz oyun bunuda bizim için düşünmüş.Oynamak istediğimiz map , oyun türü ve özellikleri belirledikten sonra Play Now seçeneğine tıkladığımızda oyun bizi oto sıraya aliyor. Aradiğimiz özellikleri seçmiş başka oyuncular buluyor bunlari puanlarına göre dengeli takımlar haline getiriyor ve bizi oyuna sokuyor. Yani DOTA'nin büyük problemlerinden olan oyun bulma sıkıntısınıda ortadan kaldırmıs vaziyetteler

 Oyun açıldığında yabancılık çekmek pek mümkün değil. Kullanıcı arabirimi bir kaç ekstra özellikle birlikte tamamen Warcraft3'den geliyor. Oyunun oynanışı ise tamamen DOTA diyebiliriz. DOTA'da bulunan hemen her türlü şey, HON'a aynen aktarılmış. Oyunun haritaları alışık olduğumuz DOTA haritaların varyasyonlarından oluşuyor. Karakterler'in dota da olduğu 3 skill + 1 ultimate skill'leri mevcut.


 DOTA oyuncularının en çok şikayetçi olduğu konu leaver'lar yani oyun bitmeden oyundan çıkanlar konusunda HoN çok iyi çözümler getirmiş. Öncelikle HoN'da bir oyun sırasında oyundan çıkarsanız bu profilinize işleniyor ve diğer oyuncular bunu görebiliyor. Tabi yanlışlıkla oyundan düşen oyuncularda unutulmamış. Oyundan düşseniz bile oyuna kaldığınız yerden devam etmeniz mümkün. Zaten oyundan düştükten sonra oyun öncelikle size tekrar bağlanmak isteyip istemediğinizi soruyor. Bunla birlikte gelen diğer güzel bir özellik ise takım olarak kazanma şansınızın kalmadığını düşündüğünüzde, oylama vasıtasıyle oyunu bitirebiliyorsunuz. Tabi kurallara uymayan bir oyuncuyu oyundan atmak için oylama sisteminin olduğunuda unutmamak gerekir. Bütün bu özellikler yan yana getirildiğinde leavers konusuna çok iyi bir çözüm sağlanmış oluyor.


Oyunun shop kısmıda cok iyi. Hangi itemin ne işe yaradiği uzun uzadiya anlatiliyor. Seçtiğiniz karakterle daha önce oynayanlarin hangi itemleri aldiği nasil oynadiği hepsi % halinde yazilmiş. Oyuncular hero lar ile ilk baslarken hangi itemleri aldıklarini sonra hangilerini yaptiklarini sırasıyla yazıp onuda listeler arasına ekleyebiliyorlar.Bu özellik yeni baslayanlar için oldukca iyi oluyor.Bunun dısında lvl atladiğinizda gelen power pointinizi isterseniz oto olarak verdirebiliyorsunuz yine bu tablodan.


 Son olarak oyun bittiğinde oyunun detaylı istastiklerini görmek de mümkün. Bu sayede takım olarak oyunun kritiğini yapabilir ve hatta oyuna bir yorum ekleyerek replay dosyasını upload edebilirsiniz.

 Son olarak, HoN oyuna içine gömülü bir sesli iletişim sistemi içeriyor. Bu sayede ventrillo gibi programlar kullanmanıza gerek kalmadan takımınızla iletişim kurabiliyorsunuz
I'm not bad. I'm just drawn that way

Çevrimdışı Nihbrin

  • ****
  • 1243
  • Rom: 43
  • [Infornography]
    • Profili Görüntüle
    • nihbr.in
Ynt: Heroes Of Newerth
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2012, 18:06:29 »
Başlık için gösterdiğin uğraş taktire değer Asfaloth. Ancak bir League of Legends oyuncusu olarak okuyanları uyarmak gibi bir görevim var  ;D

Bu oyunun hiç bir turnuva da yeri yoktur. Dota2 veya LoL'un aksine, yüksek rank oyuncular (En iyi örnek Chu8) stream yapmaktan yeterince para kazanamadıkları için diğer MOBA oyunlarına geçmekteler. HoN şu anda popüler bir MOBA oyunu değil ve bu konuda bir şeyler yapmazlarsa çökmenin eşğinde. Yani bir yıl içinde bu oyunu oynayarak edindiğiniz tecrübe ve değerler tamamen çöpe gidebilirler. Oysa Dota2 ve LoL bu tip oyunlar arasında şu anda yükselen isimler. HoN'a fırsat vermeden önce bunu hesaba katmaları, tarafımca önerilir. (Dota2 bedava olmayacak ama tek bir ilk ücret olacak, LoL ise tamamiyle bedava ve karakterlerinizi oyunu oynayarak satın alabiliyorsunuz.)

Teşekkürler.