Kayıt Ol

Alın buradan yakın:

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Alın buradan yakın:
« : 06 Haziran 2012, 18:31:22 »
Aşağıda geçen yazılar, Siyaset içerebilir. Lakin yanlış anlaşılmasın, tartışılan konu siyaset değildir. Lütfen okuyunuz. Facebook'ta yaşadığımız bir tartışmadır bu. Siz Forumun aydın üyeleri, okuyun, ağlayın.

**

Taner: Kürtajı destekleyenlerin de babası zamanında kürtajı destekleseydi. En azından insan öldürmeyi kazanılmış hak sayan pislikler, leşler, şerefsizler şimdiye oranla daha az olurdu.

Raisor: Her genç hata yapabilir. Bu hataları ört bas etmek ve gençlerin zehir olabilecek hayatlarının önüne geçmek, özeldir, önemlidir. Kürtajı destekleyenleri yanlış yorumlamayın, "bırakın yapsınlar zaten kürtajla aldırırlar" mantığında değil onlar. "Yapmışlar bir hata, napalım yani ölelim mi, gece gündüz ağlayıp kıçımıza mum mu dikelim" mantığında insanlardırlar. İşte o bebekler doğsaydı, asıl o zaman ölürlerdi. 3 hücreyi 1 saniyede yok etmek mi iyidir yoksa o çocuğu doğduktan sonra sefalete sürükleyip her gün öldürmek mi iyidir?

Muhammed: Raisor Kürtaj ne demek biliyor musun ? :) Hayır mı ? Tamm o zaman :)

Ibrahim: sen çocuk nasıl doğdugunu bilionnu 1 salisede olan bişi deil yani hatayla olması çok zor :D kürtaj yasak olmasa hata die çok kişi afedersin ama şey yapar. kürtaj yasak olursa kimse senin hata dedigin şeyi yapmaz. sen hiç gördünnü yanlışlıkla çocuk yapanı?

Raisor: Yok canım kürtaj nedir bilmiyorum ben. Öyle de cahilim işte. Ama vikipedia biliyormuş. ALINTI:

"Kürtaj Nedir?

Gebelik Küretajı rahim içine yerleşmiş olan gebeliğin kendi isteğinizle veya tıbbi zorunluluk nedeni ile yazılı onayınız alınarak çeşitli yöntemler ile sona erdirilmesidir."

Demek ki neymiş, kürtaj bazen tıbbi zorunluluk yüzünden de yapılıyormuş. Sizin anlayacağınız dilde, ANNE ÖLMESİN DİYE, ki inanın bana genç arkadaşlarım, bir anne ölünce çocuk ne hisseder iyi bilirim.

Çocuk nasıl doğuyor bilmiyorum. 1 salisede olan bişey değilmiş yeni öğrendim. Sağol İbrahim kardeşim, engin bilgilerinle aydınlattın bizi.

Kürtaj yasaklanınca insanlar hata yapmayacak demek. Ne yasaklar çiğneniyor Türkiye'de, uyuyun siz. Yanlışlıkla çocuk yapılmaz ama zorla çocuk yapılır. Tecavüze uğrayan bir arkadaşim var ve siz hiç bir bok bilmeden, hayatı daha yaşayamadan, göz göre göre bana "kürtaj ne demek biliyor musun?", "Kürtaj yasaklanırsa kimse hata yapmazdı" diyorsunuz.

Sizler Atatürkçü adamlarsanız, Atatürk gibi düşünmeyi öğreneceksiniz. Geleceği görmekten kendinizi mahrum bırakmayın. Kürtaj yasaklanırsa her hamile kalan evlendirilmek zorunda kalır. Özgürlük kısıtlanır, tecavüze uğrayanlar evinde oturup pilav pişirmek zorunda kalır. Kürtaj yasaklanırsa sırf yasak olduğu için o işi yapacak kadar hastalıklı bir gurup zihniyet geceleri, "arkadaşımda ders çalışacağım" diyerek evden gider ve eve geldiğinde hamiledir ya da birilerini hamile bırakmıştır. Sırf ailelerini utandırmak için. Evet sizler bunu yapmayacaksınız. Ben de yapmayacağım. Ama yapacak olanlar olacak.

Neyin dalgasındasınız lan açın gözlerinizi! Asıl cinayet, sizin, kafanıza her defasında sıçan adamın sözlerine, yaptığı LAF OYUNLARINA kanabilmenizdir.

Her şeyden öte, saygılar değerli arkadaşlarım.

Muhammed: Öncelikle Atatürkcü olup olmadığımıza biz karar verelim Raisorcum o kısmı bize bırak :)) ikincisi ise eğer Bebek istemiyorsan yapmayacaksın. eğer bebek istiyorsan yapacaksın bu kadar basit. Öyle hamile olupta yok ben buna bakamam yok ben bunu istemiyorum bu benim bebegim bu vücut benim demye hkkı yoktur kimsenin. oh valla hamil kal bebeği öldür sonrada istemiyorum diyerekten. ulan bir kedi bile ezildiğinde bir kuş yaralandığında acyorsunuz yazık diyorsunuz. Anne karnındaki bebeği bir aletle parçalaya patrçalaya nasıL çıkarmaya ölürmeye acımıyosunuz. neyse . . saygılar kardeşim :)

Spoiler: Göster
 Arkadaş Atatürkçü değilmiş, boşuna o kadar dil dökmüşüm -.-


Ibrahim: Raisor senin zhniyetin katil olmuş

Raisor: Sağol İbrahimciğim, katilim ben.

Madam Vio: Lan adam tecavüz diyor, siz hala 'istemek'ten bahsediyorsunuz. O insanların sonu Bosna'daki kadınlar gibi mi olsun? Yahu bilim var, tıp var. Kur'an'da bile yazıyor o biyolojik yapıya ruhun ne zaman üflendiği. Canı olmayan bir şeyin öldürülmesinden bahsediyorsanız, önce yumurta yemeyi bırakın arkadaşlar. Sonra tekrar konuşuruz.

Muhammed: Madam Vio, ''tecavüz durumunda veya eğer bebegin engelli olması kesinse '' bu 2 durumda hadi tamm diyelim ama . onun dışında bir bebeği keyfi ben doğurmak isemiyorum diyip bu sekilde öldürmek ne kadar doğru ? istemiyorsn yapmayacaksın o bebeği. :/ canLıbir bebegi aletle parca parca ederekten annne karnından cıkarmak ne kadar güzeL değil mi ? bir kuşun bile azilmesine üzülen yazık diyen bizLer bebeği parcalamaya evet diyoruz neyse . . .

Madam Vio: SANA O EMPRİYONUN CANI OLMADIĞINI SÖYLÜYORUM VE SEN ÇOCUK YAP ÖLDÜR DEMEYE DEVAM MI EDİYORSUN? Abi kim dedi yap yap, sonra aldır diye? O salaklığa biz de karşıyız ama olayın aslını anlayamıyorsunuz. Sen kendini o çocuk yerine gerçekten koymayı bilemilseydin, o zaman anlardın ne demek istediğimi. Kusura bakma ama ben annesi tarafından 'aldırılmamış' ama çöpte bulunarak esirgeme kurumuna verilmiş bir çocuk olmayı tercih etmezdim.

Ömer: engelli bebeğin alınması gibi saçmaca ve cahilce bir şey hayatta kabul edilemez oda bir insan sonuçta o da canlı. senin sağlıklı doğan bebeğinin yüksek ateş geçirip zihinsel engelli olduğu zaman onuda mı öldüreceksin cahil cahil konuşmayalım lütfen !!

Ibrahim: bu kürtaj yasası sayeesindee afedersin ama cinsel ilişkiyede sınır koyuyolar . embroyo memroya gerek kalmıo

Spoiler: Göster
 Hadi canım! MANTIK?


Muhammed: Embriyo mu bebek mi itersen buradakilinkten bir daha bak Madam Vio :))

Spoiler: Göster


Madam Vio: Dalga mı geçiyorsunuz lan. -.- Bu zaten yasadışı, süresi geçtikten sonra yapılan bir kürtaj. Biz 3 haftalık süreçten bahsediyoruz. Empriyo bebeğe dönüştükten sonra değil.

Raisor: Kürtaj 3 haftadan sonra yapılmaz, yapılamaz. Ancak sezeryanla alınabilir bebek 3 haftaya geldikten sonra. Neyin kafasındasın? Her resme inanacaksan söyle, sana bolca uzaylı resmi atalım. Baktıkça inan kork, inan kork.

Ömer: O zaman eğer biri öldürülecekse o bebeklerini döverek işkence yaparak öldüren hayvandan aşağı varlıklar öldürülmeli , günahsız doğmamış bebekler değil. siz kimin neyin savunuculuğunu yapıyorsunuz anlamıyorum, size cinsel ilişkiye girme diyen yok madem çocuk istemiyorsunuz önlemini alın çocuk yapmak istemeyen insan alır önlemini. kimse kaza ile hamile kalmazz !!

Madam Vio: Ben de diyorum ki, öldürecekseniz o işkence yaparak çocuklarının hayatını karartan anaları öldürün peki, ama bu o çocuklar için hiçbir şeyi değiştirmiyor. Çocuk istemiyorsan al önlemini diyorsun, e ben de aynısını diyorum, bunu anlayamayan insanlar var işte. Göz göre göre bu salaklığı yapan insanlar var. Kaza ile hamile kaldı demiyorum, ama kalıyor işte! Kadın kalıyor! Ve o çocuk da büyüyor, psikopat oluyor. Asıl sen neyin savunuculuğunu yapıyorsun?

Raisor: Abi adam, kimse kaza ile hamile kalmaz diyor. Tamam Ömerim, tamam canım, tamam gülüm. Kazayla değil, değil yavrucuğum. Allah nasip etmesin, umarım kızın olursa tecavüze uğramaz. Yaşamadan anlamayacak kadar empati kıtı adamlarla laf yarıştırıyorum abi ben.

Enes: Bu kürtaj muhabetini niye bu kadar uzatırsınız anlamıyorum. Hayır korkuyorum eğer Ak parti Kürtajı kapatırsa sözüm meclisten dışarı bazı Atatürkçü diyen kesimler parayla kendine Tecavüzcü tutturmazsa Şerefsizim!! Ulan bi konu bu kadar uzatılmaz! Kürtaj yaptırmak istemiyosan önlemini al. Bu kadar basit.. 'Okey' mi?

Ömer: Olm şaka mısın sen tecavüzü kast etmedik herhalde bütün kürtaj yaptıranlar tecavüze uğrayanlar sadece değil mi ?? bi de lütfen canımlı cicimli konuşma :)) sonra sende kaza kurbanı olursun :D

Spoiler: Göster
 Çok komik, ha, ha


Muhammed: yaşamadan anlamayacak diyorsun. sanki yaşamış gibi konuşuyorsun Raisorcuğum :))

Raisor: Yaşadım, Muhammedciğim. Yaşadım. Artık da yazmayacağım.

Madam Vio:
http://www.insanmucizesi.com/bolum1/bolum1_15.html

Tamam mı yavrularım? Ataist bir siteden de almadım bakın. Çok iddialıysanız okursunuz hepsini. Ha özet geç diyenlere:

1. ayın sonunda embriyonun kalbi (ilk atışlar kendini gösterir), karaciğeri, böbrekleri, beyni, gözleri oluşmaya başlar. Embriyo içe doğru eğrilmiş pozisyondadır.

Yani neymiş? 1 aydan evvel bebek diye bir şey söz konusu değilmiş. Yani neymiş? Katili olabileceğiniz herhangi bir bebek yokmuş? Yani neymiş? Susmak lazımmış. Öyle laf salatası yapmadan araştırma yapacakmışız.

Muhammed: Hayır öyle içten anlattı ki dedim heralde yaşadı ne bileyim :)) neyse herkesin görüşü kendine uzatmanın anlamı yok. devlet zaten 4 haftaya izn veriyor. Ayrıc geçen Din işleri dirsi başkanın acıklamasınıda okumuş olsaydınız. Kürtajın ne denli yanlış birsey olduğunu anlamıs olurdunuz. :) Neyse ben uzatmayacağım daha fazla. Kürtaj yaptırmak istemiyosan önlemini al. Bu kadar basit :)

Enes: Vio, araştırmanı 10. yorumunda yapmışsın karşındakilere laf atıyosun! Biz araştırmamızı çoktan yaptık zaten ;) Benim anlamadığım şey şu: Sen neyin peşindesin? Hayır Kürtaj yaptırmaktan zevk filan alınmıyo benim bildiğim.. Amacın ne? Lütfen bunu da özet geç ;)

Madam Vio: Enes, araştırmamı 10. yorumumda, arkadaşların konu hakkında yeterince bilgi sahibi olmadığını fark ettikten sonra paylaştım*, bu araştırmamı 10. yorumda yaptığım anlamına gelmez. Madem daha önce araştırmasını yapmadım nasıl oluyorda en başından beri 1 aydan önceki kürtaj katillik değildir, çünkü o bir EMBİRİYODUR diye bağırıyorum? Bunun da açıklamasını yap.

İkinci olarak, neyin peşindeyim; bağnaz zihniyetleri değiştirmenin.

Kürtaj yapmaktan zevk filan alınmıyor evet. Bak doğru bildiğin bir şey çıktı. Da, kürtajı zevk almak için yaptırmıyor insanlar. Biz de onu anlatıyoruz. Hala daha anlamayana özet geçmek yararsız. Başarabilirsin kafanı değiştir sonra görüşürüz.

Bir de lafınızın yetmediği yerde kişiliğe saldırıya başlıyorsunuz ya, çok komik oluyor. Araştırma yapmış haliniz buysa, yapmamış halinizi düşünemiyorum. Bir zahmet açıp 'laf atma'nın anlamına da bak, çünkü bu konuda da inanılmaz cahilsin. Ben belgelerle, kaynaklarla konuşuyor 'konuyu' tartışıyorum, siz 'zevk alma'dan bahsederek laf salatası yapıyorsunuz. Neyin dalgasındasınız bilemedim.

Raisor: Televizyondan dinlediğiniz sanal adamlar, sizi sözleriyle ikna edebilecek kadar güçlü. Adamlar siyaset okumuş, felsefe okumuş, işleri bu. Çıkarları için de bu ikna etme yetisini kullanabiliyorlar.

Ama biz çıkar amacı gütmüyoruz arkadaşlarım. Biz, göremediklerinizi görün diye anlatıyoruz, yarım saat boşuna dil döküyoruz. Abi okudum lan ben, okulunu okudum. Araştırdım it gibi. Sizin gibi her duyduğuma inanmadım.

Neyse abi, ocaktaki yemeğimden daha değerli gördüm de 2 kelimeyi size kelam ettim. Yanlış yaptım.

**

Dip not: Konuyu başlatan Taner adlı adam, bir yıldır Coğrafya öğretmenim.

EDİT: Devamını da attım.



Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı Madam Vio

  • **
  • 376
  • Rom: 16
  • "Each thing I show you is a piece of my death."
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alın buradan yakın:
« Yanıtla #1 : 06 Haziran 2012, 19:06:14 »
Bence bu, çok siyasi ve hatta dini içerikli bir konu oldu. Bazı arkadaşlar rahatsızlık duyabilirler ya da tartışma çıkabilir. Ben bile asıl savunmak istediğim şeyden saptım orada. Ki tartışma hala da devam ediyo---

Son mesajımdan sonra paylaşımı silmişler.

Çevrimdışı Raisor

  • ***
  • 793
  • Rom: 15
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alın buradan yakın:
« Yanıtla #2 : 06 Haziran 2012, 19:15:00 »
Enes: cahillere ne söylerseniz söyleyin hep haklı çıkarlar dedi atalarımız. Prezervatif kullanmak kürtaja para vermekten daha mantıklı.

Gibi bir şeyler yazmıştı, ben yanıt verirken Taner hoca konuyu silmiş. Yazdığım şuydu:

Öncelikle, bunları söyleyen ataya kurban olayım, ne de doğru söylemiş. Biz araştırıp bilgi verelim, siz cahil tabakayı aydınlatmaya çalışalım, siz yine nato mermer nato kafa haklı çıkın. Kusura bakma da, kendi kendini pek güzel ifade ettin bu sözlerle.

Kürtaja para vermekense bir kutu prezervatif almak (bu kelimeyi eklemeyi unutmuşsun) ya da doğum kontrol hapı almak (bundan da bahsediyor olabilirsin) çok güzel bir iştir. Sex sırasında bunlardan birini kullanmayıp, sonradan kürtaj yapmak ise, pek güzel bir iştir.

Kusura bakmayın da, "Kıbrıs nerededir?" sorusuna "atlas okyanusu, hindistan, yünanistan, rusya'nın kuzeyi" cevabını verebilecek cahillikte bir gurup Türkiye'li, doğum kontrol hapını ve prezervatifi bir helikopter ya da at arabası sanması pek muhtemeldir.

Biz de, olur da o kadar cahilseniz, prezervatif kullanma kapasiteniz yoksa, sonradan kütajla kurtulabilesiniz diye uğraşıyorsunuz.

Edit: Ben hala siyaset ve din göremiyorum konuda. Sadece üzülüyorum ki cehalet kötü.
Vahşet her yanda ulu orta sergilenirken,

Sevişmek için saklanmak zorunda kaldığımız bir Dünyada yaşıyoruz.

-John Lennon.

Çevrimdışı Madam Vio

  • **
  • 376
  • Rom: 16
  • "Each thing I show you is a piece of my death."
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alın buradan yakın:
« Yanıtla #3 : 06 Haziran 2012, 19:28:02 »
Zaten ben de ne din, ne ahlak, ne siyaset, ne yasa, ne o, ne de bunu tartışıyordum. Sadece Taner hocamızın her kürtaj yaptırmak zorunda kalan kadına ayrım yapmaksızın o...u gibi bir laf etmesi çok sinirimi bozmuştu, söylediğim her şey de buna ithafen oldu. Sonra da cahil olmakla suçlandık ya, neyse.

Çevrimdışı Cellox

  • **
  • 142
  • Rom: -8
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alın buradan yakın:
« Yanıtla #4 : 06 Haziran 2012, 19:57:34 »
Feminist içgüdülerinizi bir kenara bırakıp düşünün. Taner'i zerre kadar sevmiyorum fakat söylediklerinde çok haklı kendisi. Karnındaki canlı, canlı olduktan sonra artık sana ait olmuyor. Onun hakkında karar vermek veya hüküm koymak kimsenin haddi değil. Anne sadece taşıyıcıdır veya başka bir deyişle hayat ile bebek arasındaki aracıdır. Her inanılası dinde kürtaj yasaktır. Fakat bu konunun din ile hiçbir alakası yok. Bu tamamen insanlık ile ilgili.

Şunu da söylemeliyim ki Taner'in dediği tamamen yanlıştır. Her kürtaj yapan kadın o...u değildir. Daha beterdir. Katildir, korkaktır yani insan bile değildir. Çünkü yaptığı şeyin ne kadar zor durumda olursa olsun açıklaması olamaz.

Çevrimdışı kimsecik

  • *
  • 26
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Alın buradan yakın:
« Yanıtla #5 : 07 Haziran 2012, 01:09:44 »
   Siyaset herşeye bulaşan pislik birşeydir. Bu konuda siyasetin bulaştığı bir rezilliktir. Eğer kişi müslümansa bu konu islamda tüm detaylarıyla anlatılmıştır. Dini esaslar kesin hükümler içerdiği için tartışmaya açılamaz. Ha kişinin inandığı başka türlü ise zaten o da ona göre davranır. Demem o ki herşey kişinin kendisinde biter. İnsan inancına ters düşen birşey yaparsa günah, kanuna karşı ters birşey yaparsa suç işler. Ve de HATASIZ KUL OLMAZ!..
Bir Ben Var Benden İçeri