Kayıt Ol

Din Karşıtı - 6. Nesil // Bülent Eriş

Çevrimdışı Berre

  • ****
  • 1340
  • Rom: 34
  • Güle güle fermuar!
    • Profili Görüntüle
Din Karşıtı - 6. Nesil // Bülent Eriş
« : 24 Mart 2012, 21:29:38 »

Din Karşıtı-6. Nesil; yazar Bülent Eriş'in Truva Yayınları tarafından basılan dördüncü romanıdır.  Bülent Eriş, 2010 yılında yayınlanan Priamoesr'in Çemberi isimli romanıyla ülkemizde ilk kez Macera-Kurgu türünde bir eser veren yazardır ve Din Karşıtı-6. Nesil de yine aynı şekilde Macera-Kurgu türünde yazılmıştır.

Roman, inanç sorunları yaşayan bir ilahiyat profesörü, üzerinde deney yapılmak üzere kaçırılan genç bir kadın ve bir paralı askerin başını çektiği ana karakterlerin ve yan karakterlerin öyküleriyle ilerleyen; zaman zaman aralarda italik olarak verilen bölümlerde yapılan geriye dönüşler (ve ileriye gidişlerle) olayların ve kişilerin altyapılarını ve gelişimlerini anlamamızı sağlayan bir yapı üzerine kurulmuştur. Anlatıda birbirine paralel giden bölümlerde bu kişiler üzerinden kurgu şekillenmeye başlar, bireysel öyküler giderek bir bütünün farklı parçaları olarak bir araya gelir ve tamamlayıcı yan karakterler ve öykülerle zenginleşerek ilerler. Kişiler kademe kademe bir araya getirilip kitabın ana öyküsünün etkin figüranları olarak mücadelenin sonlanması sağlanır.

Yazar tüm bu güncel olayları fantastik bir ana temanın ışığında, Din gibi önemli bir kavramın ekseninde harmanlaması dikkat çekmektedir. Ana temayı kısaca özetlemek gerekirse; Dünyadaki uygarlığı uzaydan gelen bir insan ırkı kurmuştur ve başlangıçta üç ana uygarlık vardır. (Atlantis, Doğu uygarlığı, Batı uygarlığı). Bunların amacı uzaylı ataları gelene kadar dünyaya yol gösterip onun teknolojik olarak belirli bir seviyeye erişmesine yardım etmektir. Zamanla bunlar yok oldular ve geriye iyi ve kötü güçler diyeceğimiz iki grup kalır Birisinin amacı kendilerini buraya bırakan atalarından intikam alıp dünyada çıkaracakları üçüncü dünya savaşından sonra yeni bir din oluşturup yeni insanı yaratmaktır.

Editörlüğünü Hüseyin Movit'in, redaksiyonunu ise Gülten Akderin M.'nin üstlendiği kitabın tanıtım ve künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Kitap nisan ayı itibarıyla raflardaki yerini alacak.

Çevrimdışı Gregory

  • *
  • 32
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Din Karşıtı - 6. Nesil // Bülent Eriş
« Yanıtla #1 : 26 Mart 2012, 19:55:07 »
İlginç bir şeye benziyor. Biraz kafa karıştırıcı gibi. Zamanım olursa incelerim.