Kayıt Ol

Arch Enemy

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Arch Enemy
« : 03 Şubat 2008, 20:23:38 »
Arch Enemy



Ülke ->İsveç
Kuruluş tarihi ->1995
Üyeleri 
Angela Gossow
Michael Amott
Fredrik Akesson
Sharlee D'Angelo
Daniel Erlandsson


Carcass, candlemass gibi metal dünyasını derinden etkilemiş iki grupta gitar çalmış olan michael amott, carcass’ın dağılmasının ardından, 1995 yılında isveç’in halmstad şehrinde açtığı bir müzik marketi işletiyordu. hatta o günlerde soilwork’ün ilk albümünün çıkması için grubu müzik şirketleriyle tanıştırmışlığı ve bu sayede soilwork’ün kariyerini başlatmışlığı dahi vardı. bu sıralarda kendi adına bir grup kurmaya karar veren mike, kısa sürede bir yıldızlar kadrosu oluşturdu ve ilk albüm hazırlıklarına başladı. ikinci gitarist olarak armageddon gitaristi ve kardeşi olan christopher amott’u yanına alan mike, bas gitarist olarak witchery, illwill ve mercyful fate’te de çalmış sharlee d’ angelo’yu, davulcu olarak da eucharist ve in flames’te çalmış olan ve at the gates davulcusu adrian’ın da kardeşi olan daniel erlandsson’u gruba kattı. vokalist eksikliğini ise o güne dek adı duyulmuş bir grupta yer almamış olan johan liiva ile doldurdu.

bu yıldızlar kadrosuyla şirket bulmakta zorlanmayan arch enemy, century media ile anlaşarak 1996 yılında “black earth” albümünü piyasaya sürdü. melodik ve bir o kadar da sert parçaların yer aldığı bu albüm, kısa sürede grubun adını duyurmasını sağladı. albümde bir de iron maiden “ides of march” cover’ı yer alıyordu. “bury me an angel” parçasına çekilen klip ve uzak doğu turnesi ardından grup ikinci albümünün çalışmalarına başladı.

1998 yılında, ikinci albüm “stigmata” piyasaya çıktı. davulcu daniel’in bazı sorunları dolayısıyla yer alamadığı bu albümde davullar, sonradan adını çok sağlam bir şekilde duyuracak olan darkane’in davulcusu peter wildoer tarafından çalınıyordu. aynı dönemlerde in flames’in “colony” albümünde davul teknisyenliği de yapan wildoer, 2000’li yıllarda, kimi kesimlerce isveç’in en iyi metal davulcusu olarak gösterilecekti.

“stigmata” albümü, ilk albümün başarısını aşarak grubu özellikle japonya’da çok sevilir hale getirdi. grup, avrupa dağıtımın yapan century media’nın ardından, japonya dağıtımı için de toys factory ile anlaştı. grup “stigmata” sonrası in flames, dark tranquillity ve children of bodom’un alt grubu olarak pek çok konser verdi. albümün japonya baskısında “damnation’s way” (michael amott’un en sevmediği arch enemy parçası) ve chris amott tarafından yazılan “hydra” adlı kısa bir enstrumantal vardı.

grup 1999 yılına gelindiğinde üretim hızını hiç kesmeden “burning bridges” albümünü yayınladı. grup pek çok yıldızdan oluştuğundan ve promosyonu çok iyi yapıldığından, çıkardığı her albüm oldukça çok satıyordu. bu nedenle de grup her sene bir albüm çıkarıyordu. “burning bridges”; ünlü studio fredman’da fredrik nordström ile kaydedildi. albümde “burning bridges” parçasında konuk müzisyen olarak mellotron çalan ve yıllar sonra opeth’in “damnation” turnesinde de org çalarak gruba eşlik edecek olan per wiberg de vardı.

bu albümde grup daha melodik, akılda kalıcı ve daha kolay anlaşılan parçalar yazmış, ancak her zamanki teknik öğeleri ve mükemmel sololarını da kullanmıştı. japonya bonusu olarak da europe cover’ı “scream of anger” yer alıyordu. basında “müzisyenler grubu” olarak nitelenen grupta eleştirilen tek bir nokta vardı. o da vokalist johan liiva’ydı. kimi eleştirmenler olayı “profesörlerin arasındaki bir stajyer” diye tanımlayıp, liiva’nın vokal performansının grubun genel havasının çok altında olduğunu söylüyorlardı. özellikle stigmata albümünün kayıt dönemi sesi kısılan liiva, bu albümde istediği performansı yansıtamamıştı. tüm bu eleştiriler, mike amott’u da düşünmeye itti ve grup johan liiva ile yollarını ayırdı. ayrılmanın ardından johan liiva: “gruptan ayrıldığıma üzgünüm tabi ama hayatımda ilk kez böylesine büyük bir grupta yer almış olduğum için çok mutluyum. onlara başarılar dilerim.” diyordu.

vokalist aramak için verilen arada grup “burning japan” adlı ilk konser albümünü piyasaya sürdü. 2000 yılında çıkan bu albümde grup, dünyada en çok sevildiği ülke olan japonya’daki hayranlarına unutulmaz bir konser veriyordu. grup, eline ulaşan vokalist adayı kayıtlarını dinleyerek bir süre yeni vokalistini bulmaya çalışırken, almanya’dan gelen bir kaset, grubun tüm gündemini değiştiriyordu.

“kaydı dinledikten sonra, şarkı söyleyen kişinin isminin angela olduğunu gördüm. kayıttaki vokalist bir kadındı. inanamadım. bir kez daha dinledim ve ardından gruptaki diğer çocukları çağırıp onlara da dinlettim.” diyordu mike amott. tüm grubu şok eden bu sesin sahibi, alman bayan vokalist angela gossow’du. o sıralarda birkaç ufak grupta vokalistlik ve internetteki bazı metal sitelerinde editörlük yapan angela, öylesine yolladığı kaydın ardından, hemen isveç’e davet edildi ve birkaç prova sonrası grubun resmi üyesi oldu.

grup yeni vokalistine kavuştuktan hemen sonra, 2002 yılında “wages of sin” albümüne imza attı. aslında 2000 yılında tamamlanmış olan albüm, vokalist arayışı nedeniyle 2002’de piyasaya sürülebildi. grup bu albümde de studio fredman’ı kullanırken, albümün miksajını dünyaca ünlü yapımcı andy sneap yapıyordu. opeth ve nevermore ile de pek çok başarılı albüm yaratan sneap, “wages of sin” albümünü kusursuz bir ses kalitesine ve harika düzenlenmiş parçalarla dolu bir başyapıta dönüştürüyordu.

grup angela gossow hamlesiyle adını büyük bir hızla duyurmaya başladı. metal dünyasında sayılı olan kadın vokalistler, her daim metal basınının ilgisini çekmiştir. aynı durum angela’da da yaşandı ve angela, birbiri ardına pek çok önemli müzik dergisinde kapak oldu ve bu sayede grup büyük bir reklam yaptı.

albüm japonya’da piyasaya çıktığı ilk hafta 22.000 satarak bir metal albümü için ulaşılması güç bir başarı elde etti. “ravenous” parçasına klip de çekilen albümde özellikle angela; pek çok müzik severin aklını başından alan vokaliyle, brutal vokal yapan binlerce erkeği gölgede bırakıyor, bir kadından çıkabileceğine inanılamayan harika bir performans seriliyor, hatta pek çok arch enemy fanını da kendine aşık ediyordu.

grup daha sonra cover ve bonus parçalarının yer aldığı “rare & unreleased” adlı cd’yi de katarak, çift cd’li bir “wages of sin” albümünü piyasaya sürdü. bu ek cd’de judas priest’ten “starbreaker”, iron maiden’dan “aces high”, europe’dan “scream of anger” coverlarının yanı sıra, “lament of a mortal soul”, “diva satanica”, “fields of desolation ’99”, “damnation’s way” ve “hydra” gibi bonus parçaları ve “ravenous” videosu da yer alıyordu. bu sıralarda japon caparison firması, grubun gitaristlerinden christopher’ın imzalı gitar serisini üretmeye başladı.

2003 yılına gelindiğinde, amerika’yı, uzak doğu’yu ve avrupa’yı defalarca turlayan grubun beşinci stüdyo albümü “anthems of rebellion” piyasaya çıkıyor ve çıktığı ilk haftadan, century media records tarihinin en hızlı satan albümü haline geliyordu. albümün kapak tasarımını, bir önceki albümde olduğu gibi dark tranquillity’den niklas sundin yapıyordu. prodüktörlüğünü yine andy sneap’in yaptığı albümden “we will rise” parçasına da klip çekiliyordu. digi-pack versiyonunda bonus bir dvd yer alıyor ve bu dvd’de, “wages of sin” turnesinde kaydedilen üç parçanın konser görüntüleri ve albümdeki üç parçanın da dolby digital 5.1 mix versiyonları yer alıyordu.

tüm dünyada oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan grup bu albüm sonrası amerika, avrupa ve japonya’da pek çok konser verdi. amerika’da “dance of death” turnesindeki iron maiden’ın alt grubu olarak turlayan ve ardından avrupa’da da “enemies of reality” albümünün turnesindeki nevermore ve “death cult armageddon” albümünü tanıtan dimmu borgir ile turlayan arch enemy, 2003’ün tümünü ve 2004’ün de büyük bir kısmını yollarda geçirdi. albüm satış rakamları göz önünde bulundurulduğunda, arch enemy’nin japonya’da en çok satan metal grubu olduğu görülüyor ve grup her japonya turnesinde adeta krallar gibi karşılanıyor ve aşırı bir ilgi görüyor.

kariyerinde neredeyse on yılı dolduracak olan arch enemy, şu an itibariyle dünyanın en popüler ve en çok aranan metal grupları arasında yer alıyor. özellikle kadın vokal avantajını çok iyi kullanarak geniş kitlelere ulaşan arch enemy; grup üyelerinin üstün müzisyenlikleri ve yılların deneyimi amott kardeşlerin parça yazımındaki başarısı ile, daha uzun yıllar metal dünyasının en çok konuşulan ve dikkat çeken gruplarından olmaya devam edecek.

Alıntıdır.



1996 - Black Earth
1998 - Stigmata
1999 - Burning Bridges
2000 - Burning Japan
2001 - Wages Of Sin
2002 - Burning Angel
2003 - Anthems of Rebellion
2004 - Dead Eyes See No Future
2005 - Doomsday Machine
2007 - Rise Of The Tyrant





Çevrimdışı Rüya

  • **
  • 226
  • Rom: 0
  • ~ röya. *
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #1 : 04 Şubat 2008, 12:06:13 »
Solisti hakkında baya kop kopluk muhabbetimiz vardı arkadasla =P
Hic dinlemedim ama denicektim o da lafta kaldı =P

Çevrimdışı Apocalyptique

  • **
  • 193
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #2 : 04 Şubat 2008, 13:19:12 »
We Will Rise,I will live again'den felan baslayabılırsın,tavsıye ederım ;)

Çevrimdışı nymph

  • ***
  • 412
  • Rom: 1
  • <3 Murtagh <3
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #3 : 04 Şubat 2008, 20:23:02 »
bir arkadaşın tavsiyesiyle tanıştım bu güzelim grupla ve çok sevdim  :hug onları tanıdığım ve aynı zamanda da en sevdiğim şarkıları Burning angel  :salla
kimse yaLnız kaLmak isteMez
beLki beNde sırf bu yüzdeN iNnmak istedim saNa
kimse Mutsuz oLmak istemez
biLmem ki sen sebebtiN çok yaLan söyLedin baNa..
[/u]

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #4 : 06 Şubat 2008, 12:58:28 »
En bilindik şarkıları olan Nemisis harikadır, Behind the smile falan da fena değil. Death Metal içinde sağlam gruptur yine, Angela taş hatundur o ses nasıl çıkar o hatundan anlamam hala :D
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı harrypottergirl

  • **
  • 169
  • Rom: 1
  • The Rebellion Begins...
    • Profili Görüntüle
    • HPNarnia's LiveJournal
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #5 : 06 Şubat 2008, 21:02:13 »
çok seviyorum bu grubu allahıııııııııııııııııımmmmmmm We Will Rise'ı dinlemiştim ilk, sonra Dead Eyes See No Future, Despicable Heroes gibi şarkılarla devam etti. son albüm süpper. Rise Of The Tyrabt ve Intermezzo Liberte'ye hastayım. hele Intermezzo Liberte nedir öyle ya ?!

Çevrimdışı Simendifer

  • **
  • 194
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #6 : 06 Şubat 2008, 21:08:06 »
Nemesis ve We Will Rise en sağlam şarkılarıdır bence. Acayip sağlam bir grup. Dinlemeyen çok şey kaybeder:)
Lost...!

Be Aggressive...!

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #7 : 07 Şubat 2008, 11:00:25 »
(Demin onca cannibal corpse'tan sonra dinledim arch enemy'i ve şu yorumu yazıyorum) Yine de death metal içinde yumuşak bir sound'u olduğunu düşünüyorum; sevsem etsem de daha önce yazdığımın aksine death içinde çok sağlam olmadığı kanısına vardım. Bir Vader ile bir behemoth ile bir cannibal corpse ile bir sfu ile yarışacak sounda sahip değiller. Death içinde daha çok CoB vari bir grup ama kesinlikle CoB'dan daha kaliteli!
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #8 : 08 Şubat 2008, 09:36:26 »
Size şu 7 şarkısını tavsiye ederim: (benim beğendiklerim ;D)
- Burning Angel
- Dead Bury Their Dead (zil sesim  ;))
- My Apocalypse
- End of The Line
- Nemesis
- Silent Wars
- We Wil Rise

Çevrimdışı roach

  • **
  • 218
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #9 : 08 Şubat 2008, 09:41:32 »
Pursuit Of Vikings

tek gecerim ve siddetle tavsiye ederim  :P ;D
Just an act
An impossible divorce
That put the life in to you
It’s too late to abort

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #10 : 08 Şubat 2008, 16:54:15 »
Kardeşim sen Amon Amarth ile karıştırmış olmayasın bu grubu. Pursuit of Vikings Amon Amarth şarkısı.
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı roach

  • **
  • 218
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #11 : 08 Şubat 2008, 20:41:32 »
abouuuu  ;D pardon yau hep karıstırıyorum zaten 
Just an act
An impossible divorce
That put the life in to you
It’s too late to abort

Çevrimdışı Herr Mannelig

  • ****
  • 924
  • Rom: 17
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #12 : 08 Şubat 2008, 20:43:30 »
Ama haklısın da yani; The Pursuit of Vikings tek geçilcek şarkı başı çok gaz.
Contraataques muy rabiosos, deberemos resistir; Ay Carmela!



Çevrimdışı Nirnaeth

  • ***
  • 848
  • Rom: 4
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #13 : 01 Mart 2008, 17:40:16 »
Hea şu kopuk solist :D Arkadaş videosunu izlettirene kadar solistlerinin bayan olduğuna inanmamıştım (ohoo o yaparsa ben de yaparz abizim!) .

Şimdilik bi Nemesis'i biliorum, diğerlerini de Anday atar bi zahmet :P :D

Çevrimdışı PhoenixMan

  • ****
  • 919
  • Rom: 5
    • Profili Görüntüle
Ynt: Arch Enemy
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2008, 17:15:13 »
Hea şu kopuk solist :D Arkadaş videosunu izlettirene kadar solistlerinin bayan olduğuna inanmamıştım (ohoo o yaparsa ben de yaparz abizim!) .

Şimdilik bi Nemesis'i biliorum, diğerlerini de Anday atar bi zahmet :P :D
emriniz olur hanımefendi hatta söyleyin başka grupları varsa ya da bulursam atarım... :hemk :hemk :hemk ;D ;)