Kayıt Ol

The Good, The Bad and The Ugly

Çevrimdışı Erymnys

  • ***
  • 496
  • Rom: 8
  • PKBL
    • Profili Görüntüle
    • Erymnys
The Good, The Bad and The Ugly
« : 11 Eylül 2012, 21:18:38 »


Tuco (çirkin), üzerine ödül konulmuş bir kanun kaçağıdır. Keskin nişancı Blondie (iyi) adlı kovboyla işbirliği yaparak kasabaları dolaşmaktadırlar. Tuco'yu kanun adamlarına teslim eden Blondie, ödülü alıp Tuco'yu asılmaktan son anda kurtarmaktadır. Bir kasabada işlerin ters gitmesi üzerine ortaklıkları bozulur. Melekgöz (kötü) lakaplı Sentenza ise Bill Carson adında büyük miktarda altını ele geçirmiş eski bir askerin izini sürmektedir. Tuco'nun çölde Blondie'yi öldürmek üzere olduğu bir anda Bill Carson'la karşılaşmaları tüm planları değiştirir. Carson, altınları İç Savaş'ın hareketli olduğu bir cephede mezarlığa saklamıştır. Ancak Tuco mezarlığın yerini, Blondie ise mezarın adını öğrenebilmiştir. Mecburen işbirliğine tekrar dönen ikili altınları aramaya koyulur. Sonunda üçünün yolu altınların olduğu yerde birleşir.

Yapım:1966 - İtalya,  İspanya,  Almanya,
Tür: Western
Yönetmen: Sergio Leone,
Oyuncular:
Clint Eastwood, Lee Van Cleef, Eli Wallach, Benito Stefanelli, Aldo Giuffre, Mario Brega, Antonio Casas, Rada Rassimov, Aysanoa Runachagua, Román Ariznavarreta, Frank Braña, Romano Puppo, Ricardo Palacios, Saturno Cerra, Nazzareno Natale, Jesús Guzmán, Fortunato Arena, Víctor ısrael, Antonio Casale, Luigi Pistilli, Enrique Santiago, Chelo Alonso, Al Mulock, Livio Lorenzon, Sandro Scarchili, John Bartha, Enzo Petito, Attilio Dottesio, Angelo Novi

__________________________________________________________________________


Bu filmi izlememiş yoktur herhalde. Klasikleşmiş hatta efsaneleşmiş, bunu da sonuna kadar hak etmiş bir filmdir. Sınırlı sinema bilgimle bu film hakkında atıp tutacak değilim ama bir film iki saat bilmem kaç dakika boyunca hiç mi sıkmaz, benim gibi western türünden hiç hazzetmeyen insana bile kendini sayısını unutturacak kadar çok mu izlettirebilir kendini! İzleyin, izletin efendim. :)
Elleri kalem tutanlara bu kadar düşman varken biz çok acı çekeriz daha, çok ölürüz kan kaybından!..

Çocuk Yetiştirme Sanatı Üzerine Bir Deneme --->Erymnys

Beklerim efendim...

Çevrimdışı ronin47

  • **
  • 358
  • Rom: 13
    • Profili Görüntüle
Ynt: The Good, The Bad and The Ugly
« Yanıtla #1 : 12 Eylül 2012, 02:06:09 »
Tür yanlış olmuş ''Western'' değil, ''Spaghetti Western'' ;D
Kurgu ile gerçek arasındaki tek fark, kurgunun mantıklı olmak zorunda olmasıdır.