Kayıt Ol

İki Kule

Çevrimdışı Ireth~

  • ***
  • 482
  • Rom: 4
  • Cönk-ü Alem
    • Profili Görüntüle
İki Kule
« : 07 Temmuz 2008, 18:26:04 »

   * Yayınevi : Metis Yayınları
    * Özgün adı : The Two Towers
    * Çeviri : Çiğdem Erkal İpek
    * Şiir Çevirileri : Bülent Somay
    * Yayıma Hazırlayan : Bülent Somay
    * Kapak İllüstrasyonu : John Howe
    * Kapak Tasarımı : Semih Sökmen
    * Kitabın Baskıları : İlk Basım: 1998 , 4. Basım: Aralık 1999

Ak büyücü Saruman Mordor'un tarafına geçip Goblinlerle Orclar dan oluşan bir melez ırk yaratıp Rohan'ın üzerine gönderir ama bu sırada yakınındaki büyülü orman olan Fangorn ormanını da yakıp yıkmaktadırlar Rohan hükümdarı Saruma'nın etkisi altındadır Gandalf Balrog'u yenip ak büyücü olarak geri gelir ve Aragorn,Legolas ve Gimli üçlüsünü bulur birlikte Rohan'ın hükümdarını büyüden kurtarırırlar ama büyü etkisi altındayken 2500 süvariyi yurdundan sürgüne göndermiştir sonra Saruman'ın güçlü bir Urukhai ordusu ile Rohan'a saldıracağını öğrenirler ve iyi bir kale olan Miğfer Dibi'ne sığınırlar. Orada hiç yenilgi yüzü görmemişlerdir.Miğfer dibi onları geçmişte de koruduğu için tüm umutları oraya bağlanır.Frodo ile Sam ise Gollum'u müttefiği yapmışlardır ve kendilerini Kara Kapı'ya götürttürürler. Saruman 10 binlerce asker ile Miğfer Dibi'ne gelirken Elfler de insanlarla son bir savaş için yardıma gelmişlerdir.Gollum kara kapılara götürür ama çok iyi korunan kapıdan içeri gizlice girmek imkansız görünmektedir.Sonra Gollum farklı bir yoldan bahseder gizlice mordor'a giden bir yol.Gandalf'da Rohanlılar Miğfer Dibi'ne sığınırken 2500 süvarinin peşinden gider ve onları savaşa çağırır.Her ne kadar dayansalarda kapıyı ve surları tutamazlar ve surlarda büyük bir delik açılır ve son savunma için kaleye sığınırlar .Güneşin doğması ile Gandalf ve adamları gelir ve bütün Urguaileri kılıçtan geçirir ve Miğfer Dibi muharebesi biter.Pipin ile Merry ise Fangon ormanındaki ağaç sakalı Isangar'da saldırı için söylerler ama Ent meclisi bunu istemez ama ağaç sakal köklenen onca ağacı görünce bütün ormanı savaşa çağırır ve barajı yıkarak Isgangard'ı yok ederler ve Ağaç sakalın emrine girer


Çevrimdışı

  • *
  • 11
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: İki Kule
« Yanıtla #1 : 27 Aralık 2011, 15:00:25 »
Yüzüklerin Efendisi - İki Kule'yi okuyorum. Hobbit'teki anlatım tarzıyla Yüzüklerin Efendisi'ndeki anlatım tarzı oldukça farklı. Hobbit'te olaya daha yakın bir anlatım varken Yüzüklerin Efendisi'nde tam bir destan havası var.

İlk kitabın ilk 100 sayfası çok sıkıcıydı, zorlanmadım desem yalan olur. Ama İki Kule'de direk olayın içinden başladığımız için gayet güzel gidiyor.

Kitapları okuyunca anlıyorsunuz ki; filmler kitapların yanında inanılmaz derecede sığ kalıyor. Ve Yüzüklerin Efendisi okuduğum için artık kendimi tam anlamıyla fantastik okuyor hissediyorum.