Bir adam bir işi yaptığında, en kör milliyetçisinden tut, en batılı takılan özentisine kadar çok çok fazla kişi övmek amacıyla "Kralsın be oğlum" demez mi? "Bu çocuk çok Padişah adamdır abisi, sultanlara yaraşır efendiliğe sahiptir." Böyle konuşan birisi var mı etrafta? Bu örnek bile havada duruyor. Sen, günlük hayatında "Kral" kelimesini "Padişah" kelimesinden daha fazla duyuyorsun. "Prens, Prenses, Kraliçe"... Yani onlar artık İngiliz ünvanları olmaktan çıktı. Bizde krallık sistemi yoktu diye o ünvanları direkt olarak "İngiliz bu, yakalayın!" şeklinde yermek yanlıştır. Kaldı ki yazar İngiliz edebiyatı ile yetişmiş, bu şekilde ünvan dağıtması son derece normal. İskandinav ülkeleri de King sözcüğünün benzerlerini kullanıyor, İngilizlerden çıkmış ve sadece onların kullandığı bir kelime değil yani onu da belirteyim dedim.
Hayatında bu kadar yer etmiş kelimelerden sıkılıpta kendi özüne ait bir şeyler duymak istemiş ve sevmemiş olabilirsin saygı duyarım.
Eliuzun Jimmy'e gelirsek o becerileri abartılmış değilde şans konusunda biraz abartılmış bir karakter evet. Yalnız şöyle bir şey de var, fantastik açıdan hangi Rogue(Hırsız, Suikastçi) sınıfı karaktere bakarsan hepsinde bir şans faktörü vardır. Bu karakterlerde heyecan seviyesini yüksek tutmak her zaman zevklidir. Kapıya gittiğinde kapının açılıp açılmayacağını bilmemek, tuzakta zehir var mı yok mu kestirememek, hançeri iri yarı bi adama saplayınca yere mi yığılacak yoksa pis pis gülüp "Şaka mı lan bu" diyecek ?... Her şeyin arkasındaki soru işaretleri şans ve heyecan faktörünü devreye sokuyor. Abartılmış karakter arıyorsan Macros, Tomas, Pug, ne güne duruyor.

Tüm kitapları okumadığını kestirebiliyorum, hepsini okusaydın James'in ilerde biraz durulduğunu görebilirdin.
Kişisel tavsiyem, abartılmış karakterlerden ve kraliyet ünvanlarından haz etmediğine göre sana benim de şu aralar okuduğum
İhsan Oktay Anar'dan Puslu Kıtalar Atlası'nı tavsiye edebilirim. Okumuş olma ihtimalin yüksek aslında ama okumadıysan mutlaka oku, hoşuna gidecektir.
Bu başlığa gün yüzü gösterdiniz ya, Kral gibi adamsınız.