Geçenlerde ekşi sözlük'e yazmıştım, aklıma düşmüşken buraya da ekleyeyim. Humble Bundle'ı bilenler bilir, geçen sene "Neil Gaiman Rarities[*]Nadideleri[/*]" adında çok bilinmeyen Gaiman eserlerinden oluşan bir paket sunmuşlardı. Ben de almıştım hemen. Üstünden baya zaman geçti, şimdi bu eserleri internette dahi bulmak pek mümkün değil. Ben de hepsini tek tek indirilebilecek şekilde Dropbox'a yükledim. Dilleri haliyle İngilizce, aralarında öyle ahım şahım bir şey de yok pek. Yine de meraklısı varsa buradan inceleyebilir ve indirebilirsiniz:
https://www.dropbox.com/sh/17kl6t29ne6mq0u/AAD6iUHEjwGw08GzDCdmrUfqa?dl=020 eserin tam listesi de şöyle (
burada da Goodreads sayfaları var):
- Adventures in the Dream Trade (Kısa öykülerden, şiirlerden, denemelerden ve şarkılardan oluşan bir derleme.)
- Gods & Tulips (Yaptığı üç konuşma.)
- Free Speeches (Bol miktarda çizimle zenginleştirilmiş bir başka konuşma derlemesi. Bu sefer Frank Miller, Dave Sim gibi başka isimler de var.)
- Being An Account of the Life and Death of the Emperor Heliogabolous (24 saatte yazıp çizdiği bir çizgi roman.)
- Ghastly Beyond Belief (Kim Newman ile hazırladığı fantastik kurgu- bilim kurgu alıntıları derlemesi.)
- Sweeney Todd & Other Stories (Michael Zulli'nin çizdiği, bitirilmemiş Gaiman çizgi romanı.)
- Angels & Visitations (Kısa öyküler, kurgu dışı yazılar, şiirler.)
- Day of the Dead (Babylon 5 senaryosu.)
- An Honest Answer & Other Stories (Bryan Talbot ve Dave McKean'in çizdiği Gaiman çizgi hikayeleri.)
- Feeders & Eaters With Mark Buckingham (Mark Buckingham'ın çizdiği Gaiman çizgi hikayeleri.)
- Neil Dreams (Gaiman'ın iki rüyasının çizgi romana dönüştürülmesi.)
- Outrageous Tales From the Old Testament and Seven Deadly Sins (80'lerde baya olay olmuş, Dave McKean, Alan Moore, Dave Gibbons gibi isimleri de içeren çizgi roman derlemesi.)
- Duran Duran (İlk baskıdan sonra tekrar yayınlanmamış,
Gaiman'ın hiç yazmamış olmayı dilediği Duran Duran biyografisi.)
- Love, Fishie (Neil ve kızı Maddy'nin yazdığı öyküler, şiirler. Gaiman'ın 42. yaş günü hediyesiymiş.)
- A Little Gold Book of Ghastly Stuff (Kısa öyküler, denemeler, şiirler.)
- Manuscript Found in a Milk Bottle (Kısa öykü.)
- Blood Monster (Gaiman'ın yazdığı korku çizgi öyküsü.)
- Seven Deadly Sins (Yine Alan Moore, Bryan Talbot, Dave Gibbons'un falan dahil olduğu çizgi roman derlemesi.)
- Sculpture Stories (Lisa Snellings'in yaptığı heykelcikler ve Gaiman'ın çeşitli yazıları.)
- A Fall of Stardust (Charles Vess'in resimlediği bir Gaiman öyküsü ve birkaç şiiri.)