Echoes. Shine On You Crazy Diamond. Dogs.
Progresif Rock adına çok kaliteli şarkılar bunlar. Echoes'un yer aldığı Meddle albümü bir yana grubun benim açımdan en iyi albümleri Wish You Were Here ve Animals olmuştur. Nedense Dark Side of the Moon bana eksik gibi geliyor. Henüz pişmemiş bir yemek gibi. Animals ise müzik kalitesinin doruğunda bir albüm. Progresif Rock (Metal olanından hazzetmiyorum) hayranı biri olarak bu WYWH'nin ve Animals'ın kalitesinin doyurucu ve olgunlukta olduğunu hissettiğimi söylemeliyim. Aynı his King Crimson'ın "Red" adlı albümünde, Camel'ın "Breathless" adlı albümünde kendini gösteriyor.
Bütün bunların yanında dünyanın "en etkili" (buradaki etkiden kasıt psychedelic maddeler kullanmasanız da sizi uçurabilmesidir) psychedelic rock albümü olan The Piper At The Gates of Dawn'ı arkaplana atmamak gerek. Çağdaşlarının (yani 67 yılında çıkan diğer psychedelic rock albümlerine göre ki bunların arasında Sgt. Peppers[Beatles], The Doors, Surrealistic Pillow[Jefferson Airplane], Are You Experienced[The Jimi Hendrix Experience], Disraeli Gears[Cream] bulunmaktadır) arasında bu türü zirveye taşıyıp Space Rock'la ve Avangart müzikle taçlandırmış başka bir grup bulamazsınız.
Ülkemizde birçok insanın "en iyi Pink Floyd albümü" olarak nitelendirdiği The Wall ise benim gözümde "The Fall"dan başkası değildir. Üç şarkıdan ötesi vasat. Progresif Rock'tan çok hard rock dinliyormuş gibi oluyorsunuz. Hele hele In The Flesh'te...