Kayıt Ol

Durarara!!

Çevrimdışı Galaxie

  • **
  • 375
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Durarara!!
« : 16 Mayıs 2012, 02:37:56 »


Bilinen Diğer Adları: Dhurarara/DRRR
Tür: Macera, Fantastik, Aksiyon, Romantizm
Orijinal Eser: Ryohgo NARITA
Yönetmen: Takahiro Omori
Bölüm Sayısı: 24



Durarara, Ryugamine Mikado adlı kahramanımızın kendi şehrinden ayrılıp lise için Tokyo'nun Ikebukuro semtine gelmesiyle başlıyor. Ryugamine hayatı tek düze giden, yeni olaylar, maceralara karışmak isteyen genç, saf, temiz yüzlü bir arkadaş. Tokyo'ya ilk geldiği gün çocukluk arkadaşı olan Kida Masaomi ile buluşuyor ve Kida-kun ona Ikebukuro'yu şöyle bir gezdiriyor.

İlk bölümde tanımamız gereken karakterlerin hemen hepsini tanıyoruz. Kida-kun ile Ryugamine gezerlerken birçok insanla karşılaşıyor. Şehir efsanesi olan Başsız Motosiklet Sürücüsü, Izaya Orihara, Shizuo Heiwajima, Rus Suşi satıcısı Simon Brezhnev ve daha birçok karaktere rastlıyorlar. Kida-kun ona bunlardan uzak durması gerektiğini, aynı zamanda Ikebukuro'da bolca bulunan çetelere; özellikle de Dollars adlı çeteye bulaşmaması gerektiğini anlatıyor. Ancak ne yazık ki tüm bunlar ilerleyen bölümlerde Ryugamine'ye bulaşacak!

Anime genel olarak şöyle; ilk bölümde tanıştığımız karakterleri ileriki bölümlerde yavaş yavaş tanımaya başlıyoruz. Geçmişlerine iniyoruz. Ikebukuro öyle bir semt ki o kalabalıkta tüm bu karakterler kesişiyor, hepsinin bağları, ortaklıkları var. İsmini bile bilmediğimiz birçok karaktere çokça sık rastlıyoruz. Aslında birbirinden bağımsız olduğunu düşündüğümüz insanlar gün geliyor çok garip bir şekilde karşılaşıyor.

Karakterler:

Ryugamine Mikado



Liseye başlamak için Ikebukuro'ya gelen çekingen ama hayatına renk katmak isteyen, macera yaşamak isteyen ama Okebukuro'yu fazla kalabalık ve kompleks gören sevimli, saf öğrenci.

Kida Masaomi



Ryugamine'nin çocukluk arkadaşı ve aynı zamanda en yakın arkadaşı. Gari bir kişiliğe sahip, çok hareketli, eğlenceli, biraz kendini beğenmiş ve çapkın. Sürekli birileriyle flört etmeye çalışır ama hep başarısız olur. Ikebukuro'da birçok kişiyi tanır. Geçmişinde taşıdığı büyük bir sırrı var.

Anri Sonohara



Sürekli başkalarına dayanarak yaşamış, kendine güven eksikliği hat safhada olan ancak bunu aşmaya çalışan sevimli kız. Ryugamine ve Kidu-kun ile takılır.

Shizuo Heiwajima



Çok agresif ve sinirlendiği zaman olağanüstü bir güce sahip olan, sürekli barmen kıyafetleri giyen ve güneş gözlüğü takan sarışın adam. Öyle bir güce sahip ki önüne ne gelirse havaya kaldırıp (buzdolabı, trafik lambası, araba kapısı...) rakibine atmaktan hiç çekinmez. Orihara Izayadan nefret eder. Gördüğü an "IIII-ZAAAA-YAAAA" diyerek peşinden gider ve saldırır. Yeri geldiğinde karşısındaki kişiye göre çok incedir.

Orihara Izaya



Kurnaz, sinsi, her yerde parmağı olan bir karakter. Her şeyden haberdardır, elini atmadığı hiçbir konu yoktur. Bilgi tacirliği yapar. Aynı zamanda bir ilaç deney şirketinde anlayamadığım bir işi var. Çok zeki. Ikebukuro'daki çoğu olayda parmağı vardır ve kaosu zevkle izler.

Celty



Başsız sürücü olarak da bilinir. Gerçekten de başı yoktur. Esasen bir Dullahan'dır. (Dullahan:kafasız peri) Amacı kaybettiği başını bulmaktır. At kişnemesi gibi ses çıkaran ve zaten "At'ım" olarak bahsettiği bir motosikleti kullanarak iş yapar. Şehirde efsanedir. Başsız olduğuna bazıları inanmasa da görebilen şanslı kişiler de olmuştur. Vücudundan siyah duman benzeri bir Aura yayar ve bunu zaman zaman cisimleştirir. Shinra Kishitani ile yaşar.

Shinra Kishitani



Yasal olmayan doktor. Genelde yeraltından insanların işlerini görür. Diğer tüm karakterler gibi onu da birçok olayın içinde bulabiliriz. Celty ile yaşar.

Simon Brezhnev



"Russian Sushiiii" diye sürekli bir Suşi Lokantasının önünde suşileri pazarlar. Japonca konuşabilir ama garip bir beyni vardır genelde aynı cümleleri kurar durur. Şehirdeki birçok kişiyi tanır ve hepsi tarafından sevilir. Muazzam bir güce sahip olmasına rağmen şiddetten nefret eder ve barış yanlısıdır.

Seiji Yagiri



Ryugamine ile aynı sınıfta olan yakışıklı karakter. Garip bir aşkı vardır. Aşkı konusunda çok fedakar ve sevecen, onu koruma konusunda çok cesur, ama sevmediklerine karşı çok kaba hatta psikopattır.


Kişisel Görüşüm:

İşleyiş bakımından Baccano'ya çok benziyor. Zaten ikisi de Ryohgo Narita’nın eseri. Çok fazla karakter var, hepsinin hayatları bir yerlerde birbiriyle kesişiyor. Baccano'daki gibi birçok karakterin bakış açısından bakabiliyoruz. Yani aslında "baş karakterimiz şu" diyemem. Her bölümde baş karakterlerimiz var.

Karakterlerin hemen hepsinin geçmişini ve hikayesini öğreniyoruz. Bu da sıkılmayı gerçekten önlüyor. Yani Shinra ile ilgili bir bölümde Shinra'yı tanıyoruz, bir diğer bölümde Kida-kun'u tanıyoruz. Bu açıdan aslında tek anime gibi bile değil. Bu kadar karakteri toparlayabilmek ve anlatabilmek zor olmalı. Ama ustalıkla yapılabilmiş.

Tempo da hiç düşmüyor. Şehirde sürekli bir şeyler oluyor ve biz altında bildiğimiz karakterleri hep görüyoruz. Ya Izaya parmak atıyor, ya Celty karışıyor. Ryugamine de genellikle belayı çekiyor. Her şey kocaman bir zincirin parçaları gibi. Takip etmesi çok güzel.

Animenin şöyle bir sistemi var. İlk 13 bölüm genel olarak bir konu, son 11 bölüm ise bir başka konu. Ama böyle söylemem yanlış bir şey düşündürmesin, esasen dediğim gibi her bölüm ayrı, bambaşka. Tabi bağlantının kesilmediği esas olaylar var, onlardan bahsediyorum.

Çizimleri klasik aslında. Ama genelde bir animede önemli karakterlerin çizimleri çok daha iyidir, daha özenlidir. Durarara'da birçok esas karakter olduğu için özenli çizilmiş çok sayıda karakter varç Bu da görsel olarak çok güzel geliyor. Şehir ortamı da güzel yansıtılmış. Kısacası çizimlerin herkesi tatmin edeceğine inanıyorum.

Müzikler benim Durarara'da en çok sevdiğim şeylerden biri. İki opening'den ikisi de mi bu kadar güzel olur? Evet oluyor. İlk opening bana sorarsanız biraz daha iyi ama. Benim için bugüne kadar dinlediğim en iyi opening. Aynı Baccano gibi opening'de müziğin devam ettiği ama sözlerin kesildiği bir an boyunca kısa ama hızlı ve hareketli bir özet veriyor. Sonra openinge devam ediyor. Bence çok güzel bir ahenk.

Hemen linklerini veriyorum:

Opening 1
Opening 2
Ending 1

Animeden negatif gördüğüm sadece iki şey var. Birincisi Orihara Izaya'nın kim olduğu ve geçmişi açıklanmadı. İkincisi ise Celty'nin başının nerede olduğunu biliyoruz. Ama Celty başına ulaşmadı hala...

Sonuç olarak izlenmesini kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle de Baccano'yu seven bir insan Durarara'yı da mutlaka beğenir. İkisi birbirine gerçekten çok benziyor.

İyi seyirler!







Çevrimdışı serenad

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Durarara!!
« Yanıtla #1 : 23 Temmuz 2012, 22:02:32 »
bunu baccano ya benzetmişsin. ben baccanoyu izledim ve çok beğendim ama duraraya başladığımda aynı elektriği alamamıştım. gerçekten sonunda izlediğine değecek bir anime mi? çünkü ben izlemeden önce indiriyorum ve epey zamanımı alıyor. arşivim var da :D

Çevrimdışı Fëanor

  • *
  • 24
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Durarara!!
« Yanıtla #2 : 23 Temmuz 2012, 22:07:37 »
  Baccano'yu yapan adam yapmış zaten bu seriyi. Hatta bir yerde Isaac ile Miria da görünüyor. Baccono'yu beğendiysen indirdiğine değeceğini düşünüyorum.
Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.

Çevrimdışı serenad

  • *
  • 9
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Durarara!!
« Yanıtla #3 : 27 Temmuz 2012, 14:53:17 »
cevap verdiğin için teşekkürler, tekrar indireyim o zaman :)

Çevrimdışı maviadige

  • **
  • 161
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Durarara!!
« Yanıtla #4 : 11 Mart 2016, 19:21:46 »
Durarara fazla bilinen bir anime değil. Ben çok sevmiştim. Ancak bu kadar garip ve gizemli karakter bir arada bulunabilirdi. Özellikle son bölümlerde çok şaşırtıcı gelişmeler oluyordu.

İzaya-kun, tüm şehri birbirine katacak zeka ve sinsilikte bir karakter. Arada bir attığı hunharca kahkahalar benim de gülmeme neden oluyordu. Ama ben hep Shizuo taraftarıydım. O ikide bir öfkelenip bir şeyler fırlattıkça sağa sola benim stresim gidiyordu. ;D Tabii efsane başsız sürücüye değinmemek olmaz. Kendine has yanları olan, oldukça karizmatik ve etkileyici karakter. Simon ise bence en iyi, en zararsız karakterdi. Unutulmazlarım arasına girmiştir. :)

Yakından bakarsan güzelleşecek.
Uzun süre bakarsan sevimli olacak.
Sen de aynısın...

-School 2013-