Linki kaldırıp böyle yazmanız daha iyi olmuş çünkü ben linki açamamıştım.
En başta gözü direk yoruyor ama bu yazınızın içeriğiyle alakalı değil, Satır başı, paragraf arası gibi şeyler olmadığından. Tüm cümleler diyaloglar peşpeşe. O düzeltilse bence daha okunası olur.
Onun dışında yazım hataları var. Bağlaç olan "-de"nin ayrı yazılması ve sertleşmemesi mesela. "Kalabalıkta", "unutmayıpta", "Hades'te" yazmışsınız halbuki buralardaki "-de" bağlaç. Sanki acele yazılmış gibi eksik noktalama işaretleri, yanlış harfler, unutulan boşluklar var. İnsan görünce doğrusunu anlayabiliyor ama yazarın özenmediği bir yazıya okuyucu ne kadar dikkatini verebilir ki? Elbette bu ilk yazınız ama kısa da olsa yazdıklarınızı bir kez baştan sona okuyup bu tarz ufak tefek hataları düzeltmek çok faydalı olabilir.
Birkaç düşük cümle var anlamadığım, mesela:
Tek bir toprak vardı cennetin yaşanmadığı tek bir halk vardı Olimpos’un cömertliğini görmeyen
yaşanmadığı kelimesinden sonra virgül olsa veya "Cennetin yaşanmadığı, Olimpos'un cömertliğini görmeyen tek bir halk vardı." şeklinde düzeltilse sanırım daha düzgün olur.
"edicek", "seçicek" gibi kelimeler var bunlar "edecek" ve "seçecek" olmalı.
Kelime tekrarı... Bu benim de sıkça yaptığım bir hata ve size bana daha önce site üyelerinin gösterdiği şekliyle hatanızı göstermek istiyorum:
Seçim sundu Dört Kadim’in halkına ve Dört Kadim’e bu seçim gereği ya laneti seçiceklerdi ya da sadece eğlenip dua ediceklerdi. Dört Kadim’in insanları kararı Dört Kadim’e bıraktılar. O inandıkları tanrılara en yakın olanlara. Peki kimdi bu dört kadim ? Niyebukadar önemliydiler ? Neden dört kişilerdi ? Bunu zeus bile bilmiyordu . Teklifini yapıp bekledi Zeus Olimpos’taki tahtında bekledi. Dört kadim birleştiler . Zira bu dört kadim tek bir parçaydılar aynı zamanda bu tek parça ayrı dört parçaydı . Karar verildi . Dört Kadim’e kabul edilmemesi söylendi. Dört Kadim’den her biri bir insan boyu kadar olan asalarını yanlarına alıp Olimpos’a gittiler. Dört Kadim Olimpos’a girerken adımları aynıydı nefesleri aynıydı sanki hepsi aynıydı . Her adımlarında Olimpos anlam veremdiği bir duygu yaşıyordu her adımlarında Olimpos yaklaşmakta olan bir aksilik seziyordu . Dört Kadim Zeus’un karşısındaydılar gözlerini bile kırpmadan kararlarını Zeus’a söylediler. Hepsi Bir ağızdan.
Bunların yerine farklı kelimeler kullanırsanız veya hiç kullanmazsanız daha iyi olur. Burada siz Dört Kadimler yazmadan da onları kastettiğinizi anlayabileceğimiz cümleler var. Son paragrafta da Hades ve Ares isimleri çokça geçiyor.Tekrarlayan kelimeler maalesef okumayı baltalıyor ve yazınızda düzeltmeniz gereken en önemli şey bence. Dilbilgisi kolayca düzeltilebilir.
Bu kadar eleştirdim diye bana darılmayın. İlk yazı için sanırım çok normal, siz bir de benim ilk yazımı görseydiniz
"Sıkıcı" demişsiniz ama bence öyle değil. Yaza yaza mutlaka olayları anlatışınız gelişecektir, bana kalırsa en iyi gelişme çok eleştirilmek ve çok pratik yapmakla oluyor.
Başarılar.