Kayıt Ol

Commonwealth - Joey Goebel

Çevrimdışı Fırtınakıran

• *
  • 8351
  • Rom: 1
  • Unique Ravenclaw
    • Profili Görüntüle
Commonwealth - Joey Goebel
« : 09 Eylül 2012, 23:19:31 »

İlk olarak Vincent Spinetti'nin Tuhaf Kariyeri ile tanıyıp sevdiğimiz Joey Goebel, daha sonra Anormaller kitabıyla da bizleri Türkçe'de selamladı. Şimdiyse bu ay bir başka kitabı daha dilimize kazandırılmış: Commonwealth.

Konusuysa şöyle:

Alıntı
Eğer biri size, "Babanın sana bu şekilde davranmasına neden müsamaha ediyorsun?" diye sorarsa, "Çünkü o benim babam ve onu seviyorum," dersiniz. O yüzden onu seversiniz ve onu yüceltirsiniz çünkü o kişi bu kelimeyi tanımlar: Baba. Aile de başka bir kelimedir. Onlarla kavga edebilirsiniz ama onlar gene de sizin ailenizdir, o yüzden sonunda hep onlara geri dönersiniz. Kelimeler her zaman önceliklidir, çünkü kelimeler bütün hayatın boyunca değer vermen gerektiği öğretilen fikirleri temsil eder.

"Joey Goebel'in hayal gücü şişelere doldurulup satılsaydı hepimiz rehabilitasyon merkezinde olurduk. Goebel çağdaş Amerikan edebiyatının üstün zekalı çocuğudur."

-Ed McClanahan-

"Goebel'in neşeli ve içi içine sığmayan cümleleri sayfalarda parlıyor."

-Boston Globe-

"Goebel çağımızın yeni ve alışılmadık sesidir."

-Library Journal-

Kişisel görüş:

Commonwealth adının Türkçe'ye çevrilmemesi beni çok rahatsız etti. Sanki kitap İngilizce basılmış gibi duruyor.

Bunu dışında Joey Goebel'den yeni bir kitap okuyacak olmaktan dolayı mutluyum. Vincent Spinetti'yi çok beğenmiştim, bakalım bunda neler yapmış.

Çevrimdışı TheSpell

• 826
  • Rom: 16
  • Dovie'andi se tovya sagain.
    • Profili Görüntüle
Ynt: Commonwealth - Joey Goebel
« Yanıtla #1 : 09 Eylül 2012, 23:25:21 »
Kitabı bugün kitapçıda görmüştüm, ve katılıyorum, acaba İngilizce kitapların olduğu bölümden buraya mı karışmış diye baktım. Gördüm İthaki'yi. Açtım içini Türkçe falan. Ancak anlayabildim. Ama yine iyi bir kitaptır bence. Diğer kitaplarını çok övenler var.

Çevrimdışı Erymnys

• 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
« Yanıtla #2 : 10 Eylül 2012, 00:12:11 »
Kişisel görüş:

Commonwealth adının Türkçe'ye çevrilmemesi beni çok rahatsız etti. Sanki kitap İngilizce basılmış gibi duruyor.

Bunu dışında Joey Goebel'den yeni bir kitap okuyacak olmaktan dolayı mutluyum. Vincent Spinetti'yi çok beğenmiştim, bakalım bunda neler yapmış.

Kelimesi kelimesine katılıyorum.
Son yılların sadakatle bağlanılan ismi benim için Goebel. Ama bu kitap 32 TL gibi çok "şeker" bir fiyatla yine fuarı bekletecek gibi duruyor.
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı LegalMc

• 1215
  • Rom: 33
  • Unimpressed was his default state.
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #3 : 10 Eylül 2012, 16:58:43 »
Goebel'a yine kavuşuyorum, çok mutluyum. Modern dünyayı bu kadar sağlam eleştiren yazarlar seyrek geliyor bu dünyaya. 32 TL çok ama. Tamam yaklaşık 600 sayfa ama yine de çok. İlknokta her zamanki gibi %30 yapıyor, fuarda büyük pazarlıklar dönecek sanırım.

Commonwealth ismini niye çevirmediklerini ben de düşündüm ama yargılamadan önce kitapta ne olarak kullanıldığını görmeliyiz. Goebel en eleştirilebilecek olanı seçmiştir muhtemelen ama, birçok kullanımı da var. Çevirselerdi de nasıl çevireceklerdi bir fikrim yok. Toplumun Çıkarı? Devlet? Bilemiyorum, okuyacağız göreceğiz.

Fuara kadar, elveda Goebel.
Yaşasın!
Ne kadar da ideolojik yaklaşıyoruz birbirimize.

• *
  • 1
  • Rom: 0
    • Profili Görüntüle
« Yanıtla #4 : 20 Ekim 2012, 16:04:59 »
Commonwealth türkçeye çevrilemez çünkü kitapta ilçe adıdır. Şuan okuyorum ama çok akıcı bir kitap olduğu söylenemez.

Lütfen imla kurallarına üvey evlat muamelesi yapmayalım. - Editör